Cnm zaten bebeklerin ihtiyaçları hep eksik kalıyo.:) Tam olarak %100 kapatılmıyo. Bi yerden hep açık şeyler çıkıyo.
Bir de size tavsiyem bebekten önce kendizni için testlerini yaptırın. Yani demek istediğim şu genel bir kadın doğum doktorunun muayenesi. Ben öyle yapmıştım. Hani ne bileyim miyom kist falan var mıdır diye kontrol için gittim ortada daha bi şey yokken.:))) Hemen ardından hamile olduğumu öğrendim çok şükür... Siz de öyle yapın.
Bir de mesela şey yapın. Yavaş yavaş bebek eşyalarını araştırmaya başlayın. Örneğin beşik 300, tesktil ortalama 200, biberon emzik 100, vs vssss. gibi kalemler çikar kendine. ( Bunlar şimdi uydurduğum paralar tabii:)) ay ay kenara para ayır. diyelim ki 300 tl biriktirdin, o zaman dersinki beşik parasını biriktirdim.
Diğer aylarda kenara 100-200 ayırdın bu seferde bebek kıyafetleri ve biberon emzik parasını ayırdım dersin. Şahsen ben evdeki ihtiyaçlarım için öyle yapıyorum. Ve inan bana çok şey farkediyor.
Bizimkisi doğum dahil 5000e filan mal olacak sanırım ilk etapta. Bebek arabasını aldık. Travel sistem, ekstradan puset filan gerekmicek yani. İlk aylar için sepet beşiği hediye geldi (2.el gerçi). Kıyafet filan çok almıcam çünkü hediye de gelecek bayağı bi. Oda mobilyalarını ikea'dan alıcaz. Karyolası, şifonyeri, alt açma masası, gardırop filan 1500 tutacak yaklaşık. Süt sağma makinesi vb şeyleri doğum iznim bitince kullanmak durumunda kalacakmışım. Yani izin bitip paramı aldıktan sonra alıcam.
Haklısın canım ama işte eşim maaş alınca bana harçlık veriyor bazen 50 bazen 100 tl ama onları a ben mutfak eksiklerine harcıyorum üst baş almıyorum hiç bazen bir pijama bazen tişört falan öyle şimdi kpss ye de çalıştığımdan ara ara kitap aldığım var bir tane biberon alıp koymuştumbeşiği eski komşum verdi o yükten kurtuldum diyorum kıyafete çok para vermeyi düşünmüyorum annem de birkaç örgü falan yapar muayene oldum genel sorunum çıkmadı şimdi kan testimin sonucunu bekliyorum bakalım eğer hamişsem bir kaç ay kendime gelemem gerçekten hamilemiyim diye ama iyice kemeri sıkacağız eee artık akrabalardan kıyafetleri bekliyorum da işte dolap arabası biberonları benim hamile kıyafeti doktor onlar masraf olacak ay düşündükçe strese girerim ben heheheheheh şimdiden masrafları düşünmeyeyim...
Demin Kuran okudum sizlere de dua ettim kolay doğum için inşallah ay düşün düşün hep içim daralıyor ALLAH deldiği boğazı aç koymaz nasibi gelir elbette borç da biraz çoğalırsa da çoğalsın ne yapalım 3 senede biteceğine 4 senede biter yapacak bir şey yok
şuan ben ders çalışıyorum işim yok canım ünv mezunuyum ama ev hanımıyım şuan ıkealar da benim bütçemi aşar anca 200-250 tl ye bir küçük dolap alırım eski komşumun verdiği beşiği kullanacağım öyle...Oda mobilyaları için ikea güzel bir tercih bence. Çok güzel ürünler var orda..kıyafet dediğiniz gibi çok fazla almaua gerek görmüyorum ben.oda için 1500 ekonomik bir miktar bence, bir çok mobilyacıda daha pahalı çünkü.
Süt sağma makinasına işe dönünce ihtiyacınız olur mutlaka
Bugün adet oldum canım bu ay klomen kullanacağım bakalım onun için daha umutlu olacağım bebek haberlerini kesinlikle yazarım ben en ucuzunu bulmaya çalışacağım bakalım canım çünkü kemeri sıktığımız dönemde olduğumuzdan benim çok iyi araştırma yaparak hareket etmem lazım hayırlısı bakalım imkanlar doğrultusunda yaparız elimizden geleniBebek kısmetiyle gelir derler cnm gerçekten de öyle oluyo. Herşeyin hem pahalısı hem ucuzu oluyo mutlaka.zaten zamanla her şeyin ucuzunu vs. Bulunuyo. Mesela örnek vereyim avent diye bi marka var. 2 li emziği 33 tl ama başka bir markanın tanesi 5 tl, ne çok ucuz ne de çok pahalı almaya gerek var bence. İşallah seninde bebiş haberlerini alırız. Eğer olursa bize de haber ver mutlaka:)))
Bugün adet oldum canım bu ay klomen kullanacağım bakalım onun için daha umutlu olacağım bebek haberlerini kesinlikle yazarım ben en ucuzunu bulmaya çalışacağım bakalım canım çünkü kemeri sıktığımız dönemde olduğumuzdan benim çok iyi araştırma yaparak hareket etmem lazım hayırlısı bakalım imkanlar doğrultusunda yaparız elimizden geleni
şuan ben ders çalışıyorum işim yok canım ünv mezunuyum ama ev hanımıyım şuan ıkealar da benim bütçemi aşar anca 200-250 tl ye bir küçük dolap alırım eski komşumun verdiği beşiği kullanacağım öyle...
ya üniversite mezunuyum ama öyle kafama göre iyi bir iş kulağımıza çalınmadı tezgahtarlık gibi işler var onlara da zaten eşim çalıştırmaz ve onlara da askeri ücret bile vermiyorlar şimdi ders çalışırken zaten iş düşünmüyorum bu bir senede kpss yi hallettim hallettim ondan sonra zaten daha memuriyet hayallerim olamaz ve memur olma işini kapatırım hem yaş geçmiş olur hem de ben yorulmuş olurum lise talebesi gibi 30 yaşında ders çalışmak kolay değil ama maddi olarak rahatlamak için benim de atanmam şart yani ben atanırsam borç daha kısa zamanda biter hayatımdan çok şükür memnunum ama herkes böyle sıkıntılar çekiyor dönem dönem...Aslında durumunuz nedir tam olarak bilmiyorum ama şey olanilir mi, mesela çalışma saatleri çok uzun olmayan hafta sonu tatil olan bir işte çalışsanız, hafta sınu falan da kursa gitseniz olmaz mı öyle? Ders çalışmaya vakit kalmaz sanırım. Ben bir dönem öyle yapmıştım. Sonra bıraktım kursu, olmadı yani özel sektöre devam ettim. Ama hazır çocuk falan yokken para kazanmak kolay olur gibi. Tabiii siz daha iyi bilirsiniz. Vardır mutlaka düşündüğünüz bi şeyler
ya üniversite mezunuyum ama öyle kafama göre iyi bir iş kulağımıza çalınmadı tezgahtarlık gibi işler var onlara da zaten eşim çalıştırmaz ve onlara da askeri ücret bile vermiyorlar şimdi ders çalışırken zaten iş düşünmüyorum bu bir senede kpss yi hallettim hallettim ondan sonra zaten daha memuriyet hayallerim olamaz ve memur olma işini kapatırım hem yaş geçmiş olur hem de ben yorulmuş olurum lise talebesi gibi 30 yaşında ders çalışmak kolay değil ama maddi olarak rahatlamak için benim de atanmam şart yani ben atanırsam borç daha kısa zamanda biter hayatımdan çok şükür memnunum ama herkes böyle sıkıntılar çekiyor dönem dönem...
Bebek de istiyoruz artık orası da ALLAH'A kaldı o ne zaman derse ben şu dersleri halletsem hayırlısıyla ne iyi olacak...
Ben oda yaptım bebeğime ama set olarak almadım. Yurtdışında yaşadığım için doğuma annem gelecek inşAllah onun yatması için ikeadaki alttan çekilip iki kişilik olan kanepeden aldım. Annem ve bebek birlikte kullanabilsin diye iki kapılı dolap bir de Beşik aldım.
Eskiden beri hevesim var diye bir de Bebeğin odasına sallanan sandalyelerden aldım.
Bunların hepsi çok tutmadı zaten evlenirken o Odayı boş bırakmıştım ilerde düzenleriz diye, ona sayıyorum.
Kıyafetleride hep hediye geldim annem, kardeşim, kayınvalidem ve görümcelerimden. Eksik olursa doğunca alırım. Ben sadece zıbın falan alırım.
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN CANIM EVLADINDA SAĞLIKLI HAYIRLI İMANLI KURSAKLI BİR EVLAT OLUR İNŞAALLAH SENİN DE BENİM DE HERKESİNDE HAYIRLI BİR EVLAT ÇOK BÜYÜK BİR HEDİYE OLUR İNSANABen oda yaptım bebeğime ama set olarak almadım. Yurtdışında yaşadığım için doğuma annem gelecek inşAllah onun yatması için ikeadaki alttan çekilip iki kişilik olan kanepeden aldım. Annem ve bebek birlikte kullanabilsin diye iki kapılı dolap bir de Beşik aldım.
Eskiden beri hevesim var diye bir de Bebeğin odasına sallanan sandalyelerden aldım.
Bunların hepsi çok tutmadı zaten evlenirken o Odayı boş bırakmıştım ilerde düzenleriz diye, ona sayıyorum.
Kıyafetleride hep hediye geldim annem, kardeşim, kayınvalidem ve görümcelerimden. Eksik olursa doğunca alırım. Ben sadece zıbın falan alırım.
AMİN canım hayırlısıyla olur inşallah her şey güzel olur herkes için hayırlısıyla ben bir hamiş kalayım da elden ne gelirse onu yaparız evim neşe dolar sonra bebişimi uyuturum yine ders çalışırım sınavdan sonra da bebişimle bol bol oyun oynarımİşallah istediğin dilediğin gibi olur herşey:)
Sağol canım. Benimde hep hayalimdi. Fazla bir şey almamaya çalıştım sırf ona yer kalsın diye. İnşAllah bebekte sever de kucağımda birlikte sallanırız bol bol :)Şu bebek odalarındaki sallanan sandalyeleri ben de istiyorum ama yetim yok odada. Bir de o odaya evlenirken eşya almamanız çok mantıklı olmuş bence
Âmin canım bunların hepsi dünyalık bir heves alıyoruz ama önemli olan imanlı, güzel ahlaklı bir evlat olması. Cümlemizin, tüm Müslüman kardeşlerimin evlatları önce Allah'a güzel bir kul sonra da bize güzel evlatlar olsunlar inşAllah.ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN CANIM EVLADINDA SAĞLIKLI HAYIRLI İMANLI KURSAKLI BİR EVLAT OLUR İNŞAALLAH SENİN DE BENİM DE HERKESİNDE HAYIRLI BİR EVLAT ÇOK BÜYÜK BİR HEDİYE OLUR İNSANA
Tabii alınacak ben de şuan hayırlısıyla hamile kalabilmenin hayalini kuruyorumÂmin canım bunların hepsi dünyalık bir heves alıyoruz ama önemli olan imanlı, güzel ahlaklı bir evlat olması. Cümlemizin, tüm Müslüman kardeşlerimin evlatları önce Allah'a güzel bir kul sonra da bize güzel evlatlar olsunlar inşAllah.
Canım inşAllah en kısa sürede hayırlısıyla kalırsın. Istersen marifetnamede yazan çocuk yapma adabına bir bak. Ben orda yazılanlara uymaya çalıştım şükür ki ilk ay hamile kaldım. Hemde şükür hamileliğim rahat geçiyor. Ben onun faydası olduğuna inanıyorum.Âmin canım bunların hepsi dünyalık bir heves alıyoruz ama önemli olan imanlı, güzel ahlaklı bir evlat olması. Cümlemizin, tüm Müslüman kardeşlerimin evlatları önce Allah'a güzel bir kul sonra da bize güzel evlatlar olsunlar inşAllah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?