tubişim tarifini bekliyorumm
ordamısın tatlişşşbitmedimi sigarann
valla yapmadan tatmadan beğendiğimi söyliyemiyecem tatlişşş yapıp öyle yorumu yaparız yerimsenibenBADEM TATLISI
MALZEMELER:
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı yoğurt,
2 yumurta,
1 paket vanilya,
2 çay kaşığı karbonat,
2yemek kaşığı tarçın,
2 yemek kaşığı mısır nişastası (yoksa şart değil gevrek olması için)
yeteri kadar un
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı tabiki suuuu(şerbetini kaynatmıyoruz şekerler)
YAPILIŞI:
malzemeleri iyice karıştırıp kulak memişi yumuşaklığında hamur elde ettikmi?etiik :) sonra
ceviz büyüklüğünde parçaları alıp masa üzerinde orta incelikte rulo yaptıkmı? yaptııık:)
sonra o rulo şeklindeki hamuru bıçak yardımı ile ...ımm şey dıkandım nasıl tarif edilirkieyvahedigeldismileserçe parmağımızın yarısı kadar keselim desem ya serçe parmaklarınız çok uzunsa yada çok kısaysa kaydirigubbakcemile3 biliyorum sinir ettim hepinizi özür...devam ediyoruz rulo şeklindeki hamurumuzu 3cm kısalığında ufak ufak kesip,(verevine kesiyoruz düz değil azcık şekilli olsun)tepsimize diziyoruz (az aralık bırakarak) bu arada tepsiyi yağlamanıza gerek yoohh
önceden bilmemkaç derecede ısıtılmış fırına atıyoruz şak diye
10 15 dk kadar pişince (arada kontrol edin çabuk pişiyo ammman yanmasın)
tepsiyi aldıkmı fırından? hemen fişi çekin !! tepsiyi balkona çıkarın bırakın soğusun iice
hazırladığımız şerbeti kaynatmadan şekeri suda iyice eritiyoruz şerbetimiz ve tatlılarımız soğukken kepçe yardımı ile üzerinde gezdirerek döküyoruz
(şerbetlenmiş badem tatlımızı en az 2,3 saat üzeri kapalı halde iice şerbetini çekmesi için bırakıyorz)daha sonra üzerine hindistan cevizini dökerek servis yapıyoruz
NOT:
isteğe göre yanında dondurma sunulabilir ben benim koca boğaza öle yapıyorum
afiyet bal şeker olsun midenizde şifa olsun canlarımmm doğacak bebelerimize şimdiden yarasınopuyorumnanaktan
helal edin hakknızı gözlerinizi yordum galiba :1rolleyes:
umarım beğenirsiniz yapacak olan arkadaşlar yorumlarınızı yazmayı unutmayıın beğenmezseniz yazmayın ben anlarım kaydirigubbakcemile3
dur gitme tatlişş benim uykum kaçtıne o kız uykunumu kaybettin ben gibi yohsam bilmiyorumkismile
hemmen anlatayım şekerimvalla yapmadan tatmadan beğendiğimi söyliyemiyecem tatlişşş yapıp öyle yorumu yaparız yerimseniben
herşeyi iyi güzel anlatmışsında parçaları alıp masaya koydukmu koyduk orasını anladımsositososito ama bıçakla serçe parmağımız kadar kestikmi kesmedik orasını anlamdımm :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:
burdayım anneeemmmdur gitme tatlişş benim uykum kaçtı
sende az dur be iki lafın belini bükek sahur için erken daha
kız daha iki gün önce bittibilmiyorumkismile ama haftaya misafir alcam o zaman yapmayı düşünüyorum o zaman ekleyeyim bayramdan önce görmüş olursunuz zaten yarım saat sürüyo yapımı deneyip beğendikten sonra bayram sabahı bile yapılır yanien iyisimi sen yarın tatlıyı yapıp resmini koy
benim sekiz köşe anca anlarboshayallersmile
uleynn senin vücudunun ebatları çok dengesizmiş hem zayıf hem kısasın (bugün sen söyledin senin yalacınım :)))hemmen anlatayım şekerim
şimdi ben serçe barnağımın yarısı kadar kesiyorum penim barnaklar maşallah uzun yani el tapan ayak tapan geldi bize tezek yapan misali:roflol:neyse burayada serçe parmağımızın yarısı kadar verevine keselim dicektim ama bian düşündüm ya bizim hatunların serçe parmakları çok uzunsa tatlı uzun olcak kısaysa kısa olcak iisimi 3 cm uzunluğunda keselim dedim orta yerde buluşmuş olak diye olmamı caniş
yavru niye zorluyosun sen benii niyeeeanladığım kadarıyla hamuru ince açıp rulo yapıyorsun sonra kendi serçe parmağım kadar kesiyorum :))doğrumu
tamam canım muhakak koy resmini bizde yapıp yorumumuz yaparızburdayım anneeemmm
kız daha iki gün önce bittibilmiyorumkismile ama haftaya misafir alcam o zaman yapmayı düşünüyorum o zaman ekleyeyim bayramdan önce görmüş olursunuz zaten yarım saat sürüyo yapımı deneyip beğendikten sonra bayram sabahı bile yapılır yani
niye kızıyon beee anlamadım işte suçmu :mymeka:yavru niye zorluyosun sen benii niyeeeben o yazıda açmakla ilgili bi terim kullanmışmıyım annemm açılmıyo bu hamurdan ufak ufak parçalar koparıyosun sonra tezgah masa her neyse onun üzerinde hamuru elinin altına koyup oklavayla hamur açıyomuş gibi uzatıyosun rulo şeklinde sonra bıçağı al eline ufak ufak kes opuyorumnanaktan
millet yapmadan yoruldu bence uyandırdığım bütün merakın yerini kocaman bi off oladı bence sutanımmkaydirigubbakcemile3
ne sandın nadir bulunan bişeyim işte türümün son örneğiyimkaydirigubbakcemile3uleynn senin vücudunun ebatları çok dengesizmiş hem zayıf hem kısasın (bugün sen söyledin senin yalacınım :)))
birde parmaklarım uzun diyorsun enteresannnnn sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni
pasta değill TATT--LIIIniye kızıyon beee anlamadım işte suçmu :mymeka:
yapmıycam işte pastan senin olsunn:dilcikar:
al işte öyle yazmışsınn şakkıdıBADEM TATLISI
MALZEMELER:
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı yoğurt,
2 yumurta,
1 paket vanilya,
2 çay kaşığı karbonat,
2yemek kaşığı tarçın,
2 yemek kaşığı mısır nişastası (yoksa şart değil gevrek olması için)
yeteri kadar un
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı tabiki suuuu(şerbetini kaynatmıyoruz şekerler)
YAPILIŞI:
malzemeleri iyice karıştırıp kulak memişi yumuşaklığında hamur elde ettikmi?etiik :) sonra
ceviz büyüklüğünde parçaları alıp masa üzerinde ince rulo şeklinde açıyoruz hamurumuzu
sonra o rulo şeklindeki hamuru bıçak yardımı ile ...ımm şey dıkandım nasıl tarif edilirkieyvahedigeldismileserçe parmağımızın yarısı kadar keselim desem ya serçe parmaklarınız çok uzunsa yada çok kısaysa kaydirigubbakcemile3 biliyorum sinir ettim hepinizi özür...devam ediyoruz rulo şeklindeki hamurumuzu 3cm kısalığında ufak ufak kesip,(verevine kesiyoruz düz değil azcık şekilli olsun)tepsimize diziyoruz (az aralık bırakarak) bu arada tepsiyi yağlamanıza gerek yoohh
önceden bilmemkaç derecede ısıtılmış fırına atıyoruz şak diye
10 15 dk kadar pişince (arada kontrol edin çabuk pişiyo ammman yanmasın)
tepsiyi aldıkmı fırından? hemen fişi çekin !! tepsiyi balkona çıkarın bırakın soğusun iice
hazırladığımız şerbeti kaynatmadan şekeri suda iyice eritiyoruz şerbetimiz ve tatlılarımız soğukken kepçe yardımı ile üzerinde gezdirerek döküyoruz
(şerbetlenmiş badem tatlımızı en az 2,3 saat üzeri kapalı halde iice şerbetini çekmesi için bırakıyorz)daha sonra üzerine hindistan cevizini dökerek servis yapıyoruz
NOT:
isteğe göre yanında dondurma sunulabilir ben benim koca boğaza öle yapıyorum
afiyet bal şeker olsun midenizde şifa olsun canlarımmm doğacak bebelerimize şimdiden yarasınopuyorumnanaktan
helal edin hakknızı gözlerinizi yordum galiba :1rolleyes:
umarım beğenirsiniz yapacak olan arkadaşlar yorumlarınızı yazmayı unutmayıın beğenmezseniz yazmayın ben anlarım kaydirigubbakcemile3
:kedi::kedial işte öyle yazmışsınn şakkıdı
vaybeee sen neymişsin be abii delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafaduldenne sandın nadir bulunan bişeyim işte türümün son örneğiyimkaydirigubbakcemile3
gir faceme bak dünya resim dolu mutlaka ellerimi görebileceğin bi resim vardır
evet ellerim az iri ayaklarımda öle kollarımda uzun memişler hayvan gibi popo minik güveç gibi göbüş yok
dudak kağıt gibi gözler ceylan diyende var zümrüt diyende var hurma diyende var eşşek gözlü diyende var hangisini yakıştırısan kaşlar kemanmı deseem yaymıdeseeem ama alınmamış hali facedeki gelinlikli resmime bak alınmamış ince yani yüzüm üçgen gibi dilim papuç gibiha bu arada kaslarımda var onuda resimlerden görebilirsin öle böle bişeyim fiziksel açıdan dengime düşmüşmüyüm bilemem herifim tosun gibi :roflol:
yuttunmu şekerrr ..ben değitirdim o yazıyıı :roflol: :roflol::kedi::kedihaoldumsmile
özür canım kafamız dalgınolamazmı yani
hem sende mantık kursaydın rulo şeklinde nasıl açılırki :roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?