Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

hoşgeldin canımmmmmmmmm sen gelll ben seni doyurayımmm karlarla ablacımmmm birbirimizi yere yatırırızzzzz güreşirizzz

hepinize hayırlı cumalar canlarımmmmmmm

akşam gittim muaynemi oldum her şeyin çok güzel dedi doktorum yumurtalıkların çok iyi senden güzel ve çok yumurta elde edecez öyle görünüyor dedi muaynem gayet iyiydi ve muayneden sonra hemşireden gerekli bütün bilgileri alacaksınız dedi ve beni hemşireye yönlendirdi doktorum
kendi hemşirem yoktu iznliymiş diğer hemşireyle görüştük biraz canımı sıktı ödeme konusunda normalde biz kendi hemşiremle konuşmamızda ocağın başında ilk taksidi 1500 lirayı verecektim ama bu sırada tedavimde başlamış olacaktı 2. taksidi de şubatta verecektim öyle konuştuk anlaştık. hatta dün akşam verdiğim muayne ücretimide taksiti verirken düşecektik içinden.
bu hemşirede demezmi bunda yanlışlık var siz yanlış anlamışsınız:26: sinir oldum aralığın 24 ünde baskılayıcı iğnem başlıcak 24 ünde 1500 lira verecekmişim, ocak başında da 2. taksidi verecekmişim
yani bana embriyoları yerleştirmeden bütün parayı alacaklarbende hayır dedim bu bana meral hemşirenin teklifiydi dedim yani onlar kendileri söylediler 1 ay arayla verebilirsiniz dediler.ben ne anladım bu işten dedim bana sizin ne yardımınız olacak o zaman dedim, madem böyle ben paramı denkleyip gelseydim kafam rahat olurdu baştan söyleseydiniz dedimçok sinirlendim ağlıcaktım neymiş tedavim 1 ay sarkacakmış olmaz dedim ben kendimi psikolojik olarakta iş durumumu da bu ay için hazırladım dedim
bakalım muhasebe bugün arıycak beni tekrar görüşecez sonuç tam kesinleşmedi

bu arada bugün doğumkontrol hapına başladım, antibiyotik verdiler içinde sadevce 2 adet var akşam 1 tane eşim 1 tanesini ben alıcam herangi bir enfeksiyona karşıymış, birde elevit verdiler ben kullandığım vitamini gösterdim bu çok yeterli değil dediler bıraktırdılar elevit verdiler
bugün ilaçlarımı aldım ve başladım hayırlısı bakalım
şimdide şunu düşünüyorum eğer problem olacaksa ilaçlara başla demezdi başladım bakalım nolcek
bundan sonra hep kendi hemşiremle muhattab olacak izinli olduğu günlerde gitmicem dün çok üzüldüm çünkü

hayırlı cumalar ablacım dr un çok güzel şeyler söylemişşşinşallahh bebişlerin sana sıkı sıkı tutunacakkk allahım izniylee inşalalhhhhh ama hemşireyle bozuşmuşsunuz biraz üzülme canım o izinli hemşirenin tel numarası varsa onu arasana canımmmm olmaz mı inşallah muhabeseden sana güzel haberler gelirr canını sıkma moralini yüksek tut ablacımm allah yarımcın olsun gönlüne göre versin inşallahhhh

kıçımı başımı kırarım ben kesin yürüyemem kız orda ben kayar dururum

kayacak kadar kar olmadı ama yakındırrrr inşalalhhhh eşim beni yere yatırıyor yaaaaa çok kötü oluyro benim gücüm yetmiyor onu yatırmayııı bende karları çaktırmadan atıyorum içine falançok fena intikamını alıyor yaaaa

inşallah bugün güzel haberler bekliyorum sedefim yaaaaaaa
ben kendimi psikolojik olarak bu zamana ayarladım ya illede olacak yani yoksa inan parayı bile zor denkleştiricemallahın izniyle olmasını çok istiyorum

ahhhhh bende gelince sen tecrübelisin eşin seni yatırıyo sende ben yatırırsın gari

herkese günaydınlar hayırlı cumalar herkesler iyidir inşallah

ayşecim üzme kendini lütfen zaten derdimiz başımızdan aşkın bide ya çocuk olmazsa evliliğimiz bitermi diyemi üzülcez kuzenin için üzüldüm ama gerçekten birbirini seven insan çocuk yüzünden ayrılmaz bunun adı evlilik olmaz ozaman boşuna mı dedik iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye ne anlamı kaldı bunların ozaman kendi tatlı canını sıkma rabbim kucağımızı boş koymaz inşallah, eğerki olmazsada buda takdiri ilahi eşlerimizle daha kenetlenip yaşarız

sedefo demek kar yağıyorrr ne güzelll

laracım dün seni arıyacaktım ama fırsatım olmadı merak etmiştim ne oldu diye benimde dediğim gibi yumurtaların rezervin çok iyi hemşire canını sıkmış canım :44: bugün bütün sorunlar hallolur inşallah merak etme..bu arada bütün merkezler transferden önce bütün alacaklarını alır senin orayı seçmendeki neden zaten bu konuda yardımcı olmaları idi öle değilmi :26:

günaydın canım hayırlı cumalar
evet sevo yakın olmasından ziyade fiyat bakımından yardımcı olmaları ve taksitlendirmeleriydi.

ama bana bugün doğum kontrol hapına başlattırdı yani mecburen yapacaklar tedavimi yoksa neden başlattırsın dimi

ben hemşiremi aradım toplantıdaymış dönecek bana ama dönmedi hala

sevo folbiolu bıraktırdılar bana canım elevit daha iyiymiş içinde folikacit de var zaten
istersen sende bırak elevit al 8 lira filan prespektüsü inceledim gerçekten folbioldan çok daha iyi

heheee yatırmam mııı hadi bakalımmmmm beceremezsem dee içinee kar atma konusunda ustayımdır ee o da olsun gariii o kadar yerde sürünüyorum amaaaa

günaydın hayırlı cumalar ablacım nasılsın bakalımmmm evet kar yağıyorrr ama yoldaki karlar eridiiiiiiiiiii çatılar bembeeeyazz

bu arada embriyo dondurmayı sordum başta 500 lira alıyolarmış her geçen yıl 100 liraymışolsaydı iyiydi ancak şu içinde bulundurum durumda bide onu düşünemiyorum maalesef

inşallah istediğin gibi olur zorunlu şekilde başlatıp ücretide kendi istediklerine göre almasınlarda

sevo folbiolu bıraktırdılar bana canım elevit daha iyiymiş içinde folikacit de var zaten
istersen sende bırak elevit al 8 lira filan prespektüsü inceledim gerçekten folbioldan çok daha iyi

hımm elevitte var evde canım olmazsa onuda kullanırım

inşallah istediğin gibi olur zorunlu şekilde başlatıp ücretide kendi istediklerine göre almasınlarda

hımm elevitte var evde canım olmazsa onuda kullanırım

offff ya inşallahh olumsuz hiç bişey düşünmek istemiyorum şu an
ikisini birlikte alma canım fazlasına ne gerek var gereksiz böbreğini ve karaciğerini yoracaksın
eleviti sabah aç karnına günde bir tane al

eğer bunları düzenli kullanırsak hamiş kaldığımızda bulantı- başdönmesi vs. gibi şeylerin olması minumuma iniyormuş bebek bizden değil depodan kullanıyomuş ihtiyacını o yüzden sorun çok az yaşanıyomuş
aman aksatmayalım

bu arada Decapeptyl(yumurta baskılayıcı) bunu rapor edemiyormuş doktorlar 68 liradan 2 kutu alacaz
bunu rapor ettirmenin başka yolları yokmudur kızlarr
gerçi eczacıya sordum sabah kanser ilacı olarakta kullandığından rapor edememişlerdir dedi
fiyatta yardımcı olurum size dedi bakalım biraz araştırıyım genede

Son düzenleme:

düşünme zatennn içini ferah tut
hımm ne güzell hamilelikte o durumu kesin yaşayacağım biliyorum mide sorunum varya iyice coşar gibi geliyor bi nebze bu ilaç fayda etse ne ala

canım ben hiç duymadım bu ilacı hem anlamışda değilim senin tedavi sürecin biraz daha farklı görünüyor belki uzun protokol oluyordur seninki bilemiyorum eğer rapor alınmıyorsa bikaç eczane ile görüş cnaım onlar indirim yapıp getirebiliyolar

Yardımcı üreme tekniklerinde amaç yeterli sayıda ve iyi kalitede embriyo elde edilebilmesidir. Bunun için ilk basamak ise yeterli sayı ve kalitede döllenme yeteneğine sahip yumurtanın oluşturulmasıdır. Bu amaçla hastanın yaşına, hormon düzeylerine, ultrasonografide saptanan küçük yumurta sayısına yani yumurtalıklarının rezervine göre her hastaya özel tedavi protokolleri kullanılmaktadır.

Yumurtalıkların uyarılmasında amaç yeterli sayıda 16-20mm çapında follikül (içinde yumurta bulunan küçük kistler) elde etmektir. Tüm tedavi şemalarında adet kanamasının 2. veya 3. gününde ultrasonografik değerlendirme ve kanda hormon düzeylerinin belirlenmesi sonrasında tedavi şekline karar verilir.

Tedavi süresince belli aralıklarla ultrasonografi ile folliküllerin büyümesi, rahim içi adet tabakasının kalınlığı ve kan hormon düzeylerine göre ilaç dozu ayarlanır gerektiğinde başka ilaçlar da eklenebilir. Her kadının tedaviye cevabı farklıdır ve bütün bu değerlendirmeler hastaya özel olarak yapılmaktadır.

Yumurta gelişimi ortalama 10-12 gün sürmektedir ve bu süre her hastada yumurtalıkların cevabına bağlı olarak değişmektedir.

Yumurtanın içinde bulunduğu follikül belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra yumurtanın olgunlaşmasını sağlamak amacıyla ilaç uygulanır ve bu uygulamadan ortalama 36 saat sonra yumurta toplama işlemi yapılır.

Yumurtalıkların Baskılanması İçin Kullanılan İlaçlar

GnRH analogları: (Decapeptyl ®, Lucrin®, Suprefact®, Synarel® vb)

Bu ilaçlar hipofiz bezinden FSH ve LH salgılanmasını durdurarak yumurtalıkların uyarılmasını önler ve tedavide yumurtaların kontrolsüz ve uyumsuz büyümelerini, istenilen zamandan önce olgunlaşmalarını ve atılmalarını engellerler.

Bu grup ilaçlar, yumurtalığı uyarıcı ilaçlardan önce baskılama amacıyla kullanılırlar.

İlacın tipine göre enjeksiyon şeklinde (subkütan=cilt altı veya intramüsküler= kas içine) ya da burun yoluyla (intranazal) kullanılabilirler.

Yan etkileri; lokal cilt reaksiyonları (kızarıklık, ürtiker vb), baş ağrısı, sıcak basması, uyku bozukluğu, vajinal kuruluk, ruh halinde değişiklikler ve yumurtalıklarda kist oluşumu. Bu yan etkiler ilacın kesilmesi ile ortadan kalkar.

İlaç kullanımı sırasında iki haftadan daha uzun adet gecikmesi durumunda mutlaka gebelik testi yapılmalıdır.

GnRH antagonistleri: (Cetrotide®, Orgalutran® vb)

Bu ilaçlar günümüzde GnRH analoglarına alternatif olarak geliştirilmiştir. GnRH antagonistleri ile ön hazırlık ve yumurtalık baskılanmasına gerek kalmadan adetin ikinci gününde gonadotropinler ile yumurtalıklar uyarılmaya başlanır ve folliküller belli bir büyüklüğe ulaştığında GnRH antagonisti başlanarak yumurtaların istenilen zamandan önce olgunlaşıp atılmaları engellenir.

Yumurtalıkların Uyarılması İçin Kullanılan İlaçlar (Gonadotropinler)

Menotropinler: ( Menopur, Menogon, Merional)

Menopozdaki kadınlardan toplanan idrardan saflaştırma yoluyla elde edilen doğal FSH ve LH hormonlarıdır. Kas içine (intramüsküler) uygulanırlar. İdrardan saflaştırılarak elde edildikleri için ilaç miktarları ampullerde küçük farklılıklar gösterebilir.

Follitropinler: (Gonal-F®, Puregon®)

Saf FSH içeren ve laboratuar ortamında rekombinant DNA teknolojisi kullanılarak üretilen ilaçlardır. Her ampul, flakon, kalem veya kartuştaki hormon miktarı standarttır, cilt altına (subkütan) veya kas içine (intramüsküler) uygulanabilirler.

Menotropinlere göre daha pahalı ilaçlardır. Rekombinant LH (Luveris®) içeren cilt altına uygulanan başka bir follitropin grubu da mevcuttur.

Gonadotropinlerin Yan Etkileri

1- Yumurtalıkların aşırı uyarılması sendromu (Ovarian Hiperstimulasyon Sendromu= OHSS)

Tüp bebek tedavisinde yapılan yumurtalıkların aşırı ancak kontrollü olarak uyarılmasıdır. Bu yöntemle, doğal siklusta bir veya birkaç tane olan olgun follikül sayısı arttırılarak çok sayıda yumurta ve dolayısı ile çok sayıda ve iyi kalitede embriyo elde edilebilmektedir.

Ancak bazen yumurtalıkların cevabı istenilenden daha fazla olabilir ve hastanın takibini ve bazen de tedavisini gerektiren (OHSS) durum ortaya çıkabilir. Bu sendromun görülme riski, yumurtalıklarda gelişen follikül sayısı ve kandaki östrojen (E2) seviyesi ile doğru orantılıdır.

Yumurtalıkların uyarılması sırasında yapılan yakın ultrasonografik izlem ve kan östrojen düzeylerinin sık takip edilmesinin amacı da bu sendromun engellenmesidir. Ancak yumurtalıkların uyarılması amacıyla kullanılan ilaçlara her hastanın farklı cevap vermesi nedeniyle bu sendromun ortaya çıkmasının önüne geçilememektedir.

Klinik tablo hafif, orta veya şiddetli olabilir.

Hafif ve orta şiddette OHSS, olguların yaklaşık %10’unda görülür. Yumurtalıklarda büyüme, karın şişliği, karında rahatsızlık hissi, kilo artışı ve bulantı mevcuttur. Hafif OHSS durumunda hasta ayaktan takip edilirken orta şiddetteki olgularda hastanın klinik durumuna göre ayaktan veya hastaneye yatırılarak takip edilebilir.

Şiddetli OHSS olguların %2’sinde görülen ve yakın takip ve tedavi amacıyla hastanın hastaneye yatırılmasını gerektiren bir durumdur. Karında ileri derecede şişlik, şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma, nefes darlığı ve idrar miktarında azalma görülebilir. Bu tablo genellikle gebelik gerçekleşen olgularda ortaya çıkar. Gebeliğe bağlı olarak tablo şiddetlenebilir ve düzelmesi uzun zaman alabilir. Yumurta toplama aşamasında kan östrojen düzeyleri ve toplanan yumurta sayısı ile şiddetli bir OHSS tablosu öngörülebiliyor ise döllenme ve embriyo oluşumu sonrası embriyolar dondurularak, bir başka siklusta, rahmin embriyoların yerleşmesine hazırlanması sonrası transfer yapılabilir.

yukarda kopyaladım canım incele istersen fikre ihtiyacım var siz daha tecrübelisiniz benden

aaaaaaa sonrada ömercikmi oldu maşallahhhhhhdarısı başımıza
size böyle bişeyden bahsetmedi demi doktorlar:26:

uzun protokol pek uygulanan bişey değil canım özel durumlarda kullanılır genelde günümüzde genelde hem zamandan tasarruf için kıas protokol kullanılıyo daha farklı detaylar vardır ama bende bilmiyorum ama nette detay vardır canım uzun protkol yumurta rezervleri,yaşın ilerlemesi yada tekrarlayan düşüklerde vb. benzeri durumlarda sanırım kullanılıyo ama tam net bilgim yok
aslında uzun olması iyi diyebilirim. 10 günde yumurtalara iğne ile aniden büyümeleri sağlanıyo normalde ama uzunda bu süreci daha temkinli yapıyolar diyebilirim

hayırlı cumalar kızlar
yeter kamer seyhan çiğdem
moral verici destekleyici dualı mesajlarınız için çok teşekkür ederim
çok şükür bu sabah daha iyim o mesajı haberin sıcaklığıyla anneminde laflarıyla girdiğim şok üzerine yazmıştım
eşimde saçmalama herkez kendi kaderini yaşar benim için çocuk olmaz sa olmaz bir şey değil imkanımız elverdiğince
sağlığımızda bir sıkıntı olmadığı sürece elimizden geleni yaparız gerisi rabbimin taktirine kalmış dedi
rabbim büyük hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…