20 yasinda evlendim 28 yasinda bebegim dunyaya gelicek.
Ama ertelememin yasla bir alakasi yok.
35 yasinda da evlensem hemen cocuk yapmazdim. O cesareti gosteremezdim.
bende 30umda evlendim canım. 4 yıl çocuk düşünmedik. Evimizde arabamızda vardı üstelik ama maddi olarak birşeyler yapmak işstedik. Çok şükür 4 yılın sonunda ciddi birikim sahibi olduk. Sonra hadi başlayalım çalışmalara dedik ve hamileyim :) Bence kontrollerini yaptır, yumurtalık rezervlerine filan bir bakılsın. Orada sorun yoksa beklemeni öneririm.
Yasin 30 a durma bence sonucta tam ideal yas.biyolojik saat ilerliyor ve hormonlu yediklerimiz ictiklerimiz.maddi durumda iyiyse ev almayi beklemeyin.yine alirsiniz evinizi biraz gec alin nolmus ki cok istiyosaniz esinizle konusun ortak karar verin.cverin.cahil cuhela degilsiniz tam cocuk sorumlulugu alma yasi sonra hastane hastane dolasirsiniz.ben 28 de evlendim hemen olur derken 35 de anne oldum 6 yil bekledik tanamen kismet.kizim iki ay sonra iki yasina basicak insallah 4 aylikda hamisim napalim Allah in dedigi olur.
Evlat gibisi yok kizim yanimda anne anne diyor yarim yarim opmeye bakmaya doyamiyoruz esimle.anne baba olmak muhtesem birsey..
canım bence yaşla ilgisi var çünkü 20 yaş bebek sahibi olmak için gerçekten çok erken, 35 ve üstü de bazen geç olabiliyor, o yüzden yaşın önemi büyük derim ben. 28 anne olmak için güzel bir yaş, tebrik ederim, umarım sağlıcakla kucağınıza alırsınız
Gerçekten gitgide artıyor muKesinlikle ben de 5 yil beklerdim.2 yas sonrasi çok zor,suan 4 yasinda herhalde zorlugu giderek artacak bana öyle geliyoo
Gerçekten gitgide artıyor mu
Yıkıldım şuan
Kızım 17 aylık. Tünelin ucunda ışık görmeye daha çok var desenize
Korkmalısınız zatenişte bu yorumlar beni çok korkutuyor
Yani şimdi eğer 10 senelik evliler bile boşanıyorsa evlilik oturması diye bişi pek Yok bence :)oo süper sağlıcakla büyütürsünüz inşallahkimisi bekle diyor, kimisi sizin gibi hemen yaptım diyor, kafalar karıştı
Kendi adima soyleyeyim,2 yas öncesiyle kiyaslarsam melek gibiymis.Tanidigim kisiler de 'okula basladiktan sonra gor sen bir de' diyolar.Allah yokluklarini gostermesin,bir birey yetistirmek kolay degilGerçekten gitgide artıyor mu
Yıkıldım şuan
Gerçekten gitgide artıyor mu
Yıkıldım şuan
Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.
Evimiz yok kiradayız ve 3-4 aya kredi çekip bir ev almayı düşünüyoruz. Eşim 1,5 yıldan erken çocuk istemiyor, ben de istemiyordum ama bu ara hep bu konuyu dşünür oldum, aslında yaşım küçük olsa istemezdim ama bilmiyorum kafam karışık
Evimizi alalım, yerleşelim ve kendi evimde çocuk yapayım istiyorum, hani bebekliyken taşınma gibi bir derdim olmaz, hemde çocuk doğana kadar kredinin bir kısmı ödenir, ama ya ev mevzusu uzarsa ve hemen ev alamazsak? yada mesela 1 yıl daha beklersek sonra Allah korusun 2*3 yıl çocugumuz olmazsa? aklıma hep böyle şeyler geliyor, sizce biraz daha beklemekte fayda var mı yoksa bu fikri yavaş yavaş eşimle konuşup, ortak bir karara mı varmalıyız?
Canım nerden konu açıyoruz bende acicam ama bulamadım yerini yeniyim burdacanım ikimizde çalışıyoruz, gelirimiz iyi, o konuda bir sıkıntımız yok çok şükür, evimiz yok sadece
Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.
Evimiz yok kiradayız ve 3-4 aya kredi çekip bir ev almayı düşünüyoruz. Eşim 1,5 yıldan erken çocuk istemiyor, ben de istemiyordum ama bu ara hep bu konuyu dşünür oldum, aslında yaşım küçük olsa istemezdim ama bilmiyorum kafam karışık
Evimizi alalım, yerleşelim ve kendi evimde çocuk yapayım istiyorum, hani bebekliyken taşınma gibi bir derdim olmaz, hemde çocuk doğana kadar kredinin bir kısmı ödenir, ama ya ev mevzusu uzarsa ve hemen ev alamazsak? yada mesela 1 yıl daha beklersek sonra Allah korusun 2*3 yıl çocugumuz olmazsa? aklıma hep böyle şeyler geliyor, sizce biraz daha beklemekte fayda var mı yoksa bu fikri yavaş yavaş eşimle konuşup, ortak bir karara mı varmalıyız?
bakıcı ortalama 700-800 ve ustu ıster...en önemlisi bakacak kimsem yok ve çalışıyorum, işi de bırakmayı düşünmüyorum bu nedenle en büyük masrafı sanırım bakıcı masrafı olacak :/
4 aylik evli bi insan evi düşünmeye ne acele ettiniz ki ev herşey zamanla gelir o konuda kapağa takmaniza gerek yok kirada oturup bebek yapan da çok kişi var ki evi sora aliyolar daha ne diyorsun hatta bebek içinde acele etme esinizle birbirnizi tani ailesini de.. Bi müddet bekle bebek için. Zamani gelince hepsi olur merak etme
Yani şimdi eğer 10 senelik evliler bile boşanıyorsa evlilik oturması diye bişi pek Yok bence :)
Çocuk mevzusuna göre ev araba hesaplarını çok uygun bulmuyorum ben. Hadi maddi sıkıntı olsa tmm belki düşünmek gerek o da 3.-4. Çocukta düşünmek gerek. Yoksa bereketiyle gelir zaten çocuk.
Çocuk ayrı şey, ev almak ayrı. Bu yüzden geciktirmek gereksiz ki zaten çocuk düşünmeye başladığınızda direk olacak da değil yani .
Ben evlendiğim anda düşündüm, 3. Ay hamile kaldım. Şuan çocuğum 1,5 yaşında, ikinciyi düşünüyorum :)
Biran önce olsunlar da büyüsünler . Kariyerimi etkiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?