- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir yanınız çocuk yap diğer yanınız terk et ana evine dön diyor, fazla uç duygular değil mi?İyi akşamlar herkese...
5 yıllık evliyim...Maddi durumumuz kötü hatta kötü demek az kalır.Çok fazla borcumuz var.Hani söylesem dudağınız uçuklar.Bankalarda kara listedeyiz.Evlenirken borç harçla evlendik öyle çok güzel düğünüm olmadı ama evlendikten bir sene sonra maddi durumumuz bianda düzeldi borçlar kapandı eşim 2.dükkanı açmak istedi zaten ne olduysa ozaman oldu.Bütün yatırımını harcadı hatta krediler çekildi falan.O zamandan beri( yaklaşık 3 yıl olucak ) durumumuz iyi değil.Evi çeviriyor işe girdi bişekilde maaşla kira ödüyor faturaları ödüyor falan ama bize kalan komik bi miktar oluyor tabii...Ailemn durumu iyi buarada..Eşimle tartışmalarımız büyük olur o bağırır ben bağırırım biri alttan almazsa büyür boşanma lafları çok geçer (sadece benim tarafımdan o söylemez )..Ama gelin görünki onu çok seviyorum oda beni en az benim onu sevdiğim kadar seviyor.Evine bağlıdır hiç arkadaşlarıyla gitmez dışarı yemeğe içmeye onlara harcıcağımı karımla harcarım der.Çok dertleşiriz bi arkadaşım o denebilir onunda ben..Detay vermem önemli anlamanız açısında sıktıysam sizi özürdilerim..Eşimin aileside kendi halinde insanlar pek normal değiller ama bana zararları yok :)
Başlıktanda anlaşıldığı üzere inanılmaz bir çocuk sevgim ve isteğim var.Kendi çocuğumu koklamak öpmek bakmak istiyorum.Ama borçlar beni endişelendiriyor yavaş yavaş ödüyor ama büyük borçlar bunlar çok zaman alıcak ve ailesinede daha çok eşim bakıyor (diğer erkek kardeşleride bakıyor ama eşim daha çok çnkü iş için onlarında yatırımlarını aldı ve onlarada borcu var.......:)
Ailemde seviyor eşimi kıyamıyor bende kıyamıyorum eşimde bende çok çocuk istiyoruz ama çok git gelliyim bir yanım çocuk rızkıyla gelir yap herkes her şartta çocuk yapıyor zaten yaşımda geçiyor eşimi seviyorum güveniyorumda diyor diğer yarım dön ailenin evine okadar borç uzun yıllarda anca biter daha benden önce ailesi var bize ev alana kadar borçlar bitene kadar çok zaman var diyor...ne yapıcağımı bilemiyorum burda çok tecrübeli mantıklı kadınlar var bana yol gösterirseniz fikir verirseniz çok sevinirim![]()
''Bebek rızkıyla gelir''. Tamam gelir ama siz bu lafı çok yanlış anlıyorsunuz. Bebeğin gelirken mucize yaratmasını beklemeyin.Olmayan durumunuzu olduracak, var olan sorunlarınızı çözecek hali yok.
doğru söze ne denir...
Siz asgari şartları hazırlayacaksınz bebek için, gerekli ortamı oluşturacaksınız sonra hayırlısıyla, rızkıyla gelsin diyebilirsiniz. Aksi halde zor olan durumunuz daha da zorlaşmış olur.
ailemin durumu iyi bana ellerinden geleni yaparlar ama çocuğu onlara doğurmuyorum bizim bakabiliyor olmamız lazımÇocuk rızkıyla gelir evet ama şöyle sen onun rızkı için parayı kenara koyarsan o onun rızkı olur. sıkıntı içinde büyütmeyin çocuğunuzu İnanın her şeyde gözünüz kalacak en basit bir bebek tulumunda bile bunları maddi durumumuz kötü dediğin için söylüyorum. :)
aah ah düşüncelerim bu yöndede ağır basıyor işte tabiki kolay değilbizim durumumuzda hele hiç değil!Birazdan buralar bebek rızkıyla gelir vs diyenlerle dolar. Ama benim kişisel tavsiyem durumunuzu düzelttikten sonra düşünmeniz. Çünkü bezinden tutun mamasına arabasına bakım ürünlerine kadar hep masraf. Ve büyüdükçe kreş okul vs.. ihtiyaçlar değişiyor ama illaki oluyor.
Dünyaya bir canlı getirmek büyük sorumluluk ve ondan siz sorumlusunuz.
gerçekten seviyorum zaten kaçyıldır onunla beraber çekiyoruz sıkıntıyıgercekten seviyo musunuz onu sorgulayin bence.hem cok seviyorum diyosunuz hemde ortada sirf borc var diye terk etmeyi dusunuyosunuz.esiniz kumarda ickide kari kizla parayi yiyip borc yapsaydi hak verirdim.adam sizin icin arkadaslariyla yemege bile gitmiyor.siz ise borclar bitmez ev alamayiz gibisinden bahane bulup ayrilmayi dusunuyosunuz.evlenirken sadece mutlu guzel gunler icin mi soz veriyoruz birbirimize
hayır çalışmıyorum..ama iş bakıyorum bi süredir yaşımdan dolayı ve tecrübesizliğimden hemen bulamıyorum.Siz calisiyor musunuz?
haklısınız bu düşünceler isteğimi bastırıyorDaha evliliğiniz bile oturmamış. Kavga gürültü yanısıra aileye gitme fikirleri... Artı borç gırtlakta. Bu ortamda en son olması gereken şey bir bebek. Bebek bakmak gül bahçesi değil, herkes dünyaya masrafıyla geliyor. Ve her bebek huzurlu bir ev yaşantısını hak eder.
ailemin dediğide bu işteBekleyin tabiki, çocuk öyle kolay büyümüyor.
Çok masraflı bir iş .
Size komik bir rakam kalırken bu bebeğin ihtiyaçları nasıl giderilecek ?
allah kimseye yaşatmasın bu kadar severken böyle iki uç düşünmek inanın çok zor ama durumumuz bunları düşünmeyi gerektiriyor maalesef..iş bakıyorum belli yaştan snra tecrübesizde olunca biraz zor oluyor ama elbet bulucam uygun bi işBir yanınız çocuk yap diğer yanınız terk et ana evine dön diyor, fazla uç duygular değil mi?
Çocuk yapın yada yapmayın bişey diyemem ama eşinizin borcu var diye sırf bu sebeple onu terk etmeyi düşünmek bana doğru gelmedi. Eşiniz bu borcu kumar oynayarak alkol alarak vb kötü alışkanlıkları nedeniyle yapmış olsa haklısınız derdim ama iş kurmaya çalışmış o da tutmamış ne yazıkki batmış, bu nedenle eşinizi terk etmek yerine beraber çalışıp bu borçları daha kısa vadede ödeme planı yapsanız daha sağlıklı olabilir sanki.
İnşallah dilediğiniz gibi bir iş bulursunuz, biraz durumunuzu toparlayıp tez vakitte bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Maddi durum tabiyki önemli ama yaş faktörünü de dikkate alın zamanı ona göre ayarlayın bence.allah kimseye yaşatmasın bu kadar severken böyle iki uç düşünmek inanın çok zor ama durumumuz bunları düşünmeyi gerektiriyor maalesef..iş bakıyorum belli yaştan snra tecrübesizde olunca biraz zor oluyor ama elbet bulucam uygun bi iş
çok haklısınız ne diyebilirim bilemedimBebeklerin rızklarıyla geldiklerine inanıyorum ancak bu konuda bir çabanız varsa.. ben ikinci bebeğimde hamileliğimin 8. ayında iş teklifi alıp çalışmaya başlamıştım mesela.. millet o aylarda işten çıkıp yatarken ben çalışıyordum.. hatta doğumdan sonra eve gelip maillerimi cevplandırmıştım :) benim için bu bebeğimin şansıydı.. belki siz de bir işe girerseniz, o zaman çok daha iyi olur.. şöyle söyleyeyim kedimin aylık gideri 300 lira civarında.. değil ki bebek.. bezi, maması, aşısı, doktoru, ilacı dersek ciddi bir birikime ihtiyacınız var.. bir de siz ilk kez anne olacaksınız, her şeye özeneceksiniz, en azından istediğiniz kıyafeti, emziği, bakım kremlerini almak için bile 1 maaş fazlasına ihtiyaç var..
Bebeğim 7 aylık...Hamilelikte doğum hariç harcadığımız para 30 bini buldu.Başka bişey demiyorum.
borcun üzerine borç olucak ruh sağlığım zaten hassas artık ne yaparım düşünmek bile istemiyorum..ama ne acıdırki düşünmek zorundayım yaşım ilerliyorMaddi sikinti cekiyorsunuz ve zaten cok bunalmissiniz. Cocuk cok masrafli olur, onu hakettigi sekilde bakabilecek misiniz, beziydi, asisiydi, yatagiydi, pusetiydi. Inanilmaz masraf oluyor. Ustelik hepsi zaruri. Acil bir doktora goturmeniz gerekse ozele goturmek zorunda kalsaniz, nasil odeyeceksiniz?
Kendi borcunuzun ustune bir de cocuk masrafi gelse o cocuga da sabriniz kalmazsa, sinirinizi ondan cikarirsaniz ne olacak?
Bence su anda yapmayin cocuk. Ise girin, birikim yapin, baktiniz esinizin isleri de yoluna giriyor, o zaman dusunun cocugu.
Kac yasindasiniz?borcun üzerine borç olucak ruh sağlığım zaten hassas artık ne yaparım düşünmek bile istemiyorum..ama ne acıdırki düşünmek zorundayım yaşım ilerliyor
iş bakıyorum yaşımdan dolayı ve tecrübesizlikten dolayı hmen olmuyorHiç işe gireyim eşime destek olayım demediniz mi?
Çalışsanız hem eşinize destek olur hem bebeğinizin rızkını çıkarırsınız.
32 yaşındayımKac yasindasiniz?
İyi akşamlar herkese...
5 yıllık evliyim...Maddi durumumuz kötü hatta kötü demek az kalır.Çok fazla borcumuz var.Hani söylesem dudağınız uçuklar.Bankalarda kara listedeyiz.Evlenirken borç harçla evlendik öyle çok güzel düğünüm olmadı ama evlendikten bir sene sonra maddi durumumuz bianda düzeldi borçlar kapandı eşim 2.dükkanı açmak istedi zaten ne olduysa ozaman oldu.Bütün yatırımını harcadı hatta krediler çekildi falan.O zamandan beri( yaklaşık 3 yıl olucak ) durumumuz iyi değil.Evi çeviriyor işe girdi bişekilde maaşla kira ödüyor faturaları ödüyor falan ama bize kalan komik bi miktar oluyor tabii...Ailemn durumu iyi buarada..Eşimle tartışmalarımız büyük olur o bağırır ben bağırırım biri alttan almazsa büyür boşanma lafları çok geçer (sadece benim tarafımdan o söylemez )..Ama gelin görünki onu çok seviyorum oda beni en az benim onu sevdiğim kadar seviyor.Evine bağlıdır hiç arkadaşlarıyla gitmez dışarı yemeğe içmeye onlara harcıcağımı karımla harcarım der.Çok dertleşiriz bi arkadaşım o denebilir onunda ben..Detay vermem önemli anlamanız açısında sıktıysam sizi özürdilerim..Eşimin aileside kendi halinde insanlar pek normal değiller ama bana zararları yok :)
Başlıktanda anlaşıldığı üzere inanılmaz bir çocuk sevgim ve isteğim var.Kendi çocuğumu koklamak öpmek bakmak istiyorum.Ama borçlar beni endişelendiriyor yavaş yavaş ödüyor ama büyük borçlar bunlar çok zaman alıcak ve ailesinede daha çok eşim bakıyor (diğer erkek kardeşleride bakıyor ama eşim daha çok çnkü iş için onlarında yatırımlarını aldı ve onlarada borcu var.......:)
Ailemde seviyor eşimi kıyamıyor bende kıyamıyorum eşimde bende çok çocuk istiyoruz ama çok git gelliyim bir yanım çocuk rızkıyla gelir yap herkes her şartta çocuk yapıyor zaten yaşımda geçiyor eşimi seviyorum güveniyorumda diyor diğer yarım dön ailenin evine okadar borç uzun yıllarda anca biter daha benden önce ailesi var bize ev alana kadar borçlar bitene kadar çok zaman var diyor...ne yapıcağımı bilemiyorum burda çok tecrübeli mantıklı kadınlar var bana yol gösterirseniz fikir verirseniz çok sevinirim![]()