Evet çocuk psikologu ve bir psikolojik danışmandan yardım aldım geçen sene
Anlayabildiği için konuşarak ikna etmemi, anlatmamı, her defasında odasına götürüp tekrar uyutmamı söylediler. Ara ara denemeler yaptım en uzunu 20 gün sürdü ama hiç sabaha kadar uyumuyor ki gece 2-3 defa uyanıyor yanımda da yatarken.
Yenidoğan döneminde hiç beraber yatmadım 5 aylıkken de odaasını ayırdım. 1 yaş civarı diş çıkarmaya başladı, süreci çok kötü geçti hep emiyordu ben de o zamanlar yatağa almaya başladım. İşte 3 senedir bu haldeyiz.
Ya sırtını bana dayıyor ya göğsüme kafasını koyuyor, önceden yanağımı okşuyordu onu bıraktı. Ayrılık kaygısı uyku dışında yok, ama geceleri ikimiz uyuyunca çok mutlu oluyorum anne, seni çok özlüyorum, keşke okul olmasa tatil olsa hep seninle gezmek ve eğlenmek istiyorum falan diyor
Bir de genelde uyku arasında konuşuyor. Annemi istiyorum diyor sık sık. Aslında o sırada zaten yanımda, rüya görüyor heralde
kreşte öğle uykusu uyuyordu (geçen ay bıraktı) öğretmeni şöyle dedi. Uyku saati gelince hemen yatağa gidip benim hiç müdahalem olmadan kendi 5 dk içinde uykuya geçiyor ne güzel alıştırmışsınız dedi

herhalde garezi bana çünkü benim akşamlar uyutmam 1 saati buluyor. Kitap oku sohbet et sorularını cevapla ninni eşliğinde pışpışla falan....