- Konu Sahibi beyazbegonvil
-
Arkadaslar
Hazir mamalarda cok zararli maddeler oldugu
Bebegin genlerini tamamen degistirdigi
Buyuduklerinde cok sikintilar yasayacaklarini okuyrum
Kahroluyorum
mama takviye zorundayim
8aylik bebege inek sutu de verememki
Ne yapicam ya icim yaniyor napmaliyim lutfen gida onerin
Dr mama devam diyor ama ben vermek istemiyorum
Nerde okuyorsunuz? Kaynak nedir?
8 aylık her şeyi yiyebilir mama yemese de olur ama.Mama yemese et tavuk hormonlu.Balık da kurşun var.
Sebze meyve tarım ilaçlı.Kuru bakliyatların çoğunun genetiğiyle oynanmış.
Hava zaten kirli, su tahlilleri hep mikroplu.Katkı maddesiz hazır gıda yok.
Sıkma canını birşey olmaz Allaha emanet.Moral mi verdim moral mi bozdum bilemedim.
8 aylık her şeyi yiyebilir mama yemese de olur ama.Mama yemese et tavuk hormonlu.Balık da kurşun var.
Sebze meyve tarım ilaçlı.Kuru bakliyatların çoğunun genetiğiyle oynanmış.
Hava zaten kirli, su tahlilleri hep mikroplu.Katkı maddesiz hazır gıda yok.
Sıkma canını birşey olmaz Allaha emanet.Moral mi verdim moral mi bozdum bilemedim.
Formül mamalar en masum olanı. Her gıda çok faydalı da formül mamamıymış zararlı olan.
Hormonlu tavuk, et, sebze meyve hepsi genetiği ile oynanmış, kanserojen madde kaynıyor her taraf. Siz en iyisi mamanıza devam edin. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor formül mama, inek sütüne geçtiğinizde farkedeceksiniz...
İnternet bilgi kirliliği ile kaynıyor, her yazılana inanmayın...
malesef haklısın canım ama muhtemel sebzelerden bebeğine çorbalar yapabilirsin.Elbette onlarında belki genetiği ıvırı zıvırı ile oynanmış ama emin ol mamalar kadar koruyucu madde katkı maddesi yoktur içinde.Bu haberlerde bile çıktı.İşlenmiş olan herşey diğerlerinden çok daha zararlı unutmayın bunları.Kaşık meyveler var bazı mamaların.Onu verene kadar git pazardan al meyveyi çocuğuna kendin püre yap meyveli yoğurt yap o hazır satılan kaşık mama ve meyvelerden çok daha sağlıklıdır unutmayasın.
Sana bir tarif vereyim bebeğine yap tavsiye ederim.
ISPANAKLI ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler
300 gr. ıspanak
2 çay bardağı tel şehriye
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve yeteri kadar içme suyu
Nasıl Yapılır?
Zeytinyağını ve küçük doğranmış soğanı tencereye alıp sarartın. Salçayı ekleyip karıştırın.
Ispanağı ince ince doğrayıp ekleyin. üzerine tavuk suyu ve 3-4 bardak içme suyu ve tuzu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyin. Şehriye yumuşamaya yakın karabiberi ekleyin. Suyu az gelirse biraz sıcak su ilavesi yapın.
BUNUDA BLENDIRDAN GEÇİRDİNMİ BEBEĞİN İÇİN SAĞLIK DEPOSU BİR ÇORBA OLACAKTIR.Slaça şu bu ağır gelir deme canım malzemleri aza indirerek kullan ama mutlaka alıştır bebeğini ki damak tadı yerine otursun.
6 aydan sonra bir çok şeyi verebilirsin bebeğine ,,, ben hiç mama kullanmadım çünkü kızım doğmadan önce kursa
gitmiştim bebek bakımı üzerine ve hocamız asla mama kullanmamamız gerektiğini söylemişti.......Her besinin doğal
olanını tercih ettim ama doktorumuzun önerdiği vitamin takviyesini de uyguladım 1 yaşına gelene kadar şimdi kızım yaşıtlarından çook daha yapılı...
Ama şu da bir gerçek ,,, artık insan ne yerse yesin içinde mutlaka katkı maddesi var maalesef........
Bunu bende duydum formül mamalar gdoluymuş o yüzden Ben iki kızımada formül mama hiç vermedim . Sütümün yeterli gelmediğini düşündüğüm zamanlarda zaten bir yaşına kadar yeterliydide sonra sütümün az geldiğini hissettiğim zamanlardaysa arı mama yada ülkerin goggly sini keçi sütüyle takviye yaptım. Sonra devam sütleri çıktı şimdi biri 1 diğeri 3 yaşında yemek dışında aralarda ya keçi sütü ya devam sütü yada inek sütü veriyorum. Yalnız şimdi keçi sütü bulmakta zorlanıyorum. Ama sütüm olmasaydı bir yaşına kadar formül mama verirmiydim bilmiyorum sonuçta ilk altı ay inek sütüyle beslene iyeceğine göre vermek zorunda kalırdım sanırım. O tahıllı mamalar kavonozlardaki püreler hiçbirinşn tadını bilmezler evde hep taze yaptım tahıl ihtiyaçlarınıda yemeklerinin içine kattım. Tabi arkadaşların dediğigibi şimdiki yediğimiz ney katkı maddesiz ki tavukları bile piliçken bir haftada ilaçla tavuk yaptıklarına göre kimbilir daha neler var.
malesef haklısın canım ama muhtemel sebzelerden bebeğine çorbalar yapabilirsin.Elbette onlarında belki genetiği ıvırı zıvırı ile oynanmış ama emin ol mamalar kadar koruyucu madde katkı maddesi yoktur içinde.Bu haberlerde bile çıktı.İşlenmiş olan herşey diğerlerinden çok daha zararlı unutmayın bunları.Kaşık meyveler var bazı mamaların.Onu verene kadar git pazardan al meyveyi çocuğuna kendin püre yap meyveli yoğurt yap o hazır satılan kaşık mama ve meyvelerden çok daha sağlıklıdır unutmayasın.
Sana bir tarif vereyim bebeğine yap tavsiye ederim.
ISPANAKLI ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler
300 gr. ıspanak
2 çay bardağı tel şehriye
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve yeteri kadar içme suyu
Nasıl Yapılır?
Zeytinyağını ve küçük doğranmış soğanı tencereye alıp sarartın. Salçayı ekleyip karıştırın.
Ispanağı ince ince doğrayıp ekleyin. üzerine tavuk suyu ve 3-4 bardak içme suyu ve tuzu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyin. Şehriye yumuşamaya yakın karabiberi ekleyin. Suyu az gelirse biraz sıcak su ilavesi yapın.
BUNUDA BLENDIRDAN GEÇİRDİNMİ BEBEĞİN İÇİN SAĞLIK DEPOSU BİR ÇORBA OLACAKTIR.Slaça şu bu ağır gelir deme canım malzemleri aza indirerek kullan ama mutlaka alıştır bebeğini ki damak tadı yerine otursun.
Harikasin ya
İste ben bunu istiyorum mamaya muhtac olmadan ek gida
Neler yedirdin mesela
Yada kaynak onerirmisin okuyup ogrnebilecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?