bebekle beraber uyumalı mı, uyumamalı mı?

Ben bebegimle (3aylik) ayri odada yatiyorum ama bebegim besikte uyuyor ben koltukta bazen geceleri uyumakta zorluk cekerse yanima yatiriyorum hemen uyuyor uyansada beni görüp geri daliyor (besiginde uyandiginda aglamaya başlıyor) şuan hem besiginde rahat uyuyor hem yanımda bir bağımlılıgimiz yok ama yaz' a doğru yanima almiyicam artık

Aslinda hep yanımda yatsin istiyorum doya doya sarilayim sadece bebekler bagimli degil aslında bizde bagimliyiz miniklerimize bizi kim ayıracak :D

benim bebeğim 6 aylık ve bizim yatağımız da yatıyor. öyle çok dönüyor ki yatağın bir başından diğer başına kadar gece sürekli alıp başa koyuyorum. kendi yatağında dönemediği için ağlıyor bu yüzden geceleri kendi yatağıma alıyorum. ilerisi için endişeliyim çünkü çok serbest yatmaya alıştı sanırım yada bir sıkıntısı var o yüzden sürekli dönüyor bilemedim. sizce ne yapmalıyım fikriniz var mı?

Benim oglum da 49 günlük. Ilk iki hafta yogun bakımda kaldı. Sadece eve geldigi ilk gece kendi yatağında yattı. Ondan sonra yatmadı bi türlü. Babayı salona kovduk :) birlikte uyuyoruz. Belki yatağı yumuşak gelmistir diye yatağını bile değiştirdim ama nafile. Zaten gündüzleri uykusu yok denecek kadar az. Gece de yatağında uyusun diye zorlayıp uykusunu surekli bölmek istemiyorum cunku yatırdıktan 10 dk sonra Uyanıyo. Ama boyle de nereye kadar bilmiyorum.

Aynı yatağı bilemiyorum ama 2 yaşına kadar aynı odada olabilieceğine dair yazı okumuştum. 2 yaşından sonra mutlaka farklı odada uyumalıymış

merhaba arkadaşlar benim tavsiyem 2 yaşına kadar kesinlikle bebeğinizle yatın güvenli bağlanma için çok önemli .2yaşından sonra emme süreci tamamlanıncada aynı odada ayrı yatağa alıştırın bu süreçte çocuğu sizi yanınıza değil ihtiyaç hissettiğinde siz onu yanına gidin 4 yaştada kendi odasına alıştırabilirsiniz aynı yöntemle ,bu şekilde kademeli olarak çocugun güvenli bağlanması için çok önemli yaşları dikkate alarak bu döenmleri atlatırsanız bağımlılık problemide yaşamazsınız

İlerde sen şikayetci olacaksın çünkü sana alisacak odasında yatmak istemeyecek ağlayacak saatlerce hircinlasacak ve senin hiç özel hayatın kalmayacak ayrıca çocuğun tek yatmamak için sürekli bahaneler üretecek yani çok sorun yaşarsın yataklarinizi ayır 6 aylık olunca odalarinizi ayır bence

arkadaşlar çocuk gelişimiyle ilgili aklınıza takılanları pedagog adem güneşin kitaplarını okuyara yada interentten dinleyerek çözebilirsiniz ben annelik duygusunu adem güneş sayesinde tattım..onun önerisde mutlaka çocukla yatılmalı ilk 2 sene

Ben çalışan bir anneyim. Oğlumun yüzünü geceden geceye görebiliyorum nerdeyse. Bu yüzden yanimda yatması benim kokumu unutmamasini istiyorum ve çoğu gece yanimda yatiriyorum. Kendi yatağı odamda olmasına rağmen orada uyuyunca gece uyanıyor ve yanıma alması bekliyor. Bende kiyamiyorum alıyorum hemen uyuyor.
Oğlum şuan 2 Yaşında evde ona verebileceğimiz bir oda yok. Bu vakitten sonra ne yapmam gerektiği konusunda hiç düşünmemiştim. Sanırım düşünme vakti gelmiş.

Su an iki aylık oğlum ve 14 günlük yogun bakım süreci sona erip evimize geldiginden beri birlikte uyuyoruz :) daha oncede yazmıştım o zaman biraz endişeliydim yanlış mı yapıyorum diye ama birbirimize o kadar alıştık ve bağlandık ki ikimizde gayet mutluyuz :) aleynaayyildz arkadaşımın yukarda bahsettigi gibi bende Adem güneşin bu konudaki yazılarını okudum. O zamandan beri icim daha da rahat bu konuda. Iki yasına kadar emzirmek istiyorum zaten insallah Allah nasip ederse ondan sonra gece yatağına alıştırmayı düşünüyorum.

çok kararsız kaldığım bir konu.
çok küçükken yanımda yatırmamıştım, kendim uykuya çok düşkün biri olduğum için sorun yaşarım diye. çünkü gece emzirsem bile tam uyanıklık sağlayamıyordum, ben de başka yatakta yatırıp gece uyanınca kalkıp emziriyordum. biraz büyüyünce kendime güvenip yatağımıza almaya başladım, 5-6 ay kadar. yine sebebi kış aylarında üstünü açar, uyanıp fark etmem diyeydi. evde kalorifer yansa da çok sıcak yapmıyoruz, üstü açılınca üşüyebilir. sonra dönem dönem bizimle yattı, dönem dönem ayrı. şimdi 2 yaşını geçti, kendi odasında yatıyor. yine de her akşam şansını deniyor, anne ben seninle yatıcam diye :) sabah uyanıyor bazen 6 gibi, 6:30da da normal uyanma vaktimiz zaten, 6da uyanırsa gel diyorum, geliyor yanıma yatıyor yarım saat :)
iyi mi kötü mü bilemedim ama bizim süreç de böyle işte.

Bizde şubatta 2 yaşına giricez ve bizim velette biizmle yatıyor büyük oğlumu hiç almamıştım yatağıma o anne sütüde çok az aldı sanırım bundan kaynaklı beşiğine atıyorduk uyuyordu ama ufaklık öyle değil hala emiyor boş boş çekiyor beşiğine koyuyoruz en fazla 2 saat sonra hop bende nasıl ve ne yapıcağımı tam olarak bilmiyorum bende

Bence 9 aya kadar yaninda yatir.. Besigi odanda olsun yani. Benim bebegim 2 bucuk aylik kucagimda uyuyor butun gece. Ama benim sorunum bebegi gece yataga yatirinca uyanmasi.. Bende cok alistim.bebek olurda yataginda uyursa kendimi yalniz hissediyorum kollarimi nereye koyucagimi sasiriyorum. Yaninizda olmasi bebegin kendini guvende hissetmesi icin onemli. İleride ozguvenli bi birey olucak insallah cocuklarimiz. Sonucta bigun tamamen yanimizdan ayrilicaklar. Bu zamanlarin tadini cikarmaliyiz bence tabi kendimize bagimli hale getirmeden. Belki bi sure zorlanirsin tabiki ama yinede bilincli bi anne oldugunu hatirlat kendine. Kendini deil onun gelisimini dusundugun icin bunu yapman gerektigini hatirla.. Bebeklerde hava yolu nasil aciliyor benide bilgilendir (:

Merhaba hepinize,yazilanlari tek tek okudum elbette her bebek farkli her annenin de bakis acisi farkli,benim kafam su noktada karisik,18 aylik oglum var,dogdugundan beri uyku problemi yasamadi sukurler olsun,ben de sallama ihtiyaci duymadim tabi her uyku vakti yatagina koyardim uyurdu kendi kendine,masallah hala da öyle. Takıldıgım nokta su,ben oglumun besigini ilk 3 ay odamiza koydum,baktim cocuk sabaha kadar uyuyor (gece emmesi yapmiyordu,ben uyumadan önce emziriyordum sabah 6-7 gibi kalkiyordu emmeye) 4.ayda odasina aldim,hic sorunsuz her gece yatagna koydum birkac dakikaya uyudu,hala da ayni durum,sadece arada özlüyorum ayda bir filan bizimle uyuyor. Simdi adem gunes e göre benim cocugum guvenli baglanmadan mahrum mu buyuyor? Baktigimda bir problem gorunmuyor oysa ki? Ne dersiniz?

Merhaba hepinize,yazilanlari tek tek okudum elbette her bebek farkli her annenin de bakis acisi farkli,benim kafam su noktada karisik,18 aylik oglum var,dogdugundan beri uyku problemi yasamadi sukurler olsun,ben de sallama ihtiyaci duymadim tabi her uyku vakti yatagina koyardim uyurdu kendi kendine,masallah hala da öyle. Takıldıgım nokta su,ben oglumun besigini ilk 3 ay odamiza koydum,baktim cocuk sabaha kadar uyuyor (gece emmesi yapmiyordu,ben uyumadan önce emziriyordum sabah 6-7 gibi kalkiyordu emmeye) 4.ayda odasina aldim,hic sorunsuz her gece yatagna koydum birkac dakikaya uyudu,hala da ayni durum,sadece arada özlüyorum ayda bir filan bizimle uyuyor. Simdi adem gunes e göre benim cocugum guvenli baglanmadan mahrum mu buyuyor? Baktigimda bir problem gorunmuyor oysa ki? Ne dersiniz?
Her dr farkli bsey soyluyor detayli arastirmak lazim..bazi dr lara gore de bebegi anne baba yatirmak bebegin kalitesiz uyumasina sebep oluyormus cunku bebek nefes alisverisini anne babaya gore ayarlamaya calisiyormus.benim nacizane gorusum, bu konuda hakli olabilirler cunku mesela bnm esim cok gurultulu uyur.horlamayi gec sagdan sola donerken bile ses yapar,konusur vs vs..ben bile rahatsiz olup uyanirim.nazik bi bebek uykusuda bundan epey etkilenir bence.uyanikken anne babasindan yeterli ilgi ve sevgiyi goren bi bebegin bundan etkilenecegini sanmiyorum.6 aydan buyuk bebekler icin yani.herkes farkli gorustedir tabi...

Merhaba sevgili anneler, bugün size bir akıl danışmak istiyorum.

Ben bebeğimle yan yana uyuyorum ve buna bağımlı hale gelmeye başladım (bebeğim bu konuda kayıtsız gibi :)))

Durum şu, bebeğim 4 günlükken (eve geldiğimizin ikinci akşamı) boğulma tehlikesi geçirdi. Emzirmek için yatağından kaldırdığımda boğazında biriken tükürükler nefes borusuna kaçtı, önce kızardı sonra morardı. İlk yardım eğitimi aldığım için bebeklerde hava yolu nasıl açılır biliyordum, nasıl becerebildiysem bunu uyguladım ve bebeğim ağlayarak normale döndü. Ama yaşadığım korkuyu anlatamam...

Bu olaydan sonra, bebeğimi kendi yatağında ve odasında uyutmaya son derece kararlı olan ben, bebeğimi kendi odama ve yatağıma taşıdım. Günlerce gece ve gündüz bebeğim uyurken gözümü kırpmadan onu izledim. Şayet bir kez daha tıkanırsa kurtarayım diye...Yaklaşık 1,5 ay günde en fazla 1.5 saat uyudum. Neyse ki bu olay tekrarlanmadı. (meğer reflüsü varmış bebeğimin, öksürmeyi de bilmediği için tıkanmış o gün)

Tabii uykusuzluk beni benden aldı. Uyuma süremi biraz arttırdım ama uzunca bir süre düzene girmedi. Hatta buraya bu konu hakkında yazıp deneyimli annelerden biraz moral aldım.

Şimdi çok şükür geceleri uyuyabiliyor bebeğim. Gecede bir veya iki kere emmek için kalkıyor. Onda da hiç uyanmadan emip yatıyor. Gündüz uykularımız da çok düzenli.

Lakin problem şu; ben hala bebeğimle yatıyorum. Önceleri eşimle aramızda yatıyordu. Ancak kendi yatağına alışsın diye, yatağını bizim yatakla birleştirdim. Hala yan yana yatıyoruz ama o kendi yatağında (güya). Ve ben bu durumdan çok memnunun! Eşimde çok memnun. Hatta o bebeğimizin kendi yatağında yatmasını bile istememişti. Bir yanımda sevdiğim adam, diğer yanımda bebeğim. Aralarında ben! Gece boyu bir birine sarılıyorum, bir diğerine...

Bebeğim şu an 3.5 aylık ve onun gelişimi için doğru olanın odasında ve kendi yatağında yatması olduğunu düşünüyorum ancak bu bağımlılıktan nasıl kurtulacağım?

Allah başka dert vermesin dediğinizi duyar gibiyim :) Ancak merak ediyorum, siz olsanız ne yapardınız??
Keyfini çıkar Can'ım ne zamanki aklı almaya başlayacak senin yanından başka biryerde yatmamaya başlayacak o Zaman ayırırsın ben oğlumun bir buçuk yaşında ayırdım odasını alışana kadar 21 aylık oldu ne zaman ki taşındık kızımı da ayırdım 9 aylıkken şimdi ikisi de odalarında uyuyor :)

Biz bu konuda çok geç kaldık kızım 3 buçuk yaşında ve kardeş gelecek kardeşi olmadan ayırmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum konuşuyoruz anlatıyorum ama asla kabul etmiyor odasında korktuğunu ifade ediyor ayrı yatırdığımda gece kalkıp yanımıza ağlayarak geliyor acaba zorlamasam kendi kendine ayrılır mı ki bilemedim

Biz bu konuda çok geç kaldık kızım 3 buçuk yaşında ve kardeş gelecek kardeşi olmadan ayırmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum konuşuyoruz anlatıyorum ama asla kabul etmiyor odasında korktuğunu ifade ediyor ayrı yatırdığımda gece kalkıp yanımıza ağlayarak geliyor acaba zorlamasam kendi kendine ayrılır mı ki bilemedim
Kardeşini de onun odasına koyarsan belki o zaman yatmak isteyebilir benimki öyle oldu çünkü :) ne Zaman ki kardeşinin yatağını da onun odasına getirdim o günü gün odasında uyuyor

Kardeşini de onun odasına koyarsan belki o zaman yatmak isteyebilir benimki öyle oldu çünkü :) ne Zaman ki kardeşinin yatağını da onun odasına getirdim o günü gün odasında uyuyor
İnşallah öyle bişey olursa süper olur zaten akıllandım ikincide bu Yatak konusunda bu kadar esnek olmayacağım konforlu bi uyuma kalmadı artık

İnşallah öyle bişey olursa süper olur zaten akıllandım ikincide bu Yatak konusunda bu kadar esnek olmayacağım konforlu bi uyuma kalmadı artık
Eşinle ilişkilerini etkiliyor mu asıl soru o tabi konfor diye birşey de kalmıyor dün gece kızım 4 ye uyandı yanımıza aldım emzirdim uyandı agular dede anne başladı konuşmaya saatlerce uyanık kaldı öyle bir yatmışım ki kuşağım katlanmış acısından zaten uyuyamadım sonuçta 10 yaşına kadar yanımda yatmayacak ama insan rahatlık konfor aramıyor değil benim gibi uykuya hasret olanlar özellikle

Cocukta ılerıde ozguvenın tam olmasını ıstıyorsanız 6 aydan sonra yatagını,1 yasından sonra odasını ayırmalısınız bununla ılgılı bır yazı okumustum ve cok hosuma gıtmıstı ve dusununce mantıklı geldı 0-6 ay anne sutu alan bır bebek kendı yatagında ok az zaman gecırır 6 aydan sonra ek gıdalara baslama donemı ve bebek artık uyku duzenıne alısmıs olmalı 1 yasında odasını ayırabılırsınız ben kızımı 17 aylıkken odasına ayırdım oglumu ınsallah yasına gırınce ayrı oda yapmayı dusunuyorum

Back
X