• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve kv

Ay sonunda bebeginize bez ve mama alamamak demek ona bakamamak demektir, ayip degil maddi olarak bu durumda olmak, ama sartlarinizin farkinda olmalisiniz. Bu durumda ikinciyi yapsaniz ikisine de bez ve mama alamayacaksiniz. Bunun farkinda olmamak da degisikmis. Kv hakli. Bir bez 10 liraysa iki bez 20 lira,demek ki kadinin gucu yetmeyecek size yardimci olmaya. Sartlariniz olgunlasana kadar yapmasaniz cocugu daha iyi
Evet haklısınız zaten benim düşüncem bebeğim 3 yaşında hamile kalsam nasip tabiki herşey o zamana kadar en azından çocuğun bezi ihtiyacı mama ihtiyacı biter diye düşündüm ben

Evet haklısınız zaten benim düşüncem bebeğim 3 yaşında hamile kalsam nasip tabiki herşey o zamana kadar en azından çocuğun bezi ihtiyacı mama ihtiyacı biter diye düşündüm ben
Dogru evet ama bezi mamasi biter baska bir seyi baslar. Siz maddi sartlarinizi iyilestirmelisiniz,yoksa cocugun masrafi surekli artar. Bez mama daha en ucuzlari.

belki size göre karışması yanlış ancak benim de çocuğum arada bir ay sonunu getiremese bebeğine bez,mama alamasa ve bana ikinci çocuk düşünüyorum dese kızım olur mu öyle şey ayağını yorganına göre uzat önce ilk çocuğunuza yetin sonra ikinciyi düşünün derim.mantıklı olan da bu.

onlara maddi yardım yapıp yapmamam önemli değil.

Eşim ay sıkıştığında yardım alıyor ailesinden benim sıkıntım beni dusunmemesi

çocuğun tek masrafı bezi maması mı yani?? biri biter diğeri başlar diyorsunuz da...
kv size yardım ediyorsa bu konuya da karışma hakkı var bana göre.siz daha 1 çocuğun masrafıyla başa çıkamazken ne 2. çocuğu der yani insan...

önemli olan sizin ne zaman istediğiniz, kendizi hazır hissetmeniz önemli
ama
doğurup ona baktıracaksanız istemiyor olması normal onun dışında

yatak odanızdan onane

Dogru evet ama bezi mamasi biter baska bir seyi baslar. Siz maddi sartlarinizi iyilestirmelisiniz,yoksa cocugun masrafi surekli artar. Bez mama daha en ucuzlari.
Doğrudur elbette başka sorunlar masraflar olacak bu bebek için engel olurmu yinede zor mu yani 6 yaş bile olsa peki o zamn okula başlasa kızım daha çok zorlanmazmiyim okul masrafları olunca

Merhaba hanımlar ilk konum ben önceki sene doğum yaptım şuan 15 aylık kızım var sorunum şu ikinci çocuk için üç yaş aralığı düşünüyorum kv karşı çıkıyor tabi 6 yaş olsun diyor karışıyor yani eşimde arada kaldı benim düşüncem iki çocuk 30 yaşımdan önce yapmak nasipse tabi ama sürekli yapmayın diyor anlatıyorum anlamıyor karışması normal mi belki oğlunu düşünüyor geçim için ama beni düşünmüyor ilk çocukla hem okul hem bebek nasıl olacak bilmiyorum sorum şu dinleyip 6 yaşımı bekleyeyim yoksa 3 yaş ideal mi
Ona ne yahu, ne diye hayat planlarınızı herkesle paylasıyorsunuz anlamıyorum ki.

Cocuk sizin koca sizin.

çocuğun tek masrafı bezi maması mı yani?? biri biter diğeri başlar diyorsunuz da...
kv size yardım ediyorsa bu konuya da karışma hakkı var bana göre.siz daha 1 çocuğun masrafıyla başa çıkamazken ne 2. çocuğu der yani insan...
Ben çocuğuma bakabiliyorum bez mama vs her ihtiyacı her insan gibi bazen sıkılıyoruz maddi açıdan bu her an olan birşey değil arada oluyor

konu sahibi bence konun başına maddi yardım durumunu da ekle.gelecek yorumlar ona göre olur.

konuyu saf hali ile okuyunca hepimiz onlara ne diyoruz.

Doğrudur elbette başka sorunlar masraflar olacak bu bebek için engel olurmu yinede zor mu yani 6 yaş bile olsa peki o zamn okula başlasa kızım daha çok zorlanmazmiyim okul masrafları olunca
her zaman zor olacaktır.
iki çocuğun masrafı başka bir tanesi başka.
maddi durumunuzu sen eşinle oturup değerlendirmelisin.
tek bez mama ile kalsa keşke masraflar.

Maddi olarak her zaman bir şeyler çıkacak. Mama bitecek organik besleyeceğim diye her şeye fazladan para vereceksiniz. Benim çocuklarımın arası 2.5 yaş. Kardeşimle aramda çok yaş var ve hiç desteklemiyorum fazla yaş aralığını. Benimkiler hem arkadaş gibi hem abla kardeş gibi. 2 yaşında hamile kalmanı tavsiye ederim diğer etkenleri bir tarafa koyarak. O konularda en doğruyu siz bilirsiniz

Ideal yas aralığı 4 muş.benimde cocuklarimin arasında 4 yaş var.ve gerçekten çok iyi olmuştu hem benim hemde çocuklar açısından.
Fakat ben sizin kvnizin buna neden müdahil olduğunu anlayamadım. eşinizle birlikte karar vermeniz gereken bir meseleye niye karışıyor?

Ben çocuğuma bakabiliyorum bez mama vs her ihtiyacı her insan gibi bazen sıkılıyoruz maddi açıdan bu her an olan birşey değil arada oluyor
her ay düzenli alınan bir para yok yani? maddi yardımda bulunuyor diyince öyle anlaşılıyor ama ...
o zaman haklısınız birşey diyemem..
sadece acizane tecrübem,çocuklar büyüdükçe masrafları da büyüyor.2. çocuğu düşünürken bunu da dikkate alın olur mu?

Maddi olarak her zaman bir şeyler çıkacak. Mama bitecek organik besleyeceğim diye her şeye fazladan para vereceksiniz. Benim çocuklarımın arası 2.5 yaş. Kardeşimle aramda çok yaş var ve hiç desteklemiyorum fazla yaş aralığını. Benimkiler hem arkadaş gibi hem abla kardeş gibi. 2 yaşında hamile kalmanı tavsiye ederim diğer etkenleri bir tarafa koyarak. O konularda en doğruyu siz bilirsiniz
Teşekkür ederim haklisiniz

Şu an iki çocuğumuzun aylik masrafi ortalama 1500 tl civarı. yeri geliyor bunun cok uzerine de cikabiliyoruz. yani bezdir, mamadir bunlar faso fiso. asil masraf büyüdüklerinde çıkıyor. kayinvalide hakli diyorum.

Siz bu mevzuyu oturup kv nizin yanında mı konuşuyosunuz? :skandal:Yani siz eşinizle konusacaginiz meseleyi gidip kv nizin yanında konusursaniz bana da laf düşer heralde diye düşünmüştür

Kayınvalide özel hayatınıza ve hatta cinsel yaşamınıza neden karışıyor? Konu onunla neden paylaşılıyor ki?

her ay düzenli alınan bir para yok yani? maddi yardımda bulunuyor diyince öyle anlaşılıyor ama ...
o zaman haklısınız birşey diyemem..
sadece acizane tecrübem,çocuklar büyüdükçe masrafları da büyüyor.2. çocuğu düşünürken bunu da dikkate alın olur mu?
Eşim her ay düzenli maaş alıyor çok şükür lakin devlet maaştan kesinti yaptığı için düşüyor tabi bizde sıkıntıya düşüyoruz haliyle bu zamanlar destek olurlar normali her ay olmaz yani oda en fazla 250 300 liradir

Siz bu mevzuyu oturup kv nizin yanında mı konuşuyosunuz? :skandal:Yani siz eşinizle konusacaginiz meseleyi gidip kv nizin yanında konusursaniz bana da laf düşer heralde diye düşünmüştür
Gerçekten konuşmuyorum direk sadece ortamda başkalarına varken konu açılırsa çoluk çocuk bana sorulunca bende derim diyorum haliyle müdahil oluyor kv

Back
X