Bebek sahibi olmak için sınır 35 mi?

ilk çocuk için riskli yaşlardasınız, bir kadın doğum uzmanına danışmadan burada sormanız bana ilginç geldi. Hormon değerlerinize baktırın, rahim durumuna, tüplere baktırın. Adetleriniz düzenli mi? sağlığınız yerinde mi? Kilolu musunuz? Bunların hepsi faktörler. 20 li yaşlarda bu günleri öngörüp yumurta toplatıp dondurmak çoğu zaman imkansız, maddi durumunuz elveriyorsa bir tüp bebek merkezine gidip yumurtalarınızı dondurabilirsiniz, ucuz bir işlem değil ama altın yumurta diye bir tabir var. Bir bebek için sadece bir yumurta yeterli, böyle düşünün. Sizde yumurta oluşuyor mu, onu bile bilmiyorsunuz.

ilk çocuğumu doğal hamilelikle 43 yaşında doğurdum, 40 yaşın üzerindekileri zaten sorgusuz sualsiz tüp bebeğe yönlendiriyorlar, onu da belirtmiş olayım, yani bu istekle tüp bebek merkezine giderseniz hiç sorun çıkarmadan genellikle hızlı protokolle yumurta oluşturucu ilaçlar verirler, toplanma zamanında anestezi ile toplarlar. Bildiğim kadarıyla 5 semeye kadar saklanıyor
Doktora gideceğim ama oraya gitmeden sizlerin de fikrini almak istedim.

29 ve 31 de sorunsuz doğurdum 33 üç düşük yaşadım 34 te tekrar nasip olacak inşallah yaş ilerledikçe şans azalıyor çok sebeb var bence yaş 40 sa mutlaka yumurta dondur

Bi tanidigim 45 yasinda besinci cocugu dogurmus nedir ya :d ilk cocugu doguran 50sinde de dogurur. Onemli olan ilk gebelik. Konu sahibi henuz cocuk sahibi olmamis ki.

Bunu ogrenmenin tek yolu yumurta rezervlerine baktirmaniz ancak doktorunuz size guvenilir bi yorumda bulunabilir.

Sizin henüz adayınız yok. Çocuk için teselli aramak istiyorsunuz bunu anlıyorum ama gerçekçi bir şekilde önceliği evliliğe vermeniz gerekiyor.
40tan sonra doğurganlık azalıyor, bazı riskler artıyor istatistik olarak baktığınızda burda benim eltim doğurdu demek işinize yaramaz ki. Bunun yerine eşinize dostunuza evlenme niyetinizin olduğunu çıtlatabilirsiniz.

Sizin henüz adayınız yok. Çocuk için teselli aramak istiyorsunuz bunu anlıyorum ama gerçekçi bir şekilde önceliği evliliğe vermeniz gerekiyor.
40tan sonra doğurganlık azalıyor, bazı riskler artıyor istatistik olarak baktığınızda burda benim eltim doğurdu demek işinize yaramaz ki. Bunun yerine eşinize dostunuza evlenme niyetinizin olduğunu çıtlatabilirsiniz.
Aslında çıtlatıyorum ama pek bir hareketlilik olmadı. Şu an karantinadan kimse kimseyi de görmüyor.

Aslında çıtlatıyorum ama pek bir hareketlilik olmadı. Şu an karantinadan kimse kimseyi de görmüyor.
Çok isteyen arıyor bir skeilde
Kimseye hediyelik paket seklinde sunulmuyor
BiraZ bu yaslarda mantıken bakmak lazım
Evlilik bana ne getirir ne götürür gibisinden
Arkadasa ailelere akrabalara ese dosta evlilik isteğinizi belirtmeniz lazim
Nasip kismet ama nasibi bulanlar genelde arayanlardir
İstisnalari gecelim.

Azalsa ne yapacaksın acil birini mi bulacaksınız

35 den sonra yumurtalık rezervi azaldığı doğru gebeliklerde risk oluşuyor ha doğuran yok mu var bunun yanında 20 yasında da doğuramayan var 45 de doğal yolla olan da var yaş geçtikçe zorlaşıyor siz yumurtalık dondurma işlemi yapabilirsiniz.

Bu arada bende konularınızı hatırlıyorum evlilik ve çocuk olayına çok takmışsınız. Bu kadar yapmayın hayatta hiçbir şey için böyle üzülmeye ah vah etmeye değmez.

İnternette forumlara yada evlilik sitelerine de göz atabilirsiniz.
Şu an kaç yaşında biri olacak bilmiyorsunuz ki. Hani bu sene evlenecek olsanız 40 yaşta doğuranları sayıp teselli edelim, ama 42 mi 45 mi kaç olacak belli değil.
Bebek yaşını düşünmek yerine bebeğin babasını bulmaya odaklanmanız bana daha doğru geliyor

Doktorum 30'lu yaşların sonlarına doğru riskli, sorunlu hamilelik, problemli bebek oranının arttığını söylemişti. Bir arkadaşım vardı, yumurtalıklarını donduracağından bahsediyordu, kaliteli yumurtaların varlığını korumak için. Araştırın isterseniz, öyle bir sey de yapabilirsiniz, tıbda çare tükenmez.

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
Komşum 41 yaşında doğurdu iş arkadaşım 40 küsürdü evlendiğinde onun da çocuğu oldu bu konuda kendinizi üzmeyin yengem 23 yaşındaydı evlendiğinde 5 yıl olmadı 5 yılın sonunda ikinci tüp bebek denemesinde oldu demem o ki yaşa takılmayın Demet Akalın da 40ından sonra anne oldu yanlış hatırlamıyorsam

kullandığınız kurleri ve vitaminleri bana özelden ya da burdan yazar mısınız lutfen
Prowomen die bir toz var biraz pahali ama ben sadece 1 ay kullandim adetimin ilk gunu basladim birde omepa3 die bir balik yagi aldim. Bunlari doktor tavsiye etmisti yumurta sayisindan cok kalitesi onemli senin 1 tane kaliteli yumurtaya ihtiyacin var demisti. Bu vitaminler yumurtanin kalitesininarttiriyormus. Biede adetimin yine ilk gunu baslayip 15 gun her gece yada sabah ac karina 1 cay kasigi tarcin 1 cay kasigi bal 1 cay kasigi corekotu karistirio cigneyerek yedim. Corekotlarini agzimda iyice ezdim. Ve o ay hamile kaldim

35ten sonra riskli görülüyor ben de 34 yasindayim daha birini bulacağım da evlenip çocuk doguracagim😃
Nasipte varsa olur ben artik böyle düşünüyorum
Bir arkadasim 38inde doğurdu sevdigim bir arkadasim 35inde doğurdu, bir hocam 41 yaşında dogum yapmış, komsum da 40 yasinda 3. Cocugunu doğurmuş, babaannem bile babamı 30unda doğurmuş 3. Cocugu (bir küçük amcam daha var)
Etrafımda o kadar cok örnek var ki... kuzenim 2.cocugu istiyordu o kadar cok tedavi oldu ki, 38 yasinda mi ne dogurdu ilkini 26sinda doğurmuştu. Diger kuzenimin eşi ilkini 30unda ikinciyi 35ten sonra doğurdu.

Benim kendi adima düşüncem, Rabbim bana dogurmayi nasip ederse ne ala, olmazsa evlat edinmeyi de düşünürüm. Anneliği sadece dogurmak olarak düşünmeyin. Ben arkadasimin kiziyla birkac saat gecirsem bana annesi bile "baya annelik yapıyorsun kizima" diyebiliyor. Yegenleriniz varsa onlarla vakit gecirin. Üzülmeyin, arkadasimin biri tedavi görürken hic ummadigi zamanda hamile kalmisti ve dediği şey "kafamiz rahatken oldu "seklindeydi. Kendinizi olumsuz kodlamayin. Bu arada koruyucu anneligi de düşünebilirsiniz, haftada birkac kez cocukla vakit geçirirsiniz, önemli olan çocuklarla bag kurabilmek diye düşünüyorum.

Dert etmeyin kendinize. Doğurganlık sizin hormonlarınıza ve yumurta rezervinize göre değişiklik gösterebilir. Sizde bir sorun yokken eşinizde de sorun olabilir. Akışına bırakın, kolay değil bunu yapabilmek biliyorum. Nitekim ben de pek yapamıyorum. 30 yaşındayım doktorlara göre eşimde de bende de çocuk için engel bir durum olmasa da nasibimiz vaktini bekliyor. Zamanı gelince ve doğru insanla olmasını diliyorum tüm isteyenler için 🙏🏼

26yasinda evlendim 36 yaşına geldim halen anne olamadım sağlık sorunlarım var nasip olmadı bazı işler kader,kısmet diyorum su an tedavi görüyorum dr 35 yaşından sonra yumurta rezervi azalır dedi.bana kalırsa yumurtalarınızı dondurun kızlık zarına zarar vermeden karından yumurta toplanabiliyor yumurtalarınız donarsa 50 yaşında dahi annne olabilirsiniz Allah 'ın izniyle

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
Teyzem de defalarca doğal yolla denediği halde embriyolar tutunamamıştı. İlk hamileliği 34 yaşında, diğeri 36 yaşında gerçekleşti. Kan, yumurta değerleriniz ve bakılması gereken diğer değerler normalse ve embriyo rahminizde tutunabiliyorsa, 30'larında çocuk sahibi olunabiliyor.

Tabi ki sınır 35 değil yalnız bazı gerçekleri de göz ardı etmemek lazım.
30'lardan sonra doğal yolla hamile kalma şansı düşüyor. yani burada filancam 40da doğurdu yazan hanımlar o tanıdıklarının hangi badirelerden geçerek hamile kaldığını ya yazmıyor ya da bilmiyor. yani 35 yaşında doğal yolla hamile kalma şansınız 20'lerdeki şansınızdan daha az. sonuçta vücudun da bir işlevi var.
erkeklerde de benzer bir durum var.
o yüzden doktor desteği önemli çocuk istiyorsanız ama daha evli bile değilken bakalım kısmet. evlat edinmek de bir seçenek.

Tabi ki sınır 35 değil yalnız bazı gerçekleri de göz ardı etmemek lazım.
30'lardan sonra doğal yolla hamile kalma şansı düşüyor. yani burada filancam 40da doğurdu yazan hanımlar o tanıdıklarının hangi badirelerden geçerek hamile kaldığını ya yazmıyor ya da bilmiyor. yani 35 yaşında doğal yolla hamile kalma şansınız 20'lerdeki şansınızdan daha az. sonuçta vücudun da bir işlevi var.
erkeklerde de benzer bir durum var.
o yüzden doktor desteği önemli çocuk istiyorsanız ama daha evli bile değilken bakalım kısmet. evlat edinmek de bir seçenek.
Bilmiyorum. Ailem olsun istiyorum. Bir amacım, tutunacağım bir dal.

Bilmiyorum. Ailem olsun istiyorum. Bir amacım, tutunacağım bir dal.
Çocuksuz da aile olur. Çocuk güzel ama mecburi bir şey de değil.
Benim teyzem genç yaşta bir nişan attı, her şeye tövbe etti. Küçük bir ilde güzel bir arkadaş grubuyla yaşadı. Gel zaman git zaman iş yerine kendinden altı yaş küçük biri atandı geldi. Araladında arkadaşlık var sanıyorduk, kendi de öyle sanıyordu ☺️ Sonra sonra sevgili oldular 40 üstü yaşta evlendiler. Çocuk işini bir kere denedi, düşükle sonuçlandı. Bir kaç kere daha denese belki tutardı. Ama ortak kararla böyle de güzel bir aile olduklarına karar verdiler. Hala aynı ilçedeler, teyzem emekli oldu. Arkadaşlarıyla gezer tozar, eve iki kedi aldılar onlar çocukları gibi, gayet güzel bir aileler. Çok huzurlu ve mutlu. Mutluluğunuz tek anahtarı çocuk değil. Teyzem hayatından epey mutlu. Ailesi de var. Eniştem de ailesi. Aile için çocuk şartı yok. Güvenip el ele verecek bir eş de ailedir.

Çalıştığım hastanede anlattılar. Senelerce bebek tedavisi gören bir kadın 47 den sonra aldığı ilaçları tedavi gördüğü hastaneye getirmiş. Kadın doğumda ki personel verme yine denersin demiş. Yok artık şansım kalmadı menapoz girdim adet görmüyorum demiş. Herkes çok üzülmüş ama yıllarını veren bir personel gel test yapalım öyle git demiş.kadın hamile kalmış meğerse doğal yoldan. Nasip oldumu hiç Bişey engel değil

Back
X