Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

kankimm donmdrucuda vardır hazır bir yemeğin :))çıkar pişir hemen
ah kankim aaah bitenin yerine yenisini koyamadımki hiç bişey kalmadı en son geçen hafta dolmayıda çıkarıp yedik şimdi yavaş yavaş yeniden stok yapmak istiyorum
yoğurt çorbası yapsana kankim hem kolay hem lezetli ..evde yoğurdun varmı
maalesef çıkıp alışveriş yapmam lazım ev tam takır kuru bakır dedikleri cinsten

sizin evde kıtlık varr desene

bakmayın bana aslında bugün yapmadım böreği..dün misafirlere yapmıştımm ..sadece mercimeği ocağa attım oturuyorumm böyle rahat rahat
kalan çöpe gidecek değil ya iyi yapmışsın hem misafir yorgunluğunuda atarsın
en basiti tavuk canım
menemen olabilir
salata yoğurt
köfte olabilir

muhtemelen menemen olur veya soğalı yumurta çünkü evde bunların malzemesi var

kalan çöpe gidecek değil ya iyi yapmışsın hem misafir yorgunluğunuda atarsın

muhtemelen menemen olur veya soğalı yumurta çünkü evde bunların malzemesi var

kızlar nası yapıyosunuz yoğurt çorbasınııı

Yoğmalzemeleri (5 kişilik)
  • 3 yemek kaşığı

Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

iyi akşamlar durumm..ama yazsaydınn yaa eve giderken hangi hazır yemeği alıp yiyeceksin merak ettimm (hazırcı duru)

kızlar ben çıksam iyi olur bugn burada pazar var eşimi aradım hazırlan çık ben seni karşılarım
hemen çıkıyorum dedi fırsat bulmuşken pazar yapayım haftaiçi tek başıma alışveriş zor oluyo
kankim kusura bakma seni çağırdım ben çıktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…