Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..
anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...
anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...
anne olamama

Önüne geçemediğin tek şey kaderdir,
Seni yaşama bağlayan herşey aslında bir mucizedir.
Bugün yaşadığın herşey, dünden kalma sebeplerdir.
Ve aslında hayat dediğin; "Yaşayabildiğin kadar güzeldir...

günaydınlarrrrrrrrrrrrrrr kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

30 ağustos zafer bayramımız kutlu olsunnnnnATAM ruhun şad olsunnn senin emanetin olan bu bayrak bu toprakları son nefesimize kadar koruyacağız

günaydın kızlarrrrrr
zafer bayramımız kutlu olsunn

kızlarrrrrrrrr kocacık belini incitti 2 gündür onunla uğraşıyorıuzzz(((

sevoooo hani geliyodun bacım nerelerdesinn

nurcannnnnn ses ver iyimisinnnnnnnn

günaydın kızlarr
kamer geçmiş olsun eşine ..çarçabuk iyileşir toparlanır inşallah
bende iyi sayılırım en azındna böbrek ağrısı geçti ama bel ağrım aynı

seyhanı bende merak ettim çok.. eşim yok gelsin arıycam hemen
bugün kontrolü vardı ..en son pazra günü konuşltuğumda bebeğin hareketleri azaldığını söylemişti :26:

günaydın kızlarr
kamer geçmiş olsun eşine ..çarçabuk iyileşir toparlanır inşallah
bende iyi sayılırım en azındna böbrek ağrısı geçti ama bel ağrım aynı

aman böbrek ağrısı deyince ürküyorum bacım allahtan geçmiş su içmeyi biraz daha çoğalt

benimde artık ağrılar sancılar oluyor hafif hafif:26:dinlenince geçiyor allahtan
oturup ka:26:kamıyorum artık şeyimin ağrısındann

nurcan araaadınmııııııııı seyhanııı bebek hareketlerinin azalması beklenen bişey ama cnm artık büyüyorlar ve yerleri daralıyorrr

konuştum kızlar..pazar günü dayanamamış gitmiş acile.doktor normal demiş ciğer geliştirici iğne etki ediyormuş hareketlerini bebeğin

kamer benimde yalancı sancılar başladı dün özellikle çok oldu adet ağrısı gibi karnımın alt tarafında baskı oluyordu bunlar normal olacak durumlar nerdeyse 8 ayımız bitiyor artık

oh iyi olmasına çok sevindim haber bekliyecem derken yemeğinde altı tutmuş ama sorun yaratacak kadar deil

yalancı agrılarımmmm benimde oluyoo dün geceee adet olucam zannettim hatta

sevocum iyiymiş şükür

birisi uzun süre gelmeyince merak ediyor insannn

nurcan evet normal canım bu ağrılarımız hele benim tamamen normal koca karın artık herkes ikiz olduğunu anlıyor

geçen hastanede kaç kişi sordu ikizmi diye

hakket 8. ayımız bitiyor çok şükürrrrsağlıklı alalım yavrularımızıııı kucaklarımızaa

selam kızlar tam geçmişi okumaya başladım telefon trafiğim başladı anca yazabildim

herkesler maşallahhh iyi
lara demek 35. haftada kontrolün var maşallah bebişlerin de çok iyi sezeryanıda kesinleştirmişsiniz iyi olmuş

fatoş odana bayıldım bacımmm yok yokk allahım güzel sağlıklı günlerde kullandırsın

nurcik ben yazana kadar sen gelip yazmışsın benim hakkımda

yaa fatoş bide halıyı 49tl ye almışsın bizim burdan nerden aldın merak ettim ben kazıklandım ozaman 150 tl ye aldım :26:

hoş geldin şekerim yaaa özletiyosun kendiniiisaol cnm hepimiz güzel günlerdee kullanalım inşallahhh ee artık sende eklesen bizde görsekk

oh iyi olmasına çok sevindim haber bekliyecem derken yemeğinde altı tutmuş ama sorun yaratacak kadar deil

yalancı agrılarımmmm benimde oluyoo dün geceee adet olucam zannettim hatta

düzenli sancılar gelmeden inanmak yok bu yalan sancılara :)

evet senin ağrıların bizim iki katmız oluyordur doğal olarak Allah yardımcımızolsun..az kaldı az

yaa fatoş bide halıyı 49tl ye almışsın bizim burdan nerden aldın merak ettim ben kazıklandım ozaman 150 tl ye aldım :26:

kısss haniii yemek sitesinin ordaki taksi duragı varya orda kilo ile halı satıyorlar ordan aldım hast. giderken bakalım dedik begendik aldık şansa denk geldiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…