Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Doktorlara artık güven kalmadı, pazarlamacı gibi çalışıyorlar; çocuk doktoruna gidiyorsun mamayı,bitki çayını vs.. markası ile veriyor, dişçiye gidiyorsun diş macununu markası ile veriyor,dahiliyeye gidiyorsun marka yazıyor.
Fabrikalarda yapılan hiç birşeyin faydalı olduğuna inanmıyorum, çevremde gördüğüm tüm çocukların bünyeleri çok zayıf, antibiyotiksiz grip bile geçiremiyorlar, bunların kökeni hazır mamalar, hazır yoğurtlar ve meyve püreleri.
Tüm gıdalarda doğallık bozuldu ama mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin, bildiğiniz bir kasaptan temin edeceğiniz etin, hazır mamalardan bin kat daha iyi olacağına inanıyorum. Kendim anne değilim ama bu konuda en yakın örneğim ablam; yeğenim hiç hazır mama yemedi, yoğurdu evde yapıldı, sebzelerini bile öğünlük taze hazırlardı ablam. Şimdi 22 yaşında kızımız, grip bile olmamıştır,gayet sağlıklı bir çocukluk geçirdi. Ne söylenirse söylensin hazır mamaya inanmıyorum.
mama felaket değil anne sütünün yerini hiçbir şey tutmaz eyvallah ama öyle durumlar oluyor ki bazı doktorlar anne sütünü bile kesmeyi önermek durumunda kalıyorlar örneğin bazı laktoz intoleransı olan bebeklerde annenin diyet yapması da fayda etmiyor doktorlar anne sütünü bıraktırıp mamayı reçete ediyorlar.
hatta bazı özel tıbbi amaçlı mamalar üniversite hastanelerinde rahatsızlık yaşayan bebekler için raporla verdiriliyor sgk 'nın masrafını karşılaması için. yani böyle durumlar bile varken mamaya zehir gözüyle bakmak doğru değil bence.
Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
mama felaket değil anne sütünün yerini hiçbir şey tutmaz eyvallah ama öyle durumlar oluyor ki bazı doktorlar anne sütünü bile kesmeyi önermek durumunda kalıyorlar örneğin bazı laktoz intoleransı olan bebeklerde annenin diyet yapması da fayda etmiyor doktorlar anne sütünü bıraktırıp mamayı reçete ediyorlar.
hatta bazı özel tıbbi amaçlı mamalar üniversite hastanelerinde rahatsızlık yaşayan bebekler için raporla verdiriliyor sgk 'nın masrafını karşılaması için. yani böyle durumlar bile varken mamaya zehir gözüyle bakmak doğru değil bence.
Benim anneminde sutu tuzluymus bazen bu tur olaylar olabiliyormus.Ben zaten olumlerden donmusum annemin goturmedigi doktor kalmamis beni ve kardesimi doktorlarin onerdigi mamalari yedirmis doktor tuzlu sutu hic kimse icmez bebekler nasil. İcsin demis o yuzden hazir mama kulanmis annem cok aglamis bizi emziredigi icin ama yapacak bisey yok.Bazi insanlar annemin sikintisi bildigi halde anneme senin couklarin zeki olmayacak,konusamayacak,vucutlari gelisemiyecek demisler hatta anneme en yaki. Arkadasi sen bilerek tuzu cok tukettin demis halbuki annem hic tuz tuketmez bazi insanlar bilmeden ahkam kesiyor.Sizinde dediginiz gibi. Anne sutu cok onemli ama bazen doktorlar bile kestirebiliyor mecburiyetten.
Benim anneminde sutu tuzluymus bazen bu tur olaylar olabiliyormus.Ben zaten olumlerden donmusum annemin goturmedigi doktor kalmamis beni ve kardesimi doktorlarin onerdigi mamalari yedirmis doktor tuzlu sutu hic kimse icmez bebekler nasil. İcsin demis o yuzden hazir mama kulanmis annem cok aglamis bizi emziredigi icin ama yapacak bisey yok.Bazi insanlar annemin sikintisi bildigi halde anneme senin couklarin zeki olmayacak,konusamayacak,vucutlari gelisemiyecek demisler hatta anneme en yaki. Arkadasi sen bilerek tuzu cok tukettin demis halbuki annem hic tuz tuketmez bazi insanlar bilmeden ahkam kesiyor.Sizinde dediginiz gibi. Anne sutu cok onemli ama bazen doktorlar bile kestirebiliyor mecburiyetten.
çok ilginç anne sütünün tuzlu olduğunu duymamıştım hiç olabiliyor demek bu durumlar. benim ikizlerim var sütüm de çok az mecburum mama ile beslemeye ha memnun muyum hayır, çünkü kof kilo yapıyor bana göre anne sütünün yerini tabii ki tutmaz ama mecbur kalınırsa mama da veriliyor valla.
hele annenize söylenenlere şok oldum ne demek bilrek tuz tüketiyorsun ne cahil insanlar var. bir kere emzirmek bir anne müthiş bir deneyim hem bebek hem anne için herşeyden önemlisi ruhsal olarak çok rahatlatıcı ama istisnai durumlar da var insanlar bunu anlamak istemiyorlar.
Mama derken eger kasıt sütler ise şutu olmayanlar mecburen verecekler bebeklerin ilk 6 ay sütle beslenmeleri gerekiyor inek sütunu de sindiremeyecekleri icin devam şutu almaları gerekiyor.6.aydan itibaren ek gida devreye giriyor ama sütun yerini alamaz adı üstünde ek gıda şutu olmayan mecburen devam sütüne devam edecek.sut zorunluluk yapacak bir şey yok gelelim diğer hazır gıdalara kavanozlardaki meyveler,çorbalar ve kutulardaki tahıllılar bu insanların kendi elinde rahatlıkla kendileri hazırlarlar ya da hazırını alırlar.
Benim oğlum yaklaşık 7,5 aylik devam sutu kullanmıyorum kendi şutum yeterli oluyor.ek gıdada ise hiç hazır almadım almayı düşünmüyorum pazardaki meyvelere sebzelere tam guvenemesemde nasil bir işlemden gectigini bilmedigim hazır gıdalardan cok daha iyidir.Bebegim icin alışverişimi organik pazardan yapıyorum,yoğurdunu kendim mayaliyorum yine peynirini kendim yapıyorum.Meyvelerini cam rendede rendeliyorum ,sebzelerini buharda pişiriyorum tel süzgeçten geçiriyorum.ceviz gibi kuru gidalari demir havanda dovuyorum.kahvaltısını yulaf unu veya bugday rüşeymi ile hazırlıyorum o yüzden kahvaltısında ekmek veya bisküvi kullanmıyorum.biskuvi kullanmak istersem de yine kendim yaparım.
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Sebzeyi kendi doğal tohumunuzla yetiştirmiyorsanız ,
İneğinize kendınız bakıp doğal ot , yem vermıyorsanız ,
Balığınızın temiz sudan cıktıgına emin olamıyorsanız,
Zaten boşuna endişelenmeyin..
Çünkü : sebze daha mutfagınıza girmeden tohum aşamasında doğallıgı yok ediliyor..
Et ve süt urunleri de..
Hazır gıdaların hepsınde katkı maddesi mevcut.
Hemen hemen her evde olan ve cok tavsıye edılen hazır yoğurtlar kanser sacıyor
Durum boyleyken bebek maması cok masum kalıyor endıselenmek için..
Çünkü siz hamıleyken ve emzırırken zaten bebegınıze almaması gereken her katkı maddesını ıstemeden de olsa vermıs oldunuz.
İnsanoğlu dunyayı en yaşanılmaz hale getırmeye devam ettikçe , önce sağlık yerine önce para ve çıkarlar oldukca ne siz nede bebegınız gerektıgı gb doğal beslenıp yasayamıycak..
Bazen bunları düşününce dağın tepesıne cıkıp orda kendıme hayat kurasım gelmıyor değil..
Kizlar hepinize cook tesekkur ediyorum
Gerekli notlarimi tariflerimi aldim
İyi varsiniz
Allah razi olsun
canlarım benim....
Kayıtlı Üye
Ahmet maranki trt1 de açıkladı bi ara;sakın meyve püresi almayın kendiniz yapın kurtlu çürük meyvelerin mama için fabrikaya gittini gördüm dedi...çok zor değil meyve rendelemek;yada haşlayıp veya haşlanmadan blendırdan geçmek..alın tertemiz katkısız meyve püresi içine bir de pekmez..oh çok besleyici...dışarı çıkarken bazen küçük kavanozuma çorba bazen de meyve püresi yada yoğurtlu cici bebe koyarım..zmanım olsa cici bebeyi de kendim yapsam..ama oğlum maşallah çokk hareketli veimi bile toplayamıyorum ..
pirinç unu yerine ;biraz un biraz irmik biraz mısır unu kavurup soğuduktan sonra biraz süt ve suyla pişirin pekmezle tatlandırın ben pişerken meyve püresi de katıyorum...
8 aylık bebek neden mamaya mahkum olsun yeni doğan olsa neyse derim...verin gitsin yemeklerinizden.evde tuzssuz ya da az tuzlu yapın yemeğinizi...elinizde az az verin katıları...mamalar hem tehlike hem maddi eksiklik yayıyor...
merhabalar... konu hakkındaki bütün yazılanları okudum... bende anne olduktan sonra buraya üye olanlardanım... bende kızıma mamasını evde yapanlardanım ama uzun yolculuk vs.. gibi uzun süren seyahatlerde kavanoz mamaları kullanılabilir diye düşünüyorum (organik amblemi olanlar)... tarım bakanlığında çalışan bir ziraat mühendisi olarak organik ambleminin ne demek olduğunu az çok biliyorum. bu ürünlerde tarım ilacı kullanılmadığı için doğal olarak çarpık, dayanıksız, böcüklü :), ve dahası küçük sebze ve meyveler olacaktır tabi.. ben pazara bile gittiğimde albenisi en düşük ürünlere bakıyorum.. ne kadar gösterişli, ne kadar az çürüklü ve kafam kadar hıyar ve mesela çok geniş yapraklı ıspanaklardan uzak duruyorum.. çoğunlukla ilaçlı ve hormonludur. ayrıca hıyar gibi günlük toplanan sebzelerde zamanında tüketilmelidir zaten üretici ilacı bastıktan sonra tarlada belli bir müddet kalması gerekir ki bu durumda bizdeki hyarlar devasa olur burdan anlayın... konu dağıldı biraz ama demem o ki hocalarımız pazarda organik domates diye bağıran adamlar için amblemini gösteremezse hapis cezasına kadar gittiğini söylemişti o kadar basit değil arkadaşlar.. organik amblemi gördüğüm ürünleri mecbur kaldığımda bende kullanıyorum...
bunun yanında katıldığımız konferanslarda meslektaşlarımın paylaştığı ama maalesef kamuya isimleri verilemyen markalar da var tabi.. bebekler için yoğurt reklamlar vs... devir kötü.. sadece biraz dikkat edip gündemi takip etmekte yarar var diye düşünüyorum...
Rabbim sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
sutum yetmezse ya da yoksa mecburen veriyorsun...tabiiki dogal degil anne sutunun yerini tutmaz...ama su da varki bizim yediklerimizde hormonlu sagliksiz seylerse..bu bebege geciyor...ek gida gecincede oyle...sebzeler meyveler ayni sekilde..ne kadar taze yapicam dersek diyelim..Allah yardimcimiz olsun..dusundukce insan deliriyor tabii..
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
Şimdi biraz önce mamaların içersinde ne var diye baktım.....prebiyotik lif olması güzel..........gdo lu olmasa dahi acaba fruktozla tatlandırmışlar mıdır..........üstelik içinde süt var........pastörize süt yetişkinler için dahi zararlı........çünkü pastörizasyon işleminde içindeki yararlı enzimler ölüyor biz de sütü tam olarak sindiremiyoruz...........çocuklar bu tahıllı ve sütlü mamaları yediklerinde vùcutları sentetik bir madde yemiş gibi algılar......yabancı cisim yemiş gibi ona reksiyon geliştirir...........sonra gelsin çölyak hastalığı besin allerjileri gitsin üst solunum yolu enfeksiyonları..........çocukların yarıya yakını orta kulak iltihabı olduğu sòyleniyor
Çocuk doktoru prof doktor ahmet aydının yalancısıyım.........şimdi çocuklara ne verelim derseniz.......aklıma ev yoğurdundan başka birşey gelmiyor.........bir de paraya kıyıp sertifikalı organik ürün satan marketlerden alışveriş yapabilirsiniz..........zira tarım ilaçlarının otizme yol açtığı kanıtlandı
Dip not........içinde fruktoz da varmış gdo suz olduğuna emin misiniz.........artık nerdeyse tüm dünyadaki mısır şurubu gdo lu ve çinden ithal.......vücut fruktoz şekerini kullanmaz bile......büyümeye katkısı yok.......direk yağ olarak depolar
Şimdi biraz önce mamaların içersinde ne var diye baktım.....prebiyotik lif olması güzel..........gdo lu olmasa dahi acaba fruktozla tatlandırmışlar mıdır..........üstelik içinde süt var........pastörize süt yetişkinler için dahi zararlı........çünkü pastörizasyon işleminde içindeki yararlı enzimler ölüyor biz de sütü tam olarak sindiremiyoruz...........çocuklar bu tahıllı ve sütlü mamaları yediklerinde vùcutları sentetik bir madde yemiş gibi algılar......yabancı cisim yemiş gibi ona reksiyon geliştirir...........sonra gelsin çölyak hastalığı besin allerjileri gitsin üst solunum yolu enfeksiyonları..........çocukların yarıya yakını orta kulak iltihabı olduğu sòyleniyor
Çocuk doktoru prof doktor ahmet aydının yalancısıyım.........şimdi çocuklara ne verelim derseniz.......aklıma ev yoğurdundan başka birşey gelmiyor.........bir de paraya kıyıp sertifikalı organik ürün satan marketlerden alışveriş yapabilirsiniz..........zira tarım ilaçlarının otizme yol açtığı kanıtlandı
Dip not........içinde fruktoz da varmış gdo suz olduğuna emin misiniz.........artık nerdeyse tüm dünyadaki mısır şurubu gdo lu ve çinden ithal.......vücut fruktoz şekerini kullanmaz bile......büyümeye katkısı yok.......direk yağ olarak depolar
canım önemli olan şekerpancarından elde edilen şekerin kullanılmasıdır.. ama şekerpancarını yetiştirmek mısıra göre daha meşakatli olduğundan birçok üretici şekeri mısırdan elde ediyor özellikle kolada... ben birkaç kez içerik okuduğumda (bebekler için olan gıdalarda) ş.pancarından üretilmiştir ibaresi vardı.. tabiki onları tercih ettim... şeker konusu tam bir muamma zaten esmer şeker diye aldığımız şekerleride boyayabiliyorlar...daha ne diyeyim..
hiçbişey vermeyelim o zaman karbondioksit alıp,gunese koyarız onlarda fotosentez yaparak mı buyurler.arkadaşlar türkiyede yaşam süresi uzuyor ayrıca sütün yetmiyorsa 6 aydan sonrada (ek gıda 2çay bardağını geçmeyecek sekilde) devam sütü vermelisin.kavanoz ek gıdaların tek farkı taze olmamasıdır.bu ek gıdalar ve formul mamalar dunyanın her yerinde aynı üretimde ve sağlık bakanlıgı onaylı.doktorumuz kendide vermek zorunda kalmış ve verıyorum dıyor.gonul ısterkı sutumuz yetsın hıc mama almasınlar ama yetmıyorsada almak zorundalar yoksa gelısım gerılıgı başlar.her verdıgın ek gıdanın degerını hesaplayamazsın sonucta.doğru yapalım derken yanlış yapmayın .bende yoğurdumu kendım yapıyorum ama gunluk sutle.acık sutten bulasacak cok hastalık var.kaynatınca bır yararı kalmıyor zaten.ek gıdaları taze hazırlamaya calısıyorum.bırseylerı abartmadan yapsak daha ıyı olacak ama nedense toplum olarak musaitiz.
Hesabı 2 kişi kullanıyor.
Kayıtlı Üye
4 aylık kızım var sütüm azalmaya başlayınca milupa aptamil verdim 2. Ayında. Kızımda döküntüler oluştu hatta her yeri şişti. Bıraktım fakat sütüm yeterli olmadığı için arı mama vermeye başladım. Birkaç gün önce devam sütüne devam edeyim dedim bebelac verdim. Fakat tek biberonda yine aynı şeyi yaşadım. Şimdi tamamen bıraktım. Arı mamalı muhallebiler daha da sulandırıp devam sütümü kendim oluşturdum.
Dikkat ederseniz mamaların içeriği o kadar fazla ki ne kadar fazla içerik varsa o kadar da katkı maddesi var demektir bana göre. Oysa arı mamada herşey net yazılı vitaminse vitamin magnezyumsa magnezyum çinkoysa çinko. Ben çok memnun kaldım ayrıca kabız sorunu da yaşamadık.(maşallah deyin :) )
Kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum yaşadıklarımı anlattım ve kendi düşüncemi söyledim. Okuduğunuz için teşekkürler.
hazır mamalara bende güvenmiyorum açıkcası ne olduğu belli değil.. ama pekte önemseyen yok kullanıyor insanlar birde savunuyorlar elleriyle yapmış gibi
arkadaşım,
anne sütüyle bebeğini besleyecek kadar şanslıymışsın sanırım.
bir de şu açıdan baksan doğum sonrası kansere yakalanma gibi sağlık sorunları bulunan,
ya da çocuk sahibi olma şansı olup da sütünün gelmesiyle ilgili bedensel sorunlar yaşayan kadınlar
ne yapsın.. her yanda anne sütü şöyle değerli böyle değerli diye anlatılırken ağlaya ağlaya formül mamaya
güvenmek zorunda kalan, sütüm yok bebeğime zarar mı veriyorum diye düşünmekten,aaa anne sütü vermiyor musun emzir emzir
gelir diyenlere kulak tıkayamayıp depresyona giren 2 damlacık sütü de biten anne ne yapsın?
evet gönül ister ki bebek bırakana kadar annesini emsin,sağlıklı olsun,her şey doğanın akışına uygun olsun..
olmayınca böyle şeyler yazıp,kırıcı olup daha da üzmüyor muyuz bu anneleri?
Beslenme ve doğal yaşam deyince hepimizin morali çok bozuluyor. Eminim hepimiz zararlı olduğunu düşündüğümüz şeylerden çocuklarımızı uzak tutmaya gayret ediyoruz ama nereye kadar?
Ben oğlumun içtiği hiçbir şeye şeker atmıyorum alışmasın diye sonra annanemiz diyor ki sütüne şeker attım çok güzel içti...
Ben tüm gün çikolata yemesin diye bin türlü oyun yaparken babamız akşam gelince iki mızmızlandı diye eline çikolata verir...
bir yere gideriz biri çıkarır gofret verir, öbürü cips diğeri şeker ....
Mama versek de vermesek de, çocuklarımız büyüdükçe mamalardan daha zararlı birçok şeyle tanışıyorlar ister istemez...
üzülüp kendimizi sıkmak yerine enerjimizi "katkı maddeli ve zararlı yiyeceklerden nasıl kurtuluruz?" sorusuna yoğunlaştırırsak, bir gün bizi zehirleyen büyük gıda firmalarını yeneriz diye düşünüyorum...
Mesela son günlerde sanayi tipi yani marketlerde satılan yoğurtların ne kadar zararlı olduğu anlatılıyor. pastörize süt içeceğinize hiç içmeyin diyorlar... bunları duymamazlıktan gelmeyelim...
Günlük süt alıp en azından kendi yoğurdumuzu yapabiliriz...
İki kız annesi :)
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
evde kendi yoğurdumuzu yapalımk evet ama 6. aydan önce bebeklere verilemez ki bu. E anne sütü de yoksa ya da yeterli değilse ne vereceğiz? Suyla havayla mı büyüyecekler? elimiz mahkum mama da veriyoruz. İlk kızımı 2 yaşına kadar emzirdim. ilk 6 ayında sadece anne sütü verim ama 2. kızımda maalesef sütüm az oldu. Kızım da çekmeyi beceremedi, ne yapalım? sağıp da verdim önceleri ama şimdi ondan da çıkmıyor. Mecburen formül mama.. Yoğurt, çorba mı vereyim??
6 aydan sonra bir çok şeyi verebilirsin bebeğine ,,, ben hiç mama kullanmadım çünkü kızım doğmadan önce kursa
gitmiştim bebek bakımı üzerine ve hocamız asla mama kullanmamamız gerektiğini söylemişti.......Her besinin doğal
olanını tercih ettim ama doktorumuzun önerdiği vitamin takviyesini de uyguladım 1 yaşına gelene kadar şimdi kızım yaşıtlarından çook daha yapılı...
Ama şu da bir gerçek ,,, artık insan ne yerse yesin içinde mutlaka katkı maddesi var maalesef........
çok pardon ama herkesin sütü seninki kadar çok değildir. ben doğduğundan beri mama vermek zorunda kaldım. şu an 3 aylık ve sütüm kesildi. sen olsan ne yapardın ? bakım kursundakiler mama verme dedi diye aç mı bırakacaktın. Zaten çocuğunu sadece anne sütüyle besleyenlerin bu havası nedir bir türlü anlayamadım !!!!!!!