Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

ay çok güzelmiş bayıldım gerçekten mutlu olmak için ne bekliyoruz ki.....

iii cnm sen nasılsın ben bugun daha pozitifim elimden geldiğince artık böyle olmak lazım her zaman.....

süpersinnnnbazen hepimiz daralıp bunalıyoruz karamsarlığa düşüyoruz insanoğluyuz işte gayet normal önemli olan toparlanmasını bilmek bende geçenlerde öleydim şimdi son derece pozitifim

COK GUZEL
BU NASIL BİR AŞK (MUTLAKA OKUYUN)

İNTERNETTEN ALINTIDIR

Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan on yedisine bastığında, iki kişi ...onunla evlenmek ister.

Mihrimah, yani Mihrü Mah, Farsca’da “Güneş ve Ay” anlamına gelir. Kızla evlenmek isteyenlerin biri Diyarbakır Valisi Rüstem Paşa diğeriyse Mimar Sinan’dır.

Padişah kızını Rüstem Paşa’ya verir.

Koca Sinan evlidir, ellisindedir ve de Mihrimah Sultan’a deliler gibi aşıktır!
Gerçi sevdiğine kavuşamamıştır ama, aşkını, olanca güzelliğiyle sanatına yansıtmıştır.

Üsküdar’a, Saray’ın isteğiyle elbet, 1540 yılında Mihrimah Sultan Camii’nin temelini atar ve 1548’de bitirir.

Camiyi yaparken, eserine sanki “etekleri yerleri süpüren bir kadının” dış çizgilerini verir.

Derken, ilk kez padişah fermanı olmaksızın, Edirnekapı’da, pek kimselerin uğramadığı ıssız ama İstanbul’un en yüksek tepelerinden birine, ikinci bir eser yapmaya koyulur Mihrimah Sultan’a.

Cami küçücüktür.

Minaresi otuz sekiz metredir, bir adet incecik kubbesi üzerindeyse yüz 61 pencere, camiin iç güzeliğini aydınlatır.

İçerdeki sarkıtlar ve minare kenarlarındaki işlemeler Mihrimah Sultan’ın topuklarını döven saçlarını anımsatır insana.

İşte, aşka adanmış iki eser.

Şimdi, gidin Edirnekapı ve Üsküdar’daki camileri aynı anda görebileceğiniz bi yer seçin ve 21 Mart’ta, yani geceyle gündüzün eşit olduğu günde seyreyleyin.

Unutmadan, 21 Mart Mihrimah Sultan’ın doğum günüdür.

Göreceğiniz manzaraysa şudur;

Edirnekapı camiinin tek minaresi ardından tepsi gibi kıpkırmızı güneş batarken, Üsküdar’daki camiinin ardından ay doğar!

Mihrü Mah eşittir Güneş ve Ay.
Bu nasıl akıllara ziyan bir hesaplamadır; nasıl bir güzellik anlayışıdır ....

ben gidiyim işlerimi yapıyım gene gelirim selaya kadar inşallah duaya yetişirim

süpersinnnnbazen hepimiz daralıp bunalıyoruz karamsarlığa düşüyoruz insanoğluyuz işte gayet normal önemli olan toparlanmasını bilmek bende geçenlerde öleydim şimdi son derece pozitifim

bundan sonra böyle olmaya çalışacam artık kafaya takıyoruz ama nereye kadar hiç gereksiz yere olan bize oluyor.....

Herkese günaydınlar hayırlı cumalarrrrr

kamercim yeğenin nasıl oldu merak ettim yaa dünden beri kızlarında dediği gibi duaya başlayalım istersen

nevomm paylaşımın çok güzel çok manidarr sağolasınnn canımm benimmm

durummm senin paylaşımında çok güzell evet mimar sinan çok zeki biriymiş her eserinde bir anlam var.şu an mihri mah küçücük bebe dizide Demek büyüyüpp bunlar oalcakk

Günaydın canım bende okuyunca çok beğenmiştim diziyidie bir seyrettim bir seyretmedim

günaydınnnn hepinizin ağzına diline yüreğine sağlık bacılarım allah hepinizden razı olsun ne muradınız varsa versin sizi çok seviyorum
dün heralde hayatımda yaşadığım en kötü günlerden biriydi allahım kimseye göstermesin bu durumu gerçekten çok zormuş hepimizi perişan etti sıpamız üzüntüden 5 gündür
dün ben tefriciyeyi bitirdim tam telefon kısıktı baktım kardeşim aramış hemen aradım feryat figan bana yalvarıyo abla nolur gel bebeğim fenalaşmış devlet hastanesine götürmüşler ben yalnızın nolur koş gel ama nasıl ağlıyor bebği felan göstermiyolar koştura koştura hemşireler doktor gelmiş ........lerkapıdan kardeşime hızlıca söylemişler koşturarak geri gitmişleryalnız yanında kimse yok yığılıp kalmış bacım olduğu yere çok fena olmuşeşini aramış o hemen fırlamış gitmiş kesin demiş bebek öldüallahım korusun yarabbimmmmmvermış hastaneye bebek girereken yetişmiş ama arkasından bakaklmış garibim hemen odaya almışlar bebğiyazık damadımız diyoki çenem falan kitlendi kendimi kaybettim o an seninle konuşamadım abla telefonda çok kötü olmuş kapının önüne oturup kalmış o sırada içerden bizim bebek cıyak cıyak bağırında öyle rahatladımkii diyo gözlerimden yaşlar iniverdi diyo çok korkmuş çokkkkkkkk
velasıl bebğimiz durup dururken kendi kendine düün morarmış ve kardioloji yokmuş bebekler için ssk da kalbinde bişey var diye araştırma yani devlet hastanesine götürmüşler çok şükür bişeyi yokmuş ama sıpanın sağlığı çok iyi her şeyi yerinde demiş dr lar
sonra binip ambulansa geri dönmüşler kuzu kuzu hastanelerin babası yırtmış ortalığı bende kızımın yanında olacam diye zorrla onuda almışlar ambulansa ve kızıyla bakışarak dönmüşler ger
çok şükür şimdilik iyi hala göremedik kızımızı bizler anesi ve babası dışında kimse görmedi

allah şifa versin bebişinize inşallah çok kısa sürede geride kalır bu günler

günaydın hayırlı cumalar

günaydın ipeğim

kamercim Allah bir daha böyle şeyler yaşatmasın geçmiş olsun canım

çok geçmiş olsun cnm herşeyde hayır vardır rabbim korusun onu .....

Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu.

-Gel seni camiye götüreyim dedim. Bugün Cuma biliyorsun.

-Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun dedi

-Biliyorum ama sebebini gerçekten merak ediyorum.

-Ne bileyim olmuyor işte dedi.Hem pantolonumun ütüsü bozulup dizleri çıkar diye endişe ediyorum.

Gayri ihtiyari gülmeye başladım.

-Herhalde şaka yapıyorsun dedim. Bunun için cami terk edilir mi?

-Ciddi söylüyorum dedi. Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin.

Gerçekten öyleydi. Giydiği birbirinden güzel elbiseleri mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı.

-Peki dedim.Hayatında hiç camiye gitmedin mi?

-Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim dedi. Hem o yaşlarda dizlerim aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum. Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum.

Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti. Daha sonra el sıkışıp ayrıldık.

Onunla konuşmamızdan 2 ay sonra kendisinin camide olduğunu söylediler. Hemen gittim. Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı.

Yavaşça yanına yaklaştım ve kısık bir sesle:

-Hani dedim. Camiye gelmeyecektin?

Hiç sesini çıkarmadı. Çünkü musalla taşının üzerinde yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu.

"Rabbimiz unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma.
Rabbimiz bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme.
Rabbimiz kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma.
BİZİ AFFET
BİZİ BAĞIŞLA
BİZİ ESİRGE
Sen bizim Mevlamızsın.
Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et."
(Bakara Suresi-286)

HAYIRLI CUMALAR
( alıntıdır )

Herkese günaydın ve hayırlı cumalar.........

hüzün dolu bir sabah .. Allah herkese güzel, huzur dolu, sevgi dolu bir gün geçirmeyi nasip etsin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…