Bebeklerimiz ve Biz

Mavilim şimdi o topikden zor attım kendimi buraya :), aman allahım diyorum ya onlar ne öyle, ne güzel marifetli bayanlarımız var. :)

Senin tatlı nasıl oluyor cnm ? ben kayıfayda muhallebiyede bayılırım.. :)

Zehracım maşallah maşallahhhhhhhhhh süphanallah.
emiri ve seni tebrik ediyorum öğrettiniz nihayetinde :)
Pazara gidicen hee, bende yağmaz ise annecim ve kuzuşumla gidicem :)

Geçmiş olsun tekrar sibel.

Selam canlarım...
Herkese mutlu ve kuzularda dopdolu bir haftasonu dilerim.
Zehracım öncelikle seni ve Emiri çok ama çok tebrik ederim. Allah nazarlardan saklasın güzel prensesimi inşallah böylede devam eder. Darısı bizim başımıza ne diyelim tam 2 ay oldu 3. aya doğru ilerliyoruz. Azimliyim ama havalar soğuyor ve hasta olmasından korkuyorum.
Elifcim menü bencede güzel ve hafif şimdiden ellerine sağlık. Rabbim sofrandan bereketi eksik etmesin.
Yelizcim anneyi görünce uykuyu ertelediniz dimi:) Ama olsun annişle böyle zamanlar hep bulunmuyor.
Bende kuzuyu alıp pazara uzanmayı düşünüyordum ama feci yağmur bastırdı. ınşallah dinerde kaçarız bizde....
Sibelcim çok geçmiş olsun Efe'ye....

zehracım hoşgeldin cnm...
ohh 2 gün davetli olmanın tadını çıkart..
tebrik ederim zeynebi ve seni
yılmadın valla benim gibi..ben uzunca bi süre erteledim bu işi
kocaman bi maşallah zeynebimize :)

ya bana da sanki o tarz bişey eksik gibi geldi
olabilir aslında bi de barbunya yapayım...
saol datlum
ruze genelde beni zorlamaz..
çok zorlarsa da babası var..
hallederim sıkıntı olmaz..

kıs oruçluyken o topik akla zarar..
efet süper tarifler ve süper hatunlarımız var orda
ohh ne güzel pazara gidin
bizim pazarımızı çarşamba günleri ben pek gidemiyorum

Kadayıf tarifine baktımda harika görünüyor aldım hemen :), de analamadım fırına felan vermiyor dimi en son...??

canım o tatlı tamamen ocakta yapılıyor..
kadayıfı yağ ile ocakta pişirdikten sonra arsına muhallebi koyup üzerinikapatıp bi gece dolapta bekletiyorsun..
kadayıf ocakta pişerken kızarıyor.kıtır kıtır oluyor..
mutlaka dene derim..
internetteki bloglarda da çok meşhur bi tatlı

kızlar işleri bitireyim pazara giderim dedim ama acayip bi yağmur başladı
gidemem bu gidişle sanırım
allah yeni bi felaketten korusun cümlemizi

Selam bir yoğunluk bir yoğunluk off imdat dedim artık attım topiğe kendime muhasebe müdürü işten yarıldı bugün itibari ile yine kadiş'i başına kaldı herşey zaten öyleydi ama bilgi olarak bana çok yardımcı oluyordu hakkında hayırlısı

öncelikle aynurun küçük paşasının doğum gününü kutluyorum. nice yıllara çağan aynurcum seninde annelik yıl dönümün kutlu olsun

elifcim menü güzel ama zehranın dediği gibi eksik bişeyler var gibi barbunya zeytinyağlı olarak yapabilirsin

yelizcim sanada merhaba nasılsın deno nasıl anneanneyle keyif yapıyor demi kara kuzu

zehracım zeynoya maşallah emir ve senide tebrik etmek gerekir azmin başarısı darısı bize
sevilim uğramış naber şeker iremcik nasıl

sibelcim efeye geçmiş olsun acil şifalar

Selam güzeller,

Annecim öğlenden sonra gitti, kuzumla yapmur dindikden sonra kısa bir market ve pazar turu yaptıkdan sonra iftara bir saat kala attım kendimi mutfağa, yemeğim olduğu için elifin menüsünde okuduğum portakalağacından tarifini aldığım muhallebili kadayıf için kolları sıvadım, sonuçmu? NEFıS :) vazgeçilmezlerim arasında yerini çoktan aldı bile, ışte buda mükemmel görünüşü :)

Son düzenleme:
Ellerine sağlık Yelizim...
Bende çok severim bu tatlıyı hem hafif hem değişik... Kızınlada dolu dolu bir gün geçirmişsin ne güzel...
Bizim burda yağmur hiç dinmedi biz evdan dışarı adım atamadık. Yarın inşallah güzel olurda kaçarım kuzumla biryerler...

selam kızlarrrrr

ben istanbuldayımm şuandan ablamla beraber annemin evini temizliyoz
annem burda yok ev batmış vallahii
sizler nasılsınız hepinizi çok çokk öpüyorumm

hoşgeldin cnmmm
bi gün bana iftara gelirmisin ekinim
dönüşte bırakırız eşinde gelsin

yeliz tatlın muhteşem görünüyoooooooo
nasıl yaptın annat bakiiim

Selam mevcan,

Bendende herkese iyi pazarlar baba-kız şekerleme yaparlarkene bende duşumu alıp damladım :). Akşama görümceciğime iftara davetliyiz, Enişte kim bilir nasıl döktürmüştür :) Düzeltiyorum Enişteye iftara davetliyiz :):)

yeliz tatlın muhteşem görünüyoooooooo
nasıl yaptın annat bakiiim

Tatlım aynen bu tarife uydum.

Malzemeler:

* 300gr kadayıf
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 5 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Hazırlanması:

1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Muhallebi Malzemeleri:

* 1kg süt
* 4 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 küçük paket (süt paketinde) krema

Hazırlanması:

1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.

Linkide bu:
Muhallebili Kadayıf

herkese günaydın...
mükememel derecede güzel geçen bir hafta diliyorum..
bizim hafta sonumuz çok süperdi..çok yoğundu...
cumartesi eşimin teyzesinde çok kalabalık bi iftar yemeğine davetliydik..
pazarda benim ailem bizde iftardaydı..
çok yoruldum ama değdi.çok güzeldi..
yelizcim ellerine sağlık canım...
gerçekten mükemmel bir tat değil mi...
dün yiyen herkes bayıldı benimde..
mutlaka deneyin kızlarr......

günaydın kızlar, iyi bi hafta olsun hepimiz için inşallah

yelizcim tarif çok güzel , yapıcam cnm , görüntüsüde çok süper

elifcim eline sağlık seninde

bende haftasonu hep davetteydim:)

Günaydınnnnnnnnnnnn

Güzel bir gün-güzel hayırlı bir hafta diliyorum hepimiz için.

Keyifler yerindedir umarım.?

Kesinlikle elifcim, çok beğendim, çok beğenildi. sanada tavsiye ederiz zehracım :).

günaydınlar
dr dan geldim operasyon şart diyor.bi ilaç verdi 15 gün damlatıcaz gözünü rahatlatsın diyor.önemsiz birşey korkma dedi ama içim çok kötü oldu sonuçta çok küçük ve narkoz alacak.
Ama diyorum ki Allah beterinden korusun.
dün akşam iftara giderken ablam aradı kuzenimin bayram sonrası düğünü vardı 2 gün önce gelinde lenf kanseri olduğu ortaya çıkmış.çok acı.çok üzüldük.gelinliğk davetiye herşeyleri hazır.
Allah gençliğine acısın.Şu mübarek günlerde dualarımız kabul etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…