Bebeklerimiz ve Biz

ayşegülcüm wc eğitimi için aliş ilk adımı atmış ruzede öyle..
yeliz çok tecrübeli...sana da anlatsın..bana bayağı faydası oldu çünkü...
bilinçli olunca daha kolay oluyor çünkü...

ooyyy Yeliz teyzesi tşk ederiz çok mahcup olduk :))))

Elifcim evet hayırlısı bakalım tam olarak başlamaya karar verelim önce gerisi gelir diye umuyorum :)))

bizimkinde wc eğitiminde pek ses yok gibi sadece bezlendiğinde bazen ağlıyor istemiyor bazende ıhh ıhh diye çekiştiriyor

Kadişcim çok teşekkürler,

Jegecim park var götürüyorum arada ama insan ondanda korkuyor yok kene yok bilmem ne diye,

arkadaşlar fındığım uyandı benden herkese selamlar sevgiler mutlu kalın...

kızlar bu arada dun arkadaslarla bi kitap uzerine konuştuk
cocuklara cinselligi anlatabilmek icin bir kitap onermiş psikolog ,arkadaslarda hemen almışlar
kitabin adi '' ben nereden geldim'' peter mayle yazmiş...
bi okuduk kitabi dona kaldik,inanilmaz acik secik yazıyor hersey,tamam dogru seyler ama o kadar teferruata buyuduklerinde yani ergenlikte felan okulmalari daha iyi olur diye dusunuyorum,6-7-8 yasindaki cocuklar bunu kawrayamaz diye hem fikir olduk,
3-4 yasinda baslıyormus cinsel sorular
allah kolaylık wersin hepimize
tecrubeli annelerin yorumlari cok onemli bizim icin tabi

bi okuyun derim.....

Çocuklar genellikle 3 yaş civarında ilk sorularını sorarlar. Toplumumuzda cinselliğin tabu olma özelliğini koruduğu düşünülürse çocuğun bu tür ilk sorularını duyduklarında ailelerin takınacakları tavır büyük önem kazanmaktadır. Yapılmaması gereken en önemli sey; "Sen daha çok küçüksün, büyüyünce öğrenirsin" demek veya soruyu duymazdan gelmektir.

Duymazdan gelme tavırlarına en büyük neden, ailenin o anda ne diyeceğini, nasıl davranması gerektiğini bilememesi ve kitap karıştırıp öğrenmek için zaman kazanmaya çalışmasıdır.

Telaş ve yanıt alamamak çocuğu daha çok meraka ve gizliliğe itecektir. Halbuki her sorulan soru belli bir yaşa aittir. Verilecek yanıt ise daima çok basittir. Çocuk, anne babayı telaşa düşürecek kadar açık saçık bir yanıt zaten beklemiyordur.

2 - 3 yaş civarında; "kız ve erkek" çocuk farkı hakkındaki ilk soru sorulur. "Neden benim pipim yok?" "Büyüyünce olacak, değil mi?" diyen kız çocuğa veya kendinde var olan ama kızlarda aynısını göremeyen ve "Neden kızlar da benim gibi degil?" diye soran erkek çocuğa verilebilecek en güzel yanıt: "Kız ve erkeği birbirinden ayırabilmek için doğanın bir işidir bu" diyerek, kızınızın böyle yaratıldığını, eksiği olmadığını, annelerin de aynı yapıda olduğunu, erkeğin ise yine bu şekilde yaratıldığını ve babası gibi olduğunu, onun da ne eksiği ne de fazlası olmadığını aşılamaktır.

3 yaşından sonra en fazla sorulan soru: "Ben nereden geldim?" En doğru yanıti hiç telaşlanmadan; "bebeklerin anne karnında özel bir odacıkta ( torbada ) büyüdüğünü söyleyerek verebilirsiniz. Başka soru sormaz ise o anda daha fazla açıklamaya gerek yoktur.

Belki çocuk bir kaç dakika veya bir kaç ay sonra başka bir soru daha soracaktır. Bu sefer de sorusu bebeğin anne karnına nasıl girdiği veya nasıl çıktığı ile ilgilidir.

Bu soru en hazırlıklı anne babayı bile telaşa sokacak cinstendir. Gerçekte çocuğun kafasında seks ile ilgili her hangi bir şey yoktur. Sadece yemekle her şeyin karına gittiğini bildiğinden, bebeğin de anne karnına ağızdan girip girmediğini merak etmektedir. Verilebilecek en basit yanit: "Bebeğin annenin içinde olan minik bir yumurtadan büyüdüğüdür.”

Çocuk babasının bu işteki rolünü merak edinceye kadar yine aylar geçecektir.

Bebeğin nasıl çıktığı sorusuna da: "Hastanede doktorlar annenin karnından çıkarırlar veya bebek dışarıda yaşayabilecek kadar büyüyünce bu amaca uygun özel bir delikten çıkar" şeklinde yanıt verilebilir.

Babanın bebeğin oluşumundaki rolü ile ilgili soru ise 5 yaş sonrasında gelir. Bu soruya dolambaçlı yollara sapmadan; "Bebegi oluşturan yumurtalardan biri annede vardır, diğerini de baba verir" diyerek yanıtlayabiliriz. Eğer çocuk yetinmez ve sorularını sürdürürse o zaman da; babanın organından çıkan bu yumurtanın bebeğin büyüdüğü yere gittiğini söyleyebiliriz. Çocuğunuz bu durumu hayal edinceye kadar yine bir süre geçecektir. Yine sorarsa, yatakta birlikte olmak, kucaklaşmak gibi, sevgi gibi bazı ipuçları da verilebilir.

Anneler ve babalar tüm bu sorulara açık yanıt vermekle çocuklarının meraklarını artıracaklarını kesinlikle düşünmemeli, adım adım ilerleyerek gereken açıklamayı yapmalı ve yanıtlanmayan soruların çocuğu daha çok meraklı ve araştırıcı yapacağı unutulmamalıdır.

Ya çocuğunuz 4,5 yaşına geldiği halde hiç soru sormamışsa ne yapılmalıdır? "Benim çocuğum masum, daha hiç bir şeyin farkında değil" diye düşünülmemelidir. Bu çocuklar genellikle sorularına yanıt bulamadığı için susan çocuklardır. Meraklarını sözle değil davranışlarla belli ederler. Bu çocuklar bu tür soruların utanılacak şeyler olduğuna kanaat getirmiş ve gizliliğe yönelmişlerdir. Onların hiç ilgisi yokmuş gibi gözüken sorularına ve şakalarına dikkat edin. Sizin tepkinizi ölçmeye çalışıyordur. Geç de olsa konuya anne babanın girerek, hayatla ilgili gerçekleri açıklamasında yarar büyüktür.

alinti:Ben Nereden Geldim ? Cinsellik

teşekkür ederim ilginize alkol kullanıyodum bugün
batikonda kullan dedi doktor bakalım inşallah düşer.iyi sohbetler
arada gelirim bende topiginize.ALLAH hepimize saglıkla bebeklerimizi büyütmeyi nasip etsina.s.

aysegulcum eskiden daha bi aktif katılıyodun simdilerde az giriyosun gibi geldi bana
kuzu bahsettigin kadar yaramaz heralde artık,
opuyorum cnm yine gel:)

teşekkür ederiz kızlar.

ayşegülcüm maşallah aliş tam bir beyefendi duruşunda.
bizimki tuvaletini yaptıktan sonra sadece bitti diyerek sinyal veriyor...
çok nadir gelince annii kaka deyişi:):):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…