Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hiç zorlama Febicim, bi daha ki yaza başlarsın, hatta evin doğalgazlı ise bu kış bile bitirebilirsiniz.. ama sen ufaktan bi oturak al Merveye, beraber girin bakalım ne tepki verecek

Emzik işine bende deli oluyordum, son zamanlarda 3 tane birden emiyordu,1 biri ağzında 2 tanesi ellerinde birini çıkarıp, birini emiyordu, deliriyordum resmen. İşte uykusuz kalıyorum geceleri, emzik olmadığına sanırım uykuya tam dalamıyor, bütün gece ayaklarımda sallamak zorunda kalıyorum

Tecrubeli bir anneden çok ihtiyacım vardı.Sen böyle anlatınca biraz rahatladım.Şimdi oğlum iki yaşında ama hala çişini söylemiyor.Aslında zorlama niyetim de yok.Ne zaman hazır ise o zamn söyler.ama yaz diye bezi takmıyoruz çok rahatsız oluyor çünkü.ama buna rağmen çişini de söylemiyor.İlk günlerde benimle wc girip yapardı daha sonra girmek istemiyordu ben de bahçede yaptırmaya başladım.ama şimdi durum dah kötü u sefer pantalonun ne varsa çıkartmama izin vermiyor hata bağrmaya başlıyor anne çiş yok diyor.Ben hemen brakıyorum tamma diyorum ama bi bakıyor 5 dk sonra yapıyor.İlginç olan çişi gelince gidip bir yerde salnaır öyle yapar.Ben de durumu daha çok kötüleşmesin diye bu konuyu kapattım çişi yaptıktan sonra olsun oğlum makineye koyup yikarız derim.O da çok rahatlyıor böyle.Aslında bu işi başlamadan nce böyle bişey olacağını bekliyordum ve şimdi kendime kızıyorum bu işi şimdi olmayacağını bile bile başladım.Ama artık geri dönüşü yok şimdi tekrar bez takarsam yanlış yaparım diye düşünüyorum.Bakalım sanırım ıslata ıslata öğreniriz artık.

Bu arada başka tuvalet eğitimini verenler kimler .. çişini söylemeyi nasıl öğrettiniz , emziği nasıl bıraktırdınız .. anlatın da biz de heveslenelim ilham alalım boshayallersmile

Canım emzik bıraktırmak kolay gibime geliyor ama bu wc işi çok erken başlattım ben.Sen merveye sorabilirsin bir süre sonra kendi isteyince denersiniz.Bide Ayşegülle yakın oturuyorsunuz bence duruyla buluşmak iyi olur.Başka bir çocuk görünce daha çok hefesleniyorlar.
Açıkçası ben vazgeçecektim dah ail günlerde ve seneye deneyecektim artık.Amaköydeyiz idye denedim.Arkadaşlara sordum hep erken başlayanlar da var tabiki çocuklar öğrenmiş am abay azamn almış.Dah ageç balayanlar ise birkaç gün içinde bu işi bitirmiş .Bence bir çocuk en erken 2 yaştan sonra bu işe balnabilir.Ama en ideal dönem2.5 yaşıdır.En azından kendim çocuğum için:)

adaptör aldım öylesine, hoşuna gidiyor oturtuyoruz arada ama katiyen wc ye yapmıyor .. ne çiş ne kaka maalesef yapmıyor.. devamlı benim peşimde olduğu için wc ye hala beraber gidiyoruz zaten ama maalesef öğrenemedi .. alaturka wc ye de götürdüm onda da suyla oynamaya heveslendi hiç oralı olmadı ..hasılı hazır değil .. belki ekim , kasım gibi öğretmeye çalışırım evimiz sıcak ama olmadı nisan , mayısa kalıcak yapılcak bişey yok .. diğer çocuklardan da görüyor ama hazır değil demek yapmıyor kuzum .. :umursamaz:

amaaan ben bakmayalı olmuş baya,kaçırmışım muhabbetleri:)))bloğa çok daldım galiba:))
feridecim emzik bırakmayı yazmıştım ben bloğa,yiğitle çok çok zor olur derken sandığım kadar zor olmadı,
ben 2 yaş geçince zor olacağını düşündüğüm için 2 ye gelmeden bırakalım istedim,kendime göre doğruda düşünmüşüm,şimdi nasılda bilinçliler,istedikleri ve istemedikleri gayet net,bişeyi kolaysa unuttur,
emzik bırakma serüveni şöyle,YAVAŞ YAVAŞ,..öğlen uykusuna yatmadan başka bişeyle uğraş,uyut,gece kandır verme,1-2 gün varmezsen zaten unutuyorlar,sonra aklına gelince de salça sürüverdim,odasına gözünün göreceği biyere bıraktım,geldi gitti baktı,ığğ iğrenç dedim,ve toplam 3-4 gün içinde tamamen hallettik, Ki yiğit emziği emen değil yiyen bir çocuktu,24 saat versen emerdi yani o derece,
ama dediğim gibi 2 yi geçirmeden bıraktırmak bana avantaj oldu,,sende bir dene bu yöntemi,yavaş yavaş yöntemini yani
çişi ise bloğa yazıyorum,yiğitte henüz hazır olmayanlardan,ben zorlamadan ama yavaş yavaş onuda aşılıyorum ki zorluk çıkmasın,anlatıyorum her fırsatta,
sevgiler

yiğite gündüzleri uyku dışında kesinlikle bez bağlamıyorum,tuvalete ,adaptöre,lazımlığa kesinlikle oturmuyor aynen,ben duşakabinin içine ,kenera yaptırıyorum,öğrensin bi,çiş kavramını,söylemeyi,yavaşça geçerim onlara,
zor çocuk feridecim bizimkiler,merveye zor demeyeceğim ama yiğite bişeyi hemen kabul ettiremem,1-2 gün içinde zamanla olur herşey,huysuz,sabırsız,mızmız dır kendileri çoğu zaman,bu sebeple uysal çocuklara yaklaşılan şekilde yaklaşamıyorum ben,yumuşatılmış ve uazatılmış davranış diyorum kendi yöntemime

arkadaşlar merhaba, 2 yıldır forumu sessizce takip ediyordum. hepinizin çocuklarına allah uzun ömürler versin. oğlum 1 temmuz doğumlu. fazlasıyla hareketli bir oğlan. iyiki ar. neyse tualet eğitiminden çok faza çekindiğim için tatil (2 ay-öğretmen) bittiğinde bakıcısı öğretsin diye düşündüm ve bu yaz bezi çıkarmadım. doğum gününden hemen sonra (öncesinde aylardır bizimle tuvalete girdi amam oturmadı) oğlum gel çiş yapalım dedim ve klozet aparatına oturttum ve yaptı kendi yaptığına da şaşırdı, yüzünde bana bu da ne diye soran bir hali ardı, gülümsedim ve aferin oğluma bak sen çiş yaptın dedim. o gün böyle iki kere götürdüm. bezi çıkarmadık ama. 2. gün kakasınıda yaptı. böyle böyle 20 gün geçti. bu arada kaka işaretlerini görünce veya yemekten 20 dakika sonra kendim götürdüm ve 10 dakika kadar tuaette oturttum. şarkı söyledik, kitaba baktık, banyo yapıcaz diye heeslendik artık aklınıza ne gelirse. bu aralarda bezine yaptığıda çok oldu. ama sorun yok çünkü bezi altındaydı ve bu beni rahat ettiroyrdu. sonra tuvalete gitmeler sıklaştı. her defasında sorar ve götürür oldum. 3 gündür çişi de kakayı da hiç kaçırmadı. bezi hala bağlı. geceden sabaha kuru kalkıyor ve uyurken yapmıyor. bezini bakıcı başlayınca çıkarıp alıştırma külotlarıyla bir süre daha devam etmeyi düşünüyorum. evet bazılarına süreç uzun gelmiş olabilir. ama bu süreçte oğlumla hiç inatlaşmadık, ona hiç bağımadım, o da çok rahattı, sadece bezine yaptığında tuvalete yapmamız lazım dedim. tuvalete yaptığı için bezi olmasına rağmen hiç pişiği olmadı.
allah herkese kolaylıklar versin

canım çok teşekkürler paylaştığın için.. bende kızımı hiç zorlamadım zamanı gelince kendi söyler diye düşündüm. iki gündür lazımlığına oturmak istiyo. klozete hiç oturmuyodu korkuyordu. ama bugün anne çiş diye koşa koşa tualete gitti defalarca heycanlı ve mutluydu:) gerçi klozete yapmadı. kendi kendine çiiişşşş diyo ama buda bir başlangıç ve tualet eğitimine hazır olduğunu gösteriyo. yarından itibaren ciddi ciddi başlıcaz bakalım. inşallah kolay olur sizinki gibi..

sessiz sessiz takip etmeseydin sende katılsaydın keşke.. hoşgeldin diyorum. paylaşımlarının devamını bekliyorum:) sevgiler...

aynen walla .. ben de bloğa dalmışım burayı unutmuşum .. ama özledim de buraya yazmayı açıkçası .. ara ara yazalım madem burdan da paylaşımda bulunuluyor .. sonuçta önemli olan birbirimize fikir vermek , paylaşmak ..

cnm yiğitin maaşallahı var .. yemek dışındaki konularda ben de zıtlaşmıyorum ama yemediğinde sinirden canavar kesiliyorum nerdeyse parçalıcam .. belki biraz guatr da etkili .. yada bu konuda takıntılıyım .. iştahsız çocuk çok zor yüzde seksen haletim bu sebepten ama ..

ben de emzik bıraktırma çalışmalarını yapıyorum ve iyi gidiyor .. buradan paylaşırım ..bez konusunda lazımlık almaya karar verdim bakalım ..

iyi yöntem .. ama her zaman işlemiyor .. çok kurnazlar çoookkk ...:))

aynurcum bu tam bana göre bir metod .. işte ben de bunu yapmayı planlıyorum .. hangi aşamasındamıyız klozete oturtup hadi kızım çişini yap .. şimdilik yapmadı ve ilerleyemiyoruz.. lazımlık bu işi çözse belki devamı gelir.. inş. gelir.. sizi tebrik ederiz..

cnm iremde mi başladı .. aferin ona devamı gelir bu durumda sanırım .. çok sevindim .. özledim boncuk gözlüyü .. rica etsem bir fotosunu koyarmısın bakim değişmiş mi .. bir ara buluşalım daha iyisi yaa ..

ben de yeni parmak oyunları arıyodum fazla uzağa gitmeme gerek yokmuş :))

emziğin ucundan azar azar kesme metodu .. gece uyurken hala sorsa da bugün öğle uykusuna yatarken sordum istemedi .. şimdilik iyi gidiyor tavsiye ederim..

aynurcum bu tam bana göre bir metod .. işte ben de bunu yapmayı planlıyorum .. hangi aşamasındamıyız klozete oturtup hadi kızım çişini yap .. şimdilik yapmadı ve ilerleyemiyoruz.. lazımlık bu işi çözse belki devamı gelir.. inş. gelir.. sizi tebrik ederiz..

"kızım çişini yap" demeden önce o saatte gerçekten çişi olursa daha çok işe yarıyor. bir kere yapsa devamı gelir diye düşünüyorum. bunun için ben sabah uyanınca (kucağıma alıp öpücüklere boğup bir gülümsedikten sonra" hemen tuvalete götürmüştüm. birde bezini ara ara kontrol ediyordum (çiş sıcak ise daha yeni yapmıştır) en az 1 buçuk veya 1 saat 45 dakika sonra tekrar çişleri geliyor o zamanları yakalarsan sanırım daha da kolaylaşır. kuzucuklara başarılar (annelere sabırlar)

ben de yeni parmak oyunları arıyodum fazla uzağa gitmeme gerek yokmuş :))

hahayyyyy delüüü:)))
atarım canım bi ara fotosunu ne demek..
irem iki gündür ciddi ciddi tuletini söleyip çişini kakasını ya lazımlığa ya klozete yaptı.. ama bugün karşıya geçtik yollarda anne çiş dedi ama tulete götürmek gibi bir imkan olmadığı için bezine yaptı bütün gün.. akşamüstü çişin varmı diyorum hiç oralı olmadı.. bezini yeni değiştirmiştim doldurmuş. hiç sölemedi bile.. hakbuki dün babaannesindeyken kukusunu tuta tuta yanıma gelip sonra elimi tutup koşa koşa wc ye gitmiştik.. neyse bir gün böle geçti. yarın tekrar söyler umarım..

tualet eğitimine yeni başlayanlar siz dışarı çıktığınız zaman nasıl hallediyosunuz çiş kaka işlerini???:))

aslında bu da aklımda zincirlerini kırması için önce bol bol su içirim sonra yapana kadar oturtim diyorum .. :)

ewet bence de dışarda çocuğa çişini tut diyemezsin çok küçük illa ki bezlenecek .. ilk zamanlar kafası karışması normal .. ama düzelir bence ..

selam kızlar nasılsınız.hiç yazmıyorsunzu uzun zamandır.aramızda hamile olanlar varmışa.s. hayırlı evlatlar,hayırlı doğumlar diliyorum...artık evlerdeyiz kızlar heyecanla sizin yaptığınzı faaliyetleri kızıma yaptırmaya başladım çok mutlu oluyoruz.evdeyken ve hava böyleyken daha bir hoş kızımda benim gbi yağmurlu havayı seviyor.
çiş konusunda benim hiç niyetim yoktu açıkçası ama İpek sabah kalktığında bezini çekiştirip şşş şşşş diyor.tuvalete götürüyorum ayakta banyonun giderine çişini yapıyor,bazen gündüzleri hadi gel şşş yapalım diyorum ben yaparken oda yapıyor ama aklıma gelirse nasılsa sıcaklardan altını bağlamıyorum evimde pek halı yok o sebepten rahatım,ama kış geldi yine beze başlıyoruz artık baharda çişe alışacak gibi bizimki...

emzik konusunda ilginçtirki hem emziğini çok sevyor hem sevmiyor..sadece uyurken istiyor ama normalde emzik aramıyor,daha çabuk uyuduğu için ben sokuşturuyorum emziği ağızına...

bizden böyle ama sizin sesiniz çıkmayınca merak ediyorum yaramazlar neler yapıyorlar...

aaaaa blogları bırakın azıcık canım burayada bakın bizde örnek alalım....klava::1hug:

Herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun ..

merveyle bezsiz günler devam ediyor şükür .. ama bayramda bağlamak zorunda kaldım çişi gelince tut trafikteyiz diyemiyeceğim için .. çocuğun aklı karıştı tabii.. kakasını tuttu 3. gün zorla yaptı filan .. neyse geçti artık .. evimizdeyiz çişini kakasını gidiyor lazımlığına kendi yapıyor .. dün gece uyurken bezledim sabah benden önce uyandı çıkaramadım ama ıslaktı zaten .. alıştı gece koyvermeye tabii bezleyince .. ben de ısrar etmiyorum bu konuda gündüz öğrendi ya şükür gece de ilerde inş..

emziği bıraktık o dönemde sonrasında şükür hiç sormadı ..

bizdeki durumlar da böyle .. :)

selamlar sevgiler..

Kimsecikler yazmıyor ne zamandır
Ben yazayım bari
Biz sanırım 2 yaş sendromu denen şeyi yaşıyoruz şuan:sinifsinif:
Ayşe çok agresif, sinirli, yapma dediğim herşeyi inadına yapıyor
Kıyafet beğenmiyor, üstünü çıkarttırmıyor, tuvalete gidince kendisi toplıyacakmış üstünü, bana elletmiyor, sonradan evin içinde berduşlar gibi geziyor, atletler tişörtler dışarda kafamçokkarıştı hep hırçınkafamçokkarıştı
Bide yemek yapma sevdamız var ki sormayın, tencereyi ocağa koydum mu koştura koştura ben karıştırıcam diye geliyor, ödüm patlıyor biyeri yanacak diye ama mutfaktan uzaklaştırdım mı yandım demektireyvahedigeldismile
Ay bu sendromda yaklaşık 6 ay sürüyormuş, ne halt edicem bilemedim
Sizlerde de durumlar böylemi

kıyafet beğenmeme,üstünü değiştirmek istememe durumları bizdede oluyor çoğunlukla,yada kendim giycem diye tutturuyor.mutfaktada bana yardım edecek diye sandalye çekip karıştırıyor tezgah üstünükafamçokkarıştı,bulaşık yıkama sevdası var birde.bi arada banyoda uzun uzun ellerini yıkamak isterdi şükür o geçti.
hep aynı şeyler demekki.

diş macunu kullanan varmı,biz başladık ama yutuyor genelde yinede çok çok az nokta kadar bulaştırıyorum fırçasına bi zararı olurmuki?

dis macunu iyi olmaz bence...
cocuklar icin özel macunlar var.. icinde , simdi tam olarak adini veremicem. zararli madde olmayan.
ben efeye cocuk macunu aldim .. cilekli muzlu falan oluyo.. yalayip yutuyo hahah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…