Bebek sahibi olmak için sınır 35 mi?

39 yasinda anne oldum ve tek cocugum var. Soylediginiz yazdiginiz her sey cok sacma, ayip ve kirici.

Ha ayrica 40 yasinda olup teyzeye baglamayan, genc, dinc, saglikli, kendine bakan kadinlar var artik. Millet artik eskisi gibi 30 yasinda teyzeye baglayip kendinden vazgecmiyor. Bilmem, bu yeni dunyadan da haberiniz var mi?
Valla çökmek yaşla da alakalı değil ki...
Benim annem sarı saçlı, fit ve bakımlı bir kadındır. Kayınvalidem genç anne olmuş ama zorlu bir hayat yaşamış, köyde iş yapmak yıpratmış. Annemden 10 yaş genç ama koy yanına ablası dersin. Önemli olan kendine bakan kadın olabilmek

Valla çökmek yaşla da alakalı değil ki...
Benim annem sarı saçlı, fit ve bakımlı bir kadındır. Kayınvalidem genç anne olmuş ama zorlu bir hayat yaşamış, köyde iş yapmak yıpratmış. Annemden 10 yaş genç ama koy yanına ablası dersin. Önemli olan kendine bakan kadın olabilmek
Kesinlikle. Cogu kadin yasini gostermiyor. Ben sahsen kendimi ne 41 gibi hissediyorum ne de oyle gorunuyorum :)

Veee, gec yasta anne olmaktan cok mutluyum. 30'lu yaslarimi, en guzel yillarimi bebek bakarak gecirmeyi istemezdim. O yillarimi da doya doya yasadim. Bir cocuk sorumlulugum olsaydi cogu seyi yapamazdim.

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
kaynanam 45 yaşında doğal yolla hamile kaldı sapasağlam çocuk doğurdu. Allah ol deyince oluyor ümitsizliğe kapılmayın

ben birini üzmek kırmak için yazmadım bir şey yazarken önce kendimi koyarak yazarım empati yaparak düşünmeye çalışırım kendimi koyarakta düşündüm kimse genç kalmayacak hepimiz o yaşlara geleceğiz yaşım kırk olsa çocuk istermiydim diye düşündüm bu ikinci üçüncü çocuğum olcaksa evet isterim ama ilk çocuğum olacaksa bu çok çok zor kendim için zorlanacağım kısmı geçtim bencil olmamaya çalışıyorum yaşım kırk kırk beş ilk çocuğım doğdu okula başladı annesi olacak 50 yaşında arkadaşlarının annelerini görecek edecek sonra yaş oldu 60 65 çocuk daha 20 yaşında benim ya da babasının hastalıklarıyla hastane işleriyle uğraşması üstüne kardeşte yoksa bilmiyorum çocuk yaparken onu da düşünmemiz gerektiğini söyledim bunda ayıp bir şeyde göremedim asıl düşünmüyorsak sırf kendi yalnızlığımızı düşünüp evalt duugumuz dinsin diye bi çocuğun geleceğini hislerini yok saymak bana ayıp ve bencilce geliyor
Annem beni 28 inde doğurmuş, ben 3 yasindan beri de ms hastasi. Kardeşim yok. Cocuklugum gençliğim hep annem yatalak kalirsa nasil bakarim korkusuyla gecti. Ana sinifindan beri hic bir etkinligime annemle katilamadim, düğün hazirliklarim da dahil. Kendi bildigimden beri ilkokuldan üniversiteye kadar ayni sinifta okuduğum kapi komsumuz olan arkadaşımin annesiyle katildim butun etkinliklere. Insanlarin anneleriyle yapacagi her seyi arkadasimin annesiyle yapmak zorunda kaldim. Beni kendi kizindan ayirt etmedi sagolsun. O da arkadasimi 41 yasinda kardesini 44 yasinda doğurmuş

Tıbbi yardımlarla 50 yaşına kadar bile anne olabilirsiniz bu mümkün ama hayatında bir gerçeği var hangimiz yaşı geçmiş bi anne babamız olsun isteriz ki. Burda bencil olmamak lazım doğacak çocuğuda düşünmek lazım sorunlarla erken yaşta tanışçak ve hiçbir çocuk tek kalmayı haketmez bu anne babanın çocuğuna yapacağı en kötü şeydir kardeşte lazım yani enerjii sağlık zaman 40 tan sonra daha hızlı gittiği için erken anne olmak daha iyi hiç üzmeyin kendinizi herkes anne olmak zorunda da değil anne olmak imkansız mı kesinlikle değil ama nasıl anne olunacağı işte o sorgulanır maalesef
Bende kizimi 27 yasinda dogurdum. 2 yasindan beri kardesi olmasi icin ugrasiyoruz. Fizyolojik hic bir sebep olmamasina rağmen 5 bebek kaybettik
Yasim 34. Cocuk meselesi nasip isi. Kimi ister olmaz kimi istemez hamile kalir. Kimi 20sinde hamile kalamazken bazisi 50sinde dogurur. 25inde doguran cocugu ufakken hastalığa yakalanır, 45 inde doguran 75 ine kadar dinc kalir..

Herkes illa ikişer üçer yapmak zorunda değil. Tek çocuk annesi olan pek çok kadını da kırıyorsunuz. Tek doğru sizin doğrunuz değil. Ben otuzumda doğurdum ve başka da doğurmayacağım. Tek çocuk da kalacağım mesela paşa keyfim istedi diye. Doğurabileceğim halde bakabileceğim çocuk sayısı kadar yapacağım mesela. Tek bir tane yapacaksa hiç doğurmasın diye saçma bir mantık mı var? Düşünmeden konuşan, yazanlardansınız belli.
hanımefendi burası forum herkes kendi düşüncesini yazar herkes aynı düşüncede olup yazacksa niye varsınız niye varız ? önce saygı duymayı öğrenin ben hakaret veya saygısızca bir şey yazmadım hayatın gerçeğini söyleyince insanlara batıyor niyeyse. Sizin keyfiniz tek çocuk ister buna kimse karışamaz yarın bir gün size bir şey olduğunda bu dünyda manevi olarak yapayalnız hissedecek çocuk sizin çocuğunuz benim değil. Ben geneli söyledim istisnalara görede bu hayat yaşanmaz Herkese Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Siz kendinizle ilgili bu şekilde düşünüyor olabilirsiniz ama bi başkası gayette 40-45 inde de ilk çocugunu kucagına almak isteyebilir. Neden 40 yaşında anne olan birisi çocuğun geleceğini yok sayıyor olsun ki çok saçma. Nasip kısmet bu işler.çocuk sa
Bende kizimi 27 yasinda dogurdum. 2 yasindan beri kardesi olmasi icin ugrasiyoruz. Fizyolojik hic bir sebep olmamasina rağmen 5 bebek kaybettik
Yasim 34. Cocuk meselesi nasip isi. Kimi ister olmaz kimi istemez hamile kalir. Kimi 20sinde hamile kalamazken bazisi 50sinde dogurur. 25inde doguran cocugu ufakken hastalığa yakalanır, 45 inde doguran 75 ine kadar dinc kalir..
tabikide öyle bunun kanunu kuralı yok ama dben geneli söyledim yaş ilerleyince enerji azalıyor sağlık sorunları artıyor bu bir gerçek hem anneye hem çocuğa sıkıntılar yaşatabilir istisnalarda herkesin başına gelmiyor işte Allahta size en yakın zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin

Ben 39 yaşında evlendim,41 yaşında ilk kez anne oldum.Sonra yine hamile kaldım ve üzüldüm gerçi o zamanlar başa cikamam iki çocukla diye.İkinci kızımı da 43 yaşında dogurdum.Allaha çok şükür kızlarım sağlıklı ve arkadaş oldular birbirlerine.Bende 45 yaşındayım ve hamile kalmaktan korkuyorum düşünün artık.Bence kaderinizde varsa 3 tane bile olur yasınıza rağmen ,herşey yolundaysa ve Allah yazdıysa

Annem küçük kardeşime 35 hamile kaldı.
Sağlıklı tosuncuk doğdu.
Şuan 16 yaşına girecek.
Yeter ki yumurtlaman olsun çocuk zaten gelir.

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
34 te doğurdum 8 ay öncesinde de sezeryanim vardı yani bu yasta 8 ay arayla sezeryan sonrası yeni bir hamilelik atlattım (sezeryan sonrası kisa surede tekrar hamilelik ve doğum riskli bir durumdur),buna rağmen rahat bir hamilelik geçirdim.
35 yas artık doğurmak için gayet normal bir yas. Is yerimde benden 2 ay önce 39 yaşında bir kadın 2.cocugu dogurdu, son güne kadar da kostur kostur çalıştı hic de zorlanmadi. Ayrica yine iş yerinde 40 yasinda doğum yapan bir bayan var.
35 yas tamamen bir psikolojik sınır. Sınırlar beyinde baslar beyinde biter.

Bu yumurta

Bu yumurta rezervine bekarlara bakmıyorlar diye bir şey var mı? Hem size hem de bilgisi olan diğer arkadaşlar varsa onlara sormuş olayım.
Bekar olsan da bakabiliyorlar. Kan tahliliyle çıkıyor. Amh fsh ve bir kaç tane daha tahlil alıyorlar.

Konu sahibi, önce bir kadın doğumcuya gidin. Amh fsh ve genel tetkik yapsınlar. Eğer yumurta rezervinde azalma varsa, yumurta dondurma işlemi yaptırabilirsin. Daha sonra geç olsa bile, o yumurtaları kullanabiliyorsun.

Şimdi pek çok kişi 35 inden sonra doğurabiliyor diye rahat olmaya gerek yok. 35 Ten sonra her şey bitti diye umutsuz olmanın da alemi yok. Ama 35 ten sonra biraz daha zorlaşıyor tabi. Kadın doğumcular için de yaş önemli tedavilerde.

ben mesela erken menapoz yaşadım çok genç bir yaşta. Nasıl olsa oluyormuş deyip, 40 yaşıma kadar rahat beklemem anlamsız olurdu. Çok gecikmiş olurdum. Ama ben erken menapozla uğraşırken pek çok tanıdığım da 38-40 yaşında anne oldu.

sizin yerinizde olsam,iyi bir tüp bebek merkezine gidip bütün tahlillerimi yaptırır, film çektirir, öğrenirdim durumumu. Merkezler illa tüp bebek tedavisi yapmıyor. Yalnızca normal bir kadın doğum uzmanından daha uzmanlar bu fertilite ve tedavileri konusunda. Bir de hastanelerde fertilite bölümleri var ayrıca, oraya da gidebilirsiniz.

benim gebelikteki kadın doğumcumla 1 sene bekledim boşa tedavisiz. Basit yöntemler ve haplar veriyordu. Röntgenimdeki sorunları bile çok detaylı anlamamıştı. Aslında çok iyi bir kadın doğumcuydu hamilelik döneminde. Ama onun uzmanlığı genel kadın doğum hastalıkları ve gebelik takibi, doğumlardı. Fertilite ve infertilite çok başka bir alan. O yüzden normal bir kadın doğumcuya pek danışmam ben bu konuları.

Annem beni 28 inde doğurmuş, ben 3 yasindan beri de ms hastasi. Kardeşim yok. Cocuklugum gençliğim hep annem yatalak kalirsa nasil bakarim korkusuyla gecti. Ana sinifindan beri hic bir etkinligime annemle katilamadim, düğün hazirliklarim da dahil. Kendi bildigimden beri ilkokuldan üniversiteye kadar ayni sinifta okuduğum kapi komsumuz olan arkadaşımin annesiyle katildim butun etkinliklere. Insanlarin anneleriyle yapacagi her seyi arkadasimin annesiyle yapmak zorunda kaldim. Beni kendi kizindan ayirt etmedi sagolsun. O da arkadasimi 41 yasinda kardesini 44 yasinda doğurmuş
Annenize üzüldüm ama komşu teyzenizi de cok.takdir ettim o da sizi doğurmasa da annelik vazifelerini yerine getirmis bi nevi ikinci anne olmus ne mutlu, annenize şifa diliyorum hayat bu kimin ne yaşayacağını bilemeyiz.

Ben 39 yaşında evlendim,41 yaşında ilk kez anne oldum.Sonra yine hamile kaldım ve üzüldüm gerçi o zamanlar başa cikamam iki çocukla diye.İkinci kızımı da 43 yaşında dogurdum.Allaha çok şükür kızlarım sağlıklı ve arkadaş oldular birbirlerine.Bende 45 yaşındayım ve hamile kalmaktan korkuyorum düşünün artık.Bence kaderinizde varsa 3 tane bile olur yasınıza rağmen ,herşey yolundaysa ve Allah yazdıysa
Doğal yollarla mı hamile kaldınız, yoksa tıbbi destek aldınız mı? Çok sevindim sizin adınıza. Bizlere de nasip olsun anne olmak inş :)

Bende 35 yaşındayım. Hiç böyle bir şeyi kafayı takmadım bence sizde takmayın sinir stres yapmayın bu daha önemli .. doktora gideceğim bende kontrol için.. herkes gayet rahat rahat doğumunu yapıyor sıkıntı yaratmayın

Back
X