• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle 2+1 mi 1+1 mi

valla bilemedim bende yanı uzak olmasını ıstemem farklı odada ıcım rahat etmez dıye dusunuyorum.. Birde bebek dogduktan sonra evlılıkte bazı sorunlarda olabılıyormus ben uzak durmak ıstıyorum
Son cümleyi pek anlayamadım ne gibi sorunlardan nasıl uzak duracaksınız:)
Bu bebeğin karakterine bağlı. 45 dk da bir uyanan bebekse ( benim zilli gibi ;)) ) zaten ister istemez hemen ayıramıcaksınız :)

1+1ler bizim burda daha pahalı mesela ve bence 2 kişilik bir aile için bile küçük. Sırf büyük diye mi istemediniz 3 odalı yoksa kirası mı yüksek? Kiralar hemen hemen ayniysa 3+1 de düşünülebilir. 1 yıl sonra planlarınız tutmayabilir daha uzun süre kalmak zorunda kalabilirsiniz. Taşınmak sıkıntı olur o zaman. Şimdi yeni evli çiftler bile 3+1 evde oturuyor. Hobi odası yapıyor, çamaşır odası yapıyor, giyinme odası, oturma odası, misafir odası yapıyor bir şekilde kullanıyorlar.

burdakıler m2 olarak cok buyuk 140 160 m2 falan aynı zamanda burdakı 1+1 ve 2+1 ler hemen hemen aynı m2 fıyat olarakda 100 200 tl fark edıyor 2 kucuk oda olacagına 1 buyuk oda olsa daha ıyı olur gıbı geldı.. Daha genıs 2+1 ıcın sıte ıcınde degıl normal apt daırelerı olabılır onlarada baktım tabıkı bırkac tanesı cok guzeldı ama gerısı sacmasapan dekore edılmıs kullanıssız gozukuyor

Son cümleyi pek anlayamadım ne gibi sorunlardan nasıl uzak duracaksınız:)
Bu bebeğin karakterine bağlı. 45 dk da bir uyanan bebekse ( benim zilli gibi :KK66:) ) zaten ister istemez hemen ayıramıcaksınız :)
yanı birkac arkadasımdan duydum kendılerı bebek odasında uyumaya baslamıslar esleriyle ılgılenememısler zaman gecırememısler vs vs. Hem aynı oda olursa eşimi uyanduırım bebek uyandıkca :) Hele senınkı gıbı olursa o sabaha kadar otuırsun bebegıyle :KK71: Şaka bir yana oda ilgilenir arada :)

Neden 1 yıl sonra ? Biyerden para mı gelicek yoksa varolan bişey mi satılı ak? Para mı biriktiriyosunuz?
Para biriktiriyosanız 1 yıl sonra fiyatlar artıcağı için planınız bozulabilir.
Bebeğin beklemediğiniz masrafları çıkabilir.
Birikmiş varsa şimdi alın dolar yüksrk olduğu için inşaat firmaları zor durumda 0 evleri eski evlerden daha ucuza satıyolar ellerine para geçsin diye.
50 kere taşınmakta masraflı iş.

Bazı borclarımız var aylık bellı bır butceyle kendımızı sıkmadan o zamana bitmiş olacak sonrasında ev için krediye basvurup alabiliriz hatta ben sımdıden alalım istiyorum sıkıldım tasınmaktan ama bebek de gelınce masraf artacak kendımızı duze cıkarmamız en az 1 yılı bulacak yanı .. Su ankı bulundugum yerde 1 yıl yasamam sansım yok hele bebekle

1 yıl sonra kendı evımızı almayı planlıyoruz ama plan sonucta gercekten bellı olmaz 1+1 yasama acısından kolay olur dıye dusunmustum ama bırılerı de geelbılır ben hıc dusunmedım

istanbuldayım ama bulundugum yerde cok guzel sıteler var cogunda gıyınme odası vs var ınternetten baktıgım kadarıyla 85 90 m2 ye kadar cıkıyor

Ilanlara cok guvenmeyin. Ben de 1 yil olmadi tasindim. 140 yaziyor. Abla yok 120 diyorlar. Gidiyorsun brut 115 110 geliyo iste diyorlar. Balkon duvar apt boslugu dusuyor 90 85 gibi diyorlar. Ev nerdeyse yazanin yarisina dusuyor. Insallah guzel gonlunuze gore bulursunuz

1+1 de insan bogulmaz mi ya :( 2+1 bile çok küçük bence en ideali 3+1.cocuga 1 oda.sizin yatak odanız. Bir oda oturma odası. Birde ütü odası...Benim fikrim bu.utu odasına birde babalı yatak attınız mı gelen giden orda yatar ...en mantıklısı bu

Bebeğiniz sizin odanızda uyusa bile eşyaları, kıyafetleri, oyuncakları için ayrı bir oda olması gerektiğini düşünüyorum.
O yüzden 2+1

burdakıler m2 olarak cok buyuk 140 160 m2 falan aynı zamanda burdakı 1+1 ve 2+1 ler hemen hemen aynı m2 fıyat olarakda 100 200 tl fark edıyor 2 kucuk oda olacagına 1 buyuk oda olsa daha ıyı olur gıbı geldı.. Daha genıs 2+1 ıcın sıte ıcınde degıl normal apt daırelerı olabılır onlarada baktım tabıkı bırkac tanesı cok guzeldı ama gerısı sacmasapan dekore edılmıs kullanıssız gozukuyor

Valla hem giyinme odalı, hem de bu kadar geniş. İstanbul'un hangi semtinden bahsediyorsunuz. Biz taşınmayı düşünüyoruz da. Tam hayallerindeki gibi. :KK49: Konuya gelirsek de bence 1+1 yeterli olur. Sonuçta ilk zamanlar kalsalar bile, her daim sizinle olmayacaklar. Kendinizi zora sokmaya lüzum yok derim. Onun yerine birikim yapın, madem kendi evinizi alma fikrine sahipsiniz. Daha iyi.

yanı birkac arkadasımdan duydum kendılerı bebek odasında uyumaya baslamıslar esleriyle ılgılenememısler zaman gecırememısler vs vs. Hem aynı oda olursa eşimi uyanduırım bebek uyandıkca :) Hele senınkı gıbı olursa o sabaha kadar otuırsun bebegıyle :KK71: Şaka bir yana oda ilgilenir arada :)

emzirdiginiz surece ilgilenemez.
ayrica adam ertesi gun ise gidiyor, dinlenmesi gerekecek, siz bence beklentisiz olun cunku erkekler olu gibi uyuyor killari kipirdamiyor bebek aglarken.
kirada olsa 2+1 olsun, gelen giden olur

C
Merhaba kızlar sizlere bir şey danışmak istiyorum. Ben yaklaşık 4 bucuk aylık hamıleyım. Şu anda geçici olarak eşimle daha iyi bir yer bulana kadar yaşadığımız bir ev var ev sahibine 10 gune kadar çıkacağımızı soyledık ama henuz ev bulamadık.

Yarın bakacağımız birkaç yer var ama benim gönlüm 1+1 den yana eşim ise 2+1 istiyor bebek odası falan diye. Bende onun yerine 80 90 m2 geniş 1+1 olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü yeni doğmuş bebeği odada bırakıp başka odada uyuyabileceğimi düşünmüyorum. yani yatak odasına bebek beşiğini koysam ve aynı odada uyusak yatak odasında giyinme odası vs yer olucaktır zaten bebeğin eşyaşlarını aynı yere koyarım diyorum.

Şimdi sizce ben yanlış mı düşünüyorum? Yeni ev alana kadar bebeğin bizimle aynı odada kalması kötü mü olur ? Yada 2+1 kiralamak daha mı mantıklı ?
Anım 2+1e geç kendi odana da minik bir beşik alırsın yanında kalır sonuçta bebeğin büyüyecek ona ait bir yatak odasıda yap gönlüne göre diz

Valla hem giyinme odalı, hem de bu kadar geniş. İstanbul'un hangi semtinden bahsediyorsunuz. Biz taşınmayı düşünüyoruz da. Tam hayallerindeki gibi. :KK49: Konuya gelirsek de bence 1+1 yeterli olur. Sonuçta ilk zamanlar kalsalar bile, her daim sizinle olmayacaklar. Kendinizi zora sokmaya lüzum yok derim. Onun yerine birikim yapın, madem kendi evinizi alma fikrine sahipsiniz. Daha iyi.

sinpaş ve suryapı sitelerinde var oyle cok :) işte ama bu sıtelerde 1+1 80 85 m2 ye kadar var ama aynı zamanda 2+1 lerde hemen hemen aynı 90 100 e kadar maksımum fıyatlar fark etmıyor cok bende genıs oda severım :) ama bebıs ıcın hangısı ıyı olacaksa onu yaomak ısterım

sinpaş ve suryapı sitelerinde var oyle cok :) işte ama bu sıtelerde 1+1 80 85 m2 ye kadar var ama aynı zamanda 2+1 lerde hemen hemen aynı 90 100 e kadar maksımum fıyatlar fark etmıyor cok bende genıs oda severım :) ama bebıs ıcın hangısı ıyı olacaksa onu yaomak ısterım

Ya tabi bebekli arkadaşlar daha iyi bilir. Ama Yen'i gelin arkadaşların evine gittiğimde bakıyorum, boş boş odalar. Genellikle oturma odası, yatak odası kullanılıyor. Koyacak eşya Yok bir oda boş oluyor hep. Diğer odada kırk yılda bir gelecek misafir için kanepe felan. Çok kalabalık bence. Sonuçta bebek gürültülü deseniz, zaten tek başına bırakıp yatamayacagınıza göre. O gürültü mecbur çekilecek. İstanbul'da 1+1 ve 2+1 arasında kira farkı da var. Kendimi zora sokup, gelen insanın rahatını düşünmezdim bu aşamada. O farkta sonuçta 2 sene bile olsa rahat evin 3 4 taksidine denk gelir. Geniş, modern evleri bende severim. Küçük ayrı 2 ya da 3 oda olacağına geniş fonksiyonel salon en iyisi.

2+1 bak sen, evdeki hesap çarşıya uymayabilir
Eski evimi bende 1,5 yıllığına tuttum, nasılsa taşınacağım diye olmadı 3,5 yıl oturduk
1+1 ev kullanışlı değil, iki kişi için bile yetersiz, kaldı ki misafir falan ağırlamak gerekse çıldırtır insanı
2+1 sizin için daha kullanışlı, odasını ayırmasanız bile bebeğin eşyaları bir sürü olacak, sıkış tepiş fenalık gelir hiç o riske girmeyin

1+1 bekar evi gibi geliyo bana, sadece bebek değil ki olay, kimse gelip kalmayacak mı evinize, daralmaz mı insan yaa kutu gibi yerde

3+1 yayla gibi 150 m2 lik ev tuttuk :KK70: Ben hala çok aşırı büyük olacağını düşünüyorum ama ev bir harika yoksa 2+1 tutacaktım.. Ama bakalım inşallah hayırlı olur ev güzel mutlu bir yuva olur inşallah bebeğimle ve eşimle sağlıkla mutlulukla yaşarız.

Hepinize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim:halay::halay::halay:

Bende 3+1 de oturuyorum dogumum bu ay bebek odası yatak odası ve giyinme odası gelicek kalıcak insanlara yer yok yani salondan başka 3+1 bile yeterli değil bence ama 1+1 den bin kat iyi tabiki

1 oda fazla olsun ne zararı olur ki..:işsiz:Yaşadıkça ev eşya bakımından kalabalıklaşıyor gittikçe sığmıyorsun. Bebeğin beşiğiydi, kıyafetleriydi, oyuncaklarıydı vs. sığmazsınız.

O bebek siz göz kapayıp açana kadar büyüyecek. Ben 2 yaşına kadar 1+1 evde yaşadım zaman geçtikçe eşya artıyor zor sığıyor insan. O yüzden 2+1 olması daha mantıklı. Tabi bütçeye göre herşey.

Back
X