Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ferdacım bende yapbozu daha önceden almıştım ama yeni verdim.tabi daha şekil oluşturamıyor ama bikaç parça takıp çıkartabiliyor çok seviniyor.birde o geometrik kutuyu verebilirsin artık aynından bizdede var baya öğrendi duru çoğu kez doğru yere atıyor hatta ben çeviyorum kutuyu şaşırtmak için yine doğru yere atıyor.
bide resim defteri ve kuru boya aldım ama tektek kopardı sayfaları sonra kopardığı sayfalarıda kopardı :)) bunun için biraz daha beklememiz gerekecek sanırım.
babası kalın mukavva hikaye kitabı almıştı koparamasın diye ama onuda koparmayı başardı :) duru herşeyi en ince ayrıntısına kadar ayırmayı seviyor evde hemen hemen hiç sağlam oyuncağımız yok hepsi kırılıp incelenmiştirsırnaşık şey

Son düzenleme:
mayacım uras yakışıklı olduğu kadar akıllı da maaşallah

okuduğun hoşnut kaldığın kitapların tam ismini ve yazarını yazmanı rica edicem .. ben de şu an bir tane okuyorum ama çok da yeterli gelmedi bana ne yalan sölim ( ben de netten aldım ) .. güzel bir kitap ama yüzeysel.. daha önce okuduğum kitap ( buraya da alıntılar yapmıştım ) dr. wilhelm stikel bir anneye mektuplar bunu tavsiye ederim .. katılmadığım bazı çok ufak bir kaç nokta dışında ( yazar yabancı belki ondan ) çok beğendim bu kitabı..

merveye minikler için ilk sözlük var içinde bebek balon v.s resimleri var onu alıp inceliyo ama henüz isimleri söyleyemiyo bazı şekilleri gösteriyo onu aldım .. ( kitap çok yeni zamanla öğrenecektir inş. )

mayacım beğendiğin ve eğitici bulduğun oyuncak kitap v.s resimlerini eklersen çok memnun kalıcam .. ben de bir kaç tane oyuncağa bakıyorum merve için almayı düşünüyorum .. şu dokun hisset kartlarına da bakıcam inş. almayı planlağım 2 tane oyuncak var resimleri aşağıda

http://www.hediyecik.com/images/products/00/08/69/869_kucuk_3.jpg

http://www.hediyecik.com/images/products/00/10/99/1099_kucuk.jpg

mervenin de top şeklinde geometrik delikler var üzerinde 12 ayrı da şekil var renk renk .. ben gösteriyorum öyle atıyo içine .. çok fazla şekil var henüz bulamıyo doğru yeri.. eğitici oyuncak kitap olarak başka da pek bişeyimiz yok sanırım .. alıcam inş.

febicim genç anneye mektuplar kitabını henüz 2 aylıkken felan okumuştum bende çok memnun kalmıştım hatta devamı zannedip bir anneye mektuplar kitabınıda aldım meğer adı değişmiş aynı kitapmış.bazı katı kurallar dışında çok beğenmiştim bende sana katılıyorum sanırım aynı noktalarda anlaşmışız.
1 yaşından 2 yaşına kadar çocuğunuz kitabının yazarı harriet griffey( basit ve bol resimli ofset baskı bir kitap) sadece neler olur nasıl gelişim gösterirler ne tür oyuncaklarla ilgilenirler vs konuları var. ama açıklayıcı tarzda değil koca koca reismler arasında yazılar şeklinde. yani pek gerek yok netten de aynı bilgilere ulaşabilirsin.
nasıl mutlu bir çocuk yetiştirebilirim yazar handan asude başal. çok fazla gelişimsel konu var daha çok büyük çocuklara yönelik ilerde işime yarayacak az okuyup sıkıldım zaten.
evde ve okulda mutlu çocuk yetiştirmenin temelleri çocuk ve aile kitaplarından.soru cevap şeklinde hazırlanmış genle konular var mesela sofra savaşları solaklık kardeş kavgaları vs vs şuan için bizle ilgili çok soru yok bi göz gezdirmiştim.
oğlan çocuklarını mutlu yetiştirmenin yolları yazar steve biddulph ilerki çocukluk dönemi için güzel bir kitap.
çocuk eğitiminde sevgi diliyle özgüven kazanımı yazar mahmut açıl gayet başarılı samimi bir dille yazılmış gündelik hayattan çok örnek var kısa ve anlaşılır.
çocuk eğitiminde babanın rolü yazar şaban -rukiye karaköse.
çocuğuma nasıl davranmalıyım dr koray karabekiroğlu genelde tıbbi sorunlara soru cevap şeklinde gündelik sorularda var.hemen hemen herşey var ama cevaplar kısa.el kitabı gibi çok kullanışlı.
harika çocuk nasıl yetiştirilir montessori eğitimi ile ilgili bir kitap bol resimli eğitimdeki temel öğeler vs var.
aslında şöyle bir baktım benimde tüm istediklerimi özetleyen anlatan bir kitaba rastlamamışım ya pas geçmişim yada belli konuları okuyup kapamışım.
bebeklik döneminde 20 ye yakın kitap okumuştum bol zamanım vardı ve hepside çok başarılı kitaplardı. ama konu çocuk olunca biraz farklılaşıyor ve konular daha dağılıyor.
umarım yardımı dokunur yazdıklarımın. genede merak ettiklerin olursa ayrıntılı yazarım. ama şuan için şiddetle tavsiye edeceğim bir kitap yok aralarından.

tatlım o ilk boncuklu oyuncaktan bizde bir tane vardı çokkkkkk işimi gördü 1 yaşına kadar tvsiz onunla yemek yedik o boncuklarla oynarken ben yediriyordum. sonra geçenlerde kipada onun daha kapsamlısını buldum bence onu tercih et. büyük bir ahşap küp düşün. bir kenarında mıknatıslı ahşap parçalar var. bir kenarından kare üçgen vs atılan delikler var. bir kenarından gene oynatabildiğin ahşap şekiller var. bir kenarında eliyle döndürdüğü ahşap şekiller var bir kenarı boş orayada aynı boncuklu oyuncaktan yapmışlar üstüne kyup onunla oynuyor.markası felan yazmıyo ama kaliteli ve güzel çok pahalıda değildi sanırım.
gene ikinci ahşap blokların aynısı kipada var uygun fiyatta.
kare üçgen vs atılan oyuncaklardan bultak deniyor sanırım bunlara. tommyninki en kullanışlı. üç delik var. kare üçgen yuvarlak. hem eline göre yeme riskide yok boyutları büyük.benimki onunla çok çabuk öğrendi.playskolunkileri tavsiye etmiyorum çok şekilli ve kafalarını karıştırıyor.
hazır fotosu olanlardan ekliyorum bir kaç tane yarın umarım diğer bahsettiğim oyuncakların fotosunu çeker koyarım.

birde bunlar var.

Eklentiler

• $IMG_9491.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 65
  • $IMG_9494.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 70
  • $IMG_9496.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 87
  • $IMG_9495.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 75
bunlarda kitaplarımızdan bazıları eğitim fişleri ve eğitim blokları.

Eklentiler

• $IMG_9500.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 75
  • $IMG_9499.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 66
  • $IMG_9498.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 90
çok oyuncağımız var sanırım çalışan anne olduğumdan yetersizlik hissinden dolayı alıyorum ben yokken en azından oyuncaklarıyla oyalansın diye.bakıcımızda çok konuşkan değil. şükür oyuncaklarını çok seviyor parçalamıyor ama çok oyuncakta dikat dağınıklığına sebep olduğundan genelde her odaya farklı farklı oyuncakları koyuyorum geceden.o gün onlarla oynuyor.bazen de görüne n yerdeki raflardaki oyuncaklarını gösteriyor yada kendi seçiyor onunla oynyor.
ben eğitici olanları gösteriyorum ama zorlamıyorum nasıl olsa öğrenecek acelesi yok. öle yapboz felanda yapmıyor henüz. ama onlardan hayvanları eşyaları güzel öğrendi.bazı gün sadece arabalarıyla oynuyor bazende bultakını getirip bana attııııı yapalım diyor.kolay öğrendiğini düşünmüyorum açıkcası.mesela yeğenimin 9. ayında üstüste takılan halkaları sırayla takardı biz hala onları öylesine geçirip hemen fırlatıyoruz frizbi gibi.

mayacım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kendi adıma.a.s.
kartları ve bloklarıda çok beğendim duruyada almalıyım bunlardan.mevcut oyuncaklarından sıkıldı artık gerçi bende dönüşümlü veriyorum ama yinede bi yerden sonra hiç ilgilenmez oluyor,yeni şeyler arıyor.
çalışan bi anne olmana rağmen belliki urasa çok şey verebilmişsin tebrik ederim.
yeğeninede maaşallah bu arada
bende bugün "zeka türüne göre çocuk eğitimi" isimli bir kitap aldım.içine biraz göz attım baya ilgilimi çekti.hoşuma giden yerleri sizinlede paylaşırım.bi okuyayım memnun kalırsam tavsiye ederim.a.s

mayacım bahsettiğin oyuncak bunun gibi bişey mi cnm ? kipa kurtköyde var sanırım biraz uzak ama bakalım bu tür bişey alıcam inş.. ewet yeğenine maaş. gerçekten alkisalkisalkis

http://www.hediyecik.com/images/products/00/10/08/1008_kucuk.jpg

ayşegülüm sana iyi okumalar cnm .. şu zeka türlerini pek merak ettim doğrusu bekliyoruz edindiğin bilgileri .. özet geçsen de olur yani yerimseniben

mayacım gerçekten urasa çok şey almışsın bir kısmı bizde de var ama çok şeyi elime alıp 18 ay 24 ay üzeri diye geri bırakıyorum, onlardan anlama zamanı gelene kadar o oyuncaklardan sıkılır diye almıyorum bekliyorum. Canım çalışmandan ya da bakıcının konuşkan olmamasından dolayı sakın yetersizlik hissetme, onlar evdeki en ufak çöple bile oynayabiliyorlar, mesela kızım çekmeceleri açıp benim çoraplarımla, mutfaktaki salondaki çalışma odasındaki herşeyle oynar sadece canı isteyince oyuncakları ile oynar. Bugün tabak altı servislerle oynamak istedi :)
Dokun hissetleri bitiremedi daha 5 seri onlardan ilk sözcüklerim ve çiftlik hayvanları basit şimdilik anlayabileceği düzeyde eğer tek tek alacaksınız (toplu halde bir hayli pahalı ben taksitle almıştım) bunlardan başlayabilirsiniz.
Kızlar bugüne kadar melise hiç bebek vs türü oyuncaklar almadım hep eğitici şeyler alıyorum. Ama deli gibi hediye geliyor. Çok oyuncak doyumsuz yapar diye de korkuyorum. Oyuncak dolabı artık yüzüne bile bakmadı oyuncaklar dolu.

ferdacım ben oyuncaklarını büyük bir bez sepete koyuyorum .. aralarından bir kaçını seçip küçük el sepeti var plastik ona koyuyorum o oturduğumuz odanın baş köşesinde hep .. dönüşümlü olarak sırayla hepsini verirsin işte ne güzel.. sıkıldıkça değiştirirsin .. çok oyuncak almaya bence de gerek yok .. mervecim tezgahın altındaki leğenlerimle oynar çekmecelerimi açar içinden bişeyler alır devamlı.. ben yemek yapana kadar mutfakta basılcak yer kalmıyo kaydirigubbakcemile3

yaramazlık değil de şu hiç bişey yememesi beni delirtiyo .. sabah 7:40 süt içti sonra kahvaltısını yaptı ( bulamaç ) .. bu saat oldu hala başka bişey yemiyo 6-7 saattir aç ..

uyku konusunda da çok zorluk çekiyoruz ( gece babası uyutuyo :) gündüzleri iyiyce ayakta duramaz hale gelince gidip uzanıyoz beraber uyuyo çabuk o güzel .. ama akşam bir türlü uyumuyo .. dün gece saat 1 e geliyodu yani.. düzenini oturtamıyorum bir türlü .. ne yemek konusunda ne uyku konusunda .. :umursamaz:

Çocuklarda öğrenme geriliği

Ailelerin sıkça yaptıkları bir hata,çocuğumuzda gözlemlediğimiz geri kalma durumlarını zeka geriliği ile karıştırmaktır.Uzmanlar zekanın önemli kısmının genetik olduğunu belirtiyorlar.Ancak bir çocuğun zeki olması her zaman kolay ve erken öğrenebileceği anlamına gelmiyor.Zeki çocuklarda öğrenme ve algılama güçlükleri yaşayabiliyor.
Her anne baba çocuğunun çok zeki olmasını ister,hatta öyle olduğunu düşünür.Bebeklikten itibaren yaptığı herşey gözüne çok büyük başarı gibi görünebilir.Ancak dikkatli anne babalar çok zeki gibi görünen çocuklarında bir şeylerin eksik olduğunu hissedebilir.
Çocuğun geç konuşması,geç yürümesi,fiziksel motor hareketlerini yaşına göre tam yapamaması,bazen dalgınlaşması,özellikle okula başladıktan sonra okumayı normalden geç sökmesi gibi bi çok şey aslında bir yerlerde sorun olduğunu gösterir.Bu tür belirtiler görünen çocuk zeki olmasına rağmen öğrenme güçlüğü yaşıyor demektir.
Öğrenme güçlüğü Türkiye'de yüzde 9 gibi yüksek bir oranda görülüyor.Öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar aslında çok zeki oldukları halde,zekayı oluşturan bileşenlerden sadece entelektüel fonsiyonlarda bozukluk yaşanıyor.
Öğrenme güçlüğünde çocuğun düşüp başını vurması çok etkilidir.Çocuk küçük yaşta düştükçe beyin hücreleri ölür.Yine küçük yaşta geçirdiği enfeksiyonlarda öğrenme güçlüğüne sebep olabilmekte.
Bu konuda beyni kullanmak çok önemlidir.Çocukla devamlı konuşun.Çocuğu devamlı canlı renkli,ses çıkaran legolarla oynatın.Ne kadar çok ilgi gösterirseniz öğrenmesi o kadar gelişir.
Çocuk 3 yaşından önce kreşe verilmemeli.3 yaşına kadar evde anne ve yakınları bakmalı.Çocuğun zekasını geliştirmek için onunla çok ilgilenin,düşmeye enfeksiyonlara karşı koruyun,iyi ve düzenli besleyin.Haftada 1 defa balık,tavuk,kırmızı et almalı.Kırmızı et kas gelişiminde ve demir eksikliğinde çok önemlidir.Zeka için demir eksikliği olmamalı.Bakır,çinko gibi eser elementlerin yeterli olup olmadığına mutlaka bakılmalı.

selam feridecim topic hayırlı olsun...
burak ben çalıştığım için annane ve dedsi ile de büyüyor...o yüzden anneme biraz daha düşkün...bu beni biraz üzse de pek kıskanmıyorum,başka biri olsa belkii kıskanırdım ama annemden kıskanmıyorum...
yemek yemeyle ilgili pek sorunumuz olmadı,hastalık zamanları hariç iştahı iyidir...ama meyve yemeyi pek sevmiyor maalesef..
dışarı çıkmayı çok seviyor,sıkılınca ayakkabılarını alıp kapının önüne gidiyor...hadi gidelim diye...anlaşılmasa da bayaa bayaa konuşuyor,geveze oğlum
ben ne iş yapsam onu taklit ediyor...evi beraber silip süpürüyoruz mesela...
yemek yaparken falan bacaklara yapışma olayı bizde de var...ben de o zaman kızabiliyorum
evdeki eşyalara dokunma desek de maalesef dokunuyor,üzerine çekiyor ya da yere atıyor...bu yüzden süs eşyalarını kaldırdık,dolap ve çekmeceler de hep bağlı...
odası ayrı,11 aylıkten beri kendi odasında ve kendi yatağında yatoyor,ondan önce de beşiğinde yatıyordu bizim yatağımızda değil...
söylenenleri anlıyor,verilen komutları alıyor...dedeye ver,anneye götür dendiğinde yapıyor...
konuşmaya meraklı,baya anlatıyor
hayvanları çok sever...çocuklarala bir arada olmaktan hoşlanıyor...
daha büyüdükçe neler göreceğiz bilmem ama allah çocuklarımıza güzel bir ömür versin inşallah...biz en iyisini istiyoruz,uğraşıyoruz

ayşegülüm yazdıkların çok ilgi çekici .. paylaştığın için çok teşekkür ederiz cnm benim .. okuduğun kitapta daha çok cevherler var gibi CADIARZU

eminem nasılsın bidenem .. hoş geldin sefalar getirdin .. ben açtım ama topik benim değil hepimizin cnm .. çocuk yetiştirmek zor bir iş.. birlikte bu konuda da paylaşımda bulunsak iyi olur diye düşündüm cnm .. yani burası bebişlerimizin ruhlarını nasıl besleriz , onlara nasıl davranmalıyız ı konuştuğumuz bir yer olsun diyorum inş. faydalı olur ..

burak cımı şimdiden süpürge gibi kullanıyosun öyle mi aşkolsun :tomato: temizlik bulaşık kaydirigubbakcemile3 öğret öğret bu yaramazları başka türlü oyalamak imkansız kötükedihüso özletme arada uğra yerimseniben

kızlar paylaşmlar çok güzell emeğinize sağlık şekerlerrr...yiğit erenınde logoları..ferıdem sızde olan yuvalrak toptan bızdede var bırde fisher pricenın aktıvıte masası var..hatırladığım bunlar gerçekten oyuncaklar zeka gelışımınde bencede çok önemliii..

teşekkür ederim tatlım. ne bilim insan genede kendini suçlu hissediyor.
çekmece faslını bitirdik biz.parmağını sıkıştırdı bir iki kere akıllandı:)))sacede oyuncak çekmecelerini açmak istiyor onlarada kilit yapmıştık. o isterse açıyoruz kendisi seçiyor.
dün bizde hiçbi işe yaramayan belki 3 4 kez anca kullandığım sebze kurutucusuyla oynadık.tepesindeki tokmağı çevirdi durdu büyük bi hazine bulmuş gibi uzun bir süre oynadı.
sizin dokun hisset kartlarınız farklı sanırım fotoları varsa ekleyebilirmisin tatlım?
bizede çok oyuncak geliyor.birde burda arkadaşımın biri oyuncakçı dışarı çıkınca onun dükkanın önünden geçirmez girmeden. artık ende oyuncak almak yerine ona götürüp bir saat ordaki oyuncaklarla oynatıyorum hevesini alıyor:)))

evvet tatlım onun gibi aynı sadece üstüne konulan senin ilk gösterdiğin tarzda boncuklu oyuncak var.
yeğen başlarda iyiydi şimdi sadece bebeklerle oynuyor:)))9 ay var bizimkilerle aralarında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…