Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

febi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
2.762
0
116
İstanbul
Arkadaşlar 1 yaşına ulaştığında bir bebeğin beyni ilk doğduğunun 2-3 misli ağırlığına ulaşıyor.. 6 yaşındaki ağırlığıyla 40 yaşındaki ağırlık aynı.. yani ilk 6 yılda tüm hayatını etkileyecek karakteri oluşuyor..

Bebeklerimiz 15 aylık oldular .. onları büyütürken izlediğimiz stratejilerimizi ve tecrübelerimizi , edindiğimiz bilgileri okuduğumuz kitapları ,önerilerimizi burdan paylaşalım mı ne dersiniz ? bebeklerin sağlıklı beslenmelerinden daha önemlisi sağlıklı bir ruh sağlığına sahip olmaları .. asıl mesele bu .. peki nasıl olucak ?

güzel paylaşımlarımız olur inş.. opuyorumnanaktan

• sinirli ve geçimsiz çocuklar saadetsiz izdivaçların mahsuludür ..
  • çocuğun eğitimi hamilelikte başlar..
  • normal sevgi ile marazi sevgiyi birbirinden ayıramayan anneler kendilerine sıkı sıkıya bağlı gölge tipler yetiştirirler..
  • çocuklarına aşırı sevgi ve şefkat besleyen her isteklerini yerine getiren anneler zayıf iradeli kendi başlarına bir iş beceremeyen aciz insanlar ortaya çıkarırlar ..
  • aşırı ilgi kadar ilgisizlik de çocuğun gelişmesini engelleyen bir tutumdur..
  • mutlu bir evlilik karşılıklı sevgi saygı sıcak bir yuva görünmeyen dalgalar halinde çocuğun ruhunu bir atmosfer gibi sarar ..
  • altı ıslanınca acıkınca gaz sancılarından rahatsız olunca veya sizinle oynamak isteyince farklı frekanslarda ağlar ..
  • bazı anneler bebk ağladığı zaman onu eğlendirmek gerektiğini düşünür saatlerce beşiğini sallar ninni söyler oda içinde gezdirir..... böylece çocuk kendi kendisiyle meşgul olmayı ve yanlız kalmayı öğrenemez ..
  • çocuğu ayrı bir odada yatırınız .. karanlığa ışığa yanlızlığa seslere alışsın ve bunları kendi başına keşfetsin..
  • öyle çocuklar var ki 7 yaşına geldikleri halde yanlız başına tuvalete gidemezler..
  • çocuklara verebileceğimiz en iyi sermaye bağımsız hareket etme kabiliyetidir..
  • geç kaldığımız takdirde her dedğini yaptıran bizi gölge gibi takip eden kendisine daima hizmet ettiren bir zorbaile uğraşmak zorunda kalırız..
  • dayakla çocuğu terbiye etmek cehaletin ve acizliğin işaretidir..
  • terbiyenin ve çocuk üzerinde disiplin sağlamanın en emin vasıtası sevgi şefkat sabır ve çocuğa iyi örnek olmaktır..
  • tartmakla onu şişmanlatamaz ölçmekle boyunu uzatamazsınız..bazı kitaplarda verilen ölçülere itibar etmeyiniz.. her çocuğun yaratılıştan takdir edilen bir boy ve kilosu vardır.. belki aşırı beslemekle onu şişmanlatabilirsiniz.. görenler ne bakımlı çocuğu var derler.. fazla kilo çocuğu hantallaştırmaktan başka bişeye yaramaz .. sakın çocuğunuzu zorla besin ambarı haline getirmeyiniz.. bırakın açlığın ve doymanın zevkine varsın ..
  • bebeğin ağzına zorla meme tıkıştıran elinde kaşık odanın içinde çocuğu kovalayan anneler aşağılık duygusu içinde olan endişeli annelerdir..
  • çocuğun bakımı ve terbiyesi konusunda ne kadar az endişeli ve tabii olursanız çocuk o derece sağlıklı büyüyecektir..

bunları şu an okuduğum kitaptan yazdım kızlar .. benim dikkatimi çeken merve ben nereye gidersem oraya gidiyo .. ben mutfağa merve mutfağa ben salona merve salona .. tam gölge tip lmaz::kedi:

ağladığında hemen dibinde bitiyorum .. aynı odada yatıyorum ve en beteri yemiyor diye sinir krizleri geçiriyorum .. aşağılık duygum mu var ne kaydirigubbakcemile3

hadi bakalım sizde durumlar ne opuyorumnanaktan

peşimden gezme konusunda bızde buna yıkınız ama sürekli değil uykusu geldığınde karnı acıktığında susadğında bunlarda en normal şeylerr..genelde evi talan ettığı için zarar peşinde oluyorr :bbo:

yemek konusunda çok fazla sıkıntımız yok emıyor çünkiçok fazla üstüne gıtmıyorum yemesse kendı bılır nasıl olsa acıkınca yıyorr..bunu şimdilerde daha bı anladım yaklaşık 2 hafta oncesıne kadar hastalığı nedenıyle hıç yemıyordu ve çok üzüldüm sonra anladımkı yememe sebebı hastalığı daha sonra gayet güzl yemeye başladı benım istediğim zamanlar değilde kenıd istediğ zzaman yıyor o ayrııı :kedi:

bende aynı odada yatırıyorummmm :mymeka: AMA KENDI YATAĞINDA YATIYOR YANIMIZDA DEĞıL..

ağladığı zaman hemen avutma çarelerı ne başvuruyorumm ama vermeyeceğim bişi elde etmek için ağladığında değilll ozaman katı kuralları uyguluyoruzzz:):smiley-cool:..

aslında ferıdem gerçekten güzel olmuş topic hepimizin zayıf yanları var çoğu zaman çocuklarımıza kıyamazkenn onları ılerkı hayatlarındakı yaşamlarına yanlış hazırlıyoruzz..rabbım hepimizinyavrulaırnı korusunnn hepsini hayırlı evlatlardna eylesın ınşalahhhh..

Son düzenleme:
çok güzel bi paylaşım olmuş eline sağlık feridecim.alkisalkisalkis

bende elimden geldiğince rahat bi anne olmaya çalışsamda bazen benide zıvanadan çıkarabiliyolar duru kafamçokkarıştı

duru daha yeni yeni yalnız başına kalmaya başladı oda merve gibiydi ben nereye o oraya
şimdi ben mutfaktayken oyuncaklarıyla oynayabiliyo içerde.eve birileri geldiğindede beni genelde hiç aramıyor özellikle çocuklarla oynamaya bayılıyor.sanırım sorun bana düşkün olması değil yalnız kalmak istememesi.

kendi yatağında yatıyor,yanıma çok nadir alıyorum alsamda yatmıyo zaten tekrar yatağına koyuyorum.odasını ayırmak çok istiyorum ama şimdilik yer yok bi süre daha bizimle.

dokunmasını istemediğim bişey olduğunda ilgisini çoğunlukla başka yönlere çeksemde bazen kanmıyor ve ben hayır demek zorunda kalıyorum.sesimi yükselttiğim zamanlarda oluyor maalesef.

sürekli onunla konuşuyorum ağladığında ne istediğini soruyorum oda kendini ifade etmeye çalışıyor.bunu çoğunlukla çokta güzel başarıyor.

kendi kendine yemek yeme alıştırmaları yapıyoruz.tabi daha yolun çok başındayız.bizimle mutlaka masaya oturuyo özellikle son bir aydır.önüne kaşık tabak koyuyorum yemesede onunda masada bi yeri olduğunun farkında olsun istiyorum.

dağınık biri olsun istemiyorum o yüzden dağıttığı şeyleri toplamasını öğretiyorum.oyuncaklar,çekmeceler v.s.

hiç birimiz mükemmel anne değiliz yukarıdakileri okuduğumda bendede eksiklikler var, çoğu kez kıyamıyoruz onlara.bu topik gerçekten güzel oldu umarım paylaşımı çok oluropuyorumnanaktan

feridecim çok güzel bi konu açmışsın çok teşekkürler ellerine sağlık... iremde ben nereye gitsem oraya gelir, eğer oyuncaklarına daldıysa bi süre oyalanıyo ama benim odada olmadığımı farkettiği zaman hemen yanıma geliyo..

yeme konusunda 1 yaşına kadar oturarak gayet güzel yiyodu.. ama hastalığı dolayısıyla babaannesinde 1 hafta kalmıştık orda ayakta yemeğe alıştı maalesef.. bide önüne geçtiğimde kaşığı almıyo illa arkasına geçip yediricem:)) elimde kaşıkla peşinden dolaşıyorum napim yürüyerek yiyo..bunun aşağılık kompleksiyle ne ilgisi var anlamadım doğrusu.. kısacası genel anlamda yemesi fena değil...

evde çok sıkılıyo ikimiz olduğumuz için.. babaannesine yada komşuya filan gittiğimiz zaman inanılmaz mutlu oluyo zıplayarak bütün evde fink atıyo:))

sebepsiz yere ağlamıyo özelikle uykusu geldiği zaman çok mız mız oluyo... uyuturken kendi uydurduğum ninnileri söylüyorum:)

yemek yapmak için mutfağa girdiğim zaman bacaklarıma yapışıyo kucağıma gelmek için öyle zamanlarda biraz sinirleniyorum ama yinede kızmamaya çalışıyorum.. ısrarla almaması gereken bişeyi almak için çok mızıldanırsa o zaman yüksek sesle hayır diyorum elimde olmadan(

irem bizim yatağımızda sadece ilk ay yattı sonra hep kendi karyolasında uyudu ama odalarımızı ayıramadık bi türlü.. bugün yatak odamıza geçicez ireminde park yatağını odaya alıcaktım ama yatak odasının balkonunda ıvır zıvır şeyler olduğu için balkonun kapısını açtığım zaman kendine zarar verebilecek bir şeyler bulmasından korkuyorum... sanırım irem kendi odasında bizde kendi odamızda yatıcaz... ama burda ve etrafımda kimse odaları ayırmamış henüz.. bende hiç istemiyorum ayırmak.. neyse yazdıkça kafam karışacak:))

en büyük arzum iyi bir anne olabilmek.. Allahım o gücü sabrı ve her zaman doğru şeyleri yapabilmem için berrak bi mantığı benden esirgemesin hiç bir zaman... tabi sizdende:))

• 2 sene boyunca meme emen çocuklar daha sağlıklı ve hastalılara karşı daha dirençli olurlar
  • ölüm korkusu yaşayan yetişkinlerin çoğu tek çocuklu ailelere mensupturlar.. bunların çoğu yüksekten yanlızlıktan korkarlar ( aşırı derecede korunmacı ve nazlı yetiştirildikleri için )
  • tek çocuğun bakımı ve eğitimi bir düzine çocuğun eğitiminden daha zordur..ona hayatınızı vakfetseniz de yine de nankörlük eder..
  • iki çocuk arasındaki yaş farkı ne kadar çok olursa ilk çocuğun ikincisini kabul etmesi o kadar zorlaşır..
  • kötü huy edinir düşüncesiyle akrabayla komşuyla görüştürülmeyip eve hapsadildiğinde çocuk sosyal yönden zayıf olur. okul hayatında başarılı olmaz. arkadaş edinemez.
  • çocuk 4 yaşına kadar eşya ile canlı varlıkları birbirinden ayıramaz. oyuncağı ile canlı bir varlıkmış gibi konuşur sever kızar ..
  • yürüteçler ve oyun parkları çocukların fıtratına aykırıdır. ha sağlam bir adamı koltuk değnekleriyle yürümeye mecbur etmişsiniz ha bir çocuğu yürütece bindirmişsiniz..oyun parklarına gelince çocuğu bir metrekarelik yere hapsetmek ne büyük insafsızlık
  • çocuğa pahalı oyuncaklar almak gereksizdir.. çocuğu mekanik hayalperest yapar.. bir tencere kapağı ile oynamak en pahalı oyuncaktan daha zevkli gelir..
  • oyun çocuğun en ciddi işidir .. vakit öldürme değil bir öğrenme vasıtasıdır ..
  • korku vasıtalarının hepsi zararlıdır.. fakat belki en zararlısı Allah la korkutmaktır..
  • 3 yaşına kadar ninniler ondan sonra masal ve kısa hikayeler gelmelidir..

güzel yorumlara teşekkür ederim .. inş. okuduklarımız duyduklarımızı da yazalım yada iyi netice veren yöntemlerinizi yazın .. hepimizin şu sıralar en büyük derdi çocuklarımızı en iyi bir şekilde yetiştirmek sanırım çünkü bence tam dönüm noktasındayız.. şimdiye kadar fazla anlamıyolardı ama artık herşeyi çok iyi anlıyolar ve yarın çok geç olabilir.. şimdi öğretemezsek bazı şeyleri bir kaç ay sonra bile değiştiremicez gibi görünüyor..

ben sallamadan uyumaya alıştırma girişimlerine başladım .. ninni söylüyorum ama uyuyana kadar .. çok ağladı ilk gün .. bakalım inş. alışır .. :1no2: ve biz ne yiyosak onu yedirmeye başladım zaten koyuyodum tabak çatal kaşık.. çok stres yapıyorum yemeyince yok tv aç yok reklam ara yok elini tut yok ağzını tut bu ne yaa .. bundan sonra ya yer ya aç kalır.. bir hafta bu sistem gidicem bakalım .. meyveleri bile hala cam rendeden geçiriyodum .. çok sıkıldım artık .. inş. pişman olmam bakalım .. ilk günlerimiz resmen aç acına akşam ederek geçiyor..ama diş faktörü de var çünkü uyanırken eli ağzında inliyo resmen senağlama

benden şimdilik bunlar var bu iki konu hoşuma gitmiyodu değiştirmek için uğraşıyorum .. ya olur ya olmaz .. bir hafta denicem olmazsa geri adım atarım .. çocuklarla inatlaşmak da doğru değil demek zamanı değilmiş derim ..

hadi sana bu kararlı yolunda kolay gele feridecim :1hug:
bende duruyu artık ayağımda sallamadan uyutmayı istiyorum.gerçi şimdilik pek umudum yok bazen yastıkla yanına yatıyorum ninni söylüyorum pışpışlıyorum ama çok hareketli bi sağa bi sola dönüp duruyor en sonundada ayağa kalkıyor.kafamçokkarıştı

cnm hiç kolay değil maalesef ama işin püf noktası çok uykusunun gelmesi ve uyuyacağı saatin tam belli olması sanırım .. ben de çok acemiyim .. birlikte başaralım .. yada başaran birileri yolunu anlatsınlar lütfen .. :1no2:

çok güzel konu olmuş arkadaşlar yazdıklarınızı okudum.bende bu konuda epey kitap okudum bir ara onlardan alıntılar yaparım.
bizdede durum aynı. ayakta sallanıyoruz. bakıcı (10. ayda )uyutamayınca alıştırmak zorunda kaldı.10 dk da uyuyor neyseki.akşamlarıda ben kucağımda pışpışlıyorum.öle yatağına bırakıp çıkmayı vs vs denedim ama saat 100 kadar oynadı sinir krizi geçirdim.şimdilik gücüm yok kendi kendisine uyumaya alıştırmaya.
yemek problemimiz devam ediyor.bakıcıda pes etti .
yaramaz değil ama çok aksi.ters bişi desen hemen kaşlarını indiriyor yolda sevmediği insanlara kaşlarını indiriyor bu alışkanlığını engelleyemedik sanırım başlarda yapınca çok güldüğümüz için hala devam ediyor.işine gelirse beni takip ediyor.gerçi yalnız bırakmıyoruz koltuklara çıkıp hoppaaa yapıyor atlamaya çalışıyor((
çalışan annelerin sorunlarından bolca var.gündüz ben gelene kadar bir sürü şey öğrenmiş oluyor. bakıcı değil ama annem sağolsun bişiler öğretmek için uğruyor resmen.mesela düşünce canı acıyınca canını acıtan şeye eliyle vurup ıhhh ıhhh yapmayı öğretmiş. deli oldum.ve ardından kafaları çarpınca kuzeninede bir tokat geçirdi ıhh ıhhh diye((
en büyük kabusumuz duş alma. uyku öncesi her gün aynı fasıl oluyor. zırıl zırıl ağlıyor.
etraflada çakışıp duruyorum özellikle babasıyla...
yani çok zormuş bu çocuk meselesi velhasıl??????

çok güzel bir konu. bilgiler çok taze ve faydalı. topiğin hayırlı olsun canım:)))

çok güzel bir konu. bilgiler çok taze ve faydalı. topiğin hayırlı olsun canım:)))

sağol bidenem ...

mayalıhamur yazdıklarını aynen anlıyorum ve hemen hemen hepsini ben de yaşıyorum.. eğer yanlış bişey yaparsa ve biz ona kızdığımızı belli edersek o işi yapmaya devam edermiş ama tepkisiz kalırsak yada dikkatini başka şeye çekip unutturursak zamanla bırakırmış cnm.. kaşlarını indirmesine tepkisiz kalmak zor olucak ama deneyin kaydirigubbakcemile3 yerim onu ben bir ara o şekil bir resmini ekle de görelim opuyorumnanaktan

koca konusuna hiç gelme şu an tam sinirim tepemde .. 3 gündür ağlama krizlerine sabredip kızımı sallamadan uyuttum bu akşam babası geldi ben kızımı uyuturum dedi aldı salladı uyuttu .. tüm emeklerim de boşa gitti tabii.. hava atar gibi de dolaşıyo şimdi de etrafta .. sanki onun kızı sadece o seviyo iyiliğini o düşünüyo.. ben kızımla değil eşimle mücadele etmekten yılıyorum resmen .. aramızdaki tek sorun merveye aşırı düşmesi ve şımartması.. deli oluyorum yaa.. ben bu çocuğu nasıl düzgün yetiştirebilirim ki bu şekilde .. sevgi arsızı bir şımarık olmaya mahkum yavrum .. şu an sinirliyim hiç konuşmıcam ama yarın mutlaka konuşucam yani.. profesyonel yardım bile aklımdan geçiyor başedemezsem o kadar yani :çok üzgünüm:

bende bugün duruyu ayağımda sallamayayım dedim.yatağına bırakmadım tabi bu bizim için çok büyük ve imkansız bi adım olurdu.odada lambayı söndürdüm tv. açık bitek hafif loş oda attım yere bi yastık onuda yanıma aldım ninni söylemeye başladım.bikaç dakika durdu sonra başladı dönmeye bi sağ bi sol bi ağaşı bi yukarı durduğu yerde durmuyor arada oturuyor bana bakınca tekrar başını koyuyo ama aynı.dakikalarca böyle sürdü gözleri kapandı artık ama yine dönüyor elleri ayaklarıyla sağa sola sürtünüp duruyor gözleri kapalı bi halde.bi sıkıntısı var gibi dönüp durdu dakikalarca ağlamıyorda.ama çok rahatsız oldu herhalinden belliydi belki bi 10-15 dk. daha sabretsem dalacaktı ama dayanamadım,ve ayağıma aldım aldığımın dakkasında daldı ve yatağına koydum.

çok gazlı bi bebekti ve ben doğduğundan itibaren ayağımda sallamak zorunda kaldım.o yüzden çok alıştı.şimdilik kendi kendine yatağında uyuması gibi bi beklentim yok.ayağımda sallamadanda uyutabilsem bu bizim için büyük bi gelişme olurdu.

haklısın tatlım ya ama benim eşimde tam ters bir durum söz konusu (( bırak ağlasın elbet yicek aç olsa yer hiçmi seyretmicem ben tv o bakmayıversin bu annesini istiyooooooooo vs vsss şeklinde bir ilgisizlik durumu...rahatına düşkün acıcık.bu yukardakileri bende yapıyorum öle pimpirikli bir durumum yok ama onunki biraz abartı.biraz oynayın diye bıraktığımda ikisinide tv karşısında buluyorum eblek eblek bakarken.ençokda babasına kaş çatıyor sanırımda ondan öğrendi(( fotosunu çekebilirsem koyayım genelde hemen makinayı bana ver pozuna geçer elimde görse:)))

ya bizimki adamına göre davranıyor bende kesinlikte ayakta sallamakla uyumuyor bakıcınında kucağında.

bide şimdi okuduğum bir haberi vereyim gerçi aşılarımız geçti ama genede domuz gribi aşısını mecbur olacaklar 3 yaşa kadar devlet veriyor. aşı sonrası 3 doz paracetamol içeren ateş düşürücüleri kullanan bebeklerde aşı sonrası antikor seviyesinin daha düşük olduğu bulunmuş????

aşırı ilgisizlik de aşırı ilgi de çok yanlış.. inş. düzelirler çocukları geçtik kocalar düzelse yetecek sırnaşık şey

ayşegül ben de uyku mevzuunu mecburi askıya aldım malum ama sallamıcam yavaş yavaş uykusu geliyo gibi yıkadım şimdi belki kendi uyur 1-2 gibi :Saruboceq:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri, Haziran 2007’den bu yana İstanbullulara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. İstanbul’un 34 ilçesinde bulunan merkezlere gelen vatandaşların sorunlarında 4 ila 12 seans sonunda önemli ölçüde iyileşme sağlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri projesi kapsamında Haziran 2007’de başlatılan ‘Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık’ hizmetlerinden on binlerce İstanbullu yararlandı. İstanbul’un çeşitli yerlerinde bulunan 34 Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi’nde verilen psikolojik danışmanlık hizmetlerinde bugüne kadar 79 bin kişiye psikolojik danışmanlık hizmeti verilirken, 4 bin kişiye de eğitimsel grup çalışması yapıldı. Psikolojik danışmanlık hizmetleri çerçevesinde 6 bin çocuğa da gelişim testi uygulandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı merkezlerindeki Psikolojik danışmanlık servislerinde 63 deneyimli psikolog görev yapıyor.

İstanbulluların sorunları dört seansta çözülüyor
Psikolojik Danışmanlık hizmetlerine Haziran 2007’den bugüne kadar toplam 79 bin yetişkin İstanbullunun başvurduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Dr. Saime Batırel, danışmanlık hizmetlerine başvuran kişilerin sorunlarında 4 ila 12 seans sonunda önemli ölçüde iyileşmeler görüldüğünü belirtti.

Tedaviye ihtiyaç duyanlar hastanelere sevk ediliyor
Yapılan görüşme ve tetkikler sonucunda psikolojik tedavi ya da psikiyatrik müdahale gereksinimi olan vatandaşların derhal hastanelere sevklerinin yapıldığını ifade eden Batırel, maddi durumu bu tedaviyi karşılamayacak düzeyde olan vatandaşların tedavi masraflarını da İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladıklarını söyledi.

Çocukların % 3,5’inde gelişimsel gerilik bulunuyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik ücretsiz Denver gelişim testi de uygulanıyor. Haziran 2007’den bugüne kadar 6 bin çocuğa uygulanan testler sonucunda çocukların % 3,5’inde gelişimsel gerilik olduğu saptandı. Saptanan gelişim geriliği durumlarında gereken yönlendirmeler ve kurum sevkleri yapılarak, bu çocukların ilerleyen dönemlerde kronik sıkıntılar yaşanması önlenebiliyor.

Hepsi bir telefon kadar yakın!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm İstanbullulara ücretsiz olarak sunduğu kadın ve Aile Sağlığı Merkezi hizmetlerinden yararlanmak için ise ALO 153’e bir telefon açmak yeterli.

kızlar bunu buldum nette hoşuma gitti ama randevusuz kabul edilmiyo .. pazartesi sabah 8:30 aranması gerekiyormuş.. psikoloji bölümü varmış gelişim testi filan .. güzel bişey .. alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…