Feyza Hanım, bebeği olmayan bir okurunuzun yardım çağrısını okudum. Maddi durumları kısıtlı olduğu için tüp bebek yöntemini deneyemiyorlarmış.
Türkiye’de binlerce kimsesiz, çaresiz hatta aç bebek ve çocuk varken, insanların hâlâ biyolojik çocukları olmasında ısrar etmeleri çok üzücü.
Bu noktada bireylerin ve ailelerin olduğu kadar devletin de suçu var. İnsanları çoğalmaya teşvik edenler, tüp bebek yönteminin çok yaygın kullanılmasına olanak verenlerdir.
Kürtaja sıcak bakmayan bir kesim de var ayrıca. Ama aynı zihniyet tüp bebek yöntemini nasıl oluyor da onaylıyor?
Biri doğal olmayan yöntemlerle bir bebeğin hayatına son verirken, diğeri doğal olmayan yöntemlerle bir bebeğin hayata gelmesini sağlıyor.
Benim dehşetle karşıladığım, okurunuzun çaresizce sizden tüp bebek için yardım talebi. Neden bu ısrar? İnsanlar yalnız başlarına mı yaşıyorlar? Kendi kan bağı olunca mı sorumlu oluyorlar başkalarından?
Kimsesiz bebekler, çocuklar var, üstelik açlıktan ölüyorlar. Onlara kim yardım ediyor?
Her birey kaliteli yaşamı hak ediyor. Bu denli nüfus yoğunluğunda, yaşam herkese adil olamaz.
Saygılarımla.
Rumuz: C.E.
Doğrusunu isterseniz, ben bu işe sıcak bakmadığımı anlatmaya çalışırım genellikle.
Çünkü bir şeyi zorla elde etmeye çalışmanın çok acı sonuçları olabildiğini gördüm.
12 sene boyunca çocuk yapmak için çırpınan, bu amaçla her türlü yöntemi deneyen çiftlerden birini tanıyorum. Sonunda çocukları oldu ama çocuk sakat doğdu. Bütün hayatları boyunca o çocuğa bakmakla yükümlü oldular.
Bir başkasının ise çocuğu 4 yaşına geldiğinde kansere yakalandı ve ne yazık ki inanılmaz çabalarla kazandıkları o çocuğu kaybetti.
Yine bir başka çiftin altı tüp bebek denemesinden sonra bebekleri oldu ama çocuk daha 2 yaşına gelmeden aniden vefat etti.
Bu yüzden hiçbir şeyin üzerine fazla düşmemek gerektiğini düşünüyorum.
Sizin dediğiniz gibi, çocuk sahibi olamayan ailelere çeşitli kuruluşlardan evlat edinmeyi ya da çok fazla çocuk sahibi olan ailelerin çocuklarından birini sahiplenmeyi öneriyorum.
bu yazı çok sinir etti bugün beni, keşke herşey bu kadar koly olsaydı bence hiçbir umudu olmayan insanlar evlatlık bebek düşünebilir buna bende dahilim ama, tıbbın mucize çözümleri varken tüpü denemek isterim tabiki siz ne düşünüyosunuz bu yazı hakkında kızlar
iyiyim ablacım sabah biraz kötüydüm şimdi bomba gibiyimm yerimde duramıyorummaman maşallahhhh
geçmiş olssun canım bir an önce iyileşirsin inşallahhhh
yoğun canım sormaaa sabah dosyaları karıştırdın mı ayy çırpındım hemen düzelttim şükürrr öylee işteeeee
eee sizde ne var ne yokkkk bakalımmm nurciğimm burdamısınnn kuzum özlettin kendinii
Günaydın ve Tünaydın cicoşlarım geçmişi yarım yamalak okumaya çalıştım, bazı sayfaları açamadım
hayırlı haftalar diliyorum nasılsınız
sevom nasılsın iyimisin canım senle ilgili yazıya bulamadım sadece başhekimle ilgili yazını gördüm tam anlamadım herşey yolundamı
nurciikk kurslar çok iyi oldu walla kendim gitmişi gibi seviniyom
yeter kardeşinin tedavisi iyi gidiyormuş maşallahhhh
leydim merve hanım nasıl
tarfilim göz kapağın nasıl iyileştimi
bebekdls şekerim nasılsın
papatya sen nasılsın eşin çok tehlikeli bir işte çalışıyo allah korusun onu
şifam nasılsın kayganan gelmedi bu sene
laram balık yimeğemi gittin afiyet olsun
tosti sen nasılsın miniğimiz nasıl
tubiş kızımız nasıl odası pek bi süslü canım çok beğendim gülegüle kullanın ismine gelince nidayı ikinci isim yapabilirsin ege kız olsaydı ismi hazırdı ALYA
çiğdem nasılsın canım iyilşetinmi birasz
nevom ikizler nasıl
ipeğim ömer nasıl oldu
sevdamce niye sık sık girmiyon bacım özledik
aside yok gelmiyo
kim kaldı sormadığım ayyy unuttuğum varsa affedin ne olur
kızlar durumda sormuş yaaa bende yazacaktım zatenn
kız kardeşimin bu gün opusu vardııı 31 tane yumoş almışlar birazcık ağrısı olduğu için serum takılmışşş (eeeee bu kadar yumoşa o kadar ağrı olur )şimdilik her şey yolunda demişlerrr inşşşş böyle devam eder yarın arayıp bilgi verecekler rabbim yar ve yardımcımız olsun hepimiznn inşşşş
selam kızlar epeydir yokum merak ettim sizleri ve ösledim bi ce diyim dedim,geçen salıdan beri öksürükten ölüyorum ne uyku uyuyabiliyorum ne adam gibi ders anlatabiliyorum.faranjit olmuşum sürekli gıcık var boğazımda şakaklarım zonkluyor artık öksürmekten.ilaç alamadığım için hala devam ediyor ıhlamur ballı ılık su falan içip bekliyorum bakalım.geçen perşembe sağlık ocağınadan aradılar gittim uykum düzensiz ve az olduğu için minnakımda uykusuz kalıyormuş ve kalp atışları biraz yavaşmış.onun dışında herşey iyi çok şükür.sizler nasılsınız var mı yeni haber.hepinizi çok çok öpüyorum aklımdasınız yavrularım haydi şimdilik ben kaçar allaha emanet olun hepiciğiniz muah muah
kız kardeşimin bu gün opusu vardııı 31 tane yumoş almışlar birazcık ağrısı olduğu için serum takılmışşş (eeeee bu kadar yumoşa o kadar ağrı olur )şimdilik her şey yolunda demişlerrr inşşşş böyle devam eder yarın arayıp bilgi verecekler rabbim yar ve yardımcımız olsun hepimiznn inşşşş
kızlaaar iboyu gördünüzmüüü aboooooo fena korktum birde demszlermi dimdik ayakta dikliğimi kalmış hacının yaay gülüyorum sinirim bozulduvalla tövbe yarabbim kimseye yaşatmasın ama inanamaıdm gözler büyümüş bi değişmiş eskiyle alakası kalmamış ibonun babası büyük babası gibi olmuş yazık ya bakışları yorgungelşdi bana bi o kadarda kin intikam dolu aay gece yarısı dedikodu yapasım geldi
topicteki hüsna kimdir acil dönüş yapsın özeldne meraktayım inanılmaz derecede
hüsna diye birimi vardıki topikte :26: çıkaramadım ben valla :44:topicteki hüsna kimdir acil dönüş yapsın özeldne meraktayım inanılmaz derecede
selam kızlar epeydir yokum merak ettim sizleri ve ösledim bi ce diyim dedim,geçen salıdan beri öksürükten ölüyorum ne uyku uyuyabiliyorum ne adam gibi ders anlatabiliyorum.faranjit olmuşum sürekli gıcık var boğazımda şakaklarım zonkluyor artık öksürmekten.ilaç alamadığım için hala devam ediyor ıhlamur ballı ılık su falan içip bekliyorum bakalım.geçen perşembe sağlık ocağınadan aradılar gittim uykum düzensiz ve az olduğu için minnakımda uykusuz kalıyormuş ve kalp atışları biraz yavaşmış.onun dışında herşey iyi çok şükür.sizler nasılsınız var mı yeni haber.hepinizi çok çok öpüyorum aklımdasınız yavrularım haydi şimdilik ben kaçar allaha emanet olun hepiciğiniz muah muah
kızlaaar iboyu gördünüzmüüü aboooooo fena korktum birde demszlermi dimdik ayakta dikliğimi kalmış hacının yaay gülüyorum sinirim bozulduvalla tövbe yarabbim kimseye yaşatmasın ama inanamaıdm gözler büyümüş bi değişmiş eskiyle alakası kalmamış ibonun babası büyük babası gibi olmuş yazık ya bakışları yorgungelşdi bana bi o kadarda kin intikam dolu aay gece yarısı dedikodu yapasım geldi
yaa nurcanım kısır demeeeeecanım çektiiii bi yerim şişerse napcazz bana kargoyla yollayaver bi zahmettttttt azıcık ucundan tadına bakayımmm
neyyyyyyyy kısırmıyarasın bacım löp löp göbek olsun inşallah bizssiz kısır yersin haa
çalışan hatunlara acıyın biraz yawwbanane bende kargo istiyom :84::84::84::84::84::84:
günaydın çiçeklerim arılarım ballarım günaydınnnnnnnnnn
çiğdemcim bir sen varsın nasılsın gülomm iyimisenn
iyiyim nurcanım sen nassınnnnnnnn bomba gibiyimmmbirazdan çalışmaya başlayacam kayısı çayı içiyom daaaa
Allah daha iyi etsin balım
kayısı çayıı hee nasıl güzelmi daha önce içmedim hiç
güzel canım bende 1 haftadır içiyorum özellikle kabız olanlara tavsiye ederim hiççç uğraştırmıyor ben kabız değilim ama bazen zorlandığım oluyor bağırsakaları daha rahat çalıştırıyorr
amin cümlemizi iyi etsin canım senin kursların nasıl gidiyor nurcanım görüşemiyoruz özlettin valla kısıra gelince üzülmeee ciğerimmm ben evde yapıyorummmmm canım benim ama bigün gelirsem yada sen gelirsenn acısını çıkartacam bol bol kısır yaparsın bizee:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?