öncelikle geçmiş olsun.tüp bebek evet maddi açıdan belki zor ama yaşın gençken şansın daha çok.bence düşün derim.ama en önemlisi buna senin gerçekten hazır olup olmadığın.Allah hayırlısını nasip etsin inş.
musetta kac yasindasin? eger 30un altindaysan hic acele etme derim cocuk icin. hem daha yeni evliymissin, biraz tadini cikarin. endometriosis hastasi olman panik yapmana neden degil.
ben de endometriosis'im hem de en ileri seviye. bir de ameliyat gecirdim kist aldirdim. sonra tup bebekle hamile kaldik. ama 33 yasindayim. 32 yasima kadar bebek dusunmedik. bence senin de yasin 30un altindaysa hic gerek yok simdiden tup bebek icin onca yukun altina girmeye. hem sadece maddi degil manevi acidan da zor bir surec tup bebek.
a.s.
canım benim de endometriosum var çok ileri değil aslında ama kistim de mevcut 30 yaşındayım ben de maddi nedenlerle çocuk yapmıyorum şu anda ama hemen kendini bırakma bence hem maddi hem psikolojik olarak zor bir süreç bebek sahibi olmak normal yolla da tüp bebek yoluyla da o yüzden gerçekten hazır olmadan yapmayı düşünme bence
ayrıca elbette Allah rızkını verir bebişin ama o rızkın bulgur u biftek mi olacağı da önemli değil mi
aynı dertten muzdaribiz demek ki!:gitme: umarım bu psikolojik savaştan galip çıkabilirim
merhaba, ben 1.5 yıllık evliyim. her açıdan güzel devam eden bir evliliğim var. daha önce yazdığım konulardada bahsetmiştim. endometriosis kistimden dolayı evlendikten 4 ay sonra ameliyat oldum ve doktoruun önerisi ile çocuk sahibi olmak için çalışmalara başladık. 14 aylık çalışma+doktor kontrolleri sonucunda tüp bebek dışında hamile kalma şansımın çok az olduğun öğrendik.:uhm: ben evlendiğimde çalışıyordum. geçtiğimiz yaz işyerinin çalışma koşullarından dolayı işi bıraktım.şu an evdeyim ama iş arıyorumda . tüp bebekle çocuk sahibi olabileceğimizi öğrendiğimizde eşimle konuştuk. bu arada geçen sürede -yaşayanlar bilir- her ay hamilemiyim değilmiyim diye meraklanmaktan, doktor doktor gezmekten çok bunalmıştık.delikafadulden tüp bebeğin maddi tarafıda olduğu için hem biraz ara vermek istedik, hem de ben bu sürede tekrar işe başlayacaktım ve maddi sorunlarıda çözmüş olacaktık( zaten çalışacağım ileride de . ama şimdi hamile kalırsam en az 2 sene işe giremem, bunu da düşündük.) Eşim bu konuda kararı büyük ölçüde bana bıraktı.Bende mantık kullanarak anlattığım şekli şeçtim. 1 aydır bebek konusu açılmıyordu ve rahattık. Ancak bu akşam bir filmde bizim yaşlarımızda bir karıkocanın yeni bebeği oluyordu,hekes seviyor vs... eşim bunu görünce bana dönüp " bizimde bebeğimiz olur di mi ;?" gibisinden bişeyler söyledi. :çok üzgünüm:ve benimde boğazıma bir yumru oturdu geçmiyor.Aslında onunda bebek istediğini biliyorum, bende çok istiyorum dışarı çok yansıtmasamda ancak işin maddi tarafını düşününce cesaret edemiyorum. bebek büyük sorumluluk demek. bazen "Allah rızkını verir" diyorum bazen de "gerçekçi düşünmek gerek" diyorum. çok üzüldüm bu akşam. Aldığım kararı sorgulayıp duruyorum.
Sizce fazla mı mantıklı düşünüyorum? kafam çok karıştı.kafamçokkarıştı
şimdiden teşekkürler yorumlarınız için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?