(The No-Cry Sleep Solution _Elizabeth Pantley)
Jean Liedloff -The Continuum Concept
Gece yarısı uyanan bir bebeği tasvir ediyor:
Sessizliğin anlamsız dehşetiyle uyanır,hareketsizlik. Bağırır.Başından ayağına kadar istek,arzu ve tahammül edilemez sabırsızlıkla tutuşmaktadır.Nefesini tutar ve bağırır,kafası sesle dolup zonklayana kadar bağırı.Çenesi ağrıyıp boğazı acıyana kadar bağırır.Ağrıya daha fazla tahmmül edemez ve hıçkırıkları güçsüzleşir ve durur .Dinler.Yumruklarını açar ve kapatır.Kafasını bir o yana bir öteki yana çevirir.Hiç birşey yardım etmez.Dayanılmazdır.Tekrar ağlamaya başlar,ama bu incinmiş boğazı için çok fazladır;kısa süre sonra durur.Ellerini oynatır ve tekmeler atar.Durur,katlanabilir,düşünemez,umut edemez.Dinler.Sonra tekrar uykuya dalar.
(the no-cry sleep solution _Elizabeth Pantley)
arkadaşlar daha önce başka bir topicde okuduğum bir kitaptan bahsetmiştim orada bebeği ağlatarak uyutma yöntemi açık açık anlatılıyor ve kitabım sonunda şunlara hazırlıklı olun ve şunları uygulayın diye yazıyordu hazırlıklı olunması gerekenler:kusma,morarma vs idi bebek ağlamaktan kusabilir bunun için yanınızda bez bulundurun ama onu asla yatağından almayın yazıyordu sesini duymamak için duş alın falan diye yazıyordu zaten bu bölümü okuyunca bu yöntemin bana göre hatta türk annelerinin hiçbirine uygun olmadığına karar verdim düşünsenize bebek ağlamaktan kusacak biz bakacağız bu forumda 1 tanne anne bulun bana bunu yapabilecek ben bir daha yazmayacağım
burada bu yöntemi uygulayan arkadaşların çoğu da zaten tam anlamıyla uygulamıyor 10 dakka sonra alıyorlar kucaklarına ve bebekleri çok ağlatmıyorlar zaten eminim
napalım yufka yürekli naif ve anaç bir milletiz biz kıyamayız onlara sallarız emziririz kucaklarız eşşek kadar olurlar gene kıyamayız genlerimizde var
ç
benim kızım 1 hafta sonra 3 aylık olacak...doğduğundan beri gece uykuları daha fazla..ilk ay bile gündüzleri az uyurdu 4-5 aylık bebekler kadar..ilk ay anne sütü yetersizliği sebebiyle ki biz kilo kontrolü ile anladık sallanan beşiğinde uyumaya alıştırdık..hala da öyle...şimdi yavaş yavaş bundan nasıl vazgeçireceğimi düşünüyorum..yani kucakta ya da memede uyumuyor derin ve uykusu çok hafif devamlı uyanıyor en ufak bir çıt sesinden bile tekrar sallamak zorunda kalıyorum beşiğini...bu beşiğe sığmadığında nasıl uyutacağım korkusu sardı beni...sizler tecrübe edindiniz yardımcı olurmusunuz lütfen hangi aylarda kendi kendine uyumasınız sağlayabilirim ve nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?