Bebek sahibi olmak için sınır 35 mi?

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
40 yasinda doguran tanidigim iki kisi var.
Rabbim nasip ettiyse oluyo yani😊

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
VAR VAR TANIDIĞIM 43 YAŞINDAYDI GALİBA HAMİLE HEM DE NORMAL YOLLARLA :halay::KK49:

öyle saçma şey olur mu! bu bir araştırma.. denekler olur ve ortalama olarak 35 yaşından sonra yavaş yavaş vücuttaki doğurganlığın azalmaya başladığı sonucu çıkar. ama bu ortalamadır.yani bir denekte 30undan sonra azalır birinde 40tan sonra ortalaması alınıp 35 yaş kabul edilir. yani sizin bünyeniz gen haritanız şayet hala düzenli çalışıyorsa 40ından sonra bile çocuk sahibi olabilirsiniz. kaldı ki 55 yaşında doğum yapanlar var. genelde 35 yaşa kadar ilk çocuk tavsiye edilir hekimlerce. çünkü tüp bebek gibi çeşitli yöntemlere gerek duyulması olasılığına karşı ilk çocuğu evlilere tavsiye ederler. ama tabiki bu sizin hem bünyesel hem ruhsal hazır olmanızla ilgilidir öncelikle. 35i geçtim çocuğum olmaz gibi birşey çok saçma. çevremde 40larında olup 1.yi 2.yi 3.yü doğuran çok kadın var.

Büyükannem 50 sinde doğurmuştu amcamla aramizda 1.5 yas falan var 😅 komsumuz 2 kizindan sonra 42 yasinda 3. Bir kiz cocugunu dunyaya getirdi. 46 yasina kadar bebegi olmayan bir tanidigimizin tup bebekle ikiz çocukları oldu hicbisey imkansiz degil hayatta hersey mumkun sisteminiz onemli yastan ziyade. Sadece hamilelik ve doğum zamani bazen daha zor atlatilabiliyor ama herkes yasayacak diye birsey yok

Siz hiç 35 yaşından sonra hamile birilerini gormediniz mi ya da okumadınız mi🙄🙄 yani ben çok duydum da. 20 li yaşlarda gebe kalamayan da çok duydum.

Bu yumurta
Yumurta rezervinize baktirabilirsiniz. Tahlil ve ultrason muaynesinde dogurganliginizi kontrol ettirebiliyorsunuz. Yinede Allah bilir. Ben 35 yasindayim ve 8 aylik hamileyim. Tahlillerim kotu cikmisti bana erken menepoz dendi bi tane cocugum vardi cok ara vermistkm 2.yi istiyordimki 4 ay olmadi. Doktor tup bebek bie zor dedi. Ben cok arastirdim ve yedigime ictigime dimkat ettim. Bazi dogal kurler yaptim corekotu bal tarcon. Ve vitamin takviyesi aldim 1 ay sonra hamile kaldim. Yani bu isin bi kurali kaidesi yok. Olmaz die biseyde yok . 20 yasinda kizlar hamile kalamiyor 45 yasinda kadinlar menopaza girdim sanirken hamile oldunu ogreneiyo gonlunuzu karartmayin

Bu yumurta rezervine bekarlara bakmıyorlar diye bir şey var mı? Hem size hem de bilgisi olan diğer arkadaşlar varsa onlara sormuş olayım.

Bu yumurta

Bu yumurta rezervine bekarlara bakmıyorlar diye bir şey var mı? Hem size hem de bilgisi olan diğer arkadaşlar varsa onlara sormuş olayım.
Bakiyorlar die biliyorum. Henuz evlenmemis rezervi az olanlarin yumurtalarini sakladiklarina gore bakiyorlar. Ultrason muaynesini karindan yapabilir

Tabi ki edecksnz.

bence insanın biyolojik yapısına göre değisiyor ya. 40 yaşından sonra hamile kalınmaz diye bir şey yok. teyzem 40 yaşında kendiliğinden hamile kaldı. hemde ikiz.

Benim gibi ne çok insan varmış. Burada yazılanları okudum. Karalar bağlıyordum şimdi umutlanmalıyım bilmiyorum. Siz de bir gelişme var mı?

Annem beni 44 de doğurmuş, Ablam 42 yaşında tekrar anne oldu bende 35 yaşımda 3. çocuğumu kucağıma aldım. Fiziken sorunlarınız yoksa neden hamile kalmayanmışsınız .

ilk çocuk için riskli yaşlardasınız, bir kadın doğum uzmanına danışmadan burada sormanız bana ilginç geldi. Hormon değerlerinize baktırın, rahim durumuna, tüplere baktırın. Adetleriniz düzenli mi? sağlığınız yerinde mi? Kilolu musunuz? Bunların hepsi faktörler. 20 li yaşlarda bu günleri öngörüp yumurta toplatıp dondurmak çoğu zaman imkansız, maddi durumunuz elveriyorsa bir tüp bebek merkezine gidip yumurtalarınızı dondurabilirsiniz, ucuz bir işlem değil ama altın yumurta diye bir tabir var. Bir bebek için sadece bir yumurta yeterli, böyle düşünün. Sizde yumurta oluşuyor mu, onu bile bilmiyorsunuz.

ilk çocuğumu doğal hamilelikle 43 yaşında doğurdum, 40 yaşın üzerindekileri zaten sorgusuz sualsiz tüp bebeğe yönlendiriyorlar, onu da belirtmiş olayım, yani bu istekle tüp bebek merkezine giderseniz hiç sorun çıkarmadan genellikle hızlı protokolle yumurta oluşturucu ilaçlar verirler, toplanma zamanında anestezi ile toplarlar. Bildiğim kadarıyla 5 semeye kadar saklanıyor

35ten sonra riskli görülüyor ben de 34 yasindayim daha birini bulacağım da evlenip çocuk doguracagim😃
Nasipte varsa olur ben artik böyle düşünüyorum
Bir arkadasim 38inde doğurdu sevdigim bir arkadasim 35inde doğurdu, bir hocam 41 yaşında dogum yapmış, komsum da 40 yasinda 3. Cocugunu doğurmuş, babaannem bile babamı 30unda doğurmuş 3. Cocugu (bir küçük amcam daha var)
Etrafımda o kadar cok örnek var ki... kuzenim 2.cocugu istiyordu o kadar cok tedavi oldu ki, 38 yasinda mi ne dogurdu ilkini 26sinda doğurmuştu. Diger kuzenimin eşi ilkini 30unda ikinciyi 35ten sonra doğurdu.

Benim kendi adima düşüncem, Rabbim bana dogurmayi nasip ederse ne ala, olmazsa evlat edinmeyi de düşünürüm. Anneliği sadece dogurmak olarak düşünmeyin. Ben arkadasimin kiziyla birkac saat gecirsem bana annesi bile "baya annelik yapıyorsun kizima" diyebiliyor. Yegenleriniz varsa onlarla vakit gecirin. Üzülmeyin, arkadasimin biri tedavi görürken hic ummadigi zamanda hamile kalmisti ve dediği şey "kafamiz rahatken oldu "seklindeydi. Kendinizi olumsuz kodlamayin. Bu arada koruyucu anneligi de düşünebilirsiniz, haftada birkac kez cocukla vakit geçirirsiniz, önemli olan çocuklarla bag kurabilmek diye düşünüyorum.
Çok güzel bir yorum yapmışsınız, Bencede Allah bir canlıyı yaratmak isterse buna hiç kimse engel olamaz.

doktora gidip yumurtlamanıza baktırdınız mı? Gerekirse yumurtalarınızı dondurun. Evet yaş geçtikten sonra bir şeyler yavaşlıyor ama tıp çok ilerledi her şeyin çaresi var.
daha yeni bir akrabam 45 yaşında ilk çocuğunu doğurdu. Tüp bebek yaptı evet ama oldu yani ☺️

Bu yumurta

hayır ben bekarken baktırmıştım. Çünkü bir arkadaşımın başına bir şey gelmişti 25 yaşında rezervlerinin azaldığını falan öğrenmişti ben de 28 yaşımda hemen kontrol ettirdim. Sorun yoktu neyse ki.

Back
X