• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle 2+1 mi 1+1 mi

Babylicious

İf You Were Melody Which One You Would Be
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
2.142
2.838
133
31
Merhaba kızlar sizlere bir şey danışmak istiyorum. Ben yaklaşık 4 bucuk aylık hamıleyım. Şu anda geçici olarak eşimle daha iyi bir yer bulana kadar yaşadığımız bir ev var ev sahibine 10 gune kadar çıkacağımızı soyledık ama henuz ev bulamadık.

Yarın bakacağımız birkaç yer var ama benim gönlüm 1+1 den yana eşim ise 2+1 istiyor bebek odası falan diye. Bende onun yerine 80 90 m2 geniş 1+1 olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü yeni doğmuş bebeği odada bırakıp başka odada uyuyabileceğimi düşünmüyorum. yani yatak odasına bebek beşiğini koysam ve aynı odada uyusak yatak odasında giyinme odası vs yer olucaktır zaten bebeğin eşyaşlarını aynı yere koyarım diyorum.

Şimdi sizce ben yanlış mı düşünüyorum? Yeni ev alana kadar bebeğin bizimle aynı odada kalması kötü mü olur ? Yada 2+1 kiralamak daha mı mantıklı ?

Bence de uzun vadeli düşünmek lazım. Bir zamandan sonra 1+1 eve sığmakta zorlanırsınız. Yeri geliyor bekar insan bile 1+1'de daralıp kendine alan yaratamıyor.

Hangi sehirdesiniz? Istanbulda 2+1ler bile artik 60 70 metrekare. 1+1e sigabilecek misiniz? Bir de 1+1de giyinme odasi nasil olacak anlamadim.
Bence 2+1. Yani sezeryan olmak zorunda kalirsaniz falan yaninizda biri kalmak durumunda olur. Allah korusun insanin basina her sey gelir. Bir arkadas anne akraba biri kalmasi gerekebilir. Hamilelik surecindesiniz sonucta.

Hangi sehirdesiniz? Istanbulda 2+1ler bile artik 60 70 metrekare. 1+1e sigabilecek misiniz? Bir de 1+1de giyinme odasi nasil olacak anlamadim.
Bence 2+1. Yani sezeryan olmak zorunda kalirsaniz falan yaninizda biri kalmak durumunda olur. Allah korusun insanin basina her sey gelir. Bir arkadas anne akraba biri kalmasi gerekebilir. Hamilelik surecindesiniz sonucta.

1 yıl sonra kendı evımızı almayı planlıyoruz ama plan sonucta gercekten bellı olmaz 1+1 yasama acısından kolay olur dıye dusunmustum ama bırılerı de geelbılır ben hıc dusunmedım

istanbuldayım ama bulundugum yerde cok guzel sıteler var cogunda gıyınme odası vs var ınternetten baktıgım kadarıyla 85 90 m2 ye kadar cıkıyor

planımız 1 yıllık ama plan sonucta bebek daha kucuk olacagı ıcın ayrı odada bırakamam dıye dusunuyorum 1 yasında falan olsa uyku duzenı olsa ayrı odası olması gerekır tabıkı

1 yıllık plan mı olur ? Tüm eşyaları bırakıp yudtdışına mı gidiceksiniz öyleyse ev değil apartta olur.

Bebeğin biraürü eşyası olucak onları nereye koyucaksınız ? Biberonu emziği diş kaşıması arabası zartı zurtu?
Hepsini gardropa mı koyacaksınız?
Taşına taşına eşyalar pert olur bebeklede taşınmak Or iş 2+1 bulun rahat edin sonrada taşınmayın.

planımız 1 yıllık ama plan sonucta bebek daha kucuk olacagı ıcın ayrı odada bırakamam dıye dusunuyorum 1 yasında falan olsa uyku duzenı olsa ayrı odası olması gerekır tabıkı
Her uzman farklı bişey söylüyor. 2 yıl aynı odada yatması gerektiğini söyleyende var odasını hemen ayırmanı söyleyende. Ben ayırmadım hemen şahsen.

2+1 hatta mümkünse 3+1. 1+1 bekar evi bence. İmkan yoksa başka tabi.

3+1 de düşündüm hatta kendime calısma odası yaparım bebek dogunca hemen işe donemem evden calısırım dıye dusunmustum ama cok buyuk gelmıstı gozume bebek odası ıllakı olacak ama kullanılmayacak ılk bırkac ay en azından.. eve gelen gıdenı dusunemedım gercekten mısafır falan gelebılır oda zaten bebek dogunca annem yardıma gelır en az 2 3 haftada kalır

1 yıllık plan mı olur ? Tüm eşyaları bırakıp yudtdışına mı gidiceksiniz öyleyse ev değil apartta olur.

Bebeğin biraürü eşyası olucak onları nereye koyucaksınız ? Biberonu emziği diş kaşıması arabası zartı zurtu?
Hepsini gardropa mı koyacaksınız?
Taşına taşına eşyalar pert olur bebeklede taşınmak Or iş 2+1 bulun rahat edin sonrada taşınmayın.

yanı 1 yıl sonra kendı evımızı alırsak zaten tasınacagız ama dedıgım gıbı bıraz temkınlı olmak da gerek ya alamazsak yada baska plan yaparsak falan daha buyuk bır ev sanırım daha ıyı olur

Her uzman farklı bişey söylüyor. 2 yıl aynı odada yatması gerektiğini söyleyende var odasını hemen ayırmanı söyleyende. Ben ayırmadım hemen şahsen.

valla bilemedim bende yanı uzak olmasını ıstemem farklı odada ıcım rahat etmez dıye dusunuyorum.. Birde bebek dogduktan sonra evlılıkte bazı sorunlarda olabılıyormus ben uzak durmak ıstıyorum

3+1 de düşündüm hatta kendime calısma odası yaparım bebek dogunca hemen işe donemem evden calısırım dıye dusunmustum ama cok buyuk gelmıstı gozume bebek odası ıllakı olacak ama kullanılmayacak ılk bırkac ay en azından.. eve gelen gıdenı dusunemedım gercekten mısafır falan gelebılır oda zaten bebek dogunca annem yardıma gelır en az 2 3 haftada kalır
1+1ler bizim burda daha pahalı mesela ve bence 2 kişilik bir aile için bile küçük. Sırf büyük diye mi istemediniz 3 odalı yoksa kirası mı yüksek? Kiralar hemen hemen ayniysa 3+1 de düşünülebilir. 1 yıl sonra planlarınız tutmayabilir daha uzun süre kalmak zorunda kalabilirsiniz. Taşınmak sıkıntı olur o zaman. Şimdi yeni evli çiftler bile 3+1 evde oturuyor. Hobi odası yapıyor, çamaşır odası yapıyor, giyinme odası, oturma odası, misafir odası yapıyor bir şekilde kullanıyorlar.

yanı 1 yıl sonra kendı evımızı alırsak zaten tasınacagız ama dedıgım gıbı bıraz temkınlı olmak da gerek ya alamazsak yada baska plan yaparsak falan daha buyuk bır ev sanırım daha ıyı olur

Neden 1 yıl sonra ? Biyerden para mı gelicek yoksa varolan bişey mi satılı ak? Para mı biriktiriyosunuz?
Para biriktiriyosanız 1 yıl sonra fiyatlar artıcağı için planınız bozulabilir.
Bebeğin beklemediğiniz masrafları çıkabilir.
Birikmiş varsa şimdi alın dolar yüksrk olduğu için inşaat firmaları zor durumda 0 evleri eski evlerden daha ucuza satıyolar ellerine para geçsin diye.
50 kere taşınmakta masraflı iş.

Back
X