Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

selam kızlar herkes iyidir inş.

rüya iyi olmadı dün hastanedeydik hep bide akşama misafirim oldu baya yoruldum..ciğer röntgeni çekildi şükür temiz çıktı ama röntgende öle bi gazı görünüyoduki sormayın doktor diğer doktorların verdiği herşeyi değiştirdi inş. bunlar iyi gelir.

fatoş medicined musa bey var canım ben çok memnun kaldım git istersen

kzlar bide konağımız var kaşında özellikle netten okudum z.yağı sürün diyo bakalım onu sürücem başka önerisi varmı

kzlar bide konağımız var kaşında özellikle netten okudum z.yağı sürün diyo bakalım onu sürücem başka önerisi varmı

bak burda buldum seni bide diğer kızları :) sizi gidi ekim anneleri sizi :))

canım ben mustela konak köpüğü var ondan kullanıyorum 2 yıkamadan sonra kendi kendine atıyor istersen bir dene,,öyle tarakla temizlemeye bile gerek kalmadı bizimkinde..

demek bizi takip edip buldun canım
tşk ettim bilgi için dün doktor musteladan bişey yazmış ama almayı unuttuk belkide dediğindir canım
sizler nasılsınız bakalım masıl gidiyor

KIZLARRRR İYİ AKŞAMLARRRR BEN BU GÜN YİNE ÇOK YORGUNUMMM YAAA:26::26::26: AMA BU GÜNKİ YORGUNLUKKK BİRAZCIK DEĞİŞİKKK :26::26:KIZ KARDEŞİM TÜP BEBEĞE BAŞLAMIŞTIIII BU GÜN HAS GİTTİK CUMA GÜN OPU OLACAKKK HER ŞEY ÇOK İYİYMİŞŞ.. HASTANAYE YATIŞ YAPILDI:26::26::26: OPUDAN SONRA HASTANEYE YATACAK KARDEŞİMM TRANSFERE KADAR GÖZETİM ALTINDA OLACAKMIŞ (bu durum ne kadar mantıklı bilmiyorum ama geçen yıl kız kardeşim tarnsferden sonra ohss olmuştu bu açıdan iyi olur diye düşündüm)ÇUKUROVA ÜNVERSTESİ BALCALI HASTANESİNDE OLUYOR TEDAVİYİ :26::26::26:İNŞŞŞŞŞ BU SEFER KARDEŞİM BEBEĞİNİ KUCAKLARRR DUALRINIZA İHTİYACIMIZ VAR :44::44::44::44:İŞTE BÜTÜN BU İŞLER YORMUŞTU BENİİİ :26::26::26::26::26:BİRDE EVE GELİNCE ( ev dediğimde ileçemize gelince)EŞİMİN RAPORU İÇİN HASTANEYE ÇAĞIRDILARRR KOŞ KOŞ OARAYA GİTTİM BİRDE ÜZERİNE PAZARA GİTTİM (acı patlıcanı kıra çalmaz dedim)YORULDUMMMM AMA ŞİMDİ BİR GÜZEL ÇAY YAPTIMMMM BİRDE KARDEŞİMİN HAMİLE KALIP KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİĞİNİ HAYAL EDİNCE YORGUNLUK VIZ GELDİ:)

öptürme nurcik ya en kızdığım şey biz kendimiz öpmüyoduk vallahi korkudan millete de diyodum biz sadece kokluyoruz diye. ben bebekleri bir aylıkken eve getirdiğim için ve dr. tavsiyesiyle bi kaç ay ziyaretçi almadığım için sanırım çevremdekiler (hepsi olmasa da)daha anlayışlıydı. prematüre bebek bi hastalanırsa gelişimleri çok geride kalıyo gerçekten...

demek ağzına yaptı ha ha haaa çok güldüm. bana hep derlerdi iyi günlerin bunlar sinir olurdum böyle diyenlere. aman derdim derdini anlatsın da böyle daha zor nesi iyi. amaaaaaaaa sonra bi baktım gerçekten iyi günlerimmiş....

nurcikim 6 aylıktan küçüklere calpol den başkası verilmiyodu zaten
ben yasaklandı diye yakın zamanda duydum biz 6 aydan sonra ibufen kullanmıştık
bak bu konuyla ilgili şu makaleyi buldum. aslında yasaklanmamış her zamanki gibi bizim basın abartmış ama yine de vaktim olsa iyicene araştırırdım...

Ateş Düşürücüler ve Soğuk Algınlığı İlaçları !

Ateş düşürücü ağrı kesicilerle ilgili bol bol haber çıkıyor. Özellikle geçen mart ayında çıkan haberler çok yankı yaptı çünki gazetelerde yayınlanan haberler �bu ilacı çocuğunuza vermeyin.� gibi başlıklar taşıyordu. Nedir işin aslı? Ateş düşürücüler ağrı kesiciler çocuklarda nasıl kullanılmalı?

Mart ayında çıkan haber İngiltere kaynaklıydı ama bizim basınımızda çıkan haberin aslında gerçeğiyle çok bir bağlantısı yoktu. İngiltere�de eczane ya da süpermarketlerde rafta satılan ateş düşürücü artı soğuk algınlığı ilaçları (calpol cold mesela) raftan kaldırılıp iki yaşından küçük çocuklara doktor reçetesi ile verilecekti çünki bebeklere verilen yüksek dozlar yüzünden bebek ölümleri olmuştu. Bu ne ilacın yasaklandığı anlamına geliyordu ne de kullanılmaması gerektiği. Zaten sade parasetamollü ilaçları kapsamıyordu bile ( calpol,minoset).Türkiye�de bir süre panik yaşandıktan sonra işin gerçeği ortaya çıktı ama hala ateş düşürücüler ve soğuk algınlığı ilaçları konusunda ciddi bir kafa karışıklığı var.Genel hatlarıyla bu tip ilaçların kullanımı konusunda birkaç şeye değindikten sonra teker teker ilaçların özellikleri ve kullanımından bahsetmeye çalışacağım.

Öncelikle her ilaç , ilaçtır bu unutulmamalı. Her ilacın da yan etkisi olabilir.Tüm ilaçlar ya böbrekten ya karaciğerden emildikleri için aşırı dozda (önerilenin üstünde) kullanılırsa böbrek ya da karaciğere zararları dokunabilir.Çocuklarda ilaç çalışmaları daha zor ve soğuk algınlığı ilaçları gibi ilaçlar güvenli kabul edildiğinden daha da az araştırma yapılıyor.

Özellikle 0-2 yaş arası çocuklarda ilaçları çalışmak çok zor ve bu yaştakilerin metabolizması büyük çocuklara göre ciddi farklar gösterebiliyor. Çocuk bir hastalık geçirdiği zaman vücudun bu hastalığın ortadan kaldırılması ile ilgili bir stratejisi oluyor. Nedir bu? Bağışıklık hücrelerini yürürlüğe sokmak ve sonra onların salgıladıkları maddeler de ateş gibi bulgulara neden oluyor. Yine hapşırık öksürük vücudun kendin virüslerden mikroplardan korumak iin geliştirdi bir mekanizmanın sonucu.

Çocuklara ilaç verirken vücudun planını bozmamayı,kendi doğal stratejilerini engellemek yerine güçlendirmeyi hedef almak gerekmektedir.

ATEŞ DÜŞÜRÜCÜLER

PARASETAMOL (piyasadaki birkaç örneği calpol,tamol,minoset) 0 yaştan itibaren kullanılan tek ateş düşürücüdür. Ağrı reaksiyonunu da bloke ederek ağrı kesici işlevi de görür.Parasetamol karaciğerden emilir. Bu yüzden uzun süre kullanımı ya da doz aşımı yapılması karaciğere zarar verebilir. Yine karaciğerde rahatsızlık varsa dikkatli kullanılmalıdır. Ancak karaciğerde problem olmayan çocuklarda bir soğuk algınlığı süresince (7-10) gün doğru dozda düzenli kullanımında sorun yoktur.

Bazı soğuk algınlığı ilaçlarının içinde de ateş düşürücü parasetamol olduğu için, parasetamol içeren şuruplarla birlikte kullanırken dikkat edilmelidir. Örneğin peditus/aferin/ viks gibi şuruplar calpol/minoset/tamol gibi ateş düşürücülerle aynı anda verilmemelidir.

Mideyi çok rahatsız etmez. Fitil formu da vardır. Ağızdan alamayan ya da kusması olan çocuklara bu formda verilebilir.

İBUPROFEN(piyasadaki birkaç örneği ibufen,pedifen,dolven) 6 aydan itibaren kullanılabilir. Etkin bir ateş düşürücü ve ağrı kesicidir. Antienflamatuar etkisi de vardır.Mide problemi olan çocuklarda dikkatli kulanılması gerekir çünki mideye zarar verebilir. Bu ilaç karaciğer değil böbrekten emilir. Yine böbrek yetersizliği olan çocuklarda dializ hastalarında dikkatli kullanılmalıdır.Çok yüksek dozda alımı böbreğe zarar verebilir. Ancak altta yatan kronik problemi bulunmayan çocuklarda düzenli kullanımı sorun yaratmaz. Ateş düşürmek için sirkeli ya da aspirinli su ile kompres önerilmez. (Çocukta cilt kaynaklı sıvı kaybına neden olabilir.)Ancak vücudu ılık banyo ya da ılık su kompresi ile soğutmak tavsiye edilen bir yöntemdir.

ÇOCUKLARDA ASPİRİN KULLANILMAZ.(Çünki viral hastalık geçirirken Reye sendromu denen karaciğer yetmezlikli tabloya neden olabilir.)

SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARI

SERUM FİZYOLOJİK En etkili soğuk algınlığı ilacıdır. Burun spreyi ya da burna sıkılan ampul olarak kullanılır.Tamamen doğal olduğu için hiçbir yanetkisi yoktur. Soğuk algınlığı ya da gribin başında bolca kullanılmaya başlanması hastalığın ilerlemesini engelleyebilir. Onun dışındaki soğuk algınlığı ilaçları bütün çocuklarda çok dikkatli kullanılmalıdır. 0-2 yaş arasında çok nadiren ve ancak doktor kontrolünde kullanılabilirler.

DEKONJESTANLAR (BURUN TIKANIKLIĞINI GİDERENLER) PSEUDOEFEDRİN (piyasadaki örnekleri sudafed şurup,aktifed şurup) Dekonjestandır. Burun tıkanıklığını giderir. En etkili dekonjestanlardan biridir. Piyasada satılan tek başına olduğu ya da öksürük şurupları ile karışık olduğu şuruplar vardır. Yan etkileri :Bazı çocuklarda huzursuzluk,hatta agresiflik,uyku bozuklukları,hatta çok kullanımında tansiyon yüksekliğidir. Amerika�da artık eczacıya sormadan alınamamaktadır bunun sebebi de Piyasadaki psödoefedrinli ürünleri yüksek dozda kullanılıp istismar edilmesidir (yüksek dozda amfetamine benzer etki yapar.) Burun tıkanıklığı çok kötü olduğunda tedavide yeri vardır ancak doktora sorulup kullanılmasında ve kullanımının bir haftayı geçmemesinde fayda vardır.

ÖKSÜRÜK ŞURUPLARI Öksürüğü baskılayanlar,söktürücüler ve balgam çözücüler olmak üzere üçe ayrılır. 0-2 yaş çocuklarında kullanımınına dair tatmin edici çalışmalar olmadığı için çok zorunlu olmadıkça kullanmamak gerekir. Öksürük şuruplarının etkisi ( baskılayıcı olanlarının) o an için öksürüğü bastırmaktır. Tedavi edici ya da hastalığın ilerlemesini engelleyici etkileri yoktur. Huzursuzluk,tansiyon yüksekliği gibi yan etkiler görülebilmektedir. Özellikle balgam çözücü şurupların bronşit gibi hastalıkların tedavisinde yeri vardır. En iyi öksürük şurubu doğal ilaçlardır. Örneğin limonla karıştılmış bal,dut pekmezi,kekik ve zencefille hazırlanmış çaylar öksürük şuruplarından fazla işe yarayabilmektedir.Öksürük vücudun doğal savunma mekanızması olduğundan baskılamak bazı durumlarda doğru değildir.

ANTİHİSTAMİNİKLER(piyasadaki örnekleri zyrtec,claritin,aerius,cetirizine,fenotral) Çoğu alerji ilacı olarak piyasaya sürülse de soğuk algınlıklarında da kullanılabilirler. Yan etki profilleri oldukça güvenlidir. Burun tıkanıklığı ve geniz akıntısını gidermede etkindirler. Yine de en önemli etkilerinin semptom gidermek olduğu, tedavi edici etkisinin olmadığı bilinmelidir.Ancak gece burun tıkanıklığını gidermede diğer ilaçlardan daha etkin ve daha güvenlidirler.

Dr. Beril Bayrak Bulucu

geçmiş olsun canım ben kaçırmışım allerjiden şüphelendiren neden neydi ki
alerji testeleri konusunda bizim dr.umuzun fikri de olumsuz kızlar para tuzağı diyor bizim dr.
bizimkiler allerjik oldukları halde ben yaptırmadım

her dr. akupunkturu kabul etmiyo ipeğim ne yazık ki
geçen hastaneye yattığımda dr.lar benim romatoid artrit geçirdiğime inanmadılar biliyo musun nerdeyse zamanında sana yanlış teşhis koymuşlar diyeceklerdi. ama bana teşhisi koyan romalog iyileştiren de evvel Allah akupunkturdu. ben yürüyememelerimi, merdiven çıkamamalarımı her yağmur zamanı ağrılarımı nasıl unuturum. bir damla kortizon almadan iyileştim çok şükür. şimdi de çocuklar kortizon almaın diye uğraşıyorum. çünkü allerjik bronşit ilaçları hep kortizon içeriyo....

sevom merak etme iyi olacak inşallah. bak filmi de temiz çıkmış.
bu arada avatarındaki rüya hanım sanırım. maşallah barekallah çoooookkkk tatlı
bu günleri de gördüm ya çok şükür Allahım

inşallaaaaaaah yeterim Rabbim senin de kardeşinin de muradını versin

çok anlayışsız bir ailesi var kaynana tarafımın ben sakınmıyorum kucaklarına alabilirler sevebilirler .. ama öpülmesine sinir oluyorum birde buse şeklinde ellerini öpseler amenna ama şapur şupur Allahımm deli oluyorum bazen inadıma yaptıklaırnı düşünüyorum artık , tatlı dille söylüyorum olmuyor kinayeli söylüyorum bu seferdee amann sizde görmemişin bir çocuğu olmuş gibisinden laflar ediyorlar .bir kaç kişi bu şekilde söyledi . çok sinirleniyorum bişeyde diyemiyorum güya şaka yapıyorlar böyle söylerken
nefret etmeye başladım artık bu aileden geçenlerde sevgili eltim yine soktu lafınıkaynanam ,eltim, görümcem bize geldiler ..eltimin 2 tane çocuğu var yaramazlık yapınca kızdı anneleri, hatta dövmeye kalkıştı kaynanamda eltime bağırdı niye bu şekilde davranıyorsun hakkın yok bu şekilde davranmaya babanın evinden getirmedin ya(kayanama bakın siz hele)
benim eltim ne derse beğenirsinizz babamın evinden getirmedim ama KENDİ HÜCRELERİMDEN oluştu onlarr benim çocuğum hakkım var her şekilde davranmaya siz ne anladınız siz bu lafından bide söyleyiş tarzını görseniz sanki kendi yarattı çocukları töbee töbee sadece allaha havale ediyorum Allah bildiği gibi yapsın
güya namazında niyazında Allahtan korksa böyle manalı manalı lafları etmez ya
çok büyük konuşuyor farkında değil kızı 5buçuk yaşında 3. çocuğu ne zamandır düşünyorlarmış ama olmuyormuş tabi kendisine sor o istemiyoruz diyo biraz daha büyüsün kızım diyo ama görünen köy kılavuz istemez bir kç ay önce 15 gün gecikmiş bizimkilere habire hamile olduğunu söylüyormuş mutlu mutlu gitmiş test yapmış negatif

içimi çok yaktı hala yakmaya devam edecek belli

geçmiş olsun inşllah ilaçları hemen etkisini gösterir iyileşir Rüya kızım

bizim hiç olmadı sevom bu yüzden bi fikrim yok ASUDE nin bahsetiği şampuanı kullan bakalım iyi gelmiş onlara

Son düzenleme:

bu akupuntuır tedavisi burda yok olsa önce şu sinirlerimi aldıracak seanslara giderdim

bu gün benim doğum günüm kızlarrrr :26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:bir yıl daha geçtiii :44::44::44::44::44::44::44::44::44:

nevom sümüksü yeşil kaka burun tıkanıklıgı 3. günden bu yana yüzdekş kızarıklarrr aşırı dereceeydeydi yaaa ishal arada öksürük haşuruk daha ne olsunnegerki benii bu kadar para için üzüyorlaraaa onları AALLAH a havale ediyorum başka ne diyeyimmm

Selamün Aleyküm can arkadaşlarım hepiniz iyisinizdir inşallah özledim çokkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…