Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

leydimm demek yoğunsunnn kolay gelsin sana canım..oh ohh erişteleride kesmişsiniz ne güzell

tuğbişimm bence acilen çık hemen gece kıyafeti al..mesela hemşire kıyafeti,kedi kız gibi kaydirigubbakcemile3 valla şaka yapmıyom güzel olurr aklinialirimsmile hadi gözün aydın canım sağ sağlim gelsinn.İnsan sevdiğinden böle bikaç günde ayrılsa kıymetini anlıyooo

durummm günaydınn sanadaaa ama sende yoksunnn

aha da bacımmm gelmişşş kaydirigubbakcemile5 günaydınnn

okudunmu dünkü yazılarımı

evet ne zamandır yoksun farkındaydım. anacım seninde hergünü yoğun geçiyo bu tempo öylee .sositososito

okuruzzz çatlağumm hemide seve seve zati burda akşama kadar lak laktan başka yaptığımız bişey yok ..ne yapalım şimdi cumadan cumayamı okuyalım bu duayıda CADIARZU

şekerr yanlışş olmuşş quzumm gııı 363 oluyo burasııı
bende okudm şekerrr
sen bana senin matemetiğin kötümü demek istiyorsunnyasakkelimeiyi bak iyi :mymeka:
ooo hade gözün aydınn tubişimm sengözlerimebaksanabartıkın bu gecede erzurumda deprem olur
ulan olum madem aklında süpriz yok ne diye benimde sana süprizim var demişsin çatlakmısın kızım senn valla benimde aklıma hiç birşey gelmiyo ama senin düşündüğün olabilir jartiyerlerini giyer mumlları yakar elinede bir kırbaç, al sana süprizz :roflol: :roflol: :roflol:

sen istersen kopyala canım ben açamıyom şuan :hulya: evet ben sormuştum soruyu kaydirigubbakcemile3 aklımdaki herşeyi sordum güzelcede cevaplamışlar olumunekankayizsmile

Sorunuz:
Hayırlı günler

Abdestsiz ayetel kürsi okunur mu?
Abdestsiz okunacak dualar nelerdir ?
Abdestsiz 4444 denilen salatı tefriciye okunurmu ?

teşekkürler

Cevap:

Kur'an-ı kerimi elinize almadadan ezbere Ayete'l-Kürsi'yi, bütün duâ çeşitlerini ve "Salatı Tefriciye" denilen dualarıda abdestsiz okuyabilirsiniz.

ben aniden çıkabilirim nurcanım asistan rahatsız tekim yinee işim çıkarsa çıkmak zorunda kalırım haberin olaa bayanssulusmile

Sorunuz:
Hayırlı günler

Dinimizce bebek sahibi olamayan çiflerin neden bu şekilde bir sorun yaşadığını öğrenmek istiyorum.Bu konuda çok araştırdım ama çok fazla kuranı kerimde bulamadım..Yani çocuğu olmyanlar bir suçmu işleyipte cezasını çekerler,yada gerçekten bu bir sınav mı,yada başka bir neden midir ? bunlarla ilgili hadis,ayet varmıdır ? ve çocuk için ne yapmamız gerekir neler okunması ne şekilde davranılması gerekir..Lütfen yardımcı olursanız çok memnun kalırım...

Evlat edinme ve varis olarak atamanın uygun olmadığını biliyorum..Evlatlık olarak kocamın abisinden kız çocuğu yada benim abimden erkek çocuk alınırsa dinimizce sakınca olurmu.. Yada evlatlık alınırsa yabancı bir erkek bebek bunu emzirdiğimde süt anne vasfı ile olabilirmi..

Cevap:

Niçin bebek olmadığının cevabını ancak tıp doktorlarından öğrenebilirsiniz. Hamilelik için ilgili uzman doktorların rehberliğine başvurabilirsiniz.

Çocuk sahibi olamayan evli çiftlerin bu sebeple yaşadıkları üzüntü ve ıstırap da bir vakıadır. Fakat tıbbi tedavi yolları denendiği halde olumlu bir sonuç alınamamışsa, konunun ilahi takdir boyutu da gözardı edilmemelidir. Yaşanan her sıkıntıyı olduğu gibi bu durumun meydana getirdiği sıkıntı ve üzüntüyü de inanan bir insan, Allah’a bağlılığı ve hayatın bir yönüyle imtihan olduğu anlayışı ile aşabilir. İlk bakışta şer gibi görünen bu durumun,özünde hayır olabileceğini düşünerek bunalıma sürüklenmekten korunabilir.
Ayrıca bir çocuğa sevgi ve ilgiyle bakıp, büyütmek için ona mutlaka nesep bakımından sahip olmak gerektiği de söylenemez. Toplumda elinden tutulmayı, sevgi ve alaka gösterilmeyi bekleyen pek çok çocuk bulunmaktadır. İslam hukukunda, hukukî sonuç doğuracak şekilde evlat edinme olgusu kabul edilmemiş olmakla birlikte, iki yaştan küçük çocukların -neseplerinin korunması, anne ve babalarıyla irtibatlarının sağlanması kaydıyla- evlâtlık edinilip emzirilmesi ve böylece süt mahremiyeti konumuna çıkarılması, bu mümkün olmadığında bile mahremiyetle ilgili dinî kayıt ve şartlara uyularak evlat edinmek mümkün olabilir. Ancak evlâtlığın nesebi evlât edinene bağlanamaz, mirasçılık ilişkisi doğmaz.Bununla birlikte taraflar birbirlerine hibe ve vasiyet yolu ile mal bırakabilirler.

Evlât edinmek cahiliyye döneminde yaygın bir âdet idi. Kişi birisini evlât edinir ve o, evlât edinen şahsın oğlu sayılırdı. Evlât edinen şahsın adıyla anılır, onun aile fertlerinden birisi sayılırdı. Bütün haklarda aile fertlerine eşit olurdu. Evlât edinen öldüğü zaman da mirasından pay alırdı. İslâm'ın başlangıcında da durum böyle idi.
İslâm soya, soyun karıştırılmamasına büyük önem verir. Bunun için Cenab-ı Hak, "Allah... Zıhar yaptığınız eşlerinizi sizin anneleriniz yapmadı, evlâtlıklarınızı da sizin öz oğullarınız kılmadı. Bunlar sizin ağızlarınıza gelen sözlerinizdir. Allah gerçeği söyler ve doğru yola iletir. Onları babalarına nisbet ederek çağırın; bu, Allah katında daha adaletlidir. Eğer babalarını bilmiyorsanız, onlar sizin din kardeşleriniz ve dostlarınızdır. Yanılarak yaptığınızda size bir günah yok, fakat kalplerinizin bile bile yaptığında (günah vardır). Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir" (el-Ahzâb 33/4-5) buyurarak evlât edinmeyi yasakladı.
Artık o güne kadar evlât edinilenler, asıl babalarının ismiyle anılmaya başlandı. O güne kadar evlatlık edinmeyle ilgili hukukî münasebetler lağvedildi. Onun yerine islâmî kardeşlik ve dostluk bağı kuruldu. Zeyd'e de "Zeyd b. Muhammed" değil, eskiden olduğu gibi "Zeyd b. Harise" denildi. (Buharî, Tefsîru Sûreti'l-Ahzâb, 2).
Bu konuyla ilgili olarak İslâm'ın getirdiği gerçek hukukî yeniliklerden birisi de evlâtlığın hanımının nikâhının, o boşadığı takdirde, evlâtlık edinen şahsa helâl olduğudur. Nitekim Resulullah (s.a.s) halazadesi Zeynep binti Cahş'ı azadlısı ve oğulluk edindiği Zeyd ile nikâhlamıştı. Ancak bu evlilik yürümedi ve Zeyd, Zeynep'i Resulullah'ın tavsiyelerine rağmen boşadı. Cenâb-ı Hakk'ın emri ile de Resulullah (s.a.s) Zeyneb ile evlendi. Tabiatıyla bu, dedikoduya sebep oldu. Yahudiler ve münâfıklar, "Muhammed oğlunun hanımı ile evlendi" diye dedikodu yaptılar. Bunun üzerine Ahzâb sûresinin 37-40. ayetleri nâzil olarak evlâtlığın boşadığı hanımıyla evlenmekle ilgili bir cahiliyye inancı yıkıldı ve bir İslâmî gerçek tesbit edilmiş oldu.
Tebennî (evlât edinme) olayıyla ilgili bu hükümler bize, İslâm'ın soya ve rahime verdiği değeri öğretiyor, şu halde soy ve dolayısıyla aile İslâm'da önemlidir.
İslâm'da helâl ve haram sınırını koyan Allah'tır. Sun'î yasakların değeri yoktur. Bunun için soyu bilmeye ve öğrenmeye önem vermek bir zorunluluktur (Tirmizî, Birr, 49). Akrabalık bağını koparmak, Baba-evlât bağını koparmak haramdır. Baba da, oğul da buna dikkat etmek zorundadır. Bunun için Resulullah (s.a.s) şöyle buyurdu:
"Kim babasından başkasının çocuğu olduğunu iddia ederse veya kendisini âzâd edenlerden başkasının azadlısı olduğunu söylerse, Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların laneti onun üzerine olsun"
"Kim kendi babası olmadığını bile bile, babasından başkasının çocuğu olduğunu iddia ederse, o kimseye Cennet haramdır"
"Kim babasından başkasına neseb iddia ederse, o kimse Cennet kokusunu alamayacaktır. Halbuki Cennet kokusu beş yüzyıllık yoldan duyulur" (İbn Mâce, Hudûd, 36).
Bu konuda İslam'ın gösterdiği hassasiyet toplumun birbirini destekleyen iffetli, sağlam ve temiz ailelerden meydana gelmesini sağlamaktır.
Ancak yukarıdaki hükümler yetim, öksüz, fakir, kimsesiz çocuklarla ilgilenmeme anlamına gelmez. Bu gibi çocuklar aileler nezdinde veya çocuk yuvalarında himâye edilir; bakılır, eğitilir, sanat ve meslek sahibi kılınır, evlendirilir. Müslüman, bu çeşit amellerden büyük ecir kazanır. Büluğ çağından sonraki görüşmeler İslamî ölçüler içinde olur. Hîbe yoluyla dilediği kadar, vasiyet yoluyla ise malının üçte birini himâye ettiği kişiye bırakabilir. Ancak evlatlık olarak büyütülen çocukla, evlat edinenler arasında birbirlerine mirasçı olma hakkı da söz konusu olamaz.
Dinimizde hukukî bir takım sonuçlar doğuran evlatlık müessesesi kabul edilmiş değildir. Buna göre, evlat edinenle evlatlık arasındaki bu ilişki sebebiyle bir evlenme engeli doğmadığı gibi, evlatlığın kendi öz anne-babasının yanı sıra evlat edinenlerin nesebine kaydedilmesi de caiz değildir.(Daha fazla bilgi için bkz. T.D.V.İslam ansiklopedisi, XI, 527-528).

eferimmm sanaa niye siliyon benim mailimiii alsanaalsanasmile

normal kredi kartı işlevi görse kk kartı bence güzel olarrr :lepi: pembiş pembişşş :lepi:
faceden gelen mesajları silerken onuda kurban ettim sempatiksalakcinni

la ben eşime söyledim boşver isteme sakın dedilmaz:

evet uzun olmuş ama aydınlatıcı,bazı kendini bilmezler çocuğu olmayanlara (mesela eltim) bana demiştiki sen kötü olduğun için Allah seni bu yüzden cezalandırıyo demişti geri zekalı .aslında bu emaili onada göndermek lazım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…