Bebekler neden uzun süre emerler?????

leylacv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
453
131
103
33
Hanımlar merhaba benim şu an ,40 günlük bi bebeğim var sürekli emmek istiyor ve bu emme işi aralıksız 3 saat sürebiliyor memede uyumayı seviyor. gaz sancısı da var tabi o kadar sonra tam uyudu derken yine başlıyor ağlamaya günüm emzirmeyle geçiyor çok yoruluyorım bu durum düzelir mi sizce ,? Benim gibi olan var mı ?

Hanımlar merhaba benim şu an ,40 günlük bi bebeğim var sürekli emmek istiyor ve bu emme işi aralıksız 3 saat sürebiliyor memede uyumayı seviyor. gaz sancısı da var tabi o kadar sonra tam uyudu derken yine başlıyor ağlamaya günüm emzirmeyle geçiyor çok yoruluyorım bu durum düzelir mi sizce ,? Benim gibi olan var mı ?
Ya doymuyor ya da gazı olduğu için emmek istiyor sürekli cnm

Duzelicekm. En cok emerken rahatcederler. 3 saat olmasi zor olmus. Emzik denedin mi?

bildiginiz keyif yapıyor.
emzirme aralıgı belirleyin gazını çıkartıp devam ederseniz bukadar çok memede kalmaz.
süt birikimi olması için emmeyi kesmesini saglayın.
her agladıgın da emzirmek yerine gazını çıkartmaya çalışın hem acıkma süresi hemde gaz birikintisini engellersiniz

E iyi de 40 günlük daha. Anne karnından yeni çıkmış, alışmaya çalışıyor. Normal yani. Benim oğlum sabahtan akşama kadar emerdi bazen. Bir o meme bir bu meme değiştirir dururdum. Bir de gaz sancısı varmış, bebeğin şu an seni emerek rahatladığı için bırakmak istemiyordur. Sabret annesi, geçer mutlaka.

-Bebekler ilk 3 ay anne memesine yapışık yaşarlar. Bu süreç anneler için çok zordur ve yorar. Bende 2 saat emzirdiğimi bilirim. Emdiği halde aranmaya, uyumamaya devam ederler. Bebeğin doğası bu. 3 aydan sonra emme süreleri azalıyor. bırakın emsin.araya emzik ve biberon sokmadan emzirin.
Bebeğinizin doymadığını düşünüyorsanız 24 saatte toplam çiş miktarı 1 pk margarin ağırlığındaysa doyuyor demektir. -----_Gereksiz mama vermeyin.
-Aylık olarak 500gr ve üzeri kilo alımı normal kabul edilir.
-Rezene ne kendini için, ne de bebeğe içirin. Rezene sandığımız kadar masum değil. Onun yerine yemeklerinize kimyon koyabilirsiniz
- bebek memede keyif yapmaz. dünyaya alışma sürecinde size yakın olmaya anne karnında gibi hissetmeye çalıştığı için tan da yenidoğan gibi davranıyor
-Bu saydıklarımın hepsini yaşamış biri olarak yazıyorum size.
_

Emme refleksleri bebekleri rahatlatıyor. İlk 3 ay, dış dünyaya uyum süreci, bu süreçte memeye daha yapışık oluyorlar. Sonra çevrelerini daha ilgi çekici bulup, gittikçe memeden uzaklaşmaya başlıyorlar. Anne kucağı, kokusu, memesi şuan onun cennetini oluşturuyor. =)) Bu kadar uzun süre emmesi gazını tetikler, çünkü midedeki sindirilmiş sütle, yeni içtiği süt birbirine karışınca gaz yapıyormuş. Açtır diye memede o kadar uzun süre tutmamaya çalışın, kilo alımı iyiyse doyuyordur. Memeden mahrum bırakma da olmaz ama demek ki yavrunun emmeye ihtiyacı var. Emziğe karşı olan bir insanım ama mecbur kalınca her şey kullanılır, biz mecbur kalmadık. Doktorunuza bir danışsanız, belki size güzel bir akıl verir.

Ay ben 3 saat aralıksız emziremem
Yarım saat yetmez mi?
2-3 saat arayla yarım saat olmaz mı ya? Lütfen olsun çünkü 3 saat öyle oturulur mu :mad:

Sağma makinesiyle sağıp biberona doldursam?

Yarım saat yetmez mi?
2-3 saat arayla yarım saat olmaz mı ya? Lütfen olsun çünkü 3 saat öyle oturulur mu :mad:

annelik fedakarlık gerektirir. biberonla verdiğinizde meme reddine davetiye çıkarırsınız. yenidoğanda saatli emzirme yapılmaz. şöyle düşünün yemek yediniz 1 saat sonra yine karnınız acıktı. dur 2 saat daha bekleyeyim demez yersiniz dimi? size muhtaç küçücük bir bebeğe bunu yapmanız ne kadar doğru

Ahh!! Canim benim kızda öyleydi sürekli ağlıyordu , kilo alımı da iyiydi bende sürekli emziriyordum, 6 aya kadar devam etmiştir öyle birdaha olmadı öyle ... Ağızları boş kalıyor ya ondan olabilir emzik vermeyi dene benim kız tutmamıştı emziği .... kolay gelsin sana sabırlar diliyorum

Yarım saat yetmez mi?

Eğer 2 yaşına kadar emzirme niyetiniz varsa araya emzik biberon asla sokmayın. Meme reddi yaşarsınız . Ben bir defasında 7 saat oturmuştum gaz sancısı vardı ve çok ağlamıştı yeter ko ağlamasın diye her şeyi göze alıyorsunuz.
Sağlıklı doğumlar dilerim:KK200:

annelik fedakarlık gerektirir. biberonla verdiğinizde meme reddine davetiye çıkarırsınız. yenidoğanda saatli emzirme yapılmaz. şöyle düşünün yemek yediniz 1 saat sonra yine karnınız acıktı. dur 2 saat daha bekleyeyim demez yersiniz dimi? size muhtaç küçücük bir bebeğe bunu yapmanız ne kadar doğru

Bilmiyorum ki henüz çocuk bakmayı :)
Hiçbir bilgim yok bu konuda
Son aylar araştırıcam artık
3 saat kesintisiz memede dursa bile sürekli süt gelir mi ki?
Arada aralık veriliyordur diye düşündüm

Biberon mecbur olur bi aşamada. çünkü işe döndüğümde sütü sağıp bıraktığımda mecburen biberonla verirler di mi? Yani tam bilemiyorum henüz.
Not: 6 yaşına kadar keyfi biberon kullandım :D o yüzden biberon bağımlılığım var sanırım hala.

Eğer 2 yaşına kadar emzirme niyetiniz varsa araya emzik biberon asla sokmayın. Meme reddi yaşarsınız . Ben bir defasında 7 saat oturmuştum gaz sancısı vardı ve çok ağlamıştı yeter ko ağlamasın diye her şeyi göze alıyorsunuz.
Sağlıklı doğumlar dilerim:KK200:

Teşekkür ederim :)
2 yaş çok uzun ama doğrusunun bu olduğunu biliyorum. 6 aydan sonra ek gıdaya başlıyorlar di mi :) herhalde daha az emer ondan sonra
1 yaşından sonra falan da iyice azalır diye düşünüyorum.
Ben doğumdan çok kısa bir süre sonra annemin sütü kesilmesi dolayısıyla mama ile beslenmişim. Bi zararını görmedim sağlık açısından, çok hastalanan bağışıklığı düşük bir çocuk değildim ama süt olduğu sürece olabildiğince emzirmeye çalışırım tabi. Süt varken mama gereksiz.

Çok doğal. Benim oğlum da öyleydi şimdi 3 aylık olmak üzere alıştık düzene girdi. O emecek ki sizin sütünüz gelsin. Sürekli emmek istemesi doymadığından değil sakın böyle düşünmeyin. Refleks bu ve bu refleks olmasa sütümüz azalır gelmez. Emdikçe süt artar.

bildiginiz keyif yapıyor.
emzirme aralıgı belirleyin gazını çıkartıp devam ederseniz bukadar çok memede kalmaz.
süt birikimi olması için emmeyi kesmesini saglayın.
her agladıgın da emzirmek yerine gazını çıkartmaya çalışın hem acıkma süresi hemde gaz birikintisini engellersiniz
Süt birikimi diye bir şey yok
Asıl dolu olan memelerde süt üretimi azalır.
Emdikçe süt gelir. Sağ sol sonsuz tur atılabilir memelerde

Hatta şu an da emiyor bebeğim ve bir yandan da ağzından atıyor oynuyor, konuşuyor keyfi nasıl isterse :KK70:

Bilmiyorum ki henüz çocuk bakmayı :)
Hiçbir bilgim yok bu konuda
Son aylar araştırıcam artık
3 saat kesintisiz memede dursa bile sürekli süt gelir mi ki?
Arada aralık veriliyordur diye düşündüm

Biberon mecbur olur bi aşamada. çünkü işe döndüğümde sütü sağıp bıraktığımda mecburen biberonla verirler di mi? Yani tam bilemiyorum henüz.
Not: 6 yaşına kadar keyfi biberon kullandım :KK70: o yüzden biberon bağımlılığım var sanırım hala.

Teşekkür ederim :)
2 yaş çok uzun ama doğrusunun bu olduğunu biliyorum. 6 aydan sonra ek gıdaya başlıyorlar di mi :) herhalde daha az emer ondan sonra
1 yaşından sonra falan da iyice azalır diye düşünüyorum.
Ben doğumdan çok kısa bir süre sonra annemin sütü kesilmesi dolayısıyla mama ile beslenmişim. Bi zararını görmedim sağlık açısından, çok hastalanan bağışıklığı düşük bir çocuk değildim ama süt olduğu sürece olabildiğince emzirmeye çalışırım tabi. Süt varken mama gereksiz.
3 saat memede olursa da süt gelir
Asıl dolsun diye beklemek hata
Dolmuş memede süt üretimi azalır yoksa meme patlar yani :))
Biberon olmak zorunda değil
Alıştırma bardağı ya da normal bardakla bile olur
18 ay civarı baya yoğun emiyorlar sonra dişlerin tamamlanmasıyla bitiyor genelde
En az 2 yaş dünya sağlık örgütü ve Sağlık Bakanlığı tavsiye ediyor
Araya plastik girmezse ya da alerjisi filan yoksa meme reddi olmaz genelde
Ayrıca emzik biberon bağımlılık yapıyor resmen

Bence süt varken emzirmek dünyanın en güzel şeyi.
İlk başta benim oğlum hiç kucağımdan inmiyordu sürekli meme de meme 24 saat emiyordu duruyordu nasıl isterse. Ben de onu asla bundna mahrum etmedim. Şükür kilo alımı da iyi bu sebeple. 2,5 kilo çok zayıf doğdu ama emme refleksi çok iyiydi.
Emzirin arkadaşlar. Emzirin ki süt gelsin.

3 saat memede olursa da süt gelir
Asıl dolsun diye beklemek hata
Dolmuş memede süt üretimi azalır yoksa meme patlar yani :))
Biberon olmak zorunda değil
Alıştırma bardağı ya da normal bardakla bile olur
18 ay civarı baya yoğun emiyorlar sonra dişlerin tamamlanmasıyla bitiyor genelde
En az 2 yaş dünya sağlık örgütü ve Sağlık Bakanlığı tavsiye ediyor
Araya plastik girmezse ya da alerjisi filan yoksa meme reddi olmaz genelde
Ayrıca emzik biberon bağımlılık yapıyor resmen

Teşekkür ederim bilgiler için
Evet biberon bağımlılık yapıyor bence de.
Bebeğe bi tane aldım laızm olur diye
İnanır mısınız kendimi zor tutuyorum içine su koyup içmemek için :D
Eşim dalga geçiyor, biberon hasretimi pipet ile karşılıyorum halen. Umarım ben çocuğuma bu hatayı yapmam. (Gerçi halimden şikayetçi değilim :D)

Back
X