bebek mevzusu :(

Heheyt çok istiyosa kendi yapsın.Yanlız korunma yolu riskli.

Kaynanalrin bir suru meslegi var herseye o isin uzmani gibi mudahele ederler.Şimdide jinekolog kaynana modeli
Onun cani torun sevmek istiyor sen ona bakma

Yaş ilerledikçe yumurta rezervi azalıyor ve bu durum da gebeliği zorlaştırmaya başlıyor bu bir gerçek.
Tabi bu 30'lu yaşlardan sonra oluyor.
Bebek diye baskı yapan çevreyi anlamak mümkün değil. Sanki olursa onlar bakacak bebeğe.
Eşin de sen de ne zaman hazır olursanız o zaman yapın.

Bana da öyle diyodu komşularım yaslandın diyolardı falan sonra istediğim ay hemen oldu 25 te anne oldum eltimde senin gibi dusunuyodu 4 yıllık evliydi dogurdu sorunsuz tedavisiz hamile kaldı bak sen kaynanana

Canım benim kendini ne zaman anne olmaya hazır hissedersen, ne zaman bir çocuğun sorumluluğunu almaya hazırsan o zaman yaparsınız çocuğu.. Sen kayınvalideni ve çevrendekileri boş ver. Önemli olan sensin..
Bende evliliğimin 3. yılına gireceğim, hala çocuk düşünmüyorum.. Bu konuda kendimi manevi olarak hazır hissetmiyorum.. Ne zaman çocuk aşkıyla yanıp tutuşursam, o zaman isterim.. Bence korunma yönteminiz gayet iyi.. Bir bayan adet olduğu sürece her zaman hamile kalma ihtimali vardır.. Bu yaş ister 15 olur ister de 55.. Benim tanıdık bir abla var 46 yaşında spiral ile korunuyor ona rağmen hamile kaldı..

E o zaman bide benim doktora gidip korunma olayını halletmem lazım çok cahilimişim ya ben
Evet onu da söylüyordu.denemeye başlayın belki hemen olmaz, önlem alırsınız gibisinden ama ben bu riski göze alamam.Korunma yöntemimde riskli ona da çözüm araştırıcam

şu son mesajda kv nin söyledikleri doğru aslında.
kadın kendince uyarmaya çalışıyor,bunda çok ta kötülük aramamak gerek.
hiç torunu olmadığı için biraz fazlaca üstüne düşmüş senin bunaltmış biraz ama büyükler böyledir işte.
alınganlık yapmadan he he deyip geçebilmelisin.
bebek için kesinlikle hazır hissetmiyor isen de kendine düzgün bir korunma yöntemi seç.kusura bakma ama bu konuda çok bilgisizce davranmışssın.
ama bebek için az da olsa olabilir istiyorum aslında diyorsan içinden,bebeği yaşın itibari ile çok fazla ertelememeni tavsiye ederim.
kimi kadın ilk aydan hamile kalırken kimileri sebepsiz infertilite nedeni ile yıllarca bebek sahibi olamıyor.
kişilşer kendilerini sağlıklı zannederken bir bakıyorlar ki kadında bi türlü erkekte başka türlü sorunlar çıkabiliyor.
bunları gözünü korkutmak için değil farkında bilincinde ol diye yazıyorum.
aklının bir köşesinde olsun.bilmemekten iyidir.:))
yaş itibari ile de durumunu daha dikkatli tartmak ve planlamak durumundasın.
onun dışında etrafın sözlerine bu kadar kulak asma.sonuçta evli insanlara bebek sorulur.bi tane olanlara da ikinci sorulur:))senelerce ikinci yok mu diyenlerle uğraştım ben de.hiç te kafama takmam senin yerinde olsam.
kafama taksaydım 8 sene ara vermezdim bebek işine. o kadar korkuyırdum hamile kalacağım diye.
ama şimdi sorsan samimiyetle söyleyeyim ki pişmanım ertelediğim için.
herneyse bebek mevzusu eşinle senin bileceğin şey nihayetinde...

Kvaliden kadın doğumcu mu nereden biliyormuş rahmin tutmayacağını?

Seni korkutmuş.

Hiç takmayın. Bu çocuk muhabbetinden millete ne sanki ya. Kayınvalidenizde sizi iyi kandırmış. Ablanız 35 inde hamile kalmış, demek ki 28 yaş hiç geç bir yaş değil :) Düşünsenize evlenmemiş olsaydınız "28 yaşındayım ya çocuğum olmazsa" diye düşünmezdiniz. İleriye dönük hayalleriniz olurdu. Ben 24 yaşında evlendim şuanda 25 im, bu yaşta evlendim diye çocuk yapmak zorunda değilim ki. İstersem 30 a kadar beklerim. Ne zaman hazır hissederseniz o zaman çocuk yapın. Ama korunma yönteminiz güvenilir değil, hatta sizinkisi korunma yöntemi bile değil, kazayla hamile kalabilirsiniz ve kv niz zafere ulaşabilir

benimde kayınvalidem yanımıza gezmeye geldi. tutturdu doktora gidelim kontrol ettirelim diyor. bende hayır diyorum sürekli ben daha 3 aylık evliyim doktor bana damızlıkmısın sen dese nederim ben diyorum yok anlamıyor en son dün sert bir şekilde ben istemiyorum gitmicem doktora kim istiyorsa gitsin dedim. böyle baktı ve x e söylerim ben dedi yani eşime eşimde hayır anne gitmiyoruz doktora daha erken bebek için dedi ahanda böyle kaldı.

Umuts76, ben de iki çocuk arası 8 sene beklemekle ilgili bir konu açmıştım. Eğer özel değilse paylaşır mısın neden kaynaklı pişmanlığın. Ben de bayağı bir ara vereceğim galiba.

geri çekilme yöntemi kesin bir korunma yöntemi değil ki. düşük de olsa hamile kalma ihtimaliniz söz konusu. bilginiz olsun

kayınvalidelerin bu konuda gelinleri ile böyle rahat konuşmaları bana çok absürd geliyor. herkes yerini bilmeli bence. oğlu ile gelininin ne ara ne yaptığına müdahil olması bence çok yanlış.

çocuğa hazır değilseniz, şu anda düşünmüyorsanız kesinlikle yapmayın. Allah herkesin evladını bağışlasın, isteyene sağlıkla nasip etsin ama çocuk hayatınızı tamamen değiştirecek, evliliği azıcık hırpalayacak bir güzellik.

mesela başbaşa yemek yemek, sinemaya gitmek, haftasonu boş boş gezmek, spontan programlar yapmak hatta sıcak yemek yemek bile imkansız

30 undan sonra biraz daha sıkıntılı olduğu söylenir ama bu durum gün geçtikçe kadının lehine bir hal alıyor. sıkmayın canınızı Allah nasip ederse 40 ında da doğuruyor insan.

bu arada geri çekilme ile çok hamile kalan arkadaşlarım oldu. hap kullanmaya ben de taraftar değilim ama o zaman eşiniz korunacak böyle inanın çok sürmez çocuksuz yaşamınız.

Bir ara benim kayınvalidem de söyleyip duruyordu, 2hıı hıı evet evet haklısınız' diyodum sonra sesi kesilmeye başladı, tabiri caizse hee diyip geçersen, ay yok ben istemiyorum falan demezsen canın sıkılmaz

Kendi bakacak sanki hasbammm..oyle birsey Yok. Rahim bebek tutmazmis... Bak sen Su doktor kaynanaya ! Ayrica Geri cekilme yontemi mi kaldi artik.. prezervatif Neden kullanmiyorsunuz. Adam Geri cekilecem derken pat diye icinize bosaliverir sonra da istemeden hamile kalirsiniz. Benden 3 yas buyuksunuz bilmeniz lazim bunu.

Herşey nasip canım..
Sen kendini dinle ...
Ne zaman hazır olursan o zaman hissedersin..

sallamış senin kaynana...
hazır hissedene kadar yapma tabiki..
kimsenin isteğiyle olabilecek bişey değil bu..
ama geri çekilme yöntemiyle korunuyosunuz anladığım kadarıyla..
bu biraz tehlikeli...
istemediğin bi zamanda hamile kalabilirsin...
en azından eşin korunsun...

ayy onların soruları bitmez bazı insanlarında öyle belli yaşa gelirsin evde kalmış derler evlenirsin çocuk ne zaman derler doğurursun hani 2. nerde derler yapmak istemezsin çocuk kısır derler bide hep kadını suçlarlar sanki erkeklerin sorunu olmuyormuş gibi kısacı bu sorular hiç bitmicerk canım hiç kafanı takma herkese he de geç.mutlu olmanın formülü bu kişiler karrşı kulak tıkanamak

çocuğa hazır olunmaz, hamile kalırsın 9 ay boyunca hazırlarsın kendini yoksa heeeep ertelersin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…