Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende çocuk macunu aldım kuu bizimkinden vermiyorumkaydirigubbakcemile3

7 yaş altı yetişkin gözetiminde kullansın yazıyor ne demekse bu ?

az önce araştırdım,organik diş macunları öneriliyor onlarda 20-40 tl. arası ama çok macun yeme durumu yoksa normal olanıda kullanılabilirmiş bende zaten günde bir kez nokta kadar koyuyordum sorun yok demekki.5 yaşına kadar tam olarak tükürme refleksleri gelişmediği için macunsuz bile fırçalanabilir yazıyor bir yerde.

ayşegül canım bi nenedet baby kullanıyoruz o 6 ay-2 yaş çocuklar zarasız.Bide ilk macun diye bir marka var nette girersen bulursun.Evet biraz pahalı ama zaten çok az koyuyoruz ve bir macunla uzun süre idare edebilir:)

[/URL][/IMG][/QUOTE][/IMG]

[/URL][/IMG][/IMG]

[/URL][/IMG][/IMG

[/URL][/IMG][/IMG]

[/URL][/IMG][/IMG]

merhabalar, size oglumu tanistiriyim, kenan tahir...

opuyoirum sizleri..su an 1 aylik oldu...sevgilerimle....

vay vay sultanım bu ne ihtişam böyle.. saten örtüler takımlar yakıyo pozunu sevsinler .. çok büyük geçmiş olsun fatmacım atlattın doğumu , zor olmuş hastane günleri yusuf için de senin için de ama geçti gitti büyüttün bile baksana şuna :) o ne tatlılık yaaa.. maviş maviş .. erkek güzeli.. tüm bebekler gibi çok tatlı çok güzel maaşallah .. melek gibi de kokuyodur o şimdi .. benim için koklayıver annesi..

ya bu kk ya nolmuş böyle pöff.. çok karışık geldi.. 2 yaş sendromu ve diş macunu mevzu olmuş .. biz de 2 yaş sendromunu doyasıya yaşadık hala daha tam atlatamadık ama azaldı biraz .. diş macunu konusunda merve güzelce yutuyo ne varsa tükürmesini bilemiyo henüz.. ben de çocuk için 2-6 yaşa uygun bir macun aldım onu kullanıyoruz.. ön üst 2 dişinde hafif lekelenme var antibiyotikler yapabiliyomuş belki de biberondan mı oldu bilemiyorum dişleri tamamlansın dişçinin yolunu tutucaz bakalım .. herkese selamlar , sevgiler..

hay haay, guldurdun beni...
bende bilmem kendimi satenler icinde buldum...
yusuf da bu kadar suslenmemistim ...annem turkiye den gelince bir baska rahat ve konforlu gecti lohusaligimin ilk 2 haftasi , tabi esimde sagolsun...ikisi basimda pervaneydiler...bu foto mevlutden..

gurbetde olmak ve dogum yapmak, manevi olarak cok zor kizlar..bilen bilir..insanin annesi olunca bir baska oluyor...

pc olmayinca bizde 2. yas senduromunu kuru kuru bilgim olmadan geciriyoruz... yusuf un sinir kirizleriyle gecti son aylarim..su an durgun ama arada ufak tefek oluyor...
dis macununu bizimkide afiyetle yiyor, ozelliklede yemek icin istiyor bazen macunu ve fircayi ..bende veriyorum..cocuklar icin zararli olcagini sanmam...gecen de oyun hamurunu yemis,kas goz arasinda....

Son düzenleme:

ayni seyleri bizde yasiyoruz canim...birde wc egitimi ben bir gun verdim..o da nasil gecti anlatayim..sonuc basarisizdi tabi...sabah kalktigimda kakasini yapmisti.bende dedim tam zamani bezini cikartmanin..butun gun kaka korkusu yasamam...biz sonra klozete gittik cismis derken, yapmadi..kitap okuduk, ona hayvan figurlu etiket verdim, cis yaparsan yine vericem dedim..kardesini de yanina getirdim , bak bebek alkislicak seni dedim, cis yaparsan...olmadi yapmadi..sonra uyudu oglen uykusu...altina musamba koydum, koltuga gecmesin...kontrol ettim arada , en kalktiktan sonra, oturdugu yerde yaninda isedi, Allahda musamba vardi..sonra temizledim onu..rahattim isemez en az 1 saat dedim..1 sadk sonra yine isimis koltuga, alistirma kilotu vardi..yanlardan tasmis tabi...o ara esim geldi isden oyle gorunce, hosuna gitmedi, cok titizdir..surat yapti bana..sonra ben yusufu bezledim tabi, moral altust oldu..o gunden beri cis mevzusu etmiyorum..bir ara yine denicem..birde bizimki sunnet olurken bayagi zor anlar gecirmistik, 2 narkozu yiyip sakinlesmemisti, ondan sonra cok hassas oldi altini bile bana zor sildirir..dokundurtmuyo seyine..bu yuzdende zor olcak bizimki...

baya uzun yazdim anma..yusuf emzik emmedi hic...ama yengem yegenime bir teknik uygulamisti..emzigin sap kismini acip icine olmus sinek koymustu..cok igrenc , ondan sonra tabi emmedi yegenim..faydalli olur belki sizler icin...

İlk önce Rabbim Kenanına ve Yusufuna sağlıklı huzurlu ömürler versin
Biz bu 2 yaş sendromunu atlatamıyoruz galiba gün geçtikçe daha da agresifleşiyor, ya da çok çakal sadece bana yapıyor
Çünkü sabahları ben işe giderken mahalleyi ayağa kaldırıyor sıpa, dün babaannesi kızmış niye böyle yapıyorsun diye, ağlayınca işe gidicem demiş:26: uyanığa bak , duygu sömürüsü yapıyor.
Yapma dediğimi inadına yapıyor, yap diyorum yine yapıyorkonuşuyorum biraz duruluyor, sonra yine aynı
Ne yapacağımı bilemez durumdayım heleki şu son 10 gündür böyle, iyice zıvanadan çıktı
Bizim bezdir emziktir sorunumuz kalmadı tek kalan sorun giyinmek istemiyor, kıyafet değiştirmek ölüm resmen
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Kreeftcim bez konusunda babadan da destek istesen nasıl olur peki:26:

Çoktan bakmadım buraya İlk önce Fatmacım ikinci bebeğin gelmiş hayırlı evladın olsun annalı babalı ve çok çok sağlıklı büyüsün.Yusufcum da tam abilik yapıyor ona kocaman AFERİN.Sen de çok çok güzelsin tekrar anne olmak ne güzel dimi.Gurbette doğum yapmak ne zor dimi bunu çok iyi bilirim ben de ama Allah büyüktür biiz yaratığı giib bize de yardım ediyor.
Bez konusunda çok sorular yazasım gelmiyor biz hala bezle dolaşıyoruz ama bıraktım artık ilkbaharda denerim.
Emzik de zor da olsa çabuk unutturduk. burda yazdım ilgilenen okuyabilir.

Sanberk Rahim: EMZİK

tahmin ettim zaten mevlüt fotosu belli.. çok güzelsiniz Allah nazarlardan korusun fatmacım .. tekrardan gözün aydın güle güle büyüt cnm ..

gurbette her şey zordur yaa.. tahmin etmek zor değil.. neyseki eşin ve ailesi var .. annen de gelmiş doğumuna .. bundan sonrası için de kenan ve yusufa güveniyorum .. onlar sana kimseyi aratmıyacaktır bence :)

yusuf oyun hamuru mu yedi .. hey Allah ım .. bizimki de geçen gün ağzına değdiriyodu.. zaten bebek gibi hala ağzına sokuyo oyuncağını v.s. çok sinir oluyorum bu huyuna ..

cnm 2 yaş sendromu mu ne bilemiyorum ama tutturma , istediği olmayınca ağlamalar bu yaşlarda az yada çok hep var .. ancak ikna edersem konuşarak anlaşırsak olay çözülüyo yoksa yok yere uzun süre ağlayabiliyor merve de .. ama anlatınca yada ona seçme şansı verince hani onun istediği oluyomuş gibi yapınca anlaşıyoruz .. zamanla ona göre davranmayı ve konuşmayı ben biraz çözdüm ve durum düzeliyor gibi yoksa benim kızım da istediği olmayınca ortalığı velveleye veriyor çoğu zaman ..

cnm erkek çocuklarının gelişimleri biraz daha geriden gelir normal olarak .. kızlar çiş konusunu da biraz daha çabuk kapıyolar dolayısıyla .. benim yeğenim 4 yaşında öğrendi çişini .. yaza mutlaka öğrenir hiç mesele değil yani..emzik biraza daha önemli bence diş damak yapısını bozabilir çünkü ileriye yönelik .. büyüyünce bırakmaları daha zor oluyormıuş geç kalmamak lazım .. sanberk de bırakmış merve de bıraktı şükür ..

ama benim kızım kendi yemeğini yemiyor hala .. yiyemiyor değil ama yemiyor.. isteksiz bu konuda .. illa benim elimden olucak ..

bir de bu aralar dönem dönem bir ara yumurta yemek istemedi bir ara peynir bu aralar da sütü pek istemiyor dönem dönem değişiyor yedikleri .. çok verince bıkıyor mu ne .. bilemedim .. bizdeki havadisler de böyle şimdilik .. herkesi öptük ..

benim oğlum tam 4 aylık kucaktan hiç inmiyor. bende istiyorum. bırakmayı deniyorumda. ama katırcasına ağlıyo.kızarıyo tepiniyo.almıycam diyorum.bu sefer ağlarken tükürüğü boğazına kaçıyo.boğulacak gelde alma.napıcam bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…