Bebek sahibi olmak, ya da olmamak

perseid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
498
4
96
merhaba, ben 1.5 yıllık evliyim. her açıdan güzel devam eden bir evliliğim var. daha önce yazdığım konulardada bahsetmiştim. endometriosis kistimden dolayı evlendikten 4 ay sonra ameliyat oldum ve doktoruun önerisi ile çocuk sahibi olmak için çalışmalara başladık. 14 aylık çalışma+doktor kontrolleri sonucunda tüp bebek dışında hamile kalma şansımın çok az olduğun öğrendik.:uhm: ben evlendiğimde çalışıyordum. geçtiğimiz yaz işyerinin çalışma koşullarından dolayı işi bıraktım.şu an evdeyim ama iş arıyorumda . tüp bebekle çocuk sahibi olabileceğimizi öğrendiğimizde eşimle konuştuk. bu arada geçen sürede -yaşayanlar bilir- her ay hamilemiyim değilmiyim diye meraklanmaktan, doktor doktor gezmekten çok bunalmıştık.delikafadulden tüp bebeğin maddi tarafıda olduğu için hem biraz ara vermek istedik, hem de ben bu sürede tekrar işe başlayacaktım ve maddi sorunlarıda çözmüş olacaktık( zaten çalışacağım ileride de . ama şimdi hamile kalırsam en az 2 sene işe giremem, bunu da düşündük.) Eşim bu konuda kararı büyük ölçüde bana bıraktı.Bende mantık kullanarak anlattığım şekli şeçtim. 1 aydır bebek konusu açılmıyordu ve rahattık. Ancak bu akşam bir filmde bizim yaşlarımızda bir karıkocanın yeni bebeği oluyordu,hekes seviyor vs... eşim bunu görünce bana dönüp " bizimde bebeğimiz olur di mi ;?" gibisinden bişeyler söyledi. :çok üzgünüm:ve benimde boğazıma bir yumru oturdu geçmiyor.Aslında onunda bebek istediğini biliyorum, bende çok istiyorum dışarı çok yansıtmasamda ancak işin maddi tarafını düşününce cesaret edemiyorum. bebek büyük sorumluluk demek. bazen "Allah rızkını verir" diyorum bazen de "gerçekçi düşünmek gerek" diyorum. çok üzüldüm bu akşam. Aldığım kararı sorgulayıp duruyorum.

Sizce fazla mı mantıklı düşünüyorum? kafam çok karıştı.kafamçokkarıştı

şimdiden teşekkürler yorumlarınız için

öncelikle geçmiş olsun.tüp bebek evet maddi açıdan belki zor ama yaşın gençken şansın daha çok.bence düşün derim.ama en önemlisi buna senin gerçekten hazır olup olmadığın.Allah hayırlısını nasip etsin inş.

musetta kac yasindasin? eger 30un altindaysan hic acele etme derim cocuk icin. hem daha yeni evliymissin, biraz tadini cikarin. endometriosis hastasi olman panik yapmana neden degil.

ben de endometriosis'im hem de en ileri seviye. bir de ameliyat gecirdim kist aldirdim. sonra tup bebekle hamile kaldik. ama 33 yasindayim. 32 yasima kadar bebek dusunmedik. bence senin de yasin 30un altindaysa hic gerek yok simdiden tup bebek icin onca yukun altina girmeye. hem sadece maddi degil manevi acidan da zor bir surec tup bebek.

a.s.

Teşekkürler. Aslında çocuk fikri aklımızda yokken hastalık sebebiyle düşünmeye başladık.İlk zamanlar çok alışamıyordum anne olmaya ancak şimdi kendimi hazır hissediyorum. Açıkcası maddi sorunlar olmasa hemen denemek ,bir an önce de çocuğum olmasını isterim. Elimi ayağımı maddiyat bağlıyor. Daha çok duygusal bir durum benimki duygusal olarak istiyorum şu anda bir an önce bebeğim olmasını..

29 yaşındayım ben. eşimde aynı yaşta.

Dinlediğimiz okuduğumuz kadarıyla her ay acaba olacak mı, acaba hamile miyim stresi kadınları daha da zorluyor. Ben de pcos hastasıyım ve doktorumun söylediği şuydu; hamile kalman ruh halinle alakalı, mutlu olursan çok kolay hamile kalırsın ama stres altında doğal yollardan hamile kalman çok zor, o zaman bize geleceksin yardımcı olucaz.. Şimdi sen de kendini strese sokuyosun. Bence yerinde bir karar vermişsin. 1.5 sene çok uzun bir süre değil, başka şeylere odaklan belki bu sürede hamile miyim stresini atar doğal yoldan hamile kalırsın zemuszemus

canım benim de endometriosum var çok ileri değil aslında ama kistim de mevcut 30 yaşındayım ben de maddi nedenlerle çocuk yapmıyorum şu anda ama hemen kendini bırakma bence hem maddi hem psikolojik olarak zor bir süreç bebek sahibi olmak normal yolla da tüp bebek yoluyla da o yüzden gerçekten hazır olmadan yapmayı düşünme bence

ayrıca elbette Allah rızkını verir bebişin ama o rızkın bulgur u biftek mi olacağı da önemli değil mi

aynı dertten muzdaribiz demek ki!:gitme: umarım bu psikolojik savaştan galip çıkabilirim

bence önce bebek yap derim.gerçekten CENAB-I ALLAH rızkını veriyo.zaten ALLAH vermese bizde yiyecek lokma bulamayız.sadece bebekler için geçerli değil bu.o karda kışta minicik kuşlar karıncalar börtü böcek nasıl doyacak onları doyuran bi yaradan olmasa.şimdi bi şe gireceksin.orda kendini ispatlaman için uzun bi süreye ihtiyacın olacak.yaş geçiyo hormonlar değişebiliyo.bunların hepsini düşünmen lazım arkadaşım.çünkü iş her zaman bulunur ama insanlar istediği her an bebek sahibi olamaz.tabiki bunlar benim düşüncelerim.aklı fikri olan insanlarız çok şükür.en doğru kararı eşinle ikiniz verirsiniz.hakkınızda en hayırlı kararı vermenizi dilerim.

bence bebek allahın insanlara verdigi en güzel hediyedir bütün güçlüklere azimle baş et bi bebek yap mutlulugun anahtarı bebektir

aynı dertten muzdaribiz demek ki!:gitme: umarım bu psikolojik savaştan galip çıkabilirim

canım yüreğini ferah tut elbet başarırsın şöyle birşey de var benim bir arkadaşım ok da hazır olmadan çocuk yaptı kocası da pek hazır değildi inanılmaz sorun yaşadılar birbirleriyle çünkü çok bunalıyorlar pazarları sadece tam gün bakıyorlar tek başlarına ama onda da sabah olsa da işe gitsek diyorlar çocuk tabi ki çok güzel ama ben bebek olsam benden sürekli bıkıp usanacak bir anneye mi yoksa beni gerçekten çok isteyerek yapan ve benimli mutlu olan bir anneye mi ihtiyacım olurdu diye düşünüyorum

ayrıca benim bir arkadaşımın ablasında da endometrioz vardı çok uğraştı tüp bebekle yapabildi ama oldu bebişi sonunda bu arada onlar İsviçre de yaşıyordu orda yapılan tutmadı Türkiye de yaptırdılar o tuttu meğer Türkiye tüp bebek konusunda Avrupa daki ülkelerin çoğundan ileriymiş o nedenle umutsuz olma Allah vakti zamanı gelince ve sen hazır olunca verecek zaten

tatlım biz de nerdeyse iki sene uğraştık bebk için ama bizim sizden farkımız ne ben de ne de eşimde en ufak bi sorun yoktu sadece ben çok bunalım ve streslerdeydim eşimin ailesi ve çevresi yüzünden sonra evimizi taşıdık biraz uzaklara yerleştik,sonra oldu ve şimdi 5.5 aylık hamileyim ama inan bana o kadar çok borcumuz var ki,nasıl halledicez diye bazen düşünüyoruz,ama şunu bilir şuna inanırım bebek kısmetiyle gelir ve zaten bir gün olcaka ,ve de senin benim gibi insanların maddi durumu hemen hmene bir ömür hep aynı noktalarda olacak bu sebeple ne gerek var ertelemeye,boğazıma bir yumru oturdu demişssin ya ben çok iyi bilirim bunu,hele hele hiç bir tıbbi sorun yokken sırf beynim dolu olduğu için olmamamsı daha da kötü,doktorum hep bana senin hiçbişeyin yok ancak şu kafanı bi boşalt derdi bana

ah asinaz, inan bu durumu düşünmediğim bir an yok. en ufak bir şey aklıma bebeği getiriyor. Dediğin gibi maddi durumumuz çok değişmeyecek ancak 2 maaş olursa alacağımız para artacağı için şu andakinden daha iyi olucaz. 6 ay öncesine kadar çalışıyordum. Çalışırken maddi bir sorunumuz yoktu hatta para bile biriktirebiliyorduk.,sonra iş yerindeki saçma bir sebebten dolayı ayrılmak zorunda kaldım. şimdi de piyasa malum,iş bulamıyorum. sanırım ne olursa olsun iş bulmayı bekleyeceğim.

umarım senin bebeğinde dediğin gibi rızkıyla gelir ve sağlıklı sıhhatli güzel bir ömrünüz olur .

canım yorumları da derdinide okudum.Bence yaş ilerlemeden bebeğini kucağına almanın yollarına bak.Maddi durumun düzeleceğininde garantisi yok.Hem sağlığınıda etkileyecekmiş.Bende istiyorum ama pco sağolsun pek müsaade etmiyor.Hem şimdi sürekli bir ikilem yaşayacaksın ve bebek tedaviside kısmen yaşayıp görmüşsün zorlu bir süreç.Hemen olabağıda kesin değil...Hakkında hayırlısı olsun..Allah isabetli karar vermeni nasip etsin...opuyorumnanaktan

evet malesef hayat şartları çok zor bebek olmadan insanlar kendini bir şekilde idame ettiriyor ama bebek bambaşka bir şey çok şey vermek gerekiyor,bende 4 aylık evliyim hatta bizdede bebek muhabbeti oldu fakat bende çok erken olduğunu düşünüyorum yaşım 31 ilk önce evlilik oturmalı biraz hayatın tadını çıkarmalı ve en önemlisi ise ruhen ve maddi olarak hazır olmalı.. Sağlıklı bir hamilelik dönemi için ve bebeğin dünyaya geldikten sonra ki dönemi için bende çalışıyorum ve bebek olduğunda bende muhtemelen 2 sene evde olacağım ve düşündüğümde buna hazır olmadığımı hissediyorum MUSETTA yani aynı fikirleri paylaşıyoruz seninle ...Zaman ve şartlar ii olduğu takdirde ben bebeğe olumlu bakıyorum

haklısınız ona güzel bi yaşam tarzı veremiceksek bebek doğurmak bencillik oluor.kendi isteklerimiz uğruna.elbetki herkes ister ama herşey oturtunca evliliğini maddi durumunu .bu hayata çocuk getirmek büyük bi sorumluluk heleki şu şartlarda

bence çok büyük maddi manevi sorunlar yok ise yaş iyice ilerlemeden,enerjisi düşmeden çocuk sahibi olunmalı..zira yaş ilerledikçe sağlık elden gitmeye başlıyor,insanın tahammül gücü düşüyor..birde bebek için hazır olmayı bekelemek gibi bir duruma çok inanmıyorum.gerçekten sorunların olduğu durumlar istisna..ben 3,5 yıllık evliliğimde anladım ki bebek sahibi olmak ötelendikçe korkular artıyor..hazır olmayıo beklemek gibi bir şey bence çok gerçekçi değil..tabi bahsettiğim yaşlar daha ileri yaşlar..yani 21 li yaşlarda birisi elbette hazır değilim diyebilir..ama ben geldim 29 uma..hala hazır değilim mesela ama 2 aylık hamileyim..heleki şu sıkıntısını görünce diyorum ki buna hazır olmak diye bir şey olamaz..eminim daha genç bir yaşta hamile kalsaydım dayanma gücüm bundan daha iyi olacaktı.. o yüzden kendinizi çokta dinlemeyin arkadaşlar..bu bambaşka bir konu çünkü..plana plansızlığa gelmiyor..

bence bir an önce bebek yapmalısın ..her derdine ilaç olacağına eminim..çocuk bereketiyle gelir lafı çok doğru bir laf ,etrafımda kimde gözlemlediysem ispatını gördüm ..yaşın da geçmek üzer .çok fazla bekleme derim ben sana ..sonra pişman olabilirsin ..15 sene uğraşanlar var bu işler için ..o yüzden vakit kaybetmeden o güzel varlığı kollarının arasına almalısın ...hakkında hayırlsı ne ise o olur inş.

tüm yorumlar için teşekkürler arkadaşlar

kasım ayında açmıştım bu konuyu. o zamanki kararımız beebk sahibi olmayı ertelemek olmuştu. ancak şu anda herşey değişti. Öncelikli olarak eşim terfi aldı yeni yılda hiç beklemediğimiz bir şekilde ve maddi olarakda bizi bayağı rahatlattı. ve bende biraz yova gibi düşünerek daha fazla ertelememeye karar verdim. Çünkü zaten tedavininde ilk seferinde olumlu sonuçlanacağının garantisi yok. belki bir kaç kez tüp bebek yapmak zorunda kalabiliriz. buda zamanın geçmesi demek bizim için.
benim işim konusuna gelince, şimdi hamile kalsam 2 yıl sonra tekrar iş aramaya başlayabilirim. belki çok iyi olmaz, çok beklediğim gibi bişey olmaz ama tekrar çalışabilirim. en azından buna o zmana karar verebileceğimi düşündüm.

ve sonuç olarak Allah kısmet ederse önümüzdeki 2 ay içinde tüp bebek tedavisina başlama kararı verdik . ınşallah hayırlısı olur.

Tekrar teşekkür ederim yaptığınız tüm yorumlar için .

canım konunu yeni gördüm, bak bebek fikri bile kısmetinizi açmış, eşin terfi almış rahatlamışsınız.

Keyifli bir tedavi süreci geçirip inşallah bebişini kucağına alırsın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…