"Bebek yok mu hala?" sorusundan bıkanlar...

bana da habire soruyorlar daha 1 yıllık evliyim
en son birisine off midem bulanıyo dedim
bence hamilesin sen dedi bana ben de hayır değilim imkansız dedim
yok yok dedi kesin hamilesin ben de sonunda hayır adetiim dedim :1shok:
olsun üstüne görüyosundur dedi kafamçokkarıştı:1shok:
düşünün yannniii
yuh yaa insanlar bu hakkı nerde buluyolar ki kendilerinde:umursamaz:

Kendini bilen insan ikide bir ''bebek''sorusunu sormaz.Belki insanların çocuğu olmuyor.Ne kadar ayıp. kafamçokkarıştı
Yok yaşın geçer ,yok işten önemli mi,falancanın kızı ikinciyi doğurdu...
Off,çok banal laflar bunlar.Sıkıcı da. şakkıdı
Bir kulağımdan girer,diğerinden çıkar.
Millet keyfimin kahyası mı ? :dilcikar:

Sen yine bana nazaran iyimişsin.Ben 3 yıllık evliyim 26 yaşındayım kendi isteğimle 2,5 yıl yapmadım istemedim.O sürede bana çok yaklaşıp sordular ama istemiyorum cevabını alınca herkes sustu.Birde bu konudaki net tavrımdanmıdır nedir bir daha yanaşamadılar.Konuyu uzatacaklarını anlayınca hayırlısı deyip başka konuya geçtim öylelikle sustu herkes.Ama tabii bu yılın başında isteyerek korunmayı bıraktım şimdi Rabbim nasip ederse hamiş olmayı diliyorum.Tabii çoğu bilmiyor böyle bir istekte olduğumu.Çocuğum olmuyor sananlar bile var.Cesaret edip soramıyorlar... Zaman içerisinde sizinkilerde yorulacaktır sormaktan.Hem sen daha yeniymişsin tadını çıkar gençsin çok şükür olur inş. zamanı geldiğinde zaten...

Ay evet evet birde bu muhabbet var.Ben ikinciyi doğuruyorum daha duruyomusun diyenler bile var.İyide her sene afedersin gıdaklıyorsun diye ben senin hızına nasıl yetişeyim dimi ama?

saol canım inşallah kk nın güsel annelerinden biride sen olursun...bende erken oldugunu düşündüğüm için istemiorum canım yaa...soranlara karşı benim tavrımda belli aslında ama yinede okadar çok arsız insan denk gelioki...ben çok seviorum bebekleri anne olmak hayatta istediğim tek şe ama daha vakti var die düşünüorum..gel görki bunu kimse anlamıo..rabbim nasip kısmte ederde hamile kalırsam ilk 3 ay söylememeyi bile düşünüorumm vallaa
..

Ay evet evet birde bu muhabbet var.Ben ikinciyi doğuruyorum daha duruyomusun diyenler bile var.ıyide her sene afedersin gıdaklıyorsun diye ben senin hızına nasıl yetişeyim dimi ama?
Herkesin yapısı ,hayat görüşü farklı bir kere.
Bana yakın çevremden kimse bir şey diyemedi henüz,ama kayınvalidem genç yaşta anne olduğu için içinden geçiriyordur eminim.:sm_cool:
Ama onun adına üzgünüm.Daha çok beklemesi lazımçkafamçokkarıştı
Ben tek başıma yaşadığım bir şehirde,tek başıma o sorumluluğu alamam.Kendime güvensem yaparım bir tane.Çocuk doğurmak kolaydı sanki.Eskiden doğurup doğurup sokağa atıyorlarmış.Gerçi şimdi de öyle aileler var.Ben çocuğumun üstüne çok titrerim biliyorum.Kolay değil anne olmak.Kendini hazır hissetmek de önemli.alkisalkisalkis

gecen gun bebek yuzunden yıne kayınvalıdemle kavga ettık bende sana inat doğurmayacagım iştededim lafıı aagzına tıkadım inş bıdaha bu konuyu acmaz lmaz:

Amin canım inş. Rabbim isteyen herkese tattırsın anneliği.Bu yıl bu konuda istekliyim ama bakalım hayırlısı.Hepimizin hakkında hayırlısı ne ise o olsun... a.s

Evet eskiden çok bilinçli olmamış gebeliklerde anneliklerde.Haliyle nasıl büyüdüğünü kendileride anlamamış çocukların.Sorunca büyüdüler işte kendi kendilerine diyorlar.Ben bir defasında tıp merkezinde çocuklu bir bayanla karşılaştım yanındaki ya annesiydi yada kaynanasıydı bilmiyorum.İçerde minik bebekten kan alıyorlardı.Anneside bana dert yanarak 'en ufak bir şeyde hastaneye getiriyorlar'diyordu.Daha yeni anne olmuş kadıncağız haliyle korkmuş getirmiş çocuğunu.Ama işte niye götürüyorsun hastaneye diyenlerde var.Onların çocukları Allaha emanet büyümüş... Birde bununla övünürler hastane yüzü görmedi benim çocuklarım öyle büyüttüm diye.Bende onları anlamıyorum işte....:mymeka:

afedersin ama bu kadarına da başka bişi denmezz
e yuhhh yanii :1shok: :1shok:

ilk önceleri kayınvalideme inat istemiyordum hep dua ediyordum. eşime "yarın öbürgün ....(küfürlü bir söz) bir tane başımıza bela olacak" demişti hemde yanımda. bende sana inat doğurmayacam demiştim. daha sonrada "bu kadından çocuk mocuk olmaz boşa bunu" dedi. bende sizin başınıza bela olmayayım diye doğurmuyorum demiştim. her defasında işte filancanın bebeği olmuş, olacakmış diye laflar. be kadın hiç utanma yokmu sende bebeğimi düşürmeme sebep oldun birde çocukmu istiyorsun. sanki bakacakda. kendi evladını düşünmüyor benimkine mi bakacak. amann sinir oluyorum böyle tiplere.

canım bende aynı dertten muzdarıbım bıde yenı evlenenlere hemen sormaları sınır edıyor nasılsın dıye sormadan cocuk varmı dıyorlar ben şahsen soramam,bende senın gıbı kaynanama inat dogurmayacagımlülülülülülü

Ne kaynanalar var ya :1shok:Allah yardımcınız olsun kızlar ama bence kimseyi takmayın kafanıza yuvanızdaki huzura bakın

O kadar güzel anlatmışsınız ki bana diyecek hiç bişe kalmamış. 4 yıldır kayınvalidem başta olmak üzere annem, anneannem ve teyzelerim dışındaki herkesin günlük vazifesi haline geldi bunu sormak ve benim kayışı koparmama gerçekten ramak kaldı!!!!. kafamçokkarıştı

Bana da çok sorarlardı, ve de çok utanırdım. Yani bu kadar özel bir dururmu, nasıl sorabiliyorlar alenen anlayamıyorum doğrusu.
Üstelik daha 2 yıllık evliyiz.
Ben de herkese "Böyle şeyleri konuşmam, ailemden öyle öğrendim ben, bizde çok ayıptır bu konular" deyip konuyu kapattım, sonra bi daha soramadılar.

Ama şimdi hamileyim, daha da çok yeni bir aylık, ve en az üç ay olana kadar da kimseye söylemeye niyetim yok.

Ben de herkese "Böyle şeyleri konuşmam, ailemden öyle öğrendim ben, bizde çok ayıptır bu konular" deyip konuyu kapattım, sonra bi daha soramadılar.

buna çok güldüm gerçekten çok güzel ders olmuş kaydirigubbakcemile3
inşallah hayırlısıyla tutunsun bebişin sana canım

bende bu aralar acayip sıkıldım bu sorudan ya üff düşünmüyoruz diyodum bu sefer sonradan pişman olursun diyolardı şimdi eşim istemiyo ben istiyorum diyorum muhabbet daha da uzuyor 1seneniz dolmuş artık yapın diyolar en tatlı şeyçocukmuş evde ya tamamda siparişle olmuyo ki bu olduk olmadık ortamlarda tanıdık tanımadık herkes soruyo deli oluyorum laelaelaelaelae

ya bikeresinde hiç unutmuorum..bize misafir gelmişti...boşboğaz kadın bana'' bak canım şimid yap bebegini kayınvaliden bakar'' dedi..bizde henüz 6 veya 7 aylık evliyiz....her neyse kaynana nederse begenirdinz...
'' hımmm ben kendime baktımya bide o kaldı'' dedi:1no2:
yemin ederim şok oldum yaaa....gelde böle bi kadına torun ver işte....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…