• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve kedi

Bebek ve kedi aynı evde olabilirmi sizce

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Valla kizlar cok zor kediyle ya hele bu kediyle Allahim deli ediyor beni.. Esimden korkuyor evet ama tum gun benimle alay ediyor evin icinde.. normal de insanlar evcil hayvanlarini odaya kapatir falan ama ben cocugu yatakodasindan cikaramiyorum.. oyle fena ki huzur vermiyor..
Bizimki de atliyor eline ayaklarina..
Gecen mama yapmaya gittim geldim kafasini yaliyor :D beni gorunce patisini vurdu.. Ay ölür müsün öldürür müsün..
Tüyleri zaten her yerde memem de bile tuy var.. cocugu emzirmeye kalksam ilk bes dakika ustumdekileri emzirecegim yerleeri ve cocugun kiyafetlerini temizliyorum..
Esim yarin ise gidince yine onunla kalacagim evde bak simdiden basima agrilar girdi.. offff offffff

Valla kizlar cok zor kediyle ya hele bu kediyle Allahim deli ediyor beni.. Esimden korkuyor evet ama tum gun benimle alay ediyor evin icinde.. normal de insanlar evcil hayvanlarini odaya kapatir falan ama ben cocugu yatakodasindan cikaramiyorum.. oyle fena ki huzur vermiyor..
Gecen mama yapmaya gittim geldim kafasini yaliyor :KK70: beni gorunce patisini vurdu.. Ay ölür müsün öldürür müsün..
Tüyleri zaten her yerde memem de bile tuy var.. cocugu emzirmeye kalksam ilk bes dakika ustumdekileri emzirecegim yerleeri ve cocugun kiyafetlerini temizliyorum..
Esim yarin ise gidince yine onunla kalacagim evde bak simdiden basima agrilar girdi.. offff offffff
:D :D bende tüylerinden çok rahatsız olmuştum son kedimin. Normal kediden daha fazla tüy döküyordu. Birde beyaz olunca her yerde parlıyor. Gideli bir ay oldu halaaa yıkanmış çamaşırlarda bile tüyü var. Bir süre sonra göze batıyor bu tüy meselesi. Sen bir an önce ver birine. Fırsat bulsa kendi kaçar gider varya. Yaramaz kediler durmuyor hiç.

Kediler evcilleştirilme süreci tamamlanmamış hayvanlardır. Yani köpek gibi komut almazlar. Hayvanın yaramaz(!) olması vesaire gayet doğaldır. Yaradılışı gereği de tüylüdür eğer tüylü olmasa doğada ve sokakta hayatta kalamazdı. Sizin hayvan sahiplenmenize çok sevindim umarım çok mutlu olursunuz.

Ancak buradan hayvan sahiplenmek isteyenlere uyarı olsun, hiçbir şey göründüğü gibi pespembe değil ve sahiplenilen hayvan terk edilmenin acısını çok uzun süre yaşıyor. Yemek yemeyi reddeden ve maalesef ölen çok fazla hayvan oluyor bu süreçte. Lütfen 15-20 sene bir hayvanı her haliyle kabullenip bakamayacak, onun ne kadar akıllı olursa olsun hayvan olduğunu unutmayacak, gerek veteriner gerek mama masraflarını karşılamayacaksanız sahiplenip sokağa/başkasına terk edip o hayvanların günahına girmeyin.

Kediler evcilleştirilme süreci tamamlanmamış hayvanlardır. Yani köpek gibi komut almazlar. Hayvanın yaramaz(!) olması vesaire gayet doğaldır. Yaradılışı gereği de tüylüdür eğer tüylü olmasa doğada ve sokakta hayatta kalamazdı. Sizin hayvan sahiplenmenize çok sevindim umarım çok mutlu olursunuz.

Ancak buradan hayvan sahiplenmek isteyenlere uyarı olsun, hiçbir şey göründüğü gibi pespembe değil ve sahiplenilen hayvan terk edilmenin acısını çok uzun süre yaşıyor. Yemek yemeyi reddeden ve maalesef ölen çok fazla hayvan oluyor bu süreçte. Lütfen 15-20 sene bir hayvanı her haliyle kabullenip bakamayacak, onun ne kadar akıllı olursa olsun hayvan olduğunu unutmayacak, gerek veteriner gerek mama masraflarını karşılamayacaksanız sahiplenip sokağa/başkasına terk edip o hayvanların günahına girmeyin.

Ah canim ne kadar dogru soyledin.. Bizimle 10 15 yil uysal bir sekilde yasayabilsin diye kisirlastirdik zaten.. Ama gel gör ki düsman basina.. Anlatamiyorum gercekten yasamaniz lazim.. Ellerimle buyuttum ben onu gozleri acilmamisti nerdeyse sahiplendigimde.. Ama ellerimle canavar yetistirmisim :D kiz bildigin gibi degil yemin ederim bir dakika durmaz mi bi kedi? Yok vallahi yok.. ne uyuyor ne uslu yslu duruyor.. arada bi evin icinde on dakika kayboluyor ama 11.dakika bir gurultuyle kosuyorum yine biseyler kirilmis dokulmus.. Oyle yaramaz ki boyle kedisi olmayan anlayamaz.. 20 yildir hayvan bakarim ama bunun gibisini gormedim..

Gecen mama yapmaya gittim geldim kafasini yaliyor :KK70: beni gorunce patisini vurdu.. Ay ölür müsün öldürür müsün..

:D Ayy sizin durum çok vahim

Annemlerin de kedisi var canım
Başta annem eve hayvan sokmam diyordu şimdiyse onsuz yapamıyorlar bi görsen evin hem bebişi herşeyi olmuşş öyle tatlı ki ;) bikaç hafta bende kalmıstı onda bile özlemişler tutusmuslar geri aldılar benden ;)
İşte öyle bagımlılık yapıyor bukadar olcagını tahmin etmezdim
Zaten aşıları tamsa bakımını yapıyorsan kediden insana hiçbişey olmuyormuş kardesim veteriner o söyledi hatta biz ona yaklasırken dikkat ediyoruz elimizi yıkamadan dokunmuyoruz mikrop bulastırırız hayvana diye..yani ondan bize bişey geçmiyor
Bebek ve çocuklu evlerde ise pedagoglar hayvanı da öneriyor çünkü birlikte büyüyor ve acayip bütünleşiyorlar hayvanla büyüyen çocuklar daha duyarlı sosyal yetişiyor

Bakalım bizi daha neler bekliyor şimdiden salonun baş köşesini kapmış durumda kendi paspasina alistirmamak çalışıyorum ama alisicak gibi değil gidiyor bebeğimin hamaginda uyuyor sürekli

Ahahah :KK70:

Evdeki en rahat yer neresiyse oraya kuruluyorlar. Bebeğinizi paspasa alıştırmak daha kolay olabilir :KK70:

Benim kedi de beni krizlere sokuyor . Yaramaz sinirli inatçı .ama en çok tüy sorunu beni benden alıyor. Varmı şu tüylere bir çare . Giydiğim dona kadar tüy çıkıyor yahu :anne:

Bence iyi bi fikir değil. Evcil hayvan alacaksam bile çocuğum 6/7 yaşlarındayken alırdım açıkçası.

Benim kedi de beni krizlere sokuyor . Yaramaz sinirli inatçı .ama en çok tüy sorunu beni benden alıyor. Varmı şu tüylere bir çare . Giydiğim dona kadar tüy çıkıyor yahu :anne:

Traş ettirseniz tüyler kisalirsa çok göze batmaz herhalde bide her gün taramakta belki iyi gelebilir

Kediyi kime verdiniz :KK70: yakinda bende sahiplendirecegim boyle giderse.. yukaridaki yorumlari okursaniz belki bana da bi care olursunuz..
Hiç niyetlenme benim kedimde aksi eşim aldı iş yerine götürdü orda 3 gün ne yemek yedi nede su içti dayanamadı eşim ölecek diye geri getirdi. Bende madalya taktım benim yapamadığımı tek basına yaptı valla 3 gün gece gündüz ağladım getir ölüyorum ben nefes alamıyorum diye beni tınlamayan adam baktı kedi elden gidiyor geri getirdi :sampiyon:

Mama yı değiştir nd mama aldığımdan beri tüy dökmüyor

Hayirli olsun, omur boyu birlikte olursunuz umarim.
Yalniz burada bazilari beni cok sasirtiyor.
Evinde evcil varsa hayvanlari seviyor olman gerekir. Hayvan seven ve evini paylaşan insanlar nasil boyle davranis ve dusuncelere sahip olabiliyor buna sasiriyorum.
Donen muhabbete bak
Biri 10 sayfa sikayet eder öteki tavsiye verir.
"Tuyleri gozume batmaya basladi yolladik gitti, sende ver birine" diye tavsiye veriyor. Saga sola atiyor, sahiplendiriyor kediyi hala daha yeni sahiplenmekten bahsediyor. Artik elinize eşya, oyuncak olmus.

Cocuklarda da kardes kardesi kiskanabiliyor, hatta kardesine bu yuzden fiziksel zarar veren cocuklar bile var. Psikopat, manyak mi diyoruz onlara? Kedinin kiskanmasi gayet olagan lakin O nun bir psikolojisi oldugunu pek dusunmuyoruz ve üzerinde ugrasmiyoruz.

Eve zarar verme konusuna gelince, KEDI ve kedi gibi davraniyor. Tirmalar, koşar, yaramazlikta yapar. Ne bekliyorsunuz. Köşe yastigi gibi 24 saat uyusun, otursun mu?
Bende koltuk ve perdelerimi 6 ay once degistim. Koltugun arkasindaki perdem bi uctan bir uca tirnak icinde, asildigi icin yukardanda kopartti bikac kere.
Koltuklarida tirmaladi birazcik, bazen esyalari da yere itiyor. Ne olmuş? Esya bu ya, zaten degisiyor gidiyor.

Tüylü bir hayvani eve sokup tüy gorunce aglamak????!?? Bu kadar dertse neden evinde?
Bu kadar takan insanlar ne amacla evine aliyor cidden cozemeyecegim. Cocugunuz yaramazik yapsa esyalara zarar verse "disarda baksaydik keske" der misiniz? Gercekten bir kedi, bir cocuk kadar insani yoramaz. Ama cocuk yapsa göze batmayacak seyleri hayvancagiz yapinca coook buyuk dertler oluyor.
O kapiyi kapat, bu odaya sokma onu yapmasin, bunu yapmasin ee iş olsun işte...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X