Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

ayyyyyyy bu siteye neler olmuş yine...şu siteyi eski haline çevirmediler..

kızlar nasılsınız bakalım....

elifciğim sanada geçmiş olsun..hiç sorma bu davet işleri insanı çok yoruyor...inanki şuan misafirin gelmesini hiç düşünemiyorum...ama evimde misafir ağırlamayı severim....

elifciğim sanada geçmiş olsun..hiç sorma bu davet işleri insanı çok yoruyor...inanki şuan misafirin gelmesini hiç düşünemiyorum...ama evimde misafir ağırlamayı severim....

bende severim hatta epeydir de almıordum gün olunca kaçamıosun işte.......insanın kafası güzel oldumu hep birileri gelsin biyere gideyim istior ..ama böle de olunca mesela ben bu tedavi yüzünden cnm insan görmek istemio gibi bişe...

sen dondurulmuşları almaya gittiğinde hiç merak etme biz burada dua zincirini kurarız
zaten minnettarım sizere aah razı olsun hepinizden canımmm çook tşkler
tuğbişim demek kilo verdinn kuzumm yaa dikkat et kendine bol bol yararlı şeyler yee Rabbimm bendeki kiloların 10 kilosunu tuğba arkadaşıma hediye ettim sen ver

aminnnnnnn ya işte k,litendimmi kilitleniyo aksi mide ama bugün pekmeze başladım geceleri süt hamur işi sigaradan uzaklaşırsam bu iş tamamdır besili dana olmama az kalmıştır inşallah

ya kızlar ben size bunu nasıl çekeceğinizi anlatırken yazmamışmıydım acaba
söylediiğimi hatırlıyodum ikiniz birden yapmayınca şüphe ettim benmi yanılttım sizi
yaa olurmu benim unutkanlığımdan kaynaklanmıştır kesin bazen babamın eadını unutyorum deermişim
şaka tabi ama ben unutkanım ciddi ciddi senlik bişi yok sevoyada ben söledim senik bişi yok benim seyrek saçlı kafamın altından çıktı yani bu yanlışlık

oyyy kurban oluruumm tosun paşaya ya demek anneyi özlüyo he canım benimmm

aaah aah ne ettin yineee valla nurcanın dediği gibi bi doğursaydın hayırlısıyla dikkat et hasta olmamaya çalış bide şimdi iğne ilaçlara düşmeyelim allah korusun minişimmm
kızlar bu yumurtaları napayım ben!!!!!!!nasıl çalıştırcam..??????ya bugüün bi tuhafım
bizim bynkutluay elini elife vermiş belli evham panik tez canlılık içi daralmışık ne ararsan var hatunda mübarek ya

oooo hamişler mekanı olmuş burasıbulut eydim nabersiniz hanımlar nası gidiyor bakaım herşey yolundadır inşallah

iyi akşamlar kızlar...... bu siteye ne olmuş böle.... sizleri çok özledim yaaaaa.... bugün kontrolüm vardı gittim çok şükür meleğim iyiymiş teyzeleri.... doktor 15 gün daha yatacaksın dedi sonra yavaş yavaşkalkabilirmişim..... şükürler olsun....... biraz geçmişe baktım nazracamız dönüyomuş.... onu o kadar özledimki.... kızlar hepinizi ayrı ayrı öpüyorum... misafirim gelebilir ben çıkayım en iyisi... sonra görüşürüz canlarım.. sizleri çok özledim.....

hatunlar ben çıkayım kalıp muhabbet etmek istiyorum ama eşim ben evdeyken benimle ol diyo aşk tazeliyelim acık
yarın burdayım inşallah gelirseniz muhabbete doyarız öptm çok hepinizi hayırlı geceler

ne misafiri bu saatte gııı rahat bıraksıınlar seni bebeyi büyüt içinde boşver misafiri filan ii gcler canım

kızlar benim adetim biteli 15 gün oluor
baştan saysak bugün 20.gün ama bende 3 gündür lekelenmeler oluor kahverengi kızmızı ne olduğu belirsiz bişeler gelio yoğunluktan dr.'umada gidemedim....yumurtalar çatlıoda mı gelio ki bu lekeler glukofen kullanıom çatlamzsa ben çatlayacam yani..ilaç o kadar iğrenç ki........

selam canlarım
Muharrem ayı bütün bereketi ve güzelliğiyle evlerimize huzur getirsin....tüm dileklerimiz bu yeni yılda gerçek olsun Allah'ın izniyle....

benim herif bebeklere bakiii biraz kendime vakit ayırayım dedim sizlerle sohbeti özlemişim güzeller...

şifacım sadece sen varsın nasılsın tatlım

arkadaşlar günaydınn herkese ama kimseler yooki !! bişey öğrenmem lazım sizden hastaneden alınan tüp bebek yapılması gereklidir raporunu nasıl alıyoruz neler ve hangi şartlar gereklidir bunun için?Bana bilen birileri cevap versin lütfennn!!!!

TÜP BEBEK TEDAVİ RAPORU
A. Rapor Çıkarmak İçin Gerekli Ön Koşullar

Bu kısımda anlatılan koşullar; sağlık durumu her nasıl olursa olsun, tüm tüp bebek tedavi raporu çıkarmak isteyen kişileri kapsamaktadır.

* T.C. Vatandaşı olmak,
* Resmi nikahlı olmak,
* Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
* Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 39dan büyük olmamalı,
* Son üç (3) yıl içinde, diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmak
* Dolayısıyla en az üç (3) yıllık evli olmak,
* Toplam 900 iş günü(5 yıl) sosyal güvence prim gününe sahip olmak.

B. Rapor Çıkarmak İçin Gerekli Süreç

Bu kısımda, çiftlerin rapor başvurusuna bulunmaları ile başlayan süreç tanımlanmaktadır.

* Adetin 2. Günü yapılacak hormon tahlilleri,
* Adetin 2. Günü yapılacak bazal ultrason değerlendirmesi,
* Erkeğe ait toplam üç (3) adet spermiogam değerlendirmesi (en az bir tanesi raporun çıkarılacağı kurumdan olmalı ve spermiogram değerlendirmelerinin arasında en az 15’er gün zaman geçmiş olmalı)
* Adetin 6-10 günleri arasında rahim filmi (HSG) çekilmeli, (son 6 ay içinde çekilmiş HSG varsa yeterli olabilecektir.)

Bu girişimler tamamlandıktan sonra rapor çıkaracak kurumun heyet toplanma günü ve raporun imzalarının sonuçlanması beklenir.
C. Rapor’da Mutlaka Olması Gerekenler

* Rapor; mutlaka BAYAN adına düzenlenmelidir
* TC Kimlik numarası mutlaka yer almalıdır,
* Bayanın yaşı değil doğum tarihi “gg.aa.yyyy” olarak yazılmalıdır
* Tanı; açıkça yazılmalıdır,
* Endikasyon (tedavi gerekçesi); SUT ilgili maddesi işaret edilerek açıkça yazılmalıdır
* Mutlaka ICD-10 (uluslar arası tanı kodu) kodu yazılmalıdır
* Tüp bebek yapılması “uygundur”, “gereklidir”, “kararlaştırılmıştır” şeklinde ibareler yer almalıdır, (“tüp bebek merkezine sevki uygundur” ibaresi geçerli olmamaktadır.
* Son üç (3) yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadığı mutlaka belirtilmelidir,

Yukarıdaki şartları taşımıyorsa; RAPOR GEÇERSİZDİR.
DİKKAT !!!

* Raporda el ile herhangi bir düzeltme yapılmamalıdır, (başhekim kaşesi ile dahi olsa, düzeltmeler bilgisayar çıktısı olarak alınmalıdır)
* Raporda süre belirtilmiş ise; bu süre içinde kullanılmalı, süresinde kullanılmayan raporlar mutlaka yenilenmelidir
* Raporda süre belirtilmemiş ise; rapor iki (2) sene geçerli olacaktır. Bu sürede kullanılmayan raporlar yine yenilenmelidir.
* Bazı kurumlar tedavi raporunun altında kullanılacak ilaçları da yazarken bazı kurumlar ilaçlar için ayrıca rapor düzenleyebilir.
* Kullanılacak ilaçlarında yer aldığı raporlarda süre genellikle bir (1) ay olmakla birlikte, süre belirtilmemişse ilaçların temini için en kısa sürede reçete edilmesi gerekmektedir.
* İki (2) kadın doğum, bir (1) üroloji hekimi ile başhekim tarafından imzalanmış olmalıdır,

Son düzenleme:

TÜP BEBEK TEDAVİ RAPORU
A. Rapor Çıkarmak İçin Gerekli Ön Koşullar

Bu kısımda anlatılan koşullar; sağlık durumu her nasıl olursa olsun, tüm tüp bebek tedavi raporu çıkarmak isteyen kişileri kapsamaktadır.

* T.C. Vatandaşı olmak,
* Resmi nikahlı olmak,
* Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
* Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 39dan büyük olmamalı,
* Son üç (3) yıl içinde, diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmak
* Dolayısıyla en az üç (3) yıllık evli olmak,
* Toplam 900 iş günü(5 yıl) sosyal güvence prim gününe sahip olmak.

B. Rapor Çıkarmak İçin Gerekli Süreç

Bu kısımda, çiftlerin rapor başvurusuna bulunmaları ile başlayan süreç tanımlanmaktadır.

* Adetin 2. Günü yapılacak hormon tahlilleri,
* Adetin 2. Günü yapılacak bazal ultrason değerlendirmesi,
* Erkeğe ait toplam üç (3) adet spermiogam değerlendirmesi (en az bir tanesi raporun çıkarılacağı kurumdan olmalı ve spermiogram değerlendirmelerinin arasında en az 15’er gün zaman geçmiş olmalı)
* Adetin 6-10 günleri arasında rahim filmi (HSG) çekilmeli, (son 6 ay içinde çekilmiş HSG varsa yeterli olabilecektir.)

Bu girişimler tamamlandıktan sonra rapor çıkaracak kurumun heyet toplanma günü ve raporun imzalarının sonuçlanması beklenir.
C. Rapor’da Mutlaka Olması Gerekenler

* Rapor; mutlaka BAYAN adına düzenlenmelidir
* TC Kimlik numarası mutlaka yer almalıdır,
* Bayanın yaşı değil doğum tarihi “gg.aa.yyyy” olarak yazılmalıdır
* Tanı; açıkça yazılmalıdır,
* Endikasyon (tedavi gerekçesi); SUT ilgili maddesi işaret edilerek açıkça yazılmalıdır
* Mutlaka ICD-10 (uluslar arası tanı kodu) kodu yazılmalıdır
* Tüp bebek yapılması “uygundur”, “gereklidir”, “kararlaştırılmıştır” şeklinde ibareler yer almalıdır, (“tüp bebek merkezine sevki uygundur” ibaresi geçerli olmamaktadır.
* Son üç (3) yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadığı mutlaka belirtilmelidir,

Yukarıdaki şartları taşımıyorsa; RAPOR GEÇERSİZDİR.
DİKKAT !!!

* Raporda el ile herhangi bir düzeltme yapılmamalıdır, (başhekim kaşesi ile dahi olsa, düzeltmeler bilgisayar çıktısı olarak alınmalıdır)
* Raporda süre belirtilmiş ise; bu süre içinde kullanılmalı, süresinde kullanılmayan raporlar mutlaka yenilenmelidir
* Raporda süre belirtilmemiş ise; rapor iki (2) sene geçerli olacaktır. Bu sürede kullanılmayan raporlar yine yenilenmelidir.
* Bazı kurumlar tedavi raporunun altında kullanılacak ilaçları da yazarken bazı kurumlar ilaçlar için ayrıca rapor düzenleyebilir.
* Kullanılacak ilaçlarında yer aldığı raporlarda süre genellikle bir (1) ay olmakla birlikte, süre belirtilmemişse ilaçların temini için en kısa sürede reçete edilmesi gerekmektedir.
* İki (2) kadın doğum, bir (1) üroloji hekimi ile başhekim tarafından imzalanmış olmalıdır,

dolayısıyla bunların hepsi normal çıkıyor değerleri bu durumda bunların hepsini yaptırmamızmı gerekiyor şimdi

dolayısıyla bunların hepsi normal çıkıyor değerleri bu durumda bunların hepsini yaptırmamızmı gerekiyor şimdi

canım herşey normalse doktor aşılama veriyor onlarda tutmazsa tüp bebek raporu veriyor bizde sorun vardı o yüzden doktor aşılama denemeden tüp bebek raporu verdi

ben laparoskopi oldum 4 5 yıl önce bu arada 11 yıllık evliyim laparoskopim de temiz çıktı sonrada 1 yıl sonra aşılama oldum bir kere tutmadı şimdi tekrarmı aşılama verirr diyosun doktorlar peki bu aşılama sınırı ne kadardır ve daha önceki özel yaptırmıştım ama aşılama buna dahil olurmu aşılamarla tutmazsamı rapor verecekler yani oooffffffff allahım güldürsün yüzümüzüüü

rahim filmi çektirdim laporoskopi oldum aşılama oldum eşimim değerleri iyi çıkıyor bu nedir yyaaaaa inanın böylesi daha zor kızlarrr neden olmuyor bu sıpacıklar o zamannnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…