bebek ve sınav?

ebyar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
2.754
3.348
133
Arkadaşlar kpss ye hazırlanırken gebelik zorlar mı? Kpss mayıs ayında... Bir yanım o zamana kadar bekle diyor bir yanım bekleme...

Eşimde olsun artik ne var sanki hamileyken de ders çalışırsın yaşım oldu 30 ben ne zaman baba olacağım diyor.

Gebeyken sınava hazırlanan arkadaşlar ne gibi zorluklar yaşadı? Sizce sınav geçene kadar beklemeli miyim?

Merhabalar,

Sınava hazırlanırken eğer çalışmıyorsanız elbette ki hazırlanabilirsiniz, gebe olmanız bir şeyi değiştirmez bence. Ama, önemli olan sınav sonrası planlarınız. Kpssye neden giriyorsunuz? İşe girmek için değil mi? Yaşınızı belirtmemişsiniz ama önce bir meslek sahibi olup sonrasında çocuğu düşünmeniz daha doğru olur diye düşünüyorum. Yine de eşinizin isteklerini de göz önünde bulundurun tabi ama önce sizin hayatınız. Siz mutlu ve güçlü bir kadın olacaksınız ki çocuğunuz da böyle bir ortamda büyüyecek. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Ben gebeyken tusa calistim. Ilk 4 ayimdi. Inanilmaz uyku basiyordu hic oyle olmamistim. Ama onun disinda olumsuz bi etkisini gormedim. Hatta adet olmuyosun rahatsizlik karin agrisi vs olmuyor guzel oluyor yani hele ki benim gibi ev dışında kutuphanede ders calisan birisi icin:)

hamile değilsin sanırım. bebek ha değince olmuyor/muş, olabilir de ama çevremde hep bir uğraş içine girdiler... bende dahil... kpss B grubu ise hedefiniz ozaman neden olmasın. oturur çalışırsın...

tercih yaparsın atanırsan hiç sorun değil bebeği olan anneler nelerden yararlanıyorsa aynı hakka sahip olursun... süt izni, ücretsiz izin gibi...

Şu an çalışmıyorum evdeyim
25 yaşındayım
Ben de çok isterdim iş sahibi olduktan sonra bebek sahibi olmayı ama 2.5 yıllık evliyiz ve kesimde ciddi manada artik istiyor

hamile olmanız tabiki engel değil sınava hazırlanmaya.. 2 aylık bebeğimle oturdum ders çalıştım bu arada bir de 3 yaşında da bir kızım daha var o bakıcı teyzesine gitti gündüzleri akşam o da evde oluyordu ve ramazandı .. yani bu durumda hazırlanmak daha zor oluyor ona rağmen 5 .olarak kazandım ) size de başarılar...

Daha önce gebelik geçirdim 11 hafta sürdü ama kaybettim
O zaman hic bulantim olmamisti hamile miyim değil miyim anlamıyorum diyordum ama her gebelik ayni olur mu onu bilmiyorum
nasıl bir gebelik geçireceğine bağlı denemeden bilemezsin

Canım bende her dalda oynuyorum ales yabancıdil yükseklisans kpss ne ararsan var ama bu tamamen senin gebebeliğinin nasıl geçeceğine ve bebeğinin nasıl olacağına bağlı
Evde oturup çalışcaksan hamilelikte çok sıkıntı olmaz belki ama sorunlu bir hamilelik olmasa bile dışarıda bulunman yoruyor insanı hele kurs falan düşünüyorsan
Haftada iki kez gitmeme rağmen gözümde büyüyor ki bende ne ödem oldu ne şiş ne kilo ama yinede üşeniyorum çoğu zamn
Ama kendine güveniyosan yap bitane adamda haklı
İsteyen neler başarır ne olursa olsun

Tebrik ederim öncelikle
Cacuklarla bir şeyler yapmak gerçekten büyük basari
Bende en çok gebelik kotu geçerse calisamam diye korkuyorum

Daha önce gebelik geçirdim 11 hafta sürdü ama kaybettim
O zaman hic bulantim olmamisti hamile miyim değil miyim anlamıyorum diyordum ama her gebelik ayni olur mu onu bilmiyorum
üzüldüm kaybınıza, hakkınızda hayırlısı
her gebelik birbirinden ayrı diyorlar. ama mesela benim iki gebeliğimde de bulantı kusma hiçbir sıkıntım olmadı-olmuyor. ama işte garantisi yok maalesef

Ben varım temmuzda kpss ye girecektim 2014 te. Yuksek lisansım devam ediyordu farklı şehirde. Dersler bitmişti tez kalmıştı. Eşim de aynı şekilde ne olacak ki demişti. Martta karar verdik mayis sonu hamile kaldim. Ilk aylar çok uykulu geçti. Yolculuk 3 ay yasaklandı okula gidemedim.
Genel kultür genel yetenek iyi geldi sonucum ama öabt ile aradaki zamanda dr progestan başladı düşük tehlikesine karşı ve ben öabt sınavını tam hatırlamıyorum bile.
Kızım doğduktan sonra tezimi yazdım bitirdim savunmami da geçtim şimdi yeniden kpss ye hazırlanmaya başladım.
Hamileyken hazorlanmaktan daha kolay bence bebekle calismak.

Haftanın 2 günü bazen 3 olabiliyor kursa gidiyorum
Hemen gebe kalmis olsam sinqva kadar 5 aylik falan olacak. O aylarda da agirlasiyor mu insan?

Evet son zamanlarda da hemen hemen herkesten duyuyorum düşük tehlikesini öyle bir durumda kursa falan gitmekte zor olur tabi ki

Şu an çalışmıyorum evdeyim
25 yaşındayım
Ben de çok isterdim iş sahibi olduktan sonra bebek sahibi olmayı ama 2.5 yıllık evliyiz ve kesimde ciddi manada artik istiyor

yaşınız çok genç
eşiniz de genç
ben de 25 eşim 30 yaşında.
bence kpss ye kadar bekleyin. sınav ayında denemeye başlarsınız.

Ben de çok istiyordum hala da kızımın bir kardeşi olsun istiyorum.Hem de çalışıyorum,dersaneye de gidiyorum.
Benim elimi kolumu bağlayan kpss. Daha doğrusu kazanırsam izin konusu nasıl oluyor onu bilmemek.(2 sene izin yapıp kendim büyütmek istiyorum Allah izin verirse) Bir de İstanbul dışında başka iller olursa da kabulleneceğim yani işin o kısmı da karanlık. Sırf bu iki konu yüzünden istemeden de olsa erteledik

Normal bi hamilelik gecirirseniz hicbir sorun olmaz, haaa biraz cabuk uykunuz gelir ama zaten calismiyormussunuz dinlenip devam edersiniz... Hamileliginiz nasil olur bunuda biz bilemeyiz, herkesde farkli... Denemek lazim yani... Zaten ha deyince olmuyor...

Evet ha deyince olmuyor ama ilk gebeligimde hemen ilk aydan olmuştu o yüzden bu kadar düşünüyorum
O zamanda nasil olsa ilk aydan olmaz demiştim hamile olduğumu öğrenince sok olmuştum hemen nasil oldu diye

Eşiniz de yaşlı değil ki, beklesin 5-6 ay daha ne olmuş? Bence hiç risk almayın, daha 25 yaşındasınız çok gençsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…