• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde ekran süresi

Ms Rachel biz de seviyoruz. Ben yurtdisindayim ve cocuklar bilingual krese gidiyorlar. Ingilizce sarkilari hep ms rachel dan ogrendiler :D Hatta evde kucuk Ms rachel bebegi var surekli ellerinde geziyor.
Herkesin kendi tercihi ben yalan soyleyemem acikcasi, benim cocuklarim izliyorlar ama tamam sure bitti diyince de ortalik yangin yerine donmuyor. Tv kapaniyor ve yatmaya gidiliyor direkt olarak. Onun disinda gun icerisinde surekli got goteyiz. Sarki acarim, kitap bakariz ev isi yapariz. Disari gunde 2 defa cikilir zaten.
Dedigim gibi baslarda tv rahatlatiyor gibi gelebilir ama bir sure sonra sikinti oluyor. Tv acik oldugu zaman ortalikta kosturup daha cok kaos yaratmaya baslamislardi bir ara. Direkt kapattim. Simdi kendilerine oynayacak seyler bulmak zorundalar.
bir de turkiyede var mi bilmiyorum ama bizde toniebox diye birsey var. Kendileri kolayca acabiliyorlar, onun uzerine istedikleri hikayeleri veya sarki calan figurleri koyup dinliyorlar. Bizde peppa pig var, ari maya var bir de cocomelon var. Cocomelon sarki caliyor. Onu acip dinliyorlar.
Sevimli dostların şarkıları da çok güzel oluyor biraz sakinliyor benimki dinleyince

O zaman neden bu kadar çocuk diye ısrar ettin madem tek başına büyütecektin bunuda anlamiyorum ya yeterki doğurun dimi gerisi hiç önemli değil
Bilemedim doğur ben bakarım diyen kaynanamın doğurunca psklojim bozuk deyip gelmeyeceğini bilemedim anneannem felç geçirecek ve annemin ona bakmak zorunda kalacağını bilemedim ablamın fıtığının patlayacağını bilemedim. Yani bir söylemediğiniz bu kalmıştı yuh artık

Bilemedim doğur ben bakarım diyen kaynanamın doğurunca psklojim bozuk deyip gelmeyeceğini bilemedim anneannem felç geçirecek ve annemin ona bakmak zorunda kalacağını bilemedim ablamın fıtığının patlayacağını bilemedim. Yani bir söylemediğiniz bu kalmıştı yuh artık
Yoo ben bu kişilerden bahsetmedim kocanızdan bahsettim hani kocanla yaptın ya bu çocuğu

5 dk ağlamıyor arkadaşlar inanın sizin tahmin edeceğinizde daha tahamüllü bir insanım ben 2 sene tüp bebek yaptım hamileyken hergün şantiyelerde 100 işçiyi kontrol edip 50 bin adım atan biriydim adımlarımı bir bir burda paylaşabilirim asla kolay kolay pes etmem keşke 5 dk ağlasa dediğiniz gibi gidip gelsem hiçbir oyuncakla oyalanmıyor hiç kimsem yok yanımda evet DESTEKSİZ BÜYÜTÜYORUM eşim akşam 8 de geliyor sabah 5 de gidiyor o asan kesen eleştirel tayfa ben ekransız yaptım diyosa çocuğu akıllıdır nokta. Herşeyi denedim herşeyi durmuyor yani bi ağladımı susmuyor morartıyor kendini yarım saat bu yüzden tuvalete gidemediğim için 10 gün kabız oldum yorgunluktan sütüm kesildi eleştirin diye yazmadım varsa aynı sorunu yaşayan alternatif bir çözüm bulan çözümünü yazsın harici olanlar konuşmasn
Ben yanımda götürdüm hep benim ki de aşırı kusan bir bebekti ne olur ne olmaz diye yatırıp gidemiyordum böyle de hoş olmuyor ama yapacak bişey yok olmadı sizde banyonuzda yer varsa yanınıza alın ya da kapıyı açık bırakıp sizi göreceği şekilde koyun bende başka yöntem bulamamıştım

Iyi de olan olmus yani ve artik cocugunuz var. Ben de basta hic istemedim kocam cok israr etti. Benim hic kimsem yok ve ise gidiyorum. Bunlara ragmen butun sorumluluklari bende cocuklarin. Evin de butun sorumlulugu bende. Yapabilecek birsey yok sizin cocugunuz ve siz bakmak zorundasiniz. Bu iste tek basinasiniz.
Cocugunuzu da nasil yetistirmek istiyorsaniz ona gore yetistirirsiniz.
Buraya birsey yazdiginizda insanlarin sizi elestrebilecegini de bilmeniz lazim.
Ama tek basima bakiyorum demek bir bahane degil buradakilerin dedigi bu. Herkes gunun sonunda tek basina bakiyor cocuguna.

Ya ne linçlemişsiniz, tamam hepiniz süper annesiniz sizden harikası yok

Ben de bebeğime ekran vermiyorum, ekran verilmesini savunmuyorum ama yazan kişiye güzel bi dille de başka çözümler söyleyebilirsiniz , sanki dünyanın sonunu getirdi ne bu tepki ya bi sakin olun

5 10 dakika ekran için çok uzun. Çözüm olarak, küçük bebekler için ekranın hızlıca değişmediği zeka kartlarının olduğu bi video vardı , müzik var ve sadece tek bi zeka kartı gösteriliyor ekran da , öyle bi şey en azından böyle tuvalet zamanlarında kurtarıcı olabilir

Bi de mesela benim oğlum piyanolu oyun halısı vardı , 6. Ayına kadar 5 10 dakika oyalanıyordu onunla, ondan var mı sizde?

Ya ne linçlemişsiniz, tamam hepiniz süper annesiniz sizden harikası yok

Ben de bebeğime ekran vermiyorum, ekran verilmesini savunmuyorum ama yazan kişiye güzel bi dille de başka çözümler söyleyebilirsiniz , sanki dünyanın sonunu getirdi ne bu tepki ya bi sakin olun

5 10 dakika ekran için çok uzun. Çözüm olarak, küçük bebekler için ekranın hızlıca değişmediği zeka kartlarının olduğu bi video vardı , müzik var ve sadece tek bi zeka kartı gösteriliyor ekran da , öyle bi şey en azından böyle tuvalet zamanlarında kurtarıcı olabilir

Bi de mesela benim oğlum piyanolu oyun halısı vardı , 6. Ayına kadar 5 10 dakika oyalanıyordu onunla, ondan var mı sizde?
Var çok sevmiyor onu. Bir tırtıl önermiş biri geldi şimdi sevdi gibi bakalım diş çıkartıyormuş birde. alıştım saçma yorumlara gülüp geçiyorum valla bıraktım ego tatmin etsinler.

Konudan bağımsız, bir öğretmen olarak şunu söylemek isterim; aman ağlamasın diye yetiştirdiğimiz çocuklar ileride hem etrafına hem ailesine hem de kendisine zarar veriyor. Bırakın biraz ağlasın, şimdiden öğretin istediği herşeyin olamayacağını. İlk başta yarım saat ağlar, sonra 20 dk ağlar ve gitgide alışır. Böyle giderse istekleri bitmez siz de çok yıpranırsınız, bebekken bırak ağlasın demek büyüdüğünde bırak ağlasın demekten daha kolay inanın.

Kızlar hepsini okumadım msjların ama yürüteç için sonuç ne ? 👀 2. El almayı düşünüyorum. Ya bu yere vakumlu olandan kızım düştü 2 kez kafasını vurdu yani. Olmuyo wc falan gitmek çok zor. Artık emekliyor bıraktığım yerde oyalanmıyor. 🤷‍♀️🤷‍♀️

Kızlar hepsini okumadım msjların ama yürüteç için sonuç ne ? 👀 2. El almayı düşünüyorum. Ya bu yere vakumlu olandan kızım düştü 2 kez kafasını vurdu yani. Olmuyo wc falan gitmek çok zor. Artık emekliyor bıraktığım yerde oyalanmıyor. 🤷‍♀️🤷‍♀️
Yurutec degilde ittirilebilir yurume yardimcilari var onlardan bak

Ben kullandım yemek yapabilmek veya WC giderken kapıdan bakıyordu fakat fazla durmadı 4-5 dk duruyordu oda beni al diye peşimde gezerek.
Olabilir içinde durması da mesele 😅 biz yemek yerken mama sandalyesinde de öyle yapıyo kucak istiyo. Masayı kurcalayacak illa. tüm oyunları yere atıyo. Tamamen keyfine bağlı durup durmayacağı. 😁😁 bugün ebebek te gördük bi denedik öyle. Aklım kaldı napsam diye. Etrafımda kimsede de yok yani olsaydı biraz kullanır verirdik. 🫣😉

Eklentiler

• 1000169434.webp
    1000169434.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 19
Olabilir içinde durması da mesele 😅 biz yemek yerken mama sandalyesinde de öyle yapıyo kucak istiyo. Masayı kurcalayacak illa. tüm oyunları yere atıyo. Tamamen keyfine bağlı durup durmayacağı. 😁😁 bugün ebebek te gördük bi denedik öyle. Aklım kaldı napsam diye. Etrafımda kimsede de yok yani olsaydı biraz kullanır verirdik. 🫣😉
Yani 3 çocuğumda da kullandım.Öyle çok sevdiklerini söyleyemeyeceğim. Biri 9 aylık yürüdü pek ihtiyaç olmadı biri 1 yaşında biride 11 aylık hiç bir sorun olmadi. Hele sonuncusu koymamla al beni demeye basliyordu. Benim hatırladığım o 7-8 aylikdi koydugumda kendi başına tutunup ayağa kalkabiliyordu saniyelik düşüyordu o sıralar ,ozaman koymustum. Yerede basıp gidebiliyordu ama memnun değildi döne döne ağlayarak peşimdeydi. Bu oyuncaklı falan belki kısa süre oyalar. Fazla tutmazsan sıkıntı değil oyalanir.

@Ovulasyontest okudum msjları. Ve şok oldum. Cidden neden bu kadar kaba davranıyoruz ve kolay ahkam kesebiliyoruz ? 😔😒 Zor durumda olan bir anne yardımcı olacak tavsiye istemiş. Bnm kızım o hareketli ve ışıklı oyuncaklardan korkuyo ve sevmiyo. Her bebek farklı evet. 🤷‍♀️ Kendini kötü hissetme. Sen kötü bir anne değilsin. Hatta çocuğun için tek mükemmel anne sensin. O senin bebeğin. Kimse senin bebeğini senden daha iyi tanıyamaz ve senden daha iyi bakamaz. Yalnız değilsin üzülme. 🫂 🤍 olumlu tavsiyeleri al gerisini bir daha okuma bile. Bebeğinin sana ihtiyacı var sen iyiysen o da iyi olur. Rabbim zor zamanlarımızı kolayca atlatabilmeyi nasip etsin. Birde benden naçizane tavsiye bebeğine Kuran dinlet, okuyabiliyosan sen oku. İnşallah rahatlar sakinleşir. Şifa Allah katında. Dua edelim birbirimize. 🤲🏻😇 unutma "Şüphesiz zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık vardır." (İnşirâh Suresi, 5-6) selametle güzel anne. ✋🏻

Back
X