Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

selammmm canlarım

geçmişe çok bakamadım umarım herkes iyidir. mis kokulular sağlıcakla büyüsün Rabbim herkese nasip etsin inşallah burda bebişi olmayan kimse kalmayacak Allah'ın izniyle....

günler o kadar hızlı ki kızlar anlatamam yardımcım işe başladığı halde yetiştiremiyoruz iki kişi...tabi benden hiç fayda yok iyice ağırlaştım 34. haftaya geldik çok şükür. aralığın başında olur heralde doğum daha tarih almadım çünkü dr.um bana çoook uzak bi hastaneyle çalışıyomuş ne yapacağımı bilmiyorum büyük ihtimal yakınımda bi hastane ve başka bi dr. tercih edicem sanırım...

nurcik avatarında elvini gördüm maşallah çok tatlı face yok bende. diğer bebişleri çok merak ediyorum haberiniz olsun. rüyayı, siraçı ve yiğidoları....

cnm 3 aydan sonra memeyi reddetmeye çalışırlarmışş azimli ol ugraşş sakın bıraakmasına izin vermeee dudagından deildir zannetmiyorum ama eger ondansada hemencecik geçer inşallah..

doğru olabilir canım çünkü bizim ki 3 aya girdi, arada hep öyle yapıyo bende bişi vermiyorum acıkınca alıyo geceleri sıkıntı yok uyku arası gayet güzel emio gündüzleri sorunlu oluyo bende acıkana kadar vermiom o zaman emiyor bırakmasını istemiorum allahın izniylede buna izin vermiycem inşallah

canım yiğidimize acil şifa diliyorum rabbim sağlık versin boynunun altı çok terliyorsa ondan olmuştur geçtikten sonra istersen bebek pudrası kullan az az boynunun altına sür

güzel haberinede sevindim rabbim tamamına erdirsin inşallah

selam kizlar

lara gecmis olsun ins dagulmadan biter mantar canim. bizimkininde kuzariklik oluyodu banyo ysptirirken tuzu unutuyoduk o zamanlar olmustu.sen kullaniyomusun tuz. demek eltinde tup yaptirdi onundami cocugu yoktu.

nuray bencede diret icirmekte iyi yapiyosun mama ile basedilmez

nevom canim merak ettik seni iyi olmana sevindim eminim zordur bu hallerin.simdi telden giriyorum musait zamabda resim eklerim.

ayse masallah bak hersey yolunda gidiyo.kac haftaluk oldun kilo durumu nasil gidiyo

kizlar bizimde iki gundur agizdan ve burundan fiskiran kusmalar vardi pek keyfi yoktu doktor tuvalet sorunundandir dedi idrar tahlili istedi ama kizim poseti bokla doldurunca veremedik.neyseki simdilik iyi ama emzirmeye korkar oldum fazla emzirmiyorum optum sizleri

demek senin cimcime idrar yerine b..doldurdu çok geçmiş olsun
27+5günlük olduk sata göre amabebeğimin biri 1 hafta önden gidiyor 1 kiloyu geçtiler maşallah
her kontrol sonrası bir sıkıntı stres yaşıyorum rabbim hayırla vakti saatinde sağlıkla kavuşmak nasip eder inşallah

merabalar arkadaşlar
nevo iyi olmana çok sevindim bende merak ediyordum seniyiğidolarım iyi maşallah teyzesi

nuray pudrayıda doktorlar pek tavsiye etmiyor diye biliyorum canım bide orası hep nemli oda birikir kalır katların arasında

papatyaaaamaşallah canım baya büyümüşsünüz bundan sonrasıda gelir allahın izniyle
benim doktorum önce 27 haftayı sonra 32 haftayı sonrada 37 leri baz almıştıçok şükür 37+2 de doğurdum darısı başına canım

sevo her banyodamı tuz kullanıyorsunuz:26::26::26::26::26:biz ilk banyolarında yapmıştık sadece
nasıl kullanıyosun bizde yapalım belki faydası olur

kızlar bu arada sanırım bizim durumumuz bebek egzamasıymışher halde de çok üzücü inşallah bir an önce geçer

benim yeğenimde de aynısı olmuş gelinimiz kullandığı kremi verdi baya işe yarıcak gibi2 kere sürdüük kızarıklıkları baya hafifletti

doktor mantar ilaçları vermiişti onları bıraktım dahada sulandırıyor o bölgeleri
offff offffffffffffffffffffffffff çok canım yanıyor şundan bir önce kurtulmak istiyorummm çocuğumun gıdısını koklamak istiyorummmmmmçok üzgünümmmmm

canımsınnnnn merakta koymak istemedim bak gece gece yazmaya çalışıyorum.

benim kız da fışkırtarak kusardı kimi zaman dr. bebek reflüsü var demişti sonra geçmişti. merak etme annesi hepsi geçici. Allahtan çabuk büyüyolar bi bakmışsın ek gıda araştırıyosun netten...6 ay sonranızı hayal ediyorum da....

canım pudranın iyi olmadığını ben de duydum ciğerlerine kaçıyomuş hele gıdısına hiç sürme bence. bebek egzeması dediğin atopik dermatit mi acaba benim kızda olmuştu ama 8 aylıkken gıda alerjisinden dolayı yanaklarında kırmızılıklar vardı. dr.lar kortizonlu krem verdiler ama biz kullanmadık akupunkturla tedavi ettik şimdi iyi çok şükür. mustelanın günlük bakım kremi var nemlendirici atopikli bebekler için, onu kullanmıştım mustelanın ürünleri süper gerçekten.

her yere de benim kızdan örnek vermişim yahu. oğlan da allerjik bronşitti zamane çocukları çok allerjik ne yaparsanız yapın olacak oluyo işte.

koklayacaksın annesi gıdısını üzülme seni çok iyi anlıyorum bebekler hasta olunca insanın hiç tadı olmuyo canım ya geçicek Allah beterinden saklasın...

maşallah sizeeeeeeee

maşallah ya 3 aylık oldunuz zaman çok çabuk geçiyor çok memeyi bırakmaz inşallah sen bilinçli annesin eminim elinden geleni yaparsın canım...

Annelik ne güzel ve kutsal bir gorev..Allah cocuklarınızı bağışlansın ins o duyguyu bende en kısa zamanda yasarım

İns tatlım 1 sene olacak evliyam ama cocuk yok canim çok akkın

seni anlıyorum canım bir sene sana çok uzun geliyor mutlaka ama inan ki daha başındasın inşallah bizim kadar beklemeyeceksin. ben 9. yılımda ikiz evlat sahibi oldum tüp bebekle. şimdi de tek tüpümle kendiliğimden hamile haldım doğum için haftalar kaldı. Allahın mucizeleri çok gören gözlerden oluruz inşallah. kendini rahat bırakmak çok fazla germemek önemli. kendine telkinler ver beynine hükmet bi gün annae olacağına inan. problem her neyse unutma çözülemeyecek dert yok derdi veren Allah dermanı da hazırlamış. yeter ki doğru şekilde isteyelim...

lara inşallah hayırla senin doğum yaptığın haftaları görebilirim inşallah
yavrunada allah şifa versin
bu arada ne tuzundan bahsediyorsunuz anlamıyorum bebelerinizi tuzlu suylamı yıkıyorsunuz :44:

Sen Türkiyesin,Türkiye sen...Gazi Mustafa Kemal Ne Mutlu senin gibi Atası olan bize...RUHUN ŞAD OLSUNNN RAHAT UYU

kaç zamandır uğrayamadım malaesef yine yoğunum kızlarr eşiminnn işleriii birde kız kardeşim tüp bebek tedavisine başladıı ilaçalrıla uğraştık allahım bu yolda olan tüm rkadaşalrımın yüzünü güldürüsn

selammm
kaç gündür giremiyorum kızım çok huzursuz bu aralar ..kakası köpüklü köpüklü hani kolayı çalkalayıp açarsın ya onun gibi diyeyim size ..bu sorunumuz nerdeyse 1 aydır var geçen kontolde doktora sordum ilaç yazdı bağırsaklarını düzene sokar diye . sadece bir gün verdim ilacı daha doğrusu verdiğim gibi kustu kızım ,öyle böyle değil gözleri yuvalarından çıkacak gibi kusunca eşim vermiyelim bir daha dedi ama bir türlüde geçmedi bu sorunumuz internete araştırırken bu yazıyı buldum bütün belirtilerin tıpa tıp aynısnı kızım yaşıyor

Alıntıdır
ıki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan ızmir'e geldik.

doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.

Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.

Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.

Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:

* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular

E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır

seyhan geçmiş olsun önemli değildir inşallah ..bizimde kusmalarımız oluyor ama dediğin gibi değil tabi ..bişey diycem devam göğsümde emiyor diyorsun sütü çok içtiğindne olabilirmi kusmaları :26::26::26:

kamercim yiğit paşamada geçmişler olsun inşallah çarçabuk geçer mis mis koklarsın yavrunu

nuraycım senin oğlunda yaramazlık yapıyormuş emmek istemiyormuş memeyi sakın pes etme o red ettikçe ver alıcaktır mutlaka
nevommm gönlü güzel gardaşımmm nerelerdeydin özlemiştik seni yahuuuu .
tempolu geçiyor seninde günler ahh ahh biz biri ile baş edemiyorken sen 2 canlı halinle 2 afacanlaa düşünemiyorum senii ,yardımcı alman iyi olmuş el ayak olur sana ..
son haftalarına gelmişsin nerdeyse Allah hayırlı ve sağlıklı bir şekilde kucağına versin inşallah .kızımızın ismi Ahsen olacaktı dimi ?

yetercim kızkardeşin tekrar başlamış tedaviye Allah yuardımsıcı olsun bu sefer güldürsün yüzünü inşallah

Son düzenleme:
merabalarrrrrrr
teşekkür ederiz teyzeleri
inşallah kullandığım ilaç iyi gelirde bir an önce biter çocuğumun problemi
nevo doktor mantar demişti ama benim yeğenimde de aynısı oldu gelinimiz bir ilaç kullnmış 1 haftada geçmiş
bende doktorun verdiği ilacı bırakıp gelinimizin tavsiye ettiğine başladım:26::26::26::26::26::26:belki kızacaksınız ama gerçekten kaybolmaya yüz tuttu kızarıklıklar tamamen geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…