• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklere aşı yaptırılmalımı

Su çiçeği geçirdik biz cokta kolay atlattık elhamdülillah. Büyük kızım 4 yaşına girecek daha hic ilaç bile kullanmadık su çiçeği geçirdiği zamanda kendiliğinden geçti sadece yaralara kantaron yagi sürdüm. Aşılar bağışıklığı düşürüyor çocuklar hep ya alerjik ya egzama ya epilepsi ya da otizm eskiden bu kadar vaka yoktu neden arttı bu hastaliklar o zaman
Su cicegi zaten basit bir virus Avrupa da asisi yapilmiyor bu gecti diye hepsini boyle atlatacaginizi saniyorsunuz Allah korusun ama menenjit, kizamik kabakulak cocuk felci bunlar su cicegine benzemez ve telafisi yok.
gercekten sifir bilgiyle insanlari yonlendirmeniz icler acisi mesleki hayatimda da karsilasiyorum tek edebilecegim dua Allah cocukalrinizi korusun.

Su çiçeği geçirdik biz cokta kolay atlattık elhamdülillah. Büyük kızım 4 yaşına girecek daha hic ilaç bile kullanmadık su çiçeği geçirdiği zamanda kendiliğinden geçti sadece yaralara kantaron yagi sürdüm. Aşılar bağışıklığı düşürüyor çocuklar hep ya alerjik ya egzama ya epilepsi ya da otizm eskiden bu kadar vaka yoktu neden arttı bu hastaliklar o zaman
Su çiçeği mi yani tek mesele ?
Menenjit ten haberin var mı senin
Eskiden de bu vakalar vardı ama sosyal medya yoktu bilinçlenmek yoktu haberimiz olmuyordu canım benim.

Su cicegi zaten basit bir virus Avrupa da asisi yapilmiyor bu gecti diye hepsini boyle atlatacaginizi saniyorsunuz Allah korusun ama menenjit, kizamik kabakulak cocuk felci bunlar su cicegine benzemez ve telafisi yok.
gercekten sifir bilgiyle insanlari yonlendirmeniz icler acisi mesleki hayatimda da karsilasiyorum tek edebilecegim dua Allah cocukalrinizi korusun.
Bi tek siz herseyi biliyor gibi konuşuyorsunuz neyin ne oldugunu asi yaptırmayanlar da cok iyi biliyor hatta sizden daha iyi biliyorlar emin olun bu karar kolay verilebilecek bir karar degil kac doktor dinledim kac makale okudum çevremde madur olan insanlarda var ve de bende meslek hayatımda öğrencilerim içinde çoğu çocuğun biseye alerjisi var sağlıklı cocuk sayısı azalıyor bizim zamanımızda sınıfta alerjisi olan cocuk bilmiyorum cok nadirdi.

Su çiçeği mi yani tek mesele ?
Menenjit ten haberin var mı senin
Eskiden de bu vakalar vardı ama sosyal medya yoktu bilinçlenmek yoktu haberimiz olmuyordu canım benim.
Ben su çiçeğini cevap olarak verdim birine su cicegine yakalansin gor yazmis sizde de okuma anlama eksikliği var sanırım. Tabiki bütün hastalıklardan haberim var hepsini araştırdım ben eski zamanda savaş vardı yokluk vardi simdi çocuklarımızı en iyi gıdalarla besliyoruz bağışıklıklari hastalıkları atlatmalari icin daha güçlü aşılar bu kadar mucizevi bisey olsaydı aşı olan cocuklar ve olmayanların ölüm orani hastalıklara yakalanma istatistigi kiyasmalari yapilirdi ama korkuyorlar yapmaya gerçekler ortaya çıkacak diye

Ben su çiçeğini cevap olarak verdim birine su cicegine yakalansin gor yazmis sizde de okuma anlama eksikliği var sanırım. Tabiki bütün hastalıklardan haberim var hepsini araştırdım ben eski zamanda savaş vardı yokluk vardi simdi çocuklarımızı en iyi gıdalarla besliyoruz bağışıklıklari hastalıkları atlatmalari icin daha güçlü aşılar bu kadar mucizevi bisey olsaydı aşı olan cocuklar ve olmayanların ölüm orani hastalıklara yakalanma istatistigi kiyasmalari yapilirdi ama korkuyorlar yapmaya gerçekler ortaya çıkacak diye
En iyi gıdalarla mı besliyoruz ? Asıl eskiden herşeyi organikti
Asıl şimdi düzgün bir gıda yok
Sen çok yanlış yerdesin boşver düşüncelerini kendine sakla
Olur olmadık şeylerle buradaki diğer annelerin kafalarını bulandırma

İki aylık bir bebeğim var sizce yaptırmalımı yoksa yaptırmamalımıyım yaptıranlar yan etkilerş oldumu yaptırmayanlar bebekleri hasta oldumu siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında çok kararsızım kimisi yaptr kimsi yaptırma diyor
İlk kızımda zorunlu her aşıyı yaptırdım, aşıların otizm yaptığı ile ilgili bilimsel net kesin bir araştırma yok, yalnız kızamık aşısının ensefalit yapabileceği ile ilgili bir sürü makale, araştırma vb var, o yüzden 1 yaş aşısından çok korktum, hatta kendi Dr umuza sordum, o da bunu yapma ihtimali evet var yok diyemem hatta başka şeyler de olabilir dedi ama kararı siz vereceksiniz dedi, olmamayı göze alamadığım için yaptırdım. Bu arada aşılı veya aşısız kızamık hastalığına yakalanırsa da ensefalit olma ihtimali var. Ben sadece canlı aşı olduğu için bile isteye virusle karşılaşmadan virüsü vücuda vermek konusunda endişe etmiştim. Neyse şükür ateş dışında bir şey olmadı. Diğer aşıların ateş dahil herhangi bir yan etkisi olmadı ama 18 ay aşısından sonra koltuk altı lenf bezi şişti, onunla bir kaç ay uğraştik, aşıdan olduğunu söylediler, tamamen iyileşene kadar da sağlık bakanlığı da sağlık ocağı da sürekli aradı nasıl oldunuz diye..şimdi hamileyim, yaptırmamayı göze alamıyorum çünkü sürekli göç alıyoruz..inşallah sorunsuz atlatırsınız, atlatırız hepimiz..kimse size ol bir şey olmaz da.diyemez, olma bir şey olmuyor da diyemez, hepsi olasılık dahilinde.

Back
X