Bebek krizi..

kaynanam zaten evlere şenlik cocuk dogursam eminim bana taşınır o derece devamlı laf sokup duruyo utanmasa kısır mısın falan dicek bana görümcemde başlı başına bi filmdir..

hemen çocuk yaparsın derdine ne oldu derler ertelersin sorun mu var derler insabları anlamak güç

bazi insanlarin amaci damizlik gibi cocuk dogurmak olmayabillir, ben sizi hakli buluyorum kendinizi hazir hissetmeden cocuk isine yanasmayin bence. evlenince cocuk yapmak neden zorunlulukmus gibi algilaniyor anlamiyorum??

Çok çirkin bir ifade olmuş. Yeni doğum yaptım, evlilikteki asıl amacım çocuk sahibi olmaktı. Helal dairesinde geleceğin Fatihini, Sümeyyesini yetiştirmek! Hatta bir ara yetimhaneden evlatlık edinmeyi bile düşünmüştüm. O kadar çok istiyordum yani. Elhamdülillah eşimle tanıştım ve cok severek de evlendim. Evlenmeseydim evlatlık edinirdim. Damızlık kelimesi hakikaten çok çirkin düşmüş..

ben de şu "evlatlık" kelimesini çok çirkin buluyorum.

Eşin haklı. Anne olmaya hazır değilsen neden evlendin ki?

Ne munasebet, her evlenen cocuk sahibi olmaya hazir mi evleniyor?

Her insanin psikolojisi farklidir, konu sahibesi hazir degilim demis. Hazir oldugu zaman cocuk sahibi olmasi en dogrusu, otenin berinin, kv nin baskisiyla bu ise girmesinde hicbir hayir yok.

Esinizle konusun bence konu sahibesi, kv yi falan bosverin. Cocuk istiyorum ama zamani gelince, hazir olunca, ben bu sorumluluga hazir degilim diyin. Bence anlayacaktir.

Bebek dünyaya getirmek hakikaten sorumluluk istiyor. Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman adım atın bence de. Insanların istemesi değil, eşinizle ortak verdiğiniz karar önemli.

Ben konu sahibine yazmıştım.

canım ben de sebin yaşında hamile kaldım..2,5 senelik evlydm.ama ben de istemiyodum,hazır değildim anneliğe..yani o sorumluluk ağır geliyodun düşününce.hatta ben ve anneliği yan yana koyamıyodum..ama şimdi ben ve bebşimi yanak yanağa koyunca dünyanın ennnnn mutlu kadını benmişim gibi hissediorum.. o mutluluğu sana kimse veremez

arkadaşım demişti gözünü karartmazsan hiç isteyemezsin,o da kendinden biliyodu çünkü..

Allah hayırlı evlat versin canım yaşın çok müsait hatta biraz gidiyo artık yaşımız..eğer tedavi görmen gerekirse o süre de senin aleyhine işlemiş olacak..yaş ilerledikçe zorlaşıyor biraz tabi..Allah hayırlısını verin

Zaten amac "cocuk dogurmak olmayabilir" yazmisim dikkat ederseniz "olmamalidir" yazmadim. Sizin amaciniz evlenir evlenmez sumeyye fatih dogurmak olabilecegi gibi benim amacim da iyi egitim aldirip cagdas bir ortamda buyuyecegine emin oldugumda bakabilecegim kadar "kendi secimlerini yapabilecegi" bir ortami ona saglayabilecegimde ailemizi senlendirsin mutlulugumuzu artirsi. diye cocuk sahibi olmak, sevdigim insanla bir omur gecirmek..

Oyle unlemlere falan gerek yok. Sakin

Bence siz sakin olun. Çok gerginsiniz.

anne olmak cok güzel bır duygu ,yalnız anne olmak sadece dogurmak degıl ,önce hamilelikten başlayım,hamile oldugunuzu ılk ogrendıgınız andan ıtıbaren yedıklerinize içtiklerınıze,hareketlerinize dikkatle başlıyor,hormonlarınız degişiyor halıyle duygular değişiyor daha duygusal daha sinirli olabılıyorsunuz ,kilo alıyorsunuz,kocaman bır karnınız oluyor 9 ay sonra okadar buyuyorkı kendınız bıle sasırıp kalıyorsunuz,hamılelıkte hıc ıstenmeyen sıkıntılar olabılıyor (herkezde olacak dıye bırsey yok ama bır ıhtımal),doğumun gercekleşmesi mucıze bır olay ama,ıkın, bagır, agla ,bır okadarda zor,bebek dunyaya geldıgı andan itibaren emzırme ,gaz çıkartma vs vs tamamen bebege aıttsınız bıraz buyuyor ele avuca gelıyor uykular duzelıyor,hop diş çıkartma sonrası yuksek ateş .gece daha sık uyanıp aglamalar malum diş agrısı kabir azabı demişler,sıralıyor yurudu yuruyecek,düşecek korkusuyla peşinden ayrılmamak velhasıl boyle gunler gecerken hop 1 yaşında ılk dogum günü heyacanı ,konuştu anne dedı ,baba dedi,bu arada çaışacaksanız kım bakacak telaşı ,bakıcımı,annanemi,babaanemi,bakıcı yavruma iyi bakarmı en iyisi aileden bırısı olsun dıye annane yada babaanne derken zaten bebekle değişen hayatınıza bırde annane,babaanne katılıyor daha yazarsam boyle uzar gıder vs vs.çocuk dogurmak mucize bır olay,anne olmak çok guzel,ama sırf dogurmuş olmak için cocuk yapılmaz kendınızı ne zaman hazır hıssedersenız,ben bedenen,ruhen hazırım dersenız o zaman yapın.eşiniz cok istiyor olabılır,iyi bir babada olabilir ama hiçbir zaman sizin kadar özverili olamıyacak malesef
ayıca yaşınızda geç degıl bence anne olmak için 30 yaş daha ıdeal gelıyor bana,uzun yıllar çıkmış olabılırsınız ama şimdi evlısınız ve cok daha guzel, evlılıgınızın tadını çıkarın,bırıbrınıze doyunki çocugunuz aranızda,eşlerde yaşanılan yalnızlık. geri plana itilmişlik,duygusal bır boşluk,senın aılen benım aılem sorunları yaratmasın ki yavrunuzu sorunlar içinde değil ,sevgiler içinde büyütün.

Ben seni çok iyi anlıyorum henüz çocuk sahibi olmak için kritik yaşlarda da değilsiniz lütfen baskılara boyun eğmeyin kendi canınız ne zaman istiyorsa o zaman düşünün bebeği.. Sonuçta anne olarak çocuğun sorumluluğu sizde olacak.
Ayrıca önce eşinizin ailesi ile ilgili ilişkilerinizi düzene sokun belli ki çok samimi olmak istemiyorsunuz önce mesafenizi oturtun yoksa bebek olunca tatsız durumlar yaşamak zorunda kalırsınız

aynen benimde başımda aynı dert var daha evleneli bi sene oldu ben ne kadar anlatsamda cocuk suan istemıyorum diye kendi bildiğini okuyo.en az 2 3 sene düşünmüyorum ama kimse kusura bakmasın cocuga babası bakmıyo valla hazır olunmadıgında olan cocuk bakımı cok zor bence yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…