• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve kv

Merhaba hanımlar ilk konum ben önceki sene doğum yaptım şuan 15 aylık kızım var sorunum şu ikinci çocuk için üç yaş aralığı düşünüyorum kv karşı çıkıyor tabi 6 yaş olsun diyor karışıyor yani eşimde arada kaldı benim düşüncem iki çocuk 30 yaşımdan önce yapmak nasipse tabi ama sürekli yapmayın diyor anlatıyorum anlamıyor karışması normal mi belki oğlunu düşünüyor geçim için ama beni düşünmüyor ilk çocukla hem okul hem bebek nasıl olacak bilmiyorum sorum şu dinleyip 6 yaşımı bekleyeyim yoksa 3 yaş ideal mi
Karışması normal değil tabiki, bu sizin hayatınız, sizin fikriniz.
Benim fikrime göre ise 6 yaş çok fazla, 3 yaş iki kardeş arasında yeterli bence

Gerçekten konuşmuyorum direk sadece ortamda başkalarına varken konu açılırsa çoluk çocuk bana sorulunca bende derim diyorum haliyle müdahil oluyor kv
Canım ipi onların eline verirsen herşeye karışırlar
Sen büyükleri dinleyeceksin, aklına yatanı yapacaksın.her dediklerini yapmaya kalkarsan hayatını sen değil onlar yönetmiş olur.
Benim kvdem sağolsun hiç karışmaz ama annemi koysan dolap düzenini bile değiştirmeye kalkar, oyüzden mesafe koydum

Canım ipi onların eline verirsen herşeye karışırlar
Sen büyükleri dinleyeceksin, aklına yatanı yapacaksın.her dediklerini yapmaya kalkarsan hayatını sen değil onlar yönetmiş olur.
Benim kvdem sağolsun hiç karışmaz ama annemi koysan dolap düzenini bile değiştirmeye kalkar, oyüzden mesafe koydum
Kayınvalide özünde iyidir ama karışır bana değil sadece herkese karışır çevresinde büyüktür saygım var bende mesafeliyim düşünün mesafeli halim buysa mesafesiz halimi:eek:

Evet haklısınız zaten benim düşüncem bebeğim 3 yaşında hamile kalsam nasip tabiki herşey o zamana kadar en azından çocuğun bezi ihtiyacı mama ihtiyacı biter diye düşündüm ben
bezi maması bitecek ama yepyeni masraflar başlayacak
çocuk dediğin büyüyor en basiti kıyafet masrafı 2,5 yaşında kızım 6 ay önce aldığım şeyler küçüldü mesela
bi de okula başlayınca katlanacak eğer bu mantıkta 2. çocuğu düşünüyorsanız bana göre yanlış bir mantık
bütün 2 3 çocuğu olanlar çok mu iyi maddi durumdalar, değil tabii ki ama sırf kendi isteğiniz kendi arzunuz için 2. çocuğu yapıp onun imkanlarından kısmak bana bencillik geliyor
size bencilsiniz demiyorum lütfen yanlış anlamayın ama bence maddi olarak durumunuz düzelmeden 2. çocuğu düşünmeyin belli ki kayınvalide de sizi düşünerek konuşuyor

Eşim her ay düzenli maaş alıyor çok şükür lakin devlet maaştan kesinti yaptığı için düşüyor tabi bizde sıkıntıya düşüyoruz haliyle bu zamanlar destek olurlar normali her ay olmaz yani oda en fazla 250 300 liradir
işte demek ki bu verdiği para için hak iddia edebiliyor.bu durumda siz de evde birşeyler yapıp satın onun vereceği parayı kendiniz kazanın. bu durumda kimsenin laf söyleme hakkı olmaz;)

ee fikir sorarsan karışır tabi bide anlatıyorum anlamıyor demişsin, neden anlatıyorsun hayret bişe, biz bebeğe karar verdiğimizde söylemedik bile belki hemen olmaz beklentiye girmesinler diye. hiç muattap olma çünkü o senin muattabın değil sadece eşin öyle. istersen bugün hamile kalırsın istersen 12 yıl sonra.

Merhaba hanımlar ilk konum ben önceki sene doğum yaptım şuan 15 aylık kızım var sorunum şu ikinci çocuk için üç yaş aralığı düşünüyorum kv karşı çıkıyor tabi 6 yaş olsun diyor karışıyor yani eşimde arada kaldı benim düşüncem iki çocuk 30 yaşımdan önce yapmak nasipse tabi ama sürekli yapmayın diyor anlatıyorum anlamıyor karışması normal mi belki oğlunu düşünüyor geçim için ama beni düşünmüyor ilk çocukla hem okul hem bebek nasıl olacak bilmiyorum sorum şu dinleyip 6 yaşımı bekleyeyim yoksa 3 yaş ideal mi
Hadi kv kvlik yapıyor onu anladım da eşin niye arada kalıyor onu anlamadım anasıyla mı yapacak çocuğu tövbe tövbe ya

bezi maması bitecek ama yepyeni masraflar başlayacak
çocuk dediğin büyüyor en basiti kıyafet masrafı 2,5 yaşında kızım 6 ay önce aldığım şeyler küçüldü mesela
bi de okula başlayınca katlanacak eğer bu mantıkta 2. çocuğu düşünüyorsanız bana göre yanlış bir mantık
bütün 2 3 çocuğu olanlar çok mu iyi maddi durumdalar, değil tabii ki ama sırf kendi isteğiniz kendi arzunuz için 2. çocuğu yapıp onun imkanlarından kısmak bana bencillik geliyor
size bencilsiniz demiyorum lütfen yanlış anlamayın ama bence maddi olarak durumunuz düzelmeden 2. çocuğu düşünmeyin belli ki kayınvalide de sizi düşünerek konuşuyor
Hiç bir şeyin garantisi yok bencillik
Hadi kv kvlik yapıyor onu anladım da eşin niye arada kalıyor onu anlamadım anasıyla mı yapacak çocuğu tövbe tövbe ya
Benimle annesi arasında kalıyor annesinede hak veriyor banada bundan arada kalıyor demek istediğim buydu benim eşimde istiyor bu arada annesinin düşüncesini öğrenince bir adım geri cekiliyor

Eşim ay sıkıştığında yardım alıyor ailesinden benim sıkıntım beni dusunmemesi
eşin ailesinden maddi destek alıyorsa onların eline sizin evinize karışmaya hak vermiş olursunuz.
para yetişmiyorsa bence ikinci çocuğu düşününceye kadar çalışmayı düşün derim..
hem bize yardım etsinler hem karışmasınlar. ne güzel dünyaymış..

Doğrudur elbette başka sorunlar masraflar olacak bu bebek için engel olurmu yinede zor mu yani 6 yaş bile olsa peki o zamn okula başlasa kızım daha çok zorlanmazmiyim okul masrafları olunca
Her turlu zorlanirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam calismiyorsam calismaya baslarim. Hem para kazanilir hem sartlar iyilesir. Veya daha yuksek maas alabilecegim bir yere gecerim,3 yil sonra da birikmis param olur o zaman cocuk meselesini tekrar dusunurum

Kayınvalidem bebeği ne zaman yapacağımıza karışıyor derseniz tabiki kayınvalideyi topa tutarız.Ama en büyük sorun,onun desteğini almadan evi geçindirememeniz ve bu şartlara bir bebek daha eklemek istemeniz. Bu durumda verdiği tavsiye normal.

Hiç bir şeyin garantisi yok bencillik

Benimle annesi arasında kalıyor annesinede hak veriyor banada bundan arada kalıyor demek istediğim buydu benim eşimde istiyor bu arada annesinin düşüncesini öğrenince bir adım geri cekiliyor
tabii ki hiçbirşeyin garantisi yok bugün maddi durumun mükemmel olur 2. 3. çocuğua fazla fazla yeterim dersin ertesi gün hooppppp bir sürü borcun içinde kalıverirsin
ama şu an ortada olan durum maddi olarak tek çocuğa ucu ucuna yettiğiniz ve bu durumda 2. çocuk için bence erken ve kayınvalideniz de böyle düşünüyor sanıyorum ki benim annem de bana karışır daha ortada 2. çocuk lafı bile yokken hem de çünkü haklı şu aşamada 2. çocuğa yetemem ben
tekrar söylüyorum bu sadece benim düşüncem soru sorduğunuz için cevap verdim illa böyle yapın demem diyemem tabii ki :)

şimdiden neden bunu konuşup plan yapıyorsunuz ki

yani daha bebek 15 aylık

3 yaş arası olsun mu olmasın mı bir değerlendirin de sonra konuşun

kv ona buna söyleyin

bu aradaki zamanı verimli geçirin

mesela evinizin yakınında 4 yaş alan anaokulu var mı

büyük anaokuluna başlayınca ulaşım nasıl olur bebek o zaman ne kadar olur

kim getirir götürü vs vs

bunları düşünün

maddi konuyu zaten daha önce düşünmeniz lazım da onu siz es geçmişsiniz ben de es geçeyim dedim

eşin ailesinden maddi destek alıyorsa onların eline sizin evinize karışmaya hak vermiş olursunuz.
para yetişmiyorsa bence ikinci çocuğu düşününceye kadar çalışmayı düşün derim..
hem bize yardım etsinler hem karışmasınlar. ne güzel dünyaymış..
Herzaman yardım eden ettiğine karışmasımi gerekiyor ki ben çalışmak istiyorum ama eşim istemiyor kynbabam da onların ailesinde yokmuş misal bir mesleğim olsa doktor öğretmen karışmazlar di arkamda dururlardi kendileri diyor eşimde diyor bunu

Herzaman yardım eden ettiğine karışmasımi gerekiyor ki ben çalışmak istiyorum ama eşim istemiyor kynbabam da onların ailesinde yokmuş misal bir mesleğim olsa doktor öğretmen karışmazlar di arkamda dururlardi kendileri diyor eşimde diyor bunu

konu karışma gerekliliği değil karışırlar işte. sen bir çocuğa bakarken bile destek alıyorsan ikincisine haydi hadi karışırlar.. demek ki durumunuz yetmiyor.. neden bu ikinci çocuk ısrarı?

Siz neden kvnize ben böyle böyle düşünüyorum diye anlatiyorsunuz. Çok mu boş vaktiniz var böyle şeylere kadar konuşacak yoksa çocuğu yapıp ona mi baktiracaksiniz. Hayır bu ikisi değilse de yapmayın böyle muhabbetleri ona ne imiş.

Kayınvalideniz neden karışıyor onu anlamadım yani anne öyle zor olur araları fazla olmasın istiyorum dersin kapatırsın konuyu bakacak olan sizseniz eğer ona ne ki neden bunu dert ettiniz? onu ilgilendirmez ki? ama siz çalışıyorsanız ve çocuğunuza o bakıyorsa bilemem. Saçma yani kaynanam böyle diyor ne yapayım demeniz.

Arkadaşlar doğrusunuz maddi açıdan sıkıntılı olacağım doğru ama ya mani en azından maddi öyle böyle idare ederim ama sorum asıl manevi benim çünkü iki çocuk arası çok olursa kıskançlık olur diyorlar büyük küçüğü istemez kabullenmek diyorlar en önemlisi okul benim için ilerde okula gidecek kızım onun içinde verimli olmam önemli değilmiş çocuğa ders çalıştır okula götür getir elimde bebek ben maddi açıdan kaldırırım ama manevi daha önemli değilmiş o zaman ilk çocuğa haksızlık olmaz mi

Bence 6yas fazla benm ablaml aramla 4 yad var bence 3 veya 4 en mantiklisi ideali

Back
X