Hayatinin tamamini etkiliyor kesinlikle haklisin. Sevisirken bile boluk porcuk oluyorsun. Aman uyku duzeni kacmasin diye aylardir bir kimseyle gorusmedim. Cunku bir kacarsa duzeni 1 ay zor toparliyorum. Tatile gidicez mesela hastaneye merkeze yakin otellere bakiyorum ateslenir bocek sokar bisi olur diye. Alti ustu iki saat avm ye gidicem beziydi mamasiydi suyu yedek giysisiydi, yok bebek arabasi yok battaniyesi bir bagaj esya tasiyorum. Ekrandan uzak buyutmek icin tv telefon herseyi hayatimizdan cikarttik onun uyanik oldugu surelerde. Aksam yemegi hazirlayacagim onun da yiyebilecegi birsey olsun, yedigi bir yemek olsun diye kus kadar secenekle yasiyoruz. Mamasina bezine harcadigimizdan kendimize corap alacsk butcemiz kalmiyor ay sonunda.
Ama, bunlarin hepsini severek ve gonulden yapiyoruz.
Ben asla cocuk istemiyodum cocuk yap diyenlerin de agzinin ortasina vurasim geliyodu. Zaten kist problemlerim vardi dusundugumde tedavi olmam gerekiyordu.
Sonra korunurken kistlere ragmen hamile kaldigimi ogrendim. Aman allahim, aldirmayi bile dusundum, gunlerce agladim istemiuorum diye...
Sonra fikre yavas yavas alistim, kalp atisini duyunca biraz daha degisiyor hersey. Cinsiyetini ogrenmeye gittigimde kalbinin durdugunu ogrendim. O tokadi asla unutamam. Annelik meger iliklerime islemis, farketmemisim... anne olmak dediginde tuyleri diken diken olan ben, kurtaj dan sonra ya hamile kalamazsam diye kafayi yedim! Lafin gelisi degil, gercekten yedim! Terapiler ilaclar kendimi toparladim. Ama cok zor toparladim. Aklimda sadece anne olmak vardi.
Kisa bir sure sonra yine mucize bir sekilde hamile kaldim. Sorunlu bir hamilelik ardindan bebegime kavustum. Evet yukarda bahsettigim gibi, butun hayatim degisti, zorlasti. Ama verdigi tum sikintilar guzel gelmeye basladi. Uykunun en tatli yerinde sesini duyup kalktigimda yuzumde guller acti. O masum minicik eller ayaklar, senin yuzune bir bakisi, anne deyip boynuna sarilisi... gercekten bu gune kadar bekledigim icin aptal oldugumu dusundum.
Kliselerden nefret ederim. Ama gercekten bir gulusu herseye bedel... rabbim al canimi gikim cikmaz diyorsun o derece...
Hazir olmak onemli, istemek onemli, ama emin ol hamilelik sureci seni herseye hazirliyor zaten. O kadar uzun olmasinin sebebi bile o. Seni psikolojik ve fizyolojik olarak hayatindaki degisikliklere hazirlamak... mesela hamilelikte salgilanan bir hormon kulaklarini hassaslastiriyor. Dogum sonrasi bebegin sesini duyabil hemen diye. Nefes alisini bile duyuyorsun yan odada yatarken... oyle bir mucize yani...