Ana kucağını 280liraya aldık
Bebek arabası da 1051liraydı sanırım
canım merhaba.biz bebişimizin herşeyini aldık sayılır.şu ana kadar toplamda 7000 tl masraf gitti.ufak tefek alıncaklar var.kızımıza feda olsun.Kızlar herkes neler aldığını ya da almadığını yazmış ama ben prtalama ne kadar masraf yapıldığını merak ediyorum:))))) 500-1000 mi yoksa 1500-2000 arası mı???
Eki Görüntüle 1504743
Bu da bizim beşiğimiz şimdi indirimde 300TL den 200TL ye düşmüş. Siparişini verdik bakalım gelince iyi mi kötü mü görücez :)
Eki Görüntüle 1504745
Arabamız da bu 880 TL ye aldık casual cadillac travel sistem ana kucağıyla da kullanılıyor portbebe de oluyor normal bebek arabası da :)
Kıyafetlerini zaten annem aldı ben bir zıbın bile almadım kızıma :)
Kendim İçin;
-göğüs pedi, göğüs ucu kremi, Lohusa pijama takımı, terliği, tacı, iç çamaşırı, korse emzirme sütyeni;
Kızım İçin;
-Biberon maması, emzik, biberon, emzirme yastığı, küvet takımı(Küveti, filesi, kovası, maşrapası ve hatta lazımlığı da var), bornoz takımı, battaniyesi, uyku seti, nevresim takımı, yatak, alez, lastikli çarşaf, cibinlik, şampuan, sabun, pişik kremi, vücut yağları, ateş ölçer, termometre, bez, ıslak mendil, deterjan, manikür seti, tarak ve fırça vs
Hastane odası süsleme ve 50 tane bebek şekeriyle birlikte toplamda 1500-1600tl arası tutacak gibi görünüyor.
Uzun araştırmalar sonucunda tabii eşim artık illallah etti bu durumdan liste sürekli değişiyor. tabii bir kızmını aldık bir kısmını da haftaya alacağız Allah kısmet ederse :):)
Eksik ya da yazmadığım var mı bilemedim ama şimdilik sanırım bu kadar. Allah herkese kolaylıklar versin bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :):)
canım merhaba.biz bebişimizin herşeyini aldık sayılır.şu ana kadar toplamda 7000 tl masraf gitti.ufak tefek alıncaklar var.kızımıza feda olsun.
canım merhaba.biz bebişimizin herşeyini aldık sayılır.şu ana kadar toplamda 7000 tl masraf gitti.ufak tefek alıncaklar var.kızımıza feda olsun.
hazırlıklar nasıl gidiyor anneler?
Kizinizi evlendirdiniz mi yoksa bune masraf boyle :)
cocugun yedigi helal giydigi haram derler
hehehe öyle gerçekten de ben bugün adet olmam lazım ama henüz olmadım bakalım bebek de istiyorum ders de çalışıyorum masraflı oluyor bevek yaValla biz eksiklikleri bitirdik sayılır. Az kaldı yani:)Emzik biberon falan kaldı geriyo. ama minnacık şeyler bile ne kadar pahalı yaaaa:)))
Bence bu fiyat normal. Zaten bir oda takımı 3000-4000 arası bir şey. Geriye de bir sürü şey kalıyo. Perdesi halısı vs. mesela normal bebek odası halıları var bir de antibakteriyel çocuk halıları var. İkisi arasındaki fiyat 2 kat artıyo. Herkezin kendi zevki yani:)
valla guzelim asiriya kacanda var acmayanda ben ilk zamanlar yatak odasina alicagim icin gayet uyguna kapatticaz gibi.
en fazla tutsa tutsa bin tl tutar.
hehehe öyle gerçekten de ben bugün adet olmam lazım ama henüz olmadım bakalım bebek de istiyorum ders de çalışıyorum masraflı oluyor bevek ya
gerçekten de istiyorum hayırlı sağlıklı imanlı kursaklı evlatlar herkesin yanında bana da ama işte hayatın başındayız diyemiyorum biraz geç evlendik borç da var tabii biraz ben yakın arkadaşım yeni doğum yaptı kıyafetleri sağa sola verme dedim bakalım çok kıyafet almak istemiyorum işte her şeyi dört dörtlük yapamasam da annem yorganını arabasını alacak bakalım hayırlısıyla olsun daİşallah allah gönlünüze göre verir. Bebek ayrı güzel bir duygu. Masraflı olduğu bir gerçek ama parça parça alınınca çok güzünüzde büyümüyo. Ama eğer hepsini bi anda almaya kalkarsanız o zaman çıkan fatura biraz şaşırtıyo sizii:))))
gerçekten de istiyorum hayırlı sağlıklı imanlı kursaklı evlatlar herkesin yanında bana da ama işte hayatın başındayız diyemiyorum biraz geç evlendik borç da var tabii biraz ben yakın arkadaşım yeni doğum yaptı kıyafetleri sağa sola verme dedim bakalım çok kıyafet almak istemiyorum işte her şeyi dört dörtlük yapamasam da annem yorganını arabasını alacak bakalım hayırlısıyla olsun da
Ağzın bal yesin diyeyim bizim ev almamız bayağıııııııııı zaman geçer evimiz yok canım kiradayız araba falan da eşim istiyor ama borç varken olmuyor eşim ailesinin evni yaptırmaya para çekmişti o bizim evliliğimizde bitti sonra da düğün için para çekti eşim çok eşya almadık aslında ben çok lüks zevkleri olan biri değilim zaten ve ailemde lüks yaşayan birileri değil de şunu diyim kemerleri sıktığımız dönemdeyiz her evlinin ilk seneleri böyle olur zaten de ben de bir kadın olarak işte harcanması gereken yerlere zaten harcanacak onun için çok masraftan kaçınacağım...Bebiş olmadan planlarını yapmışsınız siz:))))Ne güzel:) Geç evlendik diye takmayın. Artık erken evlenen yokki. Oklu üniversite iş kariyer derken anca oluyo zaten bu işler. Modern kadının durumu bu:)) E borç zaten olacak. Mutlaka oluyo yani.
Hayatın başında olmak illa yaşla olmuyo bence. Siz daha başındasınız bence. Daha bebişiniz yuvanız olacak.:)Kıyafet alsında çok fazla masraf değil. Çünkü zaten çok almamak lazım bence. Ama diğer şeyler biraz masraf kalemi. Siz ne düşünüyosunuz bilmiyorum ama ben özel hastaneye gidiyorum. Çünkü doktor çok önemli olacak sizin için. Her gittiğiniz zaman muayene parası olacak. Testler falan da para olcak. Onlar ayrı bir kalem.Ama şimdiden buları düşünmeyin szi.
Bir de sizin ev kredisi var dı dimi? Yanlış mı hatırlıyorum?
Ağzın bal yesin diyeyim bizim ev almamız bayağıııııııııı zaman geçer evimiz yok canım kiradayız araba falan da eşim istiyor ama borç varken olmuyor eşim ailesinin evni yaptırmaya para çekmişti o bizim evliliğimizde bitti sonra da düğün için para çekti eşim çok eşya almadık aslında ben çok lüks zevkleri olan biri değilim zaten ve ailemde lüks yaşayan birileri değil de şunu diyim kemerleri sıktığımız dönemdeyiz her evlinin ilk seneleri böyle olur zaten de ben de bir kadın olarak işte harcanması gereken yerlere zaten harcanacak onun için çok masraftan kaçınacağım...
Benimki aslında planlamak da değil canım hayal kuruyorum yakın arkadaşlarıma dedim sadece yoksa arabası ıvırı zıvırı büyüdükçe de masrafı bayağı olacak çocuğun yediği helal giydiği haram derler ben işte kafamı bir ev hanımı olarak da nerden kısarım nerden masaf olur diyorum kpss ye çalışıyorum inan eşime eksik kitaplarımı bile demedim kazanan arkadaşlarıma dedim onlar yolladı 2-3 sene sıkıntımız olacak çok şükür sonra bir ferahlık olacak bebek hem nasibiyle gelir yeterki hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun[/QUOTE
Cnm evlilik dediğiniz zaen genelde ilk senelerde kredi ile geçiyo:))) Bazı çiftlerin aneleri babaları tüm masrafları karşılıyo ama bizim öyle olmadı.Eminim onlarda olsaydı bize verirlerdi. Düğün için aynı şekilde biz de kredi çektik. Eşyalar düğün masrafları için vs. Onlar ödene ödene bitiyo merak etmeyin.Çok eşya almamakla iyi yapmışsınız.
Ben böyle kemerleri sıkıp tasarruf etmeye çalışan kadınlara bayılıyorum valla:))
Bir de size şunu tavsiye edebilirim. eğer allah nasip eder de hamile kalırsanız çok erken başlamassıız alışverişe. Daha sonra kendinize bir liste yaparsınız. Parça parça alırsınız. Mesela her ay bir kalemi bitirirsiniz. Mesela bu ay tekstil diğer ay odası için eşyalar diğer ay taşıma aparatları vs. Biz öyle yaptık. Bi anda yapsaydık çok zorlanırdık. Bir de mağaza mağaza gezince nerde neyi ucuza bulururm diye uzman oluyosunuz zaten:)))
canım evim küçük oda hazırlayamayız ama beşik falan eski komşum bana bir beşik vermişti bir kenara koydum onu silip temizleyip onu kullanacağım işte küçük bir dolap alırız bebeğin eşyaları için kaynanam pek bir şey yapası yok anca yorgan takım falan yapar annem benim dul ama o kaynanamdan daha çok yapacaktır arabasını alırım kızım dedi hayırlısıyla olsun da dört dörtlük olmasa da olur bebekken off anne neden benim her şeyim tam değil diyemez zatenilerde daha iyi olur kan testi yaptırdım sağlık ocağına gittim günüm 2 gün geçti bakalım pazartesine kaldı ama test ben de hamişim diye yazabilecek miyim bakalım bol bol dua ettim Kuran okudum miraç kandiliniz de mübarek olsun bakalım yüzüm gülecek mi hayırlısı elbet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?