arkadaşlar ben de 2008 temmuz annesiyim...22 temmuz da doğmuştu kızım..ben şubattan beri korunmuyorum 2. bebek için uğraşıyorum...şuan regi oluyorum...5 defada olmadı..bakalım 6.denemde tutar belki...kızım da 6. denemede olmuştu...sizler bebek düşünüyo musunuz..
ooo, masallah canim...ben daha tuvalete baslamadim..1-2 hafta icinde dusunuyorum baslamayi...
Ne mutlu size biz de emzikten kurtulduk ; fakat bez hala devam ediyor aslında sıkılıyor bizimki kendi çıkarıyor bazen pis diyor atıyor ama çiş var mı deyince ses yok sonra gidip odanın ortasına işiyor )))) nasıl alıştırıcaz bilmiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm
oy oy masallah yildizcim..
efe ne emzigi ne bezi birakmadi..
bakalim biz ne zaman kurtulcaz..
simdilik öglen uykularinda emzik vermiyorum.. ama gece istiyor.
bu arada bende 2nciyi düsünmeye basladim bakalim.kismet.
4 te olsa 5 te olsa kiskanclik oluyor canim..
benim komsunun oglu 4,5 yasindaydi 2nci oglu oldu..
cocuk annesinin memesini bile emmek istemis kiskancindan :))
biberonla su icmeye baslamis fln..
zor yanii.. ya$a bakmiyor.
kiskanclik meselesi birazda ana babaya bagli birsey bence.
büyük cocugun yaninda kücüge fazla düsmemek lazim.. ayni zamanda büyüge kücük icin kizmamak lazim..
ikiside cocuk cünkü.
benimkide cok zor bir dogumdu :))
bakalim kismet.. illa simdi olacak demiyorum zaten..
Kiz bebek icin ugrasiyorum.. yumurtlama döneminden hep 3 gün önce bir deneme yapacagim.. tuttu tuttu.. tutmadi.. baska bahara :)
Kreeftçim bu arada hayırlı olsun canım hayırlısıyla bebişini kucağına almak nasip etsin Rabbim cinsiyeti belli mi canım
Beraber girip yapıcaksınız
Burda KK da okumuştum ben, kız çocukları anneleriyle, erkek çocukları da babalarıyla tuvalete girsinler diyordu
Bizde öyle başladık. Sen de bi öyle dene
Hala kazalar oluyor tabi ama bu kadarcıkta olsun
Kiz bebek icin ugrasiyorum.. yumurtlama döneminden hep 3 gün önce bir deneme yapacagim.. tuttu tuttu.. tutmadi.. baska bahara :)
sagol canim,erkek bebek gelicek insallah, bakalim...
is kocaya dustuyse yandik..onlar bi kere iste oluyorlar cogu gun...nasil olucak?
bir de bizimki ben basliyalim diyorum, yok birazdaha bekliyelim diyor...bez parasi vermeye merakli bizim ki...
hayirlisi canim, dogucagi varsa dunya ya gelecek elbet...Allah gonlune gore versin...o dedigin kiz bebek icin bir yontem mi ....
bence de ve etrafimda duyduguma gore tecrubelilerden,1. cocugun akilli uslu olmasini beklersek ooo ....her yasin ayri zorluklari var..birini atlatiyon biri basliyor..ben o yuzden hic ara vermek istemedim...herseyin hayirlisi dedim..kafama yattiktan sonra ,2-3 ay sonra hamis kaldim...
biz emzik hic emmedik..oyle bir derdim olmadi sukur... ama memeyi bizimki zor birakti..simdi gorunce bir farkli bakiyor mememe :) anliyorum onu...2. bebekten sonra memeye ve tuvalet konusunda zorluk cekicem biliyorum..belki bezlenmek isticek, emmek isticek...atlatcaz insallah onlari da...
mrb mse ,biz dusunduk canim,su an 2. bebegimi bekliyorum...Allah izin verirse ekim sonunda kucagimda olucak...Allah sanada nasip eder bir an once insallah...:CüvCüv:
Merhaba,
Uzun zamandır kimseler bişey yazmamış galiba
Biz emzikten de bezden de kurtulduk:teytey:
Sadece akşamları bez bağlıyoruz uyumadan önce ama sabah kalkar kalkmaz çıkarttırıyor Ayşe bezini, hemen tuvalete koşuyoruz
Muhabbet ede ede işimizi hallediyoruz
Darısı diğer annelerin başınazemuszemus
Sanırım artık büyüyoruz:asigim:
ooo, masallah canim...ben daha tuvalete baslamadim..1-2 hafta icinde dusunuyorum baslamayi...
Kreeftçim bu arada hayırlı olsun canım hayırlısıyla bebişini kucağına almak nasip etsin Rabbim cinsiyeti belli mi canım
oy oy masallah yildizcim..
efe ne emzigi ne bezi birakmadi..
bakalim biz ne zaman kurtulcaz..
simdilik öglen uykularinda emzik vermiyorum.. ama gece istiyor.
bu arada bende 2nciyi düsünmeye basladim bakalim.kismet.
Bu arada başka tuvalet eğitimini verenler kimler .. çişini söylemeyi nasıl öğrettiniz , emziği nasıl bıraktırdınız .. anlatın da biz de heveslenelim ilham alalım boshayallersmile
Valla Febicim Merve hazır değilse hiç zorlama çocuğu, zorladıkça daha kötü olup, hem hırçınlaşıyorlar, hem de psikolojileri bozuluyor.
Kim varki büyüyüpte altı bezli, ağzında emzik dolaşan elbet Merve hazır olduğunda bırakacak.
Biz beraber girdik tuvalete öyle öyle başladı bizim serüvenkaydirigubbakcemile3
Sonra gündüzleri çıkardık bezi, akşamları bağladık.
Tabi bu macerada bi posta evdeki halılar yıkandı.
Sıpa ciş varmı diyordum var ama yapmıycam diyordu.
Ben yinede otırtuyordum ama yapmıyordu tabi, giyindik mi hoop donlara yapıyordu çişini, alıştık artık geceleri de bağlamıyoruz, yapmıyor
Darısı başına.
Emzikte babaanne marifeti işte, ama ben pişman oldum bırakmasına, çocuğun uyku düzeni bozuldu, keşke kendi isteğiyle bıraktırsaydık. Son 1 haftadır özellikle emzik diye geceleri ağlıyor ne bana uyku var ne de ona.Baştan çok sevindim ama şimdi pişmanım.Ben Ayşe yeni doğduğunda bu kadar uykusuz kalmadım:bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?