• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve tahammul

Yorum yapan ve fikir/cozum sunan herkese cok tesekkur ederim. Bazi yorumlar cok ferahlatti beni inanin. Bebegime ne olursa olsun anlayisli davranmaya calisacagim artik. Yapacagim en onemli iki sey onunla empati halinde olmak ve onu oldugu gibi kabul etmek. Her bebek uysal olacak diye birsey yok gercekten. Uyku duzenin oturmasi icinde bir sure her aksam saat 8/9 gibi sicak suyla bir dus aldirip uyutmaya calisacagim. Bebegim emme disinda baska sekilde uyumuyor bu yuzden onu uyutmanin tek yolu emzirmek. Gun icerisindede kahvaltidan sonra her gun belirli bir saatte oyun saati yapacagim sonra gunduz uykusuna gectigindede yemegimi hazirlayacagim uyandiktan sonra en az yarim saat disari cikarmaya calisacagim. Bir arkadas ev islerini gece yatmadan yapmami soyledi onu deneyecegim mutlaka gece bir saat gec uyumak gunduz aksama kadar gergin olmaktan iyidir. Bakalim insallah ise yarar butun bunlar. Son olarak arkadasin biri kendime vakit ayiramiyorum dedim diye dert yakindigim icin kendinizi unlulerle karistirmayin demis ama kendine vakit ayirmak sadece unlulerin ihtiyac duydugu birsey degil bunu anlamak bu kadar zor olmamali. Her insan biraz oturup kafa dinlemeye bir kahce icip kendine gelmeye ihtiyac duyar. Neyse herkesin bakis,acisi farkli yapacak birsey yok. Allah butun annelerin yardimcisi olsun ve evlat hasreti ceken herkese evlat sevigisinu tatmayi nasip etsinm.

İnsan yardimsiz bunaliyor gercekten. Hele ki babanin bebegiyle severek isteyerek oynamasi ilgilenmesi gerekirken bunu lutuf gibi algilamamasi gerek.

Ben sahsen birisine kizdigimda kendimi o kisiye karsi ifade etmeye karar verdim. Obur turlu ister istemez bebege sinir stres yansitiliyor. Halbuki onun hiiiicbir sucu sorumlulugu yok. Esime de acikca soyledim ben sabrimi tahammulumu bebegime saklamak zorundayim.

Ay sizi çok iyi anlıyorum 10 aylık bebeğim ve koala gibiyiz.ne uyku ne başka bir şey...aglamadigi anlar sayilidir.hayat inanılmaz zorlaştı benim için yine de iyi yönleri görmeye çalışıp mutlu olmaya çalışıyorum. Şükrediyorum. .büyüyecekler ve nasip olursa bugunler gececek oyle düşün. .tabiki bunları söylüyorum benimde kimsem yok tek basinayim.

Aynen. Bazısı böyle. Bu sebepten çıkmaza girmek yerine çözüm üretmek lazım. Benim ikinci de o gruptan. Ayıplayanlar, kinayanlar, sitem edenler mi olmadı. Neymiş ben misafirliğe gelip gitmiyormusum. Ya hu ben günde iki üç saat uykuyla geziyorum ne gezmesi ne misafir alması. Bir büyük var anaokullu. Karnımı zor doyuruyorum diyorum. Bu sefer de ne çok şikayet ediyorsun bak şu şu hiç şikayet ediyor mu demeler. Hepsini çıkardım hayatımdan. Bana köstek değil destek lazım. O da manevi olarak seni anliyorum desin yeter yani. Neyse ki geçti gibi. Beş yaşında hala zor bir çocuk. Üstelik benim yakinimda da kimsem yoktu. Eşim kısıtlı yardımcı olabiliyordu, yoğundu. Geçiyor. Ama şu bebeği uslu olanların bize beceriksizmişiz gibi davranmaları kadar beni sinir eden başka birşey olmadı. Gerisi geçecekti biliyordum zaten.
İnanır mısınız, benim o süreçte de şuanda da misafirim eksik olmazdı ve gezmem de bitmezdi.
Çünkü eğer eve kapansaydım kafayı yerdim.
Kucağımda dünyaya geldiği için son derece huysuz, mutsuz, dur durak bilmeyen ve her şeyi sorunlu bir bebek, karnımda doğacak kardeşi ve ben fırttırı fıttırı gündüz ayrı akşam ayrı gezmedeydim.
Canım çıktı mı, mahvoldum ama eğer bunu yapmasaydım süreci atlatamazdım.
Bir bardak çay içemiyordum, garsonlar halime acır çocuğuma türlü türlü şeyler yaparlardı dursun da ben iki lokma yiyeyim diye.
Ama pes etmedim, benim motivasyonum insan içine karışmak dolayısıyla giyinip süslenmek ve kendimi iyi hissetmek oldu.

Şuan hala aynı durumdayım 2 ve 1 yaşlarında zapt edilemeyen evlatlarım var ama olsun, ben gene durmuyorum yerimde.
Sağolsun dışarıda gören herkes gene yardımcı, bu bile insanı mutlu ediyor.

Benim de 3 aylık bi bebeğim var ve hiç uyumuyo beni tanıyan arkadaşlar bilirler sabahın 8ine kadar ayağımda sallarm oğlumu. Bazen bende çok tükenmiş hissediyorum kendimi ama bunu asla oğluma yansıtmıyorum. Akşam eşim işten gelince çocuğumun bakımını yapıp eşime veriyorum 2 saat falan uyuyorum çok iyi geliyor sonra zaten sabaha kadar ayaktayız. Yani üzme kendini kuzum herkes aynı durumda

Canım benım de bebegım var ve inan kı ne gece ne gunduz uykusu bana haram. Ustelık benımkıler 2 taneler aralarında 1 bucuk yas var sadece. Ben çözümü rezene cayında buldum. Gece veriyorum ikisine de bir güzel uyuyorlar kı normalde asla uyumazlar 3 ten önce ve gece de en az 4 kez uyanırlar. Ben çok yorgun oldugumda rezene cayı veriyorum sakinleşiyorlar ve o gın bır guzel uyku cekıyorum. Sana da tavsiye ederım dene bak nasıl rahatlayacaksın.

Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegime :KK43: biraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi :KK43: vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen:KK43:
Sızıp kadar iyi anlıyorum ki gerçekten çok zor biliyorum. Öncelikle anneniz o sizin kizim bile yardım ederken böyle düşünmesi çok garip destek olunsun istiyor inşan cunku.
Benim de 29 aylik oğlum ve 7 aylik kızım var ve tek bakıyorum annem ara sora gelir yardım etmek çok ister ama onun da kendime göre isleri olur başka torunlarida var beyinlilerle yaşıt kiz kardeşlerim varokuyolar onlarda gelir bi saatlik falan arada dışarı çıkarım markete falan eşin destek veriyorsa bırak sende çık yarim saat bile ayrı kalsan çok iyi gelecek bi neşet almış olacaksin emin ol.
Bende senin gibiyim herşeye kızıyorum bazen sonra vicdan azabından uyuyamiyorum oğlum o kadar zor ki anlatamam hiç uyumaz halada uyumaz gece kalkar arada şuan mesela 2 saattir kızımı sallıyorum uyuşun diye bu oglumdadanda zor bi beek oldu ne olacak bilmiyorum ama alıştım galiba yorgunluğa uykusuzluğa sizde kabullenin bi süre sonra geçecek diye düşünün bu dönemi de atlatsanız büyüyecek ce geçecek.
Ev işi yemek ütü çocuk bakımı gerçekten çok zor hele benim gibi iki tane olunca anamız ağlıyo resmen kayinvalidem sağolsun üst kata torunlarına bakmaya gelir ama kapımızı hiç çalmaz ayrica eşini arar benden isteklerde bulunur sagolsun:)
Üzülmeyin üzmeyin bende oğlumu üzüyorum arada insaniz dayanilmiyo bazen ama sakın olmaya çalışın çocuk olduğunu unutmayın şuan hayati keşfetmeye çalıyor bende aynı hataları yaptım sana çok görmüyorum ama artık daha sakın olmaya çalışıyorum yazın kayinoederim bile farketmişti asabi olmuşsun demişti kimse yardıma gelmiyo zorlaniyorum dediğimde ise kimseye güvenip yapmadın cevabını aldım ever doğru kimseye güvenip yapmadım esim de sakın ol der sürekli kızma uzme sonra çok ağlıyorsun der haklı ama insan bi an dayanamıyor dayanmalıyız şimdi asla ve asla kırmıyorum üzmüyorum tabi ki arada sinirleniyorum ama biliyorum o daha çocuk herşeyi yeni öğreniyor neyse ne çok konuştum bu aralar içimi dökmeye ihtiyacım varmış.

Canım benım de bebegım var ve inan kı ne gece ne gunduz uykusu bana haram. Ustelık benımkıler 2 taneler aralarında 1 bucuk yas var sadece. Ben çözümü rezene cayında buldum. Gece veriyorum ikisine de bir güzel uyuyorlar kı normalde asla uyumazlar 3 ten önce ve gece de en az 4 kez uyanırlar. Ben çok yorgun oldugumda rezene cayı veriyorum sakinleşiyorlar ve o gın bır guzel uyku cekıyorum. Sana da tavsiye ederım dene bak nasıl rahatlayacaksın.
Ay bende denim ya binoküler arasıda 22 ay ve kızım kaç saattir sallıyorum uyumuyo:( cinnet geçirmemek elde değil ki hiç uyumuyorum uyuyamiyorum ben ya:(

Ay bende denim ya binoküler arasıda 22 ay ve kızım kaç saattir sallıyorum uyumuyo:KK43: cinnet geçirmemek elde değil ki hiç uyumuyorum uyuyamiyorum ben ya:KK43:
Valla her zaman yapmıyorum aöa cok yorgunsam yapıyorum cayı içiriyorum deliksiz uyuyorlar canım bi dene istersen. Ben zagen alıstım 3 senedır gunde 3 4 saatlık uykuyla yaşamaya :)

Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegime :KK43: biraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi :KK43: vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen:KK43:
Onun bir bebek olduğunu ve yıllarca uğraşıp çocuğu olmayanları düşünerek şükret,,bencilce davranıyosun sözünü dinlemesini isteyeceksin neredeyse,, sen hiç senelerce çocuk hasetiyle yanıp tutuştun mu? Başkaları evlatlarını severken onlara imrendin mi? Sen hiç çaresiz kaldın mı? Kalmadın oyüzden bebeğine bağırmaya devam edebilirsin kolay gelsin...

Son düzenleme:
Onun bir bebek olduğunu ve yıllarca uğraşıp çocuğu olmayanları düşünerek şükret,,bencilce davranıyosun sözünü dinlemesini isteyeceksin neredeyse,, sen hiç senelerce çocuk hasetiyle yanıp tutuştun mu? Başlarını evlatlarını severken onlara imrendin mi? Sen hiç çaresiz kaldın mı? Kalmadın oyüzden bebeğinden nefret etmeye ona bağırmaya devam edebilirsin kolay gelsin...
Siz de fazla ağır yazmışsınız.
Hiçbir anne bebeğinden nefret etmez, o nasıl bir cümle öyle??

Siz de fazla ağır yazmışsınız.
Hiçbir anne bebeğinden nefret etmez, o nasıl bir cümle öyle??
Annesi için yazmış olduğu cümleyi bebeğine yazdı olarak yanlış okumuşum düzelttim yorumu,,geri kalan yazdıklarımı anlamanız için yıllardır bebek hasreti çekmeniz gerekiyor onun dışındaki insanlar çok anlamıyor bi ağlama sesine dünyaları verecek anne olmak isteyen çok kadın var ve bunlardan biriside benim...

Annesi için yazmış olduğu cümleyi bebeğine yazdı olarak yanlış okumuşum düzelttim yorumu,,geri kalan yazdıklarımı anlamanız için yıllardır bebek hasreti çekmeniz gerekiyor onun dışındaki insanlar çok anlamıyor bi ağlama sesine dünyaları verecek anne olmak isteyen çok kadın var ve bunlardan biriside benim...
Peki sizin anne olamayisinizin nedeni bu bayanmida bu kadar parliyorsun.Sende bu bayanin yerinde olmadigin icin anlayamassin anlatmak istedigini,benimde bir cocugum var ve tek basima bakiyorum birak ayleyi bi arkadasim bile yok kafa dagiticak ve okadar hiperaktiv bi cocukki o yuzden cok iyi anlayabiliyorum ne anlattigini.Hemen olayi baska yere cekmeye calismayin acinizi bu sekilde hafifletemessiniz cok bos bi yorum olmus sizinkisi.

Peki sizin anne olamayisinizin nedeni bu bayanmida bu kadar parliyorsun.Sende bu bayanin yerinde olmadigin icin anlayamassin anlatmak istedigini,benimde bir cocugum var ve tek basima bakiyorum birak ayleyi bi arkadasim bile yok kafa dagiticak ve okadar hiperaktiv bi cocukki o yuzden cok iyi anlayabiliyorum ne anlattigini.Hemen olayi baska yere cekmeye calismayin acinizi bu sekilde hafifletemessiniz cok bos bi yorum olmus sizinkisi.
Bakamıyosanız yapmasaydınız,,,çocuğunuz hiperaktif diye bağırın çağırın ozaman,, benim yorumum sizi ilgilendirmez Boş yorumsa boş cvp yazmışsınız,, anlayan anlar ne demek istediğimi anlamayan kendi bilir.. ben konu sahibine şükretmesini söyledim 13 aylık çocuğa bağırmak hoş değil ki olmayanlar çok iyi anlar

Son düzenleme:
Bakamıyosanız yapmasaydınız,,,çocuğunuz hiperaktif diye bağırın çağırın ozaman,, benim yorumum sizi ilgilendirmez Boş yorumsa boş cvp yazmışsınız,, anlayan anlar ne demek istediğimi anlamayan kendi bilir..
Bakamiyorum diye bir cmle kurdugumu sanmiyorum cocufuma nasil baktitimi bilmeden yorum yapma sizdeki kapasite bunu algilamaya cok musait onun icin daha fazla uzatmaya gerek yok.Ha bu arada bence siz cocuk yapma planlarini erteleyin once bi psikolaga falan gidin pek normal gibi deilsiniz.

Bakamiyorum diye bir cmle kurdugumu sanmiyorum cocufuma nasil baktitimi bilmeden yorum yapma sizdeki kapasite bunu algilamaya cok musait onun icin daha fazla uzatmaya gerek yok.Ha bu arada bence siz cocuk yapma planlarini erteleyin once bi psikolaga falan gidin pek normal gibi deilsiniz.
O kuş beyninle bana cvp vereceğine önce git biraz kitap falan oku belki cahillikten kurtulursun senin gibilere ayıracak vaktim yok benim,, normal olmayan sensin bence sen kendine çeki düzen ver senden anne olsa nolur senin büyüttüğünden nolur..

Bakamıyosanız yapmasaydınız,,,çocuğunuz hiperaktif diye bağırın çağırın ozaman,, benim yorumum sizi ilgilendirmez Boş yorumsa boş cvp yazmışsınız,, anlayan anlar ne demek istediğimi anlamayan kendi bilir.. ben konu sahibine şükretmesini söyledim 13 aylık çocuğa bağırmak hoş değil ki olmayanlar çok iyi anlar
Siz de insallah olunca anlarsiniz...zira ben de 5 asilama sonrasi 2.tup bebek tedavisinde hamilr kaldim oglum dunyaya geldi hamdolsun.simdi 15aylik.20 gunlukken yalniz kaldim annem memlekete donmek zorunda kaldi.esimin ailesi hayatta degil.arkadas yok kapicidan baskasi calmadi kapimizi o da her aksam cop icin:) hala da öyle...bebek kumandasi olan bir canli degil istedigimiz zaman uyutup susturamiyoruz.kaldi ki biz de insaniz.hormonlar bir yandan lohusalik bazen delilik gibi.uykusuzluktan halusinasyon gorur hale geliyor insan.bu demek degil ki yavrumuzdan nefret ediyoruz.atak donemleri asisi disi derken uykusuz desteksiz gecti 15 ay.dogmasaydi daha iyiydi diyen yok.
Insallah sizin de hayirla ve saglikla tez zamanda olur.bana biraz sert geldi yorumlariniz.

Bosverin hic caninizi sıkmayin..

Hala anne sutu emiyor mu? Birseye alerjisi falan mi var acaba? Cocugun enerjisini atmasi icin bencede bir odayi iyicene bosaltin, orda tepinsin dursun. Uyku konusunda egitimi denediniz mi? Hala gec kalinmis sayilmaz. Doktor tabsiyeleriyle birseyler yapabilirsiniz bence.

Bekara es bosamak kolay hesabi. Allah insallah nasip eder sizinde bir evladiniz olursa ve tek basina herseye yetismek zorunda kalipta yetemezseniz o zaman anlarsiniz. Bakamamak meselesi degil bu elbet herkes cocuguna iyi kotu bakar ama hanimlarin anlatmak istedigi sey baska. Siz su an empati yapamiyorunuz o yuzden gereksiz uzmeyin bu insanlari

Back
X