- 1 Aralık 2009
- 12.435
- 28
- 408
yemeğe gidenlere afiyet olsun ...ee sevom yaptınmı konservelerini nasıl oldu
aminn.. sağolun kızlar bunları burda yazmıycaktım aslında ,bu sıkıntılarımız uzun zamandır vardı burdaki bir kaç arkadaşıma anlatmıştımhayırlısı diyelim nurcikimmmm
kızlar herkese afiyet olsun bende inip sigara çay içiyim
boğazım kuruyor bugün havadan heraldee
ayy ben ne yesemm yaa duba gibi oldum yemesem olmazmııı kelepçemi taksam acep :18:
yaptım canım köye gideceğim gece yaptım ters olarak kaldı geldiğimde suları akmıştı biri bozulmuştu diğerlerine bişey olmamıştı canım.teyzem çok beğendi gayet güzel konservelemişsin güzel olur dedi..sonra köyden geldikten sonrada aynı şekilde yaptım ama poşetleyip buzkuğa koydum bunları bakalım hangisi daha lezzetli olcek
fırsatım olursa kırmızı biberde koymak istiyorum bakalımm
tşk ediyorum önerin için çok fazla çabalamadan oldu bitti bu şekilde
aminn.. Sağolun kızlar bunları burda yazmıycaktım aslında ,bu sıkıntılarımız uzun zamandır vardı burdaki bir kaç arkadaşıma anlatmıştım
..ama okadar birikmişimki .tutamadım kendimi anlattım sizede ..
Kızlar çıkıyorum şimdilik eşim geldi yemek hazırlıycam görüşürüz
ellerine sağlık sevom benimde bir tne firem oldu ben bu yöntemi çok sevdim bu şekilde şakşuka bile yaptım
bende senin gibi yapabilirsem kırmızı biber yapmak istiyorum birde
bende çıkıyorum görüşürüz
aaaa paylaşmadan da olmuyor nurcikim, insan rahatlıyor en azından öyle düşünmeher birimiz neler neler paylaşıyoruz burda, hepinizi seviyorum ben yawwww coştum gelin öpim bi
güle güle canım afiyet olsun
aminn canım
evet işte yaşını başını almış insanlara yakıştırmıyorum .inşallah canım ama sanmıyorum
kopmuş canım kopmuş ..geri dönüşü yok bence ..babamla dün konuştum baba niye böyle yapıyorsun çok üzülüyoruz biz yazık değilmi bize hiçmi düşünmüyorsunuz bizi dedim ..böyle yapmayın ,ayrı şehre gitmekte ne demek dedim ne yapacaksın tek başına ...annen içinde benim içinde sizin içinde böylesi daha hayırlı dedi ,(birde babam bize kırgın hepimiz annemizi tutuyormuşuz) eve gidiyorum benimle konuşan yok kimsenin gözünde değerim kalmamış öyle deme dedim baba hepimiz seni seviyoruz ama hataların var seninde (sinirlendi ben öyle söyleyince ) baba dedim hani bir laf vardır hiç bir şey için geç değildir diye ..yok dedi hiç bir şey eskisi gibi olmaz dedi :85::85::85::85::85:
yemeğe gidenlere afiyet olsun ...ee sevom yaptınmı konservelerini nasıl oldu
bende geldimm
laracımm şöle yaptık fasulyeleri güzelce yıkayıp ayıklayıp doğradım büyük bir tencereye koydum üzerine domates doğradım en bolundan dibinde kendi suyu azda olsa oluyo zaten hiçbişey koymana gerek kalmıyo 10-15 dk bunları hasşladım karıştırdım arada bir.sonra sıcakken hemen kavanozladım ters çevirdim.kavanozların içi ne kadar sık konulursa okadar iyidir ben biraz az koymuşum..normalde kavanozlar kapaklar kaynatılıp yapılır tutsun diye ama hiç gerek kalmadı buna tuttu..bidaha uğraşmama gerek kalmadı..
kırmızı biberide ben şöle yapıyorum, ocakta yapmıyorum yıkayıp direk tepsiye koyup fırınlıyorum iyice pişip kızarıyo sonra ılıyınca soyup poşetliyorum geçen sene çok sevdik bu sene de yapıcam inşallah..
patlıcanlar için közmatik kullanabilirsin ben pek koymuyorum patlıcan eşim sevmediğinden dolayı
ben dinleyemiyorum
ellerine sağlık sevo
bende yapıyım 10 şişe kadar karışık
birazda sadece domates yapıyım hatta menemen olarak yeriz
yarım kiloluk kavonoz bulabilirmiyim acaba
evet yattı bu kafama bu hafta sonu yapabilirim belki
sağol canım
bencede yapmanı tavsiye ederim
ben hani garnitür kavanozları varya 350 gr lık sanırım tam bilemiyorum b.m deki garnitürlerden çok tükettiğimiz için annemde attırmadığı için çok vardı onlardan kullandım..
bu arada tuz koyuyomusunuz
sadece soğan hariç sebze demi
ellerine sağlıkkkk canım
yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?