Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mrb mse ,biz dusunduk canim,su an 2. bebegimi bekliyorum...Allah izin verirse ekim sonunda kucagimda olucak...Allah sanada nasip eder bir an once insallah...:CüvCüv:

Merhaba,
Uzun zamandır kimseler bişey yazmamış galiba
Biz emzikten de bezden de kurtulduk:teytey:
Sadece akşamları bez bağlıyoruz uyumadan önce ama sabah kalkar kalkmaz çıkarttırıyor Ayşe bezini, hemen tuvalete koşuyoruz
Muhabbet ede ede işimizi hallediyoruz
Darısı diğer annelerin başınazemuszemus
Sanırım artık büyüyoruz:asigim:

Ne mutlu size biz de emzikten kurtulduk ; fakat bez hala devam ediyor aslında sıkılıyor bizimki kendi çıkarıyor bazen pis diyor atıyor ama çiş var mı deyince ses yok sonra gidip odanın ortasına işiyor &#61514)))) nasıl alıştırıcaz bilmiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm

Kreeftçim bu arada hayırlı olsun canım hayırlısıyla bebişini kucağına almak nasip etsin Rabbim cinsiyeti belli mi canım

ooo, masallah canim...ben daha tuvalete baslamadim..1-2 hafta icinde dusunuyorum baslamayi...

Darısı başına o zaman çok büyük bi rahatlık hem bizler hemde çocuklar için
Zaten ilkbaharda başlamıştım yavaş yavaş alıştırmaya
Şimdide tamamen kurtulduk:ecrin_bebek:

Beraber girip yapıcaksınız
Burda KK da okumuştum ben, kız çocukları anneleriyle, erkek çocukları da babalarıyla tuvalete girsinler diyordu
Bizde öyle başladık. Sen de bi öyle dene
Hala kazalar oluyor tabi ama bu kadarcıkta olsun

oy oy masallah yildizcim..

efe ne emzigi ne bezi birakmadi..
bakalim biz ne zaman kurtulcaz..
simdilik öglen uykularinda emzik vermiyorum.. ama gece istiyor.

bu arada bende 2nciyi düsünmeye basladim bakalim.kismet.

Biz emzik olayında son zamanlarda olayı iyice abartmıştık 3 tane birden emiyordu, 1 tanesi ağzında ,1 er tanesi de ellerindeakannehir Kafayı yiyecektim nerdeyse:bbo:
Bi akşam düğüne giderken kaynanama bırakmıştım kızı, tabi memeler kaybolmuş, kadında cinnet geçirmiş ararken, benim zilli biraz yırtıktır, kızmış kaynanam biraz kıza o oldu memelerin kaybolduğunu anlayınca bi daha almadık bizde yenisini. İlk zamanlar çok uykusuz kaldım.
Ama çiş olayınında bence senden çok babaya iş düşüyor gibime geliyorkaydirigubbakcemile5
Sen akşamları ikisini banyoya kapatkaydirigubbakcemile3

Aman ben 2.falan düşünmüyorum kızım 5 yaşınba falan gelmeden. Çünkü kıskanç bi kız, biraz bazı şeylerin farkına varmasını bekliycemzemuszemus

4 te olsa 5 te olsa kiskanclik oluyor canim..
benim komsunun oglu 4,5 yasindaydi 2nci oglu oldu..
cocuk annesinin memesini bile emmek istemis kiskancindan :))
biberonla su icmeye baslamis fln..
zor yanii.. ya$a bakmiyor.
kiskanclik meselesi birazda ana babaya bagli birsey bence.
büyük cocugun yaninda kücüge fazla düsmemek lazim.. ayni zamanda büyüge kücük icin kizmamak lazim..
ikiside cocuk cünkü.

Valla olabilir tabiki ama benim kız eşyalarını paylaşmayı istemiyor , bizleri kıskanmıyor değişik bi çocuk. Sadece kendi eşyalarını da değil mesela geçen gece babası benim yastığa yatmış kıyamet koptu, annemin o kalk diye. Ben babasının bir şeyin alayım bırak babamın o diye bağırınıyor. Kalabalık bir evimiz var ama bundaki sahiplenmemi kıskançlık mı çözemedim:bbo:

Zaten ben 2.çocuk konusunda kendimi de hiç hazır hissetmiyorum, zor bi doğumum oldu, hala onun etkisi de var. Aynı şeyleri hiç yaşamayı gözüm kesmiyor

benimkide cok zor bir dogumdu :))
bakalim kismet.. illa simdi olacak demiyorum zaten..
Kiz bebek icin ugrasiyorum.. yumurtlama döneminden hep 3 gün önce bir deneme yapacagim.. tuttu tuttu.. tutmadi.. baska bahara :)

Kiz bebek icin ugrasiyorum.. yumurtlama döneminden hep 3 gün önce bir deneme yapacagim.. tuttu tuttu.. tutmadi.. baska bahara :)

Allah gönlüne göre versin o zaman, hadi hayırlısı bakalım:hulya:

Kreeftçim bu arada hayırlı olsun canım hayırlısıyla bebişini kucağına almak nasip etsin Rabbim cinsiyeti belli mi canım

sagol canim,erkek bebek gelicek insallah, bakalim...

is kocaya dustuyse yandik..onlar bi kere iste oluyorlar cogu gun...nasil olucak?
bir de bizimki ben basliyalim diyorum, yok birazdaha bekliyelim diyor...bez parasi vermeye merakli bizim ki...

hayirlisi canim, dogucagi varsa dunya ya gelecek elbet...Allah gonlune gore versin...o dedigin kiz bebek icin bir yontem mi ....

bence de ve etrafimda duyduguma gore tecrubelilerden,1. cocugun akilli uslu olmasini beklersek ooo ....her yasin ayri zorluklari var..birini atlatiyon biri basliyor..ben o yuzden hic ara vermek istemedim...herseyin hayirlisi dedim..kafama yattiktan sonra ,2-3 ay sonra hamis kaldim...

biz emzik hic emmedik..oyle bir derdim olmadi sukur... ama memeyi bizimki zor birakti..simdi gorunce bir farkli bakiyor mememe :) anliyorum onu...2. bebekten sonra memeye ve tuvalet konusunda zorluk cekicem biliyorum..belki bezlenmek isticek, emmek isticek...atlatcaz insallah onlari da...

Bütün gün evde yoklar doğru ama akşamdan akşama denemelere başlasanız
Çok zeki çünkü çocuklarımız hemen kafaya yerleştiriyorlar.
Akşamları baba gösterse bi kere,
Gündüzleri sen desen ki hadi oğlum baba nasıl gösterdi öyle çişimizi yapalım diye olmaz mı ki

Gerçi benim eşimde umursamazdı, akşam babanne bez parasından kurtuldun gözünaydın diyor, he he deyip geçiştirdiakannehir

mrb mse ,biz dusunduk canim,su an 2. bebegimi bekliyorum...Allah izin verirse ekim sonunda kucagimda olucak...Allah sanada nasip eder bir an once insallah...:CüvCüv:

ayy cnm benim yaa .. sen hamilesin biz heyecanlıyız .. hadi bakalım sağlıcakla doğsun inş. ..

yıldızcım tebrik ederim ikinizi de .. maaşallah ayşe ye.. merve ne emziği ne bezi bırakamadı maalesef.. ben hazır olmadığını hissediyorum ..

ooo, masallah canim...ben daha tuvalete baslamadim..1-2 hafta icinde dusunuyorum baslamayi...

inş. seni yormaz hemen öğrenir cnm .. hamileyken zor olucaktır

erkek :) yusuf un tahtına ortak geliyor :)

Bu arada başka tuvalet eğitimini verenler kimler .. çişini söylemeyi nasıl öğrettiniz , emziği nasıl bıraktırdınız .. anlatın da biz de heveslenelim ilham alalım boshayallersmile

öğlen emziksiz uyuyorsa kolay bırakır bence bir iki gün uyutma iyice uykusu gelsin gece emzik vermeden uyut bir dene istersen cnm ..

oooo hilmişim yakışır gulüm :) ben ekim sonu ameliyat olucam sonrası kısmet .. düşük yapmamış olsaydım şimdi kucağımdaydı ne güzel ..beraber büyümeleri en güzeli bence..

haydaa nasıl yani kız bebek için mi 3 gün öncesi anamadım .. erkek için kaç gün :)

Bu arada başka tuvalet eğitimini verenler kimler .. çişini söylemeyi nasıl öğrettiniz , emziği nasıl bıraktırdınız .. anlatın da biz de heveslenelim ilham alalım boshayallersmile

Valla Febicim Merve hazır değilse hiç zorlama çocuğu, zorladıkça daha kötü olup, hem hırçınlaşıyorlar, hem de psikolojileri bozuluyor.
Kim varki büyüyüpte altı bezli, ağzında emzik dolaşan elbet Merve hazır olduğunda bırakacak.
Biz beraber girdik tuvalete öyle öyle başladı bizim serüvenkaydirigubbakcemile3
Sonra gündüzleri çıkardık bezi, akşamları bağladık.
Tabi bu macerada bi posta evdeki halılar yıkandı.
Sıpa ciş varmı diyordum var ama yapmıycam diyordu.
Ben yinede otırtuyordum ama yapmıyordu tabi, giyindik mi hoop donlara yapıyordu çişini, alıştık artık geceleri de bağlamıyoruz, yapmıyor
Darısı başına.
Emzikte babaanne marifeti işte, ama ben pişman oldum bırakmasına, çocuğun uyku düzeni bozuldu, keşke kendi isteğiyle bıraktırsaydık. Son 1 haftadır özellikle emzik diye geceleri ağlıyor ne bana uyku var ne de ona.Baştan çok sevindim ama şimdi pişmanım.Ben Ayşe yeni doğduğunda bu kadar uykusuz kalmadım:bbo:

işin gerçeği ben kızımın hazır olmadığını biliyorum bu yüzden de üstünde durmuyorum ama sıcakta bezle dolaşıyor bezin etrafı pişti hep öğrense rahat olsa diyorum devamlı suya sokup yağlıyorum kuzumu .. Ayşeye tekrar maaşallah çok iyi gece bile bezlenmemesi .. aferin kuzuya..

meme konusu ise hazır gibi bırakabilir diye umut ediyorum artık bırakmalı dahası ben yoruldum emzik temizle ara bul .. bakalım kısmet o da tabii.. emzik artık bırakılmalı en geç 2.5 yaşına kadar bence ama bezden kurtulma 3 e kadar yolu var istemiyorsa zorlamam napalım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…