• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle taşınma

Kedigiller20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2020
294
458
103
Şuana kadar burda açtığım tüm konularda çok yardımınızı gördüm. O yüzden yardımınıza ihtiyacım var hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var ve tayin sebebiyle taşınmak zorundayım.
Özellikle eşyaları paketleme konusunda fikrinize ihtiyacım var. Kırılacakları gazeteleyip kolileyeceğim ama kıyafetim çok onları nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum. Bebeğin eşyalarını ne zaman paketlemeliyim. Deneyimlerinize çok ihtiyacım var. Çünkü bir ay içinde orda yerleşmiş olmalıyım. Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim. 🙂🙂🙂

Kıyafetlerinizi eleyin 2 yıldan beri giyinmediğiniz herşeyi elden çıkarın. Taşınırken kolaylık sağlar. Kolilerin, hurçların, valilerin içine yerleştirin. Bebeğin kıyafetlerini en sona bırakın ki çok sık değişmek zorunda olduğu için eliniz ayağınıza karışmasın.
En az kullandığınız eşyalardan başlayın paketlemelere mesela çeyizlikleriniz, bu süreçte gelmeyeceği için misafir yemek takımlarınız, yorganlarınız nevresimleriniz vs...
Bir de hurç ve vakumlu poşet bu tarz şeyler için çok ideal oluyor.
Eşiniz, komşunuz yardım ederse her akşam birer odayı az eşyalı ise 2 odayı toplayacak şekilde 1 haftaya kalmaz bitirirsiniz. Düzenli toplarsanız yerleştirmesi de o denli kolay olur.

Kıyafetlerinizi eleyin 2 yıldan beri giyinmediğiniz herşeyi elden çıkarın. Taşınırken kolaylık sağlar. Kolilerin, hurçların, valilerin içine yerleştirin. Bebeğin kıyafetlerini en sona bırakın ki çok sık değişmek zorunda olduğu için eliniz ayağınıza karışmasın.
En az kullandığınız eşyalardan başlayın paketlemelere mesela çeyizlikleriniz, bu süreçte gelmeyeceği için misafir yemek takımlarınız vs...
Eşiniz, komşunuz yardım ederse her akşam birer odayı az eşyalı ise 2 odayı toplayacak şekilde 1 haftaya kalmaz bitirirsiniz. Düzenli toplarsanız yerleştirmesi de o denli kolay olur.
Çok teşekkür ederim. Siz böyle düzenli anlatınca çok pratik geldi. İnşallah öyle düzenli halledebilirim. Orda da işimi kolaylaştırır.

Çok teşekkür ederim. Siz böyle düzenli anlatınca çok pratik geldi. İnşallah öyle düzenli halledebilirim. Orda da işimi kolaylaştırır.
Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyütün. Ben de bebeğim 45 günlükken taşınmıştım. Kullanmadığınız eşyaları önce paketleyin. Yorgan yastık nevresim vs ilk eski bir nevresime sarın geniş bohça gibi. İçine koyabildiğiniz kadar koyup geniş hurçlara koyun. Bu şekilde yolda fazla toz olmaz. Nevresimleri makineye atarsınız taşındıktan sonra.yerleştirirken de önce kabaları yerleştirin. Ben kıyafetleri askıları ile valize koymuştum bir kısmını yerleştirmek pratik olmuştu.

Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyütün. Ben de bebeğim 45 günlükken taşınmıştım. Kullanmadığınız eşyaları önce paketleyin. Yorgan yastık nevresim vs ilk eski bir nevresime sarın geniş bohça gibi. İçine koyabildiğiniz kadar koyup geniş hurçlara koyun. Bu şekilde yolda fazla toz olmaz. Nevresimleri makineye atarsınız taşındıktan sonra.yerleştirirken de önce kabaları yerleştirin. Ben kıyafetleri askıları ile valize koymuştum bir kısmını yerleştirmek pratik olmuştu.
amin hepimiz inşallah. Süper fikir teşekkür ederim askılarıyla götürmek orda çok pratik olur.

bebek eşyalarını en sona bırakın ama büyük olan kıyafetleri falan varsa toplayabilirsiniz onları, oda oda gidin hergün, sadece günlük kullanacağınız kadar tencere tava bırakıp gerisi toplayın, bütün kolilerin üstüne içinde ne varsa yazın ( örn: kıyafet, bebek eşyası, tencere, misafir yemek takımı gibi ) böylece taşının her koliyi kendine ait odaya koyarsınız direk açıp açıp yerleştirmesi çok kolay oluyor ben öyle yapıyorum.

Iyi bir evden eve tasima sirketi bulun, onlar her seyi paketliyor zaten. Siz sadece kiyafetlerinizi toplayin, tabak canak onlar hallediyor. Son tasinmamda boyle yaptim ve sadece 1 tane kasem kırılmışti. Her seyi sapasaglam paketleyip tasidilar.

Önce salondan başlarsanız büyük kolaylık olur. Halısını falan kaldırın, mobilyaları bir kenara düzenli şekilde çekin. Size büyük bir boşluk çıkar. O boşluğa da kullanmadığınız süs eşyaları, tabaklar, tenceler ne varsa kolileyip koyun. Ben eski kıyafetlerimizi porselen, çam eşyaların üstüne sarıp yerleştirdim hep. Gazete yerine cam, porselen tabakları sarmak için streç film kullanırsanız çok pratik olur. Sonra kullanmadığınız yorgan, yastık, battaniye gibi şeyleri hurca yerleştirirsiniz. Kisliklari yerleştirirsiniz. Bebeğin kıyafetlerini, bezini, sabunu, lifini falan bir valize koyun bence. Yeri belli olur aramak zorunda kalmazsınız. Yavaş yavaş halıları, killeri toplarsınız. Bir de gidince hemen giymek için bir valize sizin ve eşinizin kıyafetlerini, dış fırçası, terlik hazırlarsınız. Son olarak en önemlisi sabun, birkaç el bezi, hemen kullanacağınız çaydanlık, tabak, bardak, çatal kasik, çay, şeker vs. özel bir koli hazırlayın. Hepsi tek bir yerde olsun ki gider gitmez koli karıştırmak zorunda kalmayin. Son olarak her kolinin üstüne gideceği oda, içindeki esylaari mutlaka yazın. Şimdiden kolay gelsin :)

koli

her şeye koli

kıyafetler de dahil koli

büyük boy kolilere çöp torbasının içine kıyafetleri koyabilirsiniz

hem kirlenmeyecekleri garanti olur hem üstüne yazabilirsiniz hem de istiflemesi kolaydır

örneğin yatak odası nevresim

yatak odası şifonyer

yatak odası havlu

çocuk odası nevresim

çocuk odası kıyafet gibi gibi

bebeğin eşyalarını en son kaldırırsınız

sonuçta bir bavul bırakın en son doldurun onun bavulunu

ben bir evden diğer eve taşınırken akşam yatmak için gerekenleri yani o akşam için kullanılacak nevresimi yastık vs vs bir yere ayırmıştım

eski evdeki kirlileri topladım bir poşete tıktım o sabah, ayırdıklarımı da gittiğim yerde serdim yattık

geri kalan kolilerin de acelesi yok, bebek küçük zaten yavaş yavaş açarsınız

örneğin kazak kolisi kışa kadar dursa da olur yahut kitap kolisi bir kaç ay sonra açılsa da

çok fazla germeyin kendinizi, fazla da yormayın, eşiniz de yardımcı olmalı tabii

kolay gelsin

Onu nerde bulabilirim hiç bilmiyorum onu
Bir de hazırladığınız koliler eğer kırılacak eşya içeriyorsa içlerinde boşluk olmasın. Bardakları sardınız kolilediniz kolide boşluklar mı var mutfak havlusu filan tıkıştırın. Kırılmayı önler 2 senede 3 kez taşınınca tecrübeler böyle😂

Back
X