• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve kedi

Bebek ve kedi aynı evde olabilirmi sizce

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Hayirli olsun, omur boyu birlikte olursunuz umarim.
Yalniz burada bazilari beni cok sasirtiyor.
Evinde evcil varsa hayvanlari seviyor olman gerekir. Hayvan seven ve evini paylaşan insanlar nasil boyle davranis ve dusuncelere sahip olabiliyor buna sasiriyorum.
Donen muhabbete bak
Biri 10 sayfa sikayet eder öteki tavsiye verir.
"Tuyleri gozume batmaya basladi yolladik gitti, sende ver birine" diye tavsiye veriyor. Saga sola atiyor, sahiplendiriyor kediyi hala daha yeni sahiplenmekten bahsediyor. Artik elinize eşya, oyuncak olmus.

Cocuklarda da kardes kardesi kiskanabiliyor, hatta kardesine bu yuzden fiziksel zarar veren cocuklar bile var. Psikopat, manyak mi diyoruz onlara? Kedinin kiskanmasi gayet olagan lakin O nun bir psikolojisi oldugunu pek dusunmuyoruz ve üzerinde ugrasmiyoruz.

Eve zarar verme konusuna gelince, KEDI ve kedi gibi davraniyor. Tirmalar, koşar, yaramazlikta yapar. Ne bekliyorsunuz. Köşe yastigi gibi 24 saat uyusun, otursun mu?
Bende koltuk ve perdelerimi 6 ay once degistim. Koltugun arkasindaki perdem bi uctan bir uca tirnak icinde, asildigi icin yukardanda kopartti bikac kere.
Koltuklarida tirmaladi birazcik, bazen esyalari da yere itiyor. Ne olmuş? Esya bu ya, zaten degisiyor gidiyor.

Tüylü bir hayvani eve sokup tüy gorunce aglamak????!?? Bu kadar dertse neden evinde?
Bu kadar takan insanlar ne amacla evine aliyor cidden cozemeyecegim. Cocugunuz yaramazik yapsa esyalara zarar verse "disarda baksaydik keske" der misiniz? Gercekten bir kedi, bir cocuk kadar insani yoramaz. Ama cocuk yapsa göze batmayacak seyleri hayvancagiz yapinca coook buyuk dertler oluyor.
O kapiyi kapat, bu odaya sokma onu yapmasin, bunu yapmasin ee iş olsun işte...

Duygularıma tercüman oldunuz.

"Cins kedi bakmak istedim, uzun tüylü kedi sahiplendim. Sonra her yer tüy olunca arkadaşıma verdim" tarzında bir yorum vardı okuyunca çok üzüldüm :(

Duygularıma tercüman oldunuz.

"Cins kedi bakmak istedim, uzun tüylü kedi sahiplendim. Sonra her yer tüy olunca arkadaşıma verdim" tarzında bir yorum vardı okuyunca çok üzüldüm :KK43:

O kadar rahatlar ki...
Sorsan sevmesem almam, bu kadar bakmam derler. Boyle insanlar cidden niye habire yenisini sahiplenir veya surekli bakmakta inat eder anlamiyorum. Sevgi desen sevgi degil bu yani.

Yok dayaktan anlamiyormus, sevgiden anlamiyormus, yok evde birinden korkmaliymis. Komut almasini istiyorsan kopek bakacaksin bitti.
Dayakla, korkutmayla hayvan sindirerek bir iş başariyorlar, pardon başaramiyorlar.
Her kedinin karakteri bir olmaz. Bazilari yaramaz olur ve bu hayvanlarin komut almadigini biliyorsun ona gore sahiplen veya sahiplenme. Hali hazirsa yaramaz bir kediyi korkutursan dahada azitip huysuz olabilir sonra kedi deli.

Benim kedimde yaramazlik yapiyor, etrafi yoluyor, eve gelen misafir elini uzatirsa kanatacak derece yolar. Ama bana karsi hic saldirisi, agresifligi olmadi. Korktugu icin degil ama ben yaramazlik yapti diye ona bagirmadim, korkutmadim, vurmadim hicbirzaman eşimde öyle. Suyunu dökerdi alir bezi siler yenisini koyardim bazen gunde 5 kere yapardi sesimi cikarmazdim , biliyorum ki devam edecek. Baktim olmuyor su şelalesi aldim yavaş yavaş cözdük, bitti gitti. Evin, esyan kiymetliyse, tüy gormeye gelemiyorsan bakmayacaksin yahu.

Hanımlar bizim ogluş geceleri çok miyavliyor odasına koyuyorum yok durmuyor Odamıza aldım yine durmadi bu sefer yatağa çıkıp bizimle yatmak istiyor ama eşim çok deli yatar güvenip alamam yatağa ne yapıcaz sabaha kadar uyutmadi hep miyav miyav bi yeri mi agriyor diye düşünmeye başladım artık :(

Hanımlar Merhabalar Nasılsıniz iyisinizdir InşaAllah konuma geleyim

Benim 6 aylık kızım var ve kedi sahiplenmek karar verdik esimle birlikte ve evimizin minik yeni üyesini bulduk 3 aylik oda sahibi veteriner ve biz sahiplendik yarın sabah alicaz inşaallah asilari tam kedicigin sorum şu bebekle birlikte evinde kedi besleyenler var mı zorlukları nedir nelere dikkat etmem gerekir çocuk doktorumuz sağlık sorunu olmaz dedi ve veterinerden her hangi bir mikrop bulaşması söz konusu değil dedi genel olarak fikirlerinizi merak ettim
Sorun değil aksine bebeğin bağışıklığı kuvvetlenir. bazı insanlar bebek olacağı zaman evden evcil dostlarını gönderiyor çok acımasızca buluyorum.

Çok güzel düşünmüşsünüz, kesinlikle sahiplenmelisiniz. Ben çok kedi baktım, 2 tane babamlarda var 1tane de bizde. Şimdi hamileyim ve sürekli kedili bebekli videolar izliyoruz eşimle. 'Ayy bizimkilerde böyle olur dimi' diye diye bakıyoruz. Bizim doktorumuzda problem olmadığını söyledi.Keşke imkan olsa da kocaaaman bir köpegimizde olsa ve onunla da beraber büyüseler...

Ve umarım satın almayıp sahipleniyorsunuzdur kızlar :KK15:

O kadar rahatlar ki...
Sorsan sevmesem almam, bu kadar bakmam derler. Boyle insanlar cidden niye habire yenisini sahiplenir veya surekli bakmakta inat eder anlamiyorum. Sevgi desen sevgi degil bu yani.

Yok dayaktan anlamiyormus, sevgiden anlamiyormus, yok evde birinden korkmaliymis. Komut almasini istiyorsan kopek bakacaksin bitti.
Dayakla, korkutmayla hayvan sindirerek bir iş başariyorlar, pardon başaramiyorlar.
Her kedinin karakteri bir olmaz. Bazilari yaramaz olur ve bu hayvanlarin komut almadigini biliyorsun ona gore sahiplen veya sahiplenme. Hali hazirsa yaramaz bir kediyi korkutursan dahada azitip huysuz olabilir sonra kedi deli.

Benim kedimde yaramazlik yapiyor, etrafi yoluyor, eve gelen misafir elini uzatirsa kanatacak derece yolar. Ama bana karsi hic saldirisi, agresifligi olmadi. Korktugu icin degil ama ben yaramazlik yapti diye ona bagirmadim, korkutmadim, vurmadim hicbirzaman eşimde öyle. Suyunu dökerdi alir bezi siler yenisini koyardim bazen gunde 5 kere yapardi sesimi cikarmazdim , biliyorum ki devam edecek. Baktim olmuyor su şelalesi aldim yavaş yavaş cözdük, bitti gitti. Evin, esyan kiymetliyse, tüy gormeye gelemiyorsan bakmayacaksin yahu.

Anlaşılan baya dertlenmiş birileri benim yazdıklarıma..
Bak size şunu söyleyeyim öncelikle, yok rahatlar, yok esyalari kiymetli, yok bilmem ne bunlar hakkinda siz yorum yapamazsiniz. Evet eşyam kiymetli cunku nasil alindigini biliyorum ve ben 6 sonra ay hadi degistireyim diyemem anladiniz mi? Sizin tuzunuz kuruysa buyrun her ay degistir.
Yazdiklarimi dikkatli okuduysaniz ben 20 yildir hatta 25 yildir hayvan bakiyorum. Sizden daha havyansever olduguma bahse girerim. Oyle evde bi kedi bakmakla onu pamuklara sarip sarmalamakla hayvansever olmuyorsunuz.
Ben ayni zamanda bu evde kopek de bakiyorum muhabbet kuşu da bakiyorum. Ve 5 yasimdan beri inek dd dahil beraber yasamadigim hayvan neredeyse kalmadi. Sadece kedi fazla yaramaz onu anlattim. Dayaktan anlamiyor yazdim evet ama bilincli bir hayvansever olsaydiniz tekme tokat dovmek,bir yerini kirmak seklinde anlamayip yani 'hayretlere düşmeyip' ne dedigimi anlardiniz. Benim abim hayvan eğiticisi baska bir sehirde yasiyor. Dayak gazete kagidi ile oluyor bilgilendireyim sizi. Daha detayli da yazarim ama ilgilenmem gereken bir bebegim var.
Yazmissiniz ki bir yerde de ' kedi kediligini yapiyor' inanin kedileri sizden daha iyi tanirim :) ve ben cocukla uyum saglasin,ömrü boyunca bizimle yaşasın diye kısırlaştırdım.. Yoksa asla dogasina aykiri bu eylemi yaptirmazdim. Ama uysallaşır, hasta olmaz, bebegimizle yillar boyu yasar gider diye..
Yani bunlari tek tek anlatmadim kestirmeden yazdim bazi seyleri diye mi boyleee yazdiniz da yazdiniz hayretlere düstünüz yazdiklarima inanamadınız?
Kardeşim benim kedim bugune kadar gördügüm en yaramaz en kıskanc en huysuz en psikopat en manyak kedi ! Itirazi olan?
Siz kendi kedinizle minnos minnos oynayip oyalanin ama benim gun icinde kuşum da kopegim de en az kendi kadar rahat etmeli.
Sizin cocuguniz var mi? Galiba yok. Olsaydi beni daha iyi anlardiniz. 9 ay tasiyip binbir zorlukla kucaginiza aldiginiz bebeginizin yuzune kediniz atlasaydi -ki Allah korusun- ozaman bakalim siz kendi kedinize ne yapiyordunuz..
Once benim yasadiklarimi anlayin ondan sonra hayret edin,şoklara girin.
Bilip bilmeden birdaha oyle yorumlarda bulunmayin. Her detayi yazmiyorum diye beni hayvandusmani gosteremezsiniz ki ailecek ömrü hayvanlarla gecmis biri olarak anlayışsızlığınızı kınıyorum.

Hiç niyetlenme benim kedimde aksi eşim aldı iş yerine götürdü orda 3 gün ne yemek yedi nede su içti dayanamadı eşim ölecek diye geri getirdi. Bende madalya taktım benim yapamadığımı tek basına yaptı valla 3 gün gece gündüz ağladım getir ölüyorum ben nefes alamıyorum diye beni tınlamayan adam baktı kedi elden gidiyor geri getirdi :sampiyon:
Yok kuzum bende kiyamam zaten. Yukarda bir mesajda da yazmistim arkami donsem ozluyorum yuzumu donsem nefes alamiyorum sinirden diye.. :) o bizsiz yapamaz malesef bizde onsuz :)

Bak size şunu söyleyeyim öncelikle, yok rahatlar, yok esyalari kiymetli, yok bilmem ne bunlar hakkinda siz yorum yapamazsiniz. Evet eşyam kiymetli cunku nasil alindigini biliyorum ve ben 6 sonra ay hadi degistireyim diyemem anladiniz mi? Sizin tuzunuz kuruysa buyrun her ay degistir.
Yazdiklarimi dikkatli okuduysaniz ben 20 yildir hatta 25 yildir hayvan bakiyorum. Sizden daha havyansever olduguma bahse girerim. Oyle evde bi kedi bakmakla onu pamuklara sarip sarmalamakla hayvansever olmuyorsunuz.
Ben ayni zamanda bu evde kopek de bakiyorum muhabbet kuşu da bakiyorum. Ve 5 yasimdan beri inek dd dahil beraber yasamadigim hayvan neredeyse kalmadi. Sadece kedi fazla yaramaz onu anlattim. Dayaktan anlamiyor yazdim evet ama bilincli bir hayvansever olsaydiniz tekme tokat dovmek,bir yerini kirmak seklinde anlamayip yani 'hayretlere düşmeyip' ne dedigimi anlardiniz. Benim abim hayvan eğiticisi baska bir sehirde yasiyor. Dayak gazete kagidi ile oluyor bilgilendireyim sizi. Daha detayli da yazarim ama ilgilenmem gereken bir bebegim var.
Yazmissiniz ki bir yerde de ' kedi kediligini yapiyor' inanin kedileri sizden daha iyi tanirim :) ve ben cocukla uyum saglasin,ömrü boyunca bizimle yaşasın diye kısırlaştırdım.. Yoksa asla dogasina aykiri bu eylemi yaptirmazdim. Ama uysallaşır, hasta olmaz, bebegimizle yillar boyu yasar gider diye..
Yani bunlari tek tek anlatmadim kestirmeden yazdim bazi seyleri diye mi boyleee yazdiniz da yazdiniz hayretlere düstünüz yazdiklarima inanamadınız?
Kardeşim benim kedim bugune kadar gördügüm en yaramaz en kıskanc en huysuz en psikopat en manyak kedi ! Itirazi olan?
Siz kendi kedinizle minnos minnos oynayip oyalanin ama benim gun icinde kuşum da kopegim de en az kendi kadar rahat etmeli.
Sizin cocuguniz var mi? Galiba yok. Olsaydi beni daha iyi anlardiniz. 9 ay tasiyip binbir zorlukla kucaginiza aldiginiz bebeginizin yuzune kediniz atlasaydi -ki Allah korusun- ozaman bakalim siz kendi kedinize ne yapiyordunuz..
Bilip bilmeden birdaha oyle yorumlarda bulunmayin. Her detayi yazmiyorum diye beni hayvandusmani gosteremezsiniz ki ailecek ömrü hayvanlarla gecmis biri olarak anlayışsızlığınızı kınıyorum.

6 sonra ay hadi degistireyim diyemem anladiniz mi? Sizin tuzunuz kuruysa buyrun her ay degistir.

6
ayda bir mobilya degistiriyorum demedim 6 ay oldu degistireli dedim. Herhangi bir zaman zaman araligi belirtmedim. Siz zor kazaniyorsunuz, bizde agactan toplamiyoruz parayi.

20 yildir hatta 25 yildir hayvan bakiyorum. Sizden daha havyansever olduguma bahse girerim

+
10 yil hayvan bakinca hayvan severligi sorgulanamaz kidemine ulastiniz heralde sizde...

Benim abim hayvan eğiticisi baska bir sehirde yasiyor. Dayak gazete kagidi ile oluyor bilgilendireyim sizi.

Abiniz cook gerilerde kalmis. O gazeteyle vurmak kopeklere yapilan bir davranistir, kesinlikle profesyonel degildir. Artik kullanilmiyor ve kullanilmamasi tavsiye ediliyor. Kopelerde bile bu davranis olumsuz gelismeler gostermistir. Siz birde kedinin uzerinde uygulayip sonuc almayi bekliyorsunuz. Hayvan egitmeni degil, kopek egitmenidir o.
Kediyi kopekle karistirmak, karsilastirmak icin 25 yil cok uzun.

e ben cocukla uyum saglasin,ömrü boyunca bizimle yaşasın diye kısırlaştırdım.. Yoksa asla dogasina aykiri bu eylemi yaptirmazdim.

Kisirlastirma her hayvani uysallastirmaz. Uysal kediyi agresif, agresifi uysal yapabilir veya hic degistirmez. Ezbere iş yapmissiniz bunca zaman :)))

inanin kedileri sizden daha iyi tanirim :)

Tanidiginizi da gorduk...

Boyle sahibi varken elinede atlar, yuzunede umarim iyi bir yuva bulursun ona. Dertlendigim siz degilsiniz onlar.
Daha fazla konusmaya hic gerek yok bence.

Iyi gunler

6 sonra ay hadi degistireyim diyemem anladiniz mi? Sizin tuzunuz kuruysa buyrun her ay degistir.

6
ayda bir mobilya degistiriyorum demedim 6 ay oldu degistireli dedim. Herhangi bir zaman zaman araligi belirtmedim. Siz zor kazaniyorsunuz, bizde agactan toplamiyoruz parayi.

20 yildir hatta 25 yildir hayvan bakiyorum. Sizden daha havyansever olduguma bahse girerim

+
10 yil hayvan bakinca hayvan severligi sorgulanamaz kidemine ulastiniz heralde sizde...

Benim abim hayvan eğiticisi baska bir sehirde yasiyor. Dayak gazete kagidi ile oluyor bilgilendireyim sizi.

Abiniz cook gerilerde kalmis. O gazeteyle vurmak kopeklere yapilan bir davranistir, kesinlikle profesyonel degildir. Artik kullanilmiyor ve kullanilmamasi tavsiye ediliyor. Kopelerde bile bu davranis olumsuz gelismeler gostermistir. Siz birde kedinin uzerinde uygulayip sonuc almayi bekliyorsunuz. Hayvan egitmeni degil, kopek egitmenidir o.
Kediyi kopekle karistirmak, karsilastirmak icin 25 yil cok uzun.

e ben cocukla uyum saglasin,ömrü boyunca bizimle yaşasın diye kısırlaştırdım.. Yoksa asla dogasina aykiri bu eylemi yaptirmazdim.

Kisirlastirma her hayvani uysallastirmaz. Uysal kediyi agresif, agresifi uysal yapabilir veya hic degistirmez. Ezbere iş yapmissiniz bunca zaman :)))

inanin kedileri sizden daha iyi tanirim :)

Tanidiginizi da gorduk...

Boyle sahibi varken elinede atlar, yuzunede umarim iyi bir yuva bulursun ona. Dertlendigim siz degilsiniz onlar.
Daha fazla konusmaya hic gerek yok bence.

Iyi gunler

Ne kadar bilmişsiniz masallah.. Beni anlamadiginiz yine ortada.. evimizde kopek de var hangi hayvan ne ile terbiye edilir egitilir ben biliyorum ama sizi bu konu da duzelteyim kediler de gordukleri egitimi alirlar yani kopege onun yaninda gazete ile bisey yapmamasini gosteriyorsak kedi de buna sahit oldugu icin ayni sekilde gosterilir. Ayrica eskilerde kalan bir yontem degil hala kullaniyor. Biraz egitime uzak kaldiginzi belli oluyor. Gidip bir ziyarette bulunun bence.
Haydi ben yaniliyorum bunca veteriner de, kedi bakan dostlarimda mi yaniliyor :)
Tekrar soyluyorum evde bir kedi bakmakla beni anlayamazsiniz.
Ayrica sunu da duzelteyim kisirlastirmak her hayvani uysallastirir sadece bazilari biraz daha zaman gectikten sonra sakinlesiyor oda bize denk geldi..
Bende bu sureci bebegime zarar gelmeden atlatmaya calisiyorum.

Demem o ki; sizin de nasip olsun bebeginiz olsun ozaman tekrar bu konuyu konusalim. Cunku suan sizden beni anlamanizi beklemiyorum.
Boyle sahibi varken demissiniz de,umarim sizde en az benim kadar iyi bir sahipsinizdir.
Kedi evde rahat dolassin iyice hircinlasmasin diye bebegimi odaya kapatiyorum korkmasin diye.

Ama ablayamazsiniz. Konular burda kaliyor silinmiyor ne de olsa. Yillarda gecse sizinle iletisimde kalmak isterim bebeginiz oldugunda tekrar konusmak icin.

Mutlu günler..

Ne kadar bilmişsiniz masallah.. Beni anlamadiginiz yine ortada.. evimizde kopek de var hangi hayvan ne ile terbiye edilir egitilir ben biliyorum ama sizi bu konu da duzelteyim kediler de gordukleri egitimi alirlar yani kopege onun yaninda gazete ile bisey yapmamasini gosteriyorsak kedi de buna sahit oldugu icin ayni sekilde gosterilir. Ayrica eskilerde kalan bir yontem degil hala kullaniyor. Biraz egitime uzak kaldiginzi belli oluyor. Gidip bir ziyarette bulunun bence.
Haydi ben yaniliyorum bunca veteriner de, kedi bakan dostlarimda mi yaniliyor :)
Tekrar soyluyorum evde bir kedi bakmakla beni anlayamazsiniz.
Ayrica sunu da duzelteyim kisirlastirmak her hayvani uysallastirir sadece bazilari biraz daha zaman gectikten sonra sakinlesiyor oda bize denk geldi..
Bende bu sureci bebegime zarar gelmeden atlatmaya calisiyorum.

Demem o ki; sizin de nasip olsun bebeginiz olsun ozaman tekrar bu konuyu konusalim. Cunku suan sizden beni anlamanizi beklemiyorum.
Boyle sahibi varken demissiniz de,umarim sizde en az benim kadar iyi bir sahipsinizdir.
Kedi evde rahat dolassin iyice hircinlasmasin diye bebegimi odaya kapatiyorum korkmasin diye.

Ama ablayamazsiniz. Konular burda kaliyor silinmiyor ne de olsa. Yillarda gecse sizinle iletisimde kalmak isterim bebeginiz oldugunda tekrar konusmak icin.

Mutlu günler..

Kediye gazeteyle vur diyecek veteriner hekim veya egitmenle hic işim olmaz. Gormedim ve gormekte istemem.
Her hekimim, egitmenim diyen dogru yollari izlemiyor malesef.

Kisirlastirinca sakinlesir genel bir oneridir. Hekimlerde tavsiye eder ama sonucu garantileyemez. Benim kedimde hicbir davranis degisikligine yol acmadi mesela.

Onun disinda takip ettigim egitmenler var. Onlarinda elinde gazete kagidiyla vura vura egittiklerini gormedim. Tavsiyede etmezler.

Ama bu dayagi egitim bellemis, kendine egitimci diyenlerde yok mu var. Secim sizin. Ben dayak oneren sifati herne olursa olsun kimseyi dikkate almam. Pozitif egitimden yanayim. Vurmak ve korkutmak, zaman ayirmak istemeyen, korkutarak kolay sonuc almak isteyenlerin tercihidir. Terste tepebilir.
Siz devam edin vurmaya cok işe yariyor belliki. Sizede mutlu gunler.

Hanımlar bizim ogluş geceleri çok miyavliyor odasına koyuyorum yok durmuyor Odamıza aldım yine durmadi bu sefer yatağa çıkıp bizimle yatmak istiyor ama eşim çok deli yatar güvenip alamam yatağa ne yapıcaz sabaha kadar uyutmadi hep miyav miyav bi yeri mi agriyor diye düşünmeye başladım artık :KK43:

Benim kedim de eve alışana kadar geceleri yalnız kaldığında miyavlardı hep. Yatağa alıp severek uyutuyordum. Eve alışması için biraz zaman verin gece miyavlamaları kesilir yakında :KK36:

yahu bişey demeyeyim diyorum ama yok.gazeteyle kedi dövmekten bahseden bir kadın üstüne hayvansever. sizi kimse hayvan düşmanı göstermiyor hanımefendi gazeteyle hayvan döven sizsiniz. bizzat siz kendiniz gösteriyorsunuz kendinizi hayvan düşmanı! daha çok şey demek istiyorum ama işte forum ortamı ve kuralları elimi kolumu bağlıyor!

Yahu ne bilmiş insanlae var..
Benim de soyleyeceklerim cok daha detayli da anlatirim ama malum dediginiz gibi forum kurallari.
Ben gazete ile dövüp gebertiyorum demedim keske gozleriniz dogru okusa.
Gösteriyorum diyorum anladiniz mi?
Egitim dayak degildir. Sizlerin de bebegi olsun sizlerin de yaramaz kedisi olsun bakalim tepkiniz ne olacak. Benim kedim sizde olsaydi emin ol tutmazdiniz ben yine her yolu deniyorum bizimle kalabilmesi icin ve kalacakta.
Ama ogrenecek bebege atlamamayi pati vurmamayi onu kiskanmayip kabullenmeyi.
Herkes bildigi gibi baksin hayvanina.

Kime ne yapacagini biliyor diyen arkadas, el kadar 3 aylik bebege atlamasini biliyorsa sizi TEBRIK ederim. Hayvan kadar bebek sevgisi de versin Allah icinize !

Hanımlar Merhabalar Nasılsıniz iyisinizdir InşaAllah konuma geleyim

Benim 6 aylık kızım var ve kedi sahiplenmek karar verdik esimle birlikte ve evimizin minik yeni üyesini bulduk 3 aylik oda sahibi veteriner ve biz sahiplendik yarın sabah alicaz inşaallah asilari tam kedicigin sorum şu bebekle birlikte evinde kedi besleyenler var mı zorlukları nedir nelere dikkat etmem gerekir çocuk doktorumuz sağlık sorunu olmaz dedi ve veterinerden her hangi bir mikrop bulaşması söz konusu değil dedi genel olarak fikirlerinizi merak ettim

yorumları okuyamadım
yakın zamanda arkadaşım, tüm aşıları yapılmış, veterinerin herhangi bir mikrop bulaşması mümkün değil dediği bir kediyi aldı. kedinin minnacık bir tırmığından arkadaşımın kızı hasta oldu. tüm lenfleri şişti. doktorlar bu sene ikinci defa bu vakayı görüyoruz demişler. ama hastalık neydi, mikrop hangisiydi hatırlamıyorum

Kediye gazeteyle vur diyecek veteriner hekim veya egitmenle hic işim olmaz. Gormedim ve gormekte istemem.
Her hekimim, egitmenim diyen dogru yollari izlemiyor malesef.

Kisirlastirinca sakinlesir genel bir oneridir. Hekimlerde tavsiye eder ama sonucu garantileyemez. Benim kedimde hicbir davranis degisikligine yol acmadi mesela.

Onun disinda takip ettigim egitmenler var. Onlarinda elinde gazete kagidiyla vura vura egittiklerini gormedim. Tavsiyede etmezler.

Ama bu dayagi egitim bellemis, kendine egitimci diyenlerde yok mu var. Secim sizin. Ben dayak oneren sifati herne olursa olsun kimseyi dikkate almam. Pozitif egitimden yanayim. Vurmak ve korkutmak, zaman ayirmak istemeyen, korkutarak kolay sonuc almak isteyenlerin tercihidir. Terste tepebilir.
Siz devam edin vurmaya cok işe yariyor belliki. Sizede mutlu gunler.

Son iki cumlenize kadar birbirimizi anladigimizi dusunmustum.
Ama siz vurun derseniz isin boyutu degisir.
Tekrar tekrar tekrar soyluyorum 'dayaktan kastım vurup dövüp bir yerlerini incitmek degil' ben cani degilim. En hafif sey kagit ve ona zarar vermeyecek birsey yani canini yakmaz.
Ama sizin anladiginiz ben dovuyorum olduruyorum.
Gercekten iste simdi hayrete dustum.

Yahu ne bilmiş insanlae var..
Benim de soyleyeceklerim cok daha detayli da anlatirim ama malum dediginiz gibi forum kurallari.
Ben gazete ile dövüp gebertiyorum demedim keske gozleriniz dogru okusa.
Gösteriyorum diyorum anladiniz mi?
Egitim dayak degildir. Sizlerin de bebegi olsun sizlerin de yaramaz kedisi olsun bakalim tepkiniz ne olacak. Benim kedim sizde olsaydi emin ol tutmazdiniz ben yine her yolu deniyorum bizimle kalabilmesi icin ve kalacakta.
Ama ogrenecek bebege atlamamayi pati vurmamayi onu kiskanmayip kabullenmeyi.
Herkes bildigi gibi baksin hayvanina.

Kime ne yapacagini biliyor diyen arkadas, el kadar 3 aylik bebege atlamasini biliyorsa sizi TEBRIK ederim. Hayvan kadar bebek sevgisi de versin Allah icinize !
Evet gercekten bebekle kedi zor anlamalari suan mümkün değil önce anne olmaları gerek ben sizi cok iyi anladım Allah görüyo hem fazla açıklama yapmaya gerek yok

Hanımlar sakin lütfen, valla böyle tatlı bir konu da gerilmeye strese girmeye gerek yok, evciller stres alır stres yapmaz :))))
Sevin, okşayın, sahiplenin, 3 günlük ömürlerinde sevgi görsünler kuzular, güzel şeylerden bahsedin, bu konuda da banlamak zorunda kalırsam üzülürüm şahsen.

Evet gercekten bebekle kedi zor anlamalari suan mümkün değil önce anne olmaları gerek ben sizi cok iyi anladım Allah görüyo hem fazla açıklama yapmaya gerek yok

Tesekkur ederim. Konunuzu da berbat ettik hep beraber.
Ben bebegimin agzindan burnundan bile tüy topluyorum ustelik bebegi gorunce direk saldiraya geciyor kiskancliktan. Anne olarak korumak zorundayim. Alismasi zaman alacak evet cok yipraniyorum ama gececek insallah..
Tekrar tesekkurler beni dogru anladiginiz icin.

Back
X