- 9 Mart 2015
- 7.404
- 10.651
- 448
- Konu Sahibi QueenBee55
-
Siz duştayken eşiniz kucağına alıp sakinleştiremiyor mu? Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama bu durumlar için biz biberon alıştırmıştık emzirdiğim halde, özel geceler için mamayı hazır bulundurur, ben duştayken uyanırsa eşim ona mama içirirdi. Onu da içmiyorsa azıcık kucağında pış pış gezdirsin siz de hemen çıkarsınız zaten, büyüttüğünüz konuya bakın. Kişisel bakımı için konuşabilirsiniz işsizlik çok zordur onun için.Yarım saate yaparım da sonra bide duş faslı var kaç kere yarıda çıkmak zorunda kaldım. Duş almasam da emzirmek istemiyorum o halde. Ne bileyim
Agauhaa ilk bebegimde yanimda uyutuyordum ve cocuk gelisimci akraba, oyle olmaz filan demistiŞimdi ikinci çocuğumdan önce kesinlikle size katılıyordum çünkü çok haklısınız. Eşi başka odada yatırmak doğru değil bende asla yapmam diyordum ama yaptım daha doğrusu mecbur kaldım ..3. aydan sonra gece yirmi kere uyanmaya başladı ve ayakta sallatmamaya başladı yoksa eşim sallıyor ben uyuyordum. Bebeğim izin vermedi illede meme diye tutturdu bir nevi...illede meme vermek zorunda mısınız demişsiniz misal ben vermek zorundayım çünkü bı turlu emzik almadı beni kullandı emzik yerine. Bende kalk emdir yatır artık o kadar yoruldum ki çareyi yanıma almakta buldum...doğrumu tabiki değil ama çare yok, demem o ki biz değil bebekler karar veriyor gerçekten...büyük konusmamak lazimmis
Büyük konuşmayın ne olur ne olmazKaynananin dibine taşınmak, bebek dogdu diye ayri odaya tasinmak... iliskiyi sonlandirmak icin tum sartlar olusmus masallah. Allah rahmet eylesin evlilginize. Nasil bu kafalara erişilir bilmiyorum. Korkup iliskiye girmemek mesela. 3 gun yapmasak deli oluruz heralde, hamilelik galan viz gelir yani. Zaten dogumu kolaylastiriyomus diye dha bi hevesle yapiyoz biz. Lohusalik nasil geçecek diye sayıklıyor simdiden adam. En bastan bi ten uyumu sorunu var bebek bahanesi bence. Hele ayri yatmak neeeee???? Nedeeeen? Kendi başınıza bakamayacaginiz cocugu dogurup aylarca velinizi cocuga yardim etsin diye basiniza bekci gibi dikmek nedeeeen??? Seks yapmaya , dus almaya vaktim yok diyecek kadar hayatinizi bebekten ibaret kilmak nedennn?? Binbir emekle kurulan yuvalara bu kötülük neden yapiliyor ya Korkunc. El birligiyle yapmissiniz. Hatta siz biraz daha suclusunuz. Adam kendini saldi diye sogumussunuz. Hiii aynen
40’a safak saymistikKızlar merhaba yine ben. Malum bizim uzun bir zaman sonra bebişimiz oldu ikinizde çok istiyorduk. Fakat bebek doğduktan sonra bu kvdemler görümcem ve eltimle yan yana binalara taşınmak zorunda kaldık. Eşim bu evden nefret ettiğimi biliyor. Zaten taşındığımdan beri de asla eskisi gibi değilim. Aramız iyi de değil kötü de değil. Bende sürekli onunla bir inatlaşma hali var. Giderse gitsin modundayım. Hatta sanki boşansak ben bu evden çıksam gitsem dünyanın en mutlu insanı olacağım ama işte küçücük bir evladım var eskisi gibi har gür karar veremiyorum.
Eşim hamileyken korktu ilişki yaşamadık. Bebek doğdu en başlarda vakit bulamadık.
Şimdi yaz için annem yanıma geldi ben zaten bebişle yatıyorum eş ayrı odada. Bizim bi 3 aydır falan hiç ilişki durumu yok.
Eşim bu işsiz kaldığı dönemde kendini aşırı saldı. Ben de bu tarz şeylerden inanılmaz soğuyan bir insanım. Şimdi adam bana aslaaa çekici gelmiyor. İlişkiyi oldum olası hep ben başlatırdım ama şimdi düşünüyorum biraz da o yanaşsın ben miyim erkek o mu be kardeşim diyorum yani. Sizde bebekten sonra durumlar nasıldı? Toparlanır mı bu ilişki?
(dipnot:benim bebiş kuzucuk büyüdükçe her yarım saatt bi uyanıp memede uyumak istiyor büyüdükçe daha zor bir çocuk oldu afedersiniz adamla halvete girmek istesem asla tamamlanmadan uyanır bide duş sorunu var emzirdiğim için duş almak istiyorum ama ona da vakit olmuyor ay ben çıldırıciim) napcaz şimdii? Bana bir el atın kurban olduklarım.
İnandığıniz şey iki yaşına kadar babadan ayrı yatmak mi? Beşik yanı yatak alın, normal zamanlar için. Seviseceginiz zaman da çocuğu salonda uyutur odaya geçersiniz. Ya da bebek odasında uyur siz salona geçersiniz.2 yaşına kadar anne ile aynı odada kalması gerektiğine inanıyorum yani dinlediğim pedagoglar dahilinde. Odası benim odamdan uzak kalıyor. Normalde emmek istediğinde gelir emzirir giderim diyordum ama diyorum ya büyüdükçe daha sık uyanır oldu.
Ben cidden bunu asla anlayamayacağımBebek olunca eşle ayrı odada yatmak neden? Büyük hata yapmışsınız o bebeğin bakımı ikinize de ait.
Ayrı yatarsanız tabii soğursunuz birbirinizden.
Benim de iki çocuğum var. Evliliğimizin hiç bir döneminde yatak ayırmadık. Ki ben çocuklarla ne kadar yatabilirsek o kadar iyi olur diyen bir anneyim, eşim de öyle. Aynı yatakta yatmak sadece seks demek değil. Biz çok geç yatan bir çiftiz. Oturma odasında da ne yapıyorsak yapabiliriz yaniBen sizi çok iyi anladım çünkü ikinci çocuğundan önce bebek kendi yatağında yatmalı kari koca yataklari ayirmamali derdim ama oğlum okadar sık uyanıyor ki çareyi babamızı salona postalamakla buldum. Çünkü ikimizde iri yariyiz korkuyoruz nolur nolmaz...uyandikca memede uyuyor uykuları çok bölünüyor malesef. İlişki olayı gerçekten ufak bebekle çok zor oluyor. Her an uyancak korkusu
O ayri mesele. Ama allah bi rahatsizlik vs vermesin allah korusun , ama hicbir sebeple esimden ayri yatmamBüyük konuşmayın ne olur ne olmaz5 aylık kız sıpam var,kırkı çıktığı günden beri en uzun uykusu 15 dakika Doktor doktor gezdik,en iyisi denilenlere gittik ama hiç bir problemi yok uyumamasını gerektirecek.Huyu böyleymiş kabullendik hayatımı bebekten ibaret kılmamak için 15 dakikam var sadece
Yorumlara bakinca herkesin esi ve bebegi mukemmel dedim bir kez dahaAlıştırmadım memede asla uyumadı Ayakta sallayarak uyuyor. Geceleri sadece kafasını memeye koyup süt kokusuna uyumak istiyor. Geceleri problemli geçiyor yani gündüzleri zorla emziriyorum resmen ama geceleri çocuk yarım saatte bir memeye kalkıyor.
E besik alsaydınız adami niye odadan gonderdiniz? 2 yıl besikte ayni odada olabilir. Birlikte olmak icinde illa bebeğinizin uyudugu yerde yapmak zorunda değilsiniz simdi ayıp olmasın ama isteyen banyoda da yapar baska odaya da ayrıca yarim saatte gayet yeterli bir süre siz baslatmissiniz bu isi soğukluğu esinizde tamamen salmış2 yaşına kadar anne ile aynı odada kalması gerektiğine inanıyorum yani dinlediğim pedagoglar dahilinde. Odası benim odamdan uzak kalıyor. Normalde emmek istediğinde gelir emzirir giderim diyordum ama diyorum ya büyüdükçe daha sık uyanır oldu.
Hic bir surette eşimden ayrı yatmam. Ve mutlaka birlikte olmak için 5 dakika da olsa bir yol buluruzBüyük konuşmayın ne olur ne olmaz5 aylık kız sıpam var,kırkı çıktığı günden beri en uzun uykusu 15 dakika Doktor doktor gezdik,en iyisi denilenlere gittik ama hiç bir problemi yok uyumamasını gerektirecek.Huyu böyleymiş kabullendik hayatımı bebekten ibaret kılmamak için 15 dakikam var sadece
E ne olsun istiyorsunuzYarım saate yaparım da sonra bide duş faslı var kaç kere yarıda çıkmak zorunda kaldım. Duş almasam da emzirmek istemiyorum o halde. Ne bileyim
8 sene önce kızımı doğurdum. İlk evladımdı ve ben ciddi anlamda çok tecrübesizdim. Okuyordum takip ediyordum endişeleniyordum. 2.5 sene yatağımın yanında park yatakta yattı kızım. Eşime alışması için de bunun gerekli olduğunu içgüdüsel olarak düşünmüştüm. Ebeveyn derken sadece anneden bahsetmiyoruz baba da var. Ne kadar uzak tutarsam o kadar bağ olmaz diye düşündüm. Gece gündüz yüzde 90 ben ilgilendiysem yüzde 10 u babadaydı. Yaş ilerledikçe bu oranlar bende düştü babada yükseldi sonra dengelendi. Ayrı yatmanın nedeni ne olursa olsun yanlış bir yol bence. Çocuğum doğduktan sonra beni en çok eşimin ilgisi iyileştirdi. Tüm maddi yaralanmalarım onun dokunmasıyla iyileşme sürecine girdi. Manevi yorgunluklarım konuşarak bazen didişerek bazen susarak ama illaki bir iletişim halinde olarak düzelmeye başladı. Ben böyle düşünüyorum. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim. Ayrı yatmak sözkonusu bile değil istemiyor ne o ne ben. Sizin içinse hala geç kalınmış değil. Ebeveyn olmaya dahil olarak işe girişebilir. Böylelikle eşit oranda yorulursunuz dinlenirsiniz ve birbirinize istekli olursunuz.Kızlar merhaba yine ben. Malum bizim uzun bir zaman sonra bebişimiz oldu ikinizde çok istiyorduk. Fakat bebek doğduktan sonra bu kvdemler görümcem ve eltimle yan yana binalara taşınmak zorunda kaldık. Eşim bu evden nefret ettiğimi biliyor. Zaten taşındığımdan beri de asla eskisi gibi değilim. Aramız iyi de değil kötü de değil. Bende sürekli onunla bir inatlaşma hali var. Giderse gitsin modundayım. Hatta sanki boşansak ben bu evden çıksam gitsem dünyanın en mutlu insanı olacağım ama işte küçücük bir evladım var eskisi gibi har gür karar veremiyorum.
Eşim hamileyken korktu ilişki yaşamadık. Bebek doğdu en başlarda vakit bulamadık.
Şimdi yaz için annem yanıma geldi ben zaten bebişle yatıyorum eş ayrı odada. Bizim bi 3 aydır falan hiç ilişki durumu yok.
Eşim bu işsiz kaldığı dönemde kendini aşırı saldı. Ben de bu tarz şeylerden inanılmaz soğuyan bir insanım. Şimdi adam bana aslaaa çekici gelmiyor. İlişkiyi oldum olası hep ben başlatırdım ama şimdi düşünüyorum biraz da o yanaşsın ben miyim erkek o mu be kardeşim diyorum yani. Sizde bebekten sonra durumlar nasıldı? Toparlanır mı bu ilişki?
(dipnot:benim bebiş kuzucuk büyüdükçe her yarım saatt bi uyanıp memede uyumak istiyor büyüdükçe daha zor bir çocuk oldu afedersiniz adamla halvete girmek istesem asla tamamlanmadan uyanır bide duş sorunu var emzirdiğim için duş almak istiyorum ama ona da vakit olmuyor ay ben çıldırıciim) napcaz şimdii? Bana bir el atın kurban olduklarım.
Bence gayet doğru yaptığınız Nihal. İkinizde gece bakacaksaniz gündüz nasıl dinleneceksiniz? Bende mesela şuan uyandıklarında beri bakıyorum birazdan eşim uyanır ona devrederim. Biz hep bu şekilde gittik ilk cocugumuz 5 yaşında ikincisi 2 sayılır. Eşim zaten sabahtan gidiyor işe bide neden adamı geceden sabaha uykusuz bırakayım ki.(uyandığında uyuyamiyor saat kaç olursa olsun) memeden kestikten sonra uyanması bitiyor genelde çocukların. Ondan sonra beraber uyumaya devam. Çocuk defterini kapattık rahatız bundan sonraBu odaları ayırmayın diye arkadaşların çocuk sahibi olduğu kesin mi?
Ben eşimle dönüşümlü bakıyorum. Gece bana ait. Uykusuz kaldığımda, 1 keresinde 7’ye kadar gözümü kırpmadım, gündüz ben uyuyorum eşim bakıyor. İkimizde uyanık kalırsak gündüz kim bakacak? Koca kişisi çalışıyorsa, adam uykusuz bir de işe mi gidecek.
Konu sahibi bizde benzer durum yaşıyoruz. Bir yola çıktık, hiç kolay bir şey değil inşAllah bu günler de geçecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?