çiğdemm hani nick lerimizi değiştirmek için ben e mail göndermiştimya canım daha cevap vermediler sanırım değiştirmiyolar
bide sen denesene ben çok istiyorum gizli bir isim yapayım bu çok açık oldu :26:
amin aplam amin gerçekten çok zor şimdi burda bir sürüinşaat var yazık adamların cılkı ççıkıyo sıcağın altındaamelike ben geldim sizin de çıkma vaktiniz gelmiş iyi uykular diyorumm
bu arada ben daha okumadım ayetel kürsi yi yarın temizlenirin inşallah ozaman daha iyi olur didim
herkese selamlar nasılsınızz bakalımm
evet kızlar bugün daha baskın bir hava var allah dışarda çalışanlara yardım etsin,eşime de yardım etsinn kıyamam ben ona
eee nurcikk açıklama bekliyoruzz şiddet olayını :44:
inşalah canımm inşalahhsaol canım hoşbuldum,:) tamam, öyleyse Allah cümlemizden razı olsun inşallah hepimiz o kutsal duyguyu yaşarız.
hakkında hayırlısı olsun aplam vardır bi hayırrr üzülme bidenemmçok çok çok çok sinirliyim ya sormayınn
izinim iptal oldu sebebide cumartesi öğleden sonra haberim oldu :26::26::26atronumun annesi ameliyat oldu pazartesi günü ondan dolayı
ama oldu bitti geçmiş olsun da o günden beri bir arayıp sorsalardı en azındanbu hafta sonuna doğru kullanacaktım ama kimse ne gelliyor nede soruyorr
pazartesiye kaldı artık inşallah bişey çıkmaz o zamana kadar da
tabi dohtor randevumu iptal ettim bu durumda
bide üstüne yetmezmiş gibi laptopum bozuldu pazartesi sabah açamadımservise verdik daha yeni geldi
işte böyle sizlerde nevar yok geçmş çok uzun okuyamadım
birde ilacı kullanmayı bıraktım önümüzdeki ay devam edecem :94::94::94:çünkü pazartesi günü gene fena ateşlendim, sanırım hastalığı tam atlatamamışım:95::95:şimdi iyiyim ama yumurtlamış olsamda bu ateşlenmeden dolayı tedirgin olduğum için ilaca bu ay ara verdim önümüzdeki ay devam:82::82::82:
slm güzellikk meleğin nasıl bakalım kaç haftalık oldunuz nasılsın mide bulnatın var ha Allah kolaylık versinnselam güzeller nasılsınız,oooh tatillere çıkılıyor bakıyorum hadi bol eğlenceler bol denizgüneşler.darısı peynir renginde gezenlere olsun.
herkese hayırlı ramazanlar inşallah herkes iyidir ben pek iyi değilim oğlum hasta bronşit olmuş sürekli doktora gidip geliyoruz
iğne yapıyolar hava veriyolar temizliyolar çok üzüldüm hasta olmasına çok dikkat ettiğim halde hasta olması zoruma gitti eşimde sen gözün gibi b akıyosun hiç üzülme diyo ama nafile neyse ben banka işi vardı onun için girdim haber vereyim dedim görüşürüz
slmlar..geçmişe bakamadım inşallah herkes iyidir inşallah herşey yolundadur ben öyle yorgunumki halimi anlatmaya kelimeler yetmez heralde
dün sabah hastaneeye gittik böbrek ölçümü için muayenemi oldum şükür şimdilik fena değil biraz ağrın olur ama dişini sıkmanı tavsiye derim deid dr 3 hafta sonra tekrar gidicem bu arada kuzucuğum 1KG 150GR OLMUŞŞ NEYSE HASTANEDEN ÇIKMAK ÜZEREYKEN tel geldi arayan ev sahibimizdi pencereleri yaptırmak için ustaları getirmiş bizde bir haftaya taşınıcaz eşya içindeyken yapmasanız deidk ama bekleyemem dedi geldik apar topar eşyaları sarıp sarmaladık zaten büyük bölümü toplanmıştı ustalarda sağolsunlar evin içinde inşaat yaptı sanki bütün herşeyim battı sarılan eşyaların için kadar toz ve alçı dolmuş nasıl becermişse ayakta alkışlayasım geldi...veeeeeee dün saat 4 gibi lojmanımız çıktı aah deidm başka bişey demedim ev sahibi bekleseymiş iki gün içinde taşınırdım ama beklemedi olan eşyalarıma oldu bugün akşama kadar süpür sil temizle yıka toplaişleriyle uğraştım ayaklarımın üzerine basamıyorum çok yorgun ve bitkinim yarında mutfağımı toplayıp kolileneceklerle uğraşıcam cuma eşim izmite gidiceği için mecburen pazartesiyi beklicez kısmet olursa inşallah pazartesi yeni evimdeyim bu arada 7.kat çıkmış bize ha son olarak evde herşey ve heryer battığı için mutfak bize yemekodası yatak odası ve oturma odası oldu sinir bozucu bi durummuş düzensizlik bendne bu kadar herksi çok öper allaha emanet ederkaçarım yorgunum çoook
sağol bitanemm ne güzel dileklerde bulunmuşsun..sorma ev sahibine bugün veri,p veriştiridim içimden inan ağlaya ağlaya temizledim çıktığım gün sölicem hakkımı helal etmiyorum si,ze dicem çünkü aramızda hiçbir olumsuzluk yoktu bir anda geldiler herife oruç ve güneş beynini delmiş zaar..hangi kötüleri balım eşyamı insanın kötü olanımı açarsan sevincem... sendemi taşınıyosun yoksa yarın avealı bi tel bulda arayayım ayrıca kuzumun aldığı gramlar meliş teyzesininde katkısı var önerilerinde uyuyorum aynen canımm bizde sizi öptük çok byehayırlı olsun quuzmm lojmanınızz
kıyamamm ya deli mi nan bu ev sahiplerinin hepsii bekleyememişmi ne kovalıyomuş töbe töbeeee salak sanki kendi temizlicek hamile kadını uğraştırdı pislerrr
bakk sinirlendimm yaa elim titriyo kaşım kalkıyo gözün doluyooP Allah yardımcın olsunn quzum benimm
ne güsel yeni evine geleek meleğinnn inşalah sağlıkla sıhhatle otur evinde mutlu huzurluu ve bereketli olsunn evin inşalahh
kötüleri alma kız evinee ben öle yapacamm..
not.. sana acımayana da acınaaaa....
maşlahhhhhh busemeeee:)) bak annesi ne güsel kilo alıyoo maşalahh tebarekallahh yavrumaaa
çok öptüm sizii Allaha emanet olunnn
sağol bitanemm ne güzel dileklerde bulunmuşsun..sorma ev sahibine bugün veri,p veriştiridim içimden inan ağlaya ağlaya temizledim çıktığım gün sölicem hakkımı helal etmiyorum si,ze dicem çünkü aramızda hiçbir olumsuzluk yoktu bir anda geldiler herife oruç ve güneş beynini delmiş zaar..hangi kötüleri balım eşyamı insanın kötü olanımı açarsan sevincem... sendemi taşınıyosun yoksa yarın avealı bi tel bulda arayayım ayrıca kuzumun aldığı gramlar meliş teyzesininde katkısı var önerilerinde uyuyorum aynen canımm bizde sizi öptük çok bye
canım görümcem bekariyi akşamlarr kızlar tüh dün banada çağrı yapsaydınız bende gelirdimm yaa kaçırmışımm muhabbeti..
şifamm baya yoğun geçiriyosun günleri görümcen nerde oturuyoduki sizde uzun zamandır böle..demek yatak yorgan işlerine daldın amanın çok zor o işler yaa sanki çok yağpıyomda :)) taşınma tayininiz inşallah hayırlı şekilde olur canım para biriktirip tüp bebeğinizi en kısa zamanda yaparsınız inşallah..
tuğbişimm demek Buse olacak kızımızın adı maşallah canım güzel isim kızınada yakışırr bebemm
nurcik şifa bende bu oruç olayını not etmiştim bende yapacam inşallah..hepimizz için vesile olur inşallahh
kızlar yaa ben eylül başında tedaviye başlayacaktımya olmayacak.. çünkü ben sınavımı unuttumm( 11 eylülde sınavım burada olmam lazım..ekim başına kaldı demek hayırlı zaman buymuş diyorum..hem daha ucuz olur oteller :))
ahhhh durucuğum sorma taşınma heyecanı sitresi görümce kaygana başımdalar galiba ömür boyuGünaydın hayırlı haftalar , hayırlı ramazanlar akidelerim şekerleriiimmm
ipeğim maşallah kilolar gidiyor emzirme dönemi zayıflama dönemidir 20 kioyu düşünme verirsin nasılsa ömeri öp yerime
tubişim busemiz zamanında gelecek merak etme sen dişlerin çürümüş buse hanım kalsiyumu fazla çekti galiba sağlık olsun
melike kocişin 24 te öpücükleremi boğdu seni ayyy ne romantik yaaaa maşallah size hep böyle devam etsin canım
nurcikim naparsın
kamer izinin niye iptal olduki hayırlısı olsun
sevdam tedavini ertelemişsin bunda da bir hayır vardır canım
şifam taşınıyomusun hayırlısı olsun bu arada kayganan senimi özlemiş geliyomuş amaniiinnnn
Elif yazdığın yazı hoşuma gitmedi bak burdaki arkadaşlar bebek hasretiyle yanıp tutuşurken sen 2. bebeyi kışamı getirsem diyosun yani nispet yapar gibi kaldıki 3 te yaparsın 4 te yaparsın kimseyi bağlamaz unutma sende tedaviyle bebek sahibi oldun sende bilirsin bebeksizliği azıcık yazdıklarına dikkat et canım hoş olmamış yani Allah hayırlı doğumlar versin bebeni sağ salim kucağına al
kızlar hepinizi öperim şimdilik çıkarım Allah herkesin gönlüne göre versin kimseyi bebek hasreti çektirmesin
gelecem bekleyin beni anacıııımmmm
hoş buldum canım sağollhoşgeldin canımm
1 adet ben okuyum tatlımgünaydın canlarım tatılalrım fıstıklarım hayırlı ramazanlar nasılsınız bakalım rabbim tuttuğumuz oruçları okuduğumuz duaları kabul etsin inşallahhhh
canlarım ben dün akrabalarımın gününe gittim benim bebiş konusu açıldı bana 500 tane yasin okutsana dedi kime söylersen çiğdemin bebeği olması için 1 yasin okumasını iste dedi söylediğin kişi sadece 1 tane okuyacak toplam 500 kişiye okutacaksın dedi sizlerden bana 1 tane yasin okuyabilirmisin bebiş için canlarım hepinizi öpüyorum akrabalarımın hepsi okuyacak bide mukabelelere de gidip söyleyecem ama çalışıyorum ben nasıl olacak bilemem allahım yardımcımız olsun kabul etsin inşallahhhh
canımm haydi hayırlı uğurlu olsun bebişlerinmerhaba hyırlı ramazanlar hepinize benim dün transferim oldu çok şükür.İnşallah uunur bebeşlerim dualarınızı eksik etmeyin lütfen...
nurcik bana da yaz 30eda için ayetel kürsi (313)
kedersiz.....30
sevo ........30
çiğdem......30
sevdamce..30
fatoş sevo sizide yazdımçiğdemcim şimdilik 30 al canım ..diğer arkadaşlarda okumak ister belki eksik olursa tamamlarız
canımmm hoş geldin hayırdır taşınmışsın bilecnm ne olsun işte bildiğin gibi çok sıcak havalar rabbim yardımcımız olsun zor walla...
evet cnm alıştım çok şükür bazen odaların yerini şaşırıyorum ama olsun sonuçta buluyorum gideceğim yeriiii
canım öncelikle gözün aydın Rabbim yavrunucağını analı-babalı , sağlıklı-sıhhatli büyütsün inşşş geçmiş olsun canım bebişine Rabbim acil şifalar versin tez zamanda iyileşsin inşş kocaman öp yerime senide öptüm kocamanherkese hayırlı ramazanlar inşallah herkes iyidir ben pek iyi değilim oğlum hasta bronşit olmuş sürekli doktora gidip geliyoruz
iğne yapıyolar hava veriyolar temizliyolar çok üzüldüm hasta olmasına çok dikkat ettiğim halde hasta olması zoruma gitti eşimde sen gözün gibi b akıyosun hiç üzülme diyo ama nafile neyse ben banka işi vardı onun için girdim haber vereyim dedim görüşürüz
slmlar..geçmişe bakamadım inşallah herkes iyidir inşallah herşey yolundadur ben öyle yorgunumki halimi anlatmaya kelimeler yetmez heralde
dün sabah hastaneeye gittik böbrek ölçümü için muayenemi oldum şükür şimdilik fena değil biraz ağrın olur ama dişini sıkmanı tavsiye derim deid dr 3 hafta sonra tekrar gidicem bu arada kuzucuğum 1KG 150GR OLMUŞŞ NEYSE HASTANEDEN ÇIKMAK ÜZEREYKEN tel geldi arayan ev sahibimizdi pencereleri yaptırmak için ustaları getirmiş bizde bir haftaya taşınıcaz eşya içindeyken yapmasanız deidk ama bekleyemem dedi geldik apar topar eşyaları sarıp sarmaladık zaten büyük bölümü toplanmıştı ustalarda sağolsunlar evin içinde inşaat yaptı sanki bütün herşeyim battı sarılan eşyaların için kadar toz ve alçı dolmuş nasıl becermişse ayakta alkışlayasım geldi...veeeeeee dün saat 4 gibi lojmanımız çıktı aah deidm başka bişey demedim ev sahibi bekleseymiş iki gün içinde taşınırdım ama beklemedi olan eşyalarıma oldu bugün akşama kadar süpür sil temizle yıka toplaişleriyle uğraştım ayaklarımın üzerine basamıyorum çok yorgun ve bitkinim yarında mutfağımı toplayıp kolileneceklerle uğraşıcam cuma eşim izmite gidiceği için mecburen pazartesiyi beklicez kısmet olursa inşallah pazartesi yeni evimdeyim bu arada 7.kat çıkmış bize ha son olarak evde herşey ve heryer battığı için mutfak bize yemekodası yatak odası ve oturma odası oldu sinir bozucu bi durummuş düzensizlik bendne bu kadar herksi çok öper allaha emanet ederkaçarım yorgunum çoook
çok geçmiş olsun ipek allah şifa versin kuzucuğa, üzme kendini atlatırsınız canımherkese hayırlı ramazanlar inşallah herkes iyidir ben pek iyi değilim oğlum hasta bronşit olmuş sürekli doktora gidip geliyoruz
sanada kolay gelsin yawruşumslmlar..geçmişe bakamadım inşallah herkes iyidir inşallah herşey yolundadur ben öyle yorgunumki halimi anlatmaya kelimeler yetmez heralde
canım görümcem bekar(daha önce evlilikler yaşadı ayrıldı ) yeniden evlenmeyi düşünüyor görümceciğim :44: evlenene kadar bende kalabilir
evet yaaaa ramazandan önce bitiremedim hala yünleri şu an yıkama işi bitmek üzere ve yün didicemmmve karşı komşum yorgan yatak köpüme işini anlıyormuş bana öğretecek bende yapıcamm inşş sağol canım heyecanla eylül ayını bekliyozz bakalım tayin işimiz nasıl sonuçlanacak :92: inşşşş tüp bebek işi daha da uzamasın inşş taşınalımm çalışıyımm para hazır olsun istiyommm canım bende giricem bütünleme sınavına vee çalışamadım ki derslere inşallah atlatırız başarıyla şu sınavı inşşş ekim ayında olsun da güç olmasın tutunsun sana bebişin
haa orucumuzu açmadan bu duayı okuyup açalım inşşş Yüce Rabbim hepimize tedavilere gerreek kalmadan nasip etsin bebişlerimizi inşş hayırlı ve sağlıklıca
haaaaa kızlar bişi söylicemmmhani bi komşum vardı burda bahsetmiştim aşılama ile hamiş kaldı ve lekesi var düşük riski var demiştim yaaa malesef o dönem yatarak o riskli dönemi atlatsada geçen haftalarda tam 6 aylık olmuştu hamişliği bebişinin göbek kordonu bebbeğin boynuna dolanmış bebişi karnında ölmüş ve bu şekilde 1 hafta 10 gün kadardır devam etmiş komşum normal kontrolüne gitmiş doktoruna ultrasonda görmüş dr u suni sancıyla ölü doğum yaptı Rabbim hepimize sağlıklı hayırlıca evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşşşş
ahhhh durucuğum sorma taşınma heyecanı sitresi görümce kaygana başımdalar galiba ömür boyuetipufum nerelerde acep :26: hep o geliyoo aklıma kaygana sitresi asıl onun başında neyse başta sağlık olsun diyorum şimdilik :97:
hoş buldum canım sağoll
1 adet ben okuyum tatlımyalnız ben kuran bilmiyorum türkçesini okuyacağım
canımm haydi hayırlı uğurlu olsun bebişlerindualarımız seninle inşşşş müjdenle döneceksin aramıza
nurcik bana da yaz 30galiba sayı tamamlanmış eksik varsa haberim olsun okuyayım
canımmm hoş geldin hayırdır taşınmışsın bilegüle güüle otur adresini ver bi ara özelden filan gelip bulayım seni ve yeni evini canım eylülde belli olacak bizde merkeze taşınabilirim büyük ihtimal dua et
canım öncelikle gözün aydın Rabbim yavrunucağını analı-babalı , sağlıklı-sıhhatli büyütsün inşşş geçmiş olsun canım bebişine Rabbim acil şifalar versin tez zamanda iyileşsin inşş kocaman öp yerime senide öptüm kocaman
tubişim inşş böbreklerde hiç bi sorun olmaz geçmiş olsun oooooo bebiş büyümüşş maşallah gözün aydın lojman da çıkmış zordur bilirim benimde daha önce evimde pencereler yapılmıştıbende çoğu şeyi kaldırsamda toz pislik işlemişti adeta eşyalara neyseki lojmana çıkıp rahat edeceksin sıcak bi kış yaşıyacaksınız cici kızınla inşşş Rabbim kolaylıklar versin
Melikeciğim (bynkutluay ) canım sende taşınıyormuşsun bu yazda çok taşınanımız varne deyim tüm taşınanlara kolaylıklar
duru bacım günaydınnnnnnn nerdesin birkaçgündür göremedik seni facede de yoktun
sendemi taşınıyon abuuuuuuu kamerim balkonu geniş olsun öyle bir ev bul emi ben balkonu çok severim ama ilk oturduğum evde küçük vardı sadece çamaşır asıyodum bu evdede ince uzun balkon var ön tarafı oturulur ama 2 sandalye bir sehpa anca sığar balkonda oturamama içimde kaldı yaffffffff
canım elimde bir iş var bitmedi bugün bitirmeye çalışcam bugün uğrarrım hatta şimdi açayım
herkese hayırlı ramazanlar inşallah herkes iyidir ben pek iyi değilim oğlum hasta bronşit olmuş sürekli doktora gidip geliyoruz
canım görümcem bekar(daha önce evlilikler yaşadı ayrıldı ) yeniden evlenmeyi düşünüyor görümceciğim :44: evlenene kadar bende kalabilir
evet yaaaa ramazandan önce bitiremedim hala yünleri şu an yıkama işi bitmek üzere ve yün didicemmmve karşı komşum yorgan yatak köpüme işini anlıyormuş bana öğretecek bende yapıcamm inşş sağol canım heyecanla eylül ayını bekliyozz bakalım tayin işimiz nasıl sonuçlanacak :92: inşşşş tüp bebek işi daha da uzamasın inşş taşınalımm çalışıyımm para hazır olsun istiyommm canım bende giricem bütünleme sınavına vee çalışamadım ki derslere inşallah atlatırız başarıyla şu sınavı inşşş ekim ayında olsun da güç olmasın tutunsun sana bebişin
haa orucumuzu açmadan bu duayı okuyup açalım inşşş Yüce Rabbim hepimize tedavilere gerreek kalmadan nasip etsin bebişlerimizi inşş hayırlı ve sağlıklıca
haaaaa kızlar bişi söylicemmmhani bi komşum vardı burda bahsetmiştim aşılama ile hamiş kaldı ve lekesi var düşük riski var demiştim yaaa malesef o dönem yatarak o riskli dönemi atlatsada geçen haftalarda tam 6 aylık olmuştu hamişliği bebişinin göbek kordonu bebbeğin boynuna dolanmış bebişi karnında ölmüş ve bu şekilde 1 hafta 10 gün kadardır devam etmiş komşum normal kontrolüne gitmiş doktoruna ultrasonda görmüş dr u suni sancıyla ölü doğum yaptı Rabbim hepimize sağlıklı hayırlıca evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşşşş
ahhhh durucuğum sorma taşınma heyecanı sitresi görümce kaygana başımdalar galiba ömür boyuetipufum nerelerde acep :26: hep o geliyoo aklıma kaygana sitresi asıl onun başında neyse başta sağlık olsun diyorum şimdilik :97:
hoş buldum canım sağoll
1 adet ben okuyum tatlımyalnız ben kuran bilmiyorum türkçesini okuyacağım
canımm haydi hayırlı uğurlu olsun bebişlerindualarımız seninle inşşşş müjdenle döneceksin aramıza
nurcik bana da yaz 30galiba sayı tamamlanmış eksik varsa haberim olsun okuyayım
canımmm hoş geldin hayırdır taşınmışsın bilegüle güüle otur adresini ver bi ara özelden filan gelip bulayım seni ve yeni evini canım eylülde belli olacak bizde merkeze taşınabilirim büyük ihtimal dua et
canım öncelikle gözün aydın Rabbim yavrunucağını analı-babalı , sağlıklı-sıhhatli büyütsün inşşş geçmiş olsun canım bebişine Rabbim acil şifalar versin tez zamanda iyileşsin inşş kocaman öp yerime senide öptüm kocaman
tubişim inşş böbreklerde hiç bi sorun olmaz geçmiş olsun oooooo bebiş büyümüşş maşallah gözün aydın lojman da çıkmış zordur bilirim benimde daha önce evimde pencereler yapılmıştıbende çoğu şeyi kaldırsamda toz pislik işlemişti adeta eşyalara neyseki lojmana çıkıp rahat edeceksin sıcak bi kış yaşıyacaksınız cici kızınla inşşş Rabbim kolaylıklar versin
Melikeciğim (bynkutluay ) canım sende taşınıyormuşsun bu yazda çok taşınanımız varne deyim tüm taşınanlara kolaylıklar
melike guzum çok sağol bebişim allah razı olsun
kızlar bende taşınmayı düşünüyorumherkes taşınıyomuş benim neyim eksik ama ben ev arıyorum daha zamanı kesin değil, bugün bulsam yarın taşınıcam yani hepimize yeni evlerimiz hayırlı gelir inşallahh
çiğdemm sen nasılsın canımme-mail işini unutma olurmu bebemmmm
Günaydın cicoşlarıııımmm
kamercim izin olayına ne diyim yaaaa sağlık olsun herşeyin hayırlısı olsun
melike nasıl gidiyor hamişlik
tubişiiim tasınıyonmu hayırlısı olsun nereye taşınıon ev sahibinede çok kızdım yaaa ne düşüncesiz heryer batar tabi düşünnmesi lazım düşüncesiz herif
asi sende taşındın demi yeni evin hayırlı uğurlu olsun canım
melike kuzu sende bayramdan sonramı taşınıyon
şifam hem kaygana hem görümce allah kolaylık versin ne diyim be yaa yünlerini yıkayıp didiyonmu ohh mis gibi
aanaaaaammm taşınan taşınana benimde taşınasım geldi
çiğdem tampon kullanan varmış ben kullanmadım kullananlar rahat diyor pazartesi tatil nereye gidiyon bacım
sevdam oruç tutuyo gibi yiyip içmiyon nasıl gidiyo canıııımmm
ipeğim ömer bronşit olmuş geçmiş olsun canım anne sütü alıyo çabuk toparlanır
nurciiikkkk nasıl gidiyo ramazan
tarfil sen nasılsın
pınar tatil nasıldı
unuttuğum yoktur inaşallah hepicinizi öperim
anam antalyanın balkonları geniştir zaten ablam biz yuvarlak yemek masasında 6 kişi yemek yiyoz yani anla
ben aylardır kocamı ikna etmeye çalışıyodum sonunda oldu taşınma işi için
benim evim amerikan mutfaklı nefret ediyorum oturduğumdan beri içime sindiremiyodum zaten zamanla iyice soğudum evdenbir de bu ay kiraya zam gelince bizimki ikna oldu taşınmaya aynı parayı verecez nasılsa senin içine sinen bir ev bul taşınalım dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?