Bebeklerimiz ve Biz

Kreşi bende önümüzdeki sezon düşünüyorum özümcüm, sen e hülya bir eğitimci olarak daha iyi bilirsin. Bizi bilgilendirirsiniz bu konuda. :)

Aaa ciddimisin, İsteyerekmi kalmış.?
Daha kızı 2.yaşını yeni doldurdu diye biliyorum.

Hayırlı uğurlu olsun inşallahh

Evet canımcım zaten istiyodu o, facebooka yazmış. doğurcak valla aslında tam zamanı çalışmasam ya da annemin yakınında olsam hemen yapardım çok özendiiimmm. aralarında 3 yaş olması en ideali ama gurbette bir çocukla zorluk çekiyosun, kimse yok burda yapamam.

Kreşi bende önümüzdeki sezon düşünüyorum özümcüm, sen e hülya bir eğitimci olarak daha iyi bilirsin. Bizi bilgilendirirsiniz bu konuda. :)

Yelizcim aslında bizim sıpalar için seneye kreş gerekli bence. Şimdi bakıcımıza mert hayran, çok seviyo ama eminim ki evde kışın durmak istemiycek artık oyun-arkadaş istiyo. Beni düşündüren ben kreş için okulumu, evimi, kısaca hayatımı değiştiricem çünkü ilçeden ile taşınmam lazım, burası küçük yer sıkıcı ama güvenilir, seneye benim atandığım okul neresi olacak, ev oraya yakın olmalı, kreş de çok uzak olmamalı, bi de beni düşündüren şey saatler öğretmenlere uygun değil, 8.30 da kreşler başlıyo 7.50 ya da 8 gibi bursada okullar başlıyo, çıkışta da bi yarım saat erken bırakıyo kreşler, onlar kafamı karıştırıyo, bi de şu domuz gribi falan gözümü korkuttu, malum kreşte daha çabuk hasta oluyolar. bakalım mayısta tayin dönemi bi araştırıcam...

ne güzel :)

Bende başından beri hep söylüyorum , bende olsam yaparım ama herkesin kendine göre geçerli nedenleri var.

Kesinlikle bencede şart şüphesiz, bende mutlu olduğunu biliyorum kuzumun babanesi ve dedesiyle ama eğitim.?
Saatleri kreşle konuşup halledebiliyorsun diye biliyorum canım ben. Şimdi bu engelleri görüp sıkılıyorsun ama iş o raddeye gelince çorap söküğü gibi halloluyor işler :)

Basit bir börek tarifi sizlere.

Sarmal Tepsi Böreği

Malzemeler:

* 8 adet yufka
* 1 kg. ayıklanmış ve çok ince doğranmış ıspanak
* 250 gr. ufalanmış beyaz peynir
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber (peynir tuzluysa eklediğiniz tuz miktarına dikkat edin.)
* 1 küçük demet ince kıyılmış dereotu
* 8 – 10 sap taze soğan (ince doğranmış)
* Yufkaları ıslatmak için yeteri kadar zeytinyağı
* Üzeri için yeteri kadar yumurta sarısı ve susam (çörekotu da olur)
Yapılışı:

* Böreğin iç malzemesini hazırlamak için ince doğranmış ıspanak, dereotu, taze soğan, tuz, karabiber, ufalanmış beyaz peynir ve 1 çay bardağı zeytinyağını elinizle karıştırın. (hafifçe yoğurarak)
* Yufkaların her birini tezgaha serip üzerine fırça ile zeytinyağı sürdükten sonra enlemesine 2 parçaya kesip iki yarım daire elde edin.
* Her yarım dairenin düz kenarına yeteri miktarda ıspanaklı malzemeyi yatay olarak yerleştirip yufkanın kenarlarını içe doğru kapattıktan sonra uçta kalan yuvarlak kısma doğru rulo şeklinde sarıp, hazırladığınız ruloları zeytinyağı ile hafifçe yağladığınız yuvarlak tepsinin ortasından başlayarak sarmal şeklinde yerleştirin. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
* Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam ve çörekotu serpin.
* Fırına gönderip pişmesini bekleyin! Yada evde yapıyorsanız önceden 180 dereceli fırında iyice ısıtılmış fırında 45-50 dakika üzeri güzelce kızarana dek pişirin.

Not: Böreği ıspanaklı yerine pırasalı, kıymalı, peynirli, sebzeli, istediğiniz her türlü iç malzemeyle yapabilirsiniz. Üzeri çıtır çıtır, içi yumuşak ve bol malzemeli, yapılışı çok kolay ve tek kat yufka içerdiğinden çook hafif ve lezzetli olan bu böreği mutlaka denemenizi öneririm.

slm kızlar nasılsınız çok yogunum bakamıyorum sureklı amasyadan arkadaslarımız vardı bırının tayını mardıne bırınınkı dıyarbakıra çıkmıştı belkı sıteden bılen bılır nıckı ruyanaz o gelcek bıze c.tesı gunu çok mutluyum hazırlık ıçındeyızhepınızı öpuyorum

ayrıca guldene bu ne acele dedım oda bana acelemı gec bıle kaldım sıbelcım demiş

8-5 mii! İnanmıyorum canım biz 10-13 gidiyoz. oğluşa aynı bakıcı bakacak, ufak tefek sorunlar oluyo ama iyi bakıyo. Senin için iyi olmuş için rahat olsun da önemli olan o.

İnşallah canım ya, Millet nasıl yapıyo diyorum sonra, o kadar insan var çalışan çocuklarını kreşe bırakan. :uhm:

Bize güven , tadını çıkar diyorum zehracım :):))))

güvendim zatii, yaptım hemde bu kadar işin içinde
3 tane halı yıkadım, öğlenden sonra karar verdim hem de yıkamaya, halıları yakadım, tatlı yapmaya başladım, yanlız kavurması çok yorucu, sonuç mükemmel:)

dünürüm çok özlüyorum seni, arada bi slm yazsan çıksan bile yeter
damadım nasıl cnm, arda nasıl heyecanlıdır kimbilir 1. sınıfa başlayacak
aynurun çağatayıda başlıyor bu sene
ikinize de hayırlı olsun cnmm

kızlar güldeni hatırlarsını hamileymiş 2. ye

hayırlı uğurlu olsun

ya bende isterim muhakkak ikinciyi ama şuan zor geliyor hayırlısı olsun hakkımızda

çalışmasanız tam zamanı aslında eftuncum ama işte çalışıyosunuz

selam söle rüyanazı hatırlıyorum siteden, sende şimdi ne telaş ne koşturma vardır
İnşallah canım ya, Millet nasıl yapıyo diyorum sonra, o kadar insan var çalışan çocuklarını kreşe bırakan. :uhm:
özümcüm gelmiş hoşgelmiş,bugün baya bi takılmışsın

Selam canlarım...
Dün bende teyzemde iftardaydım bütün kuzenler falan süper bir yemekti. İrem hafif grip gibiydi sabahdan pedutus vermiştim. Akşam geldik, eve kuzuyu uyuttum, girdim mutfağa tatlı yapmaya bugün için kayınvalidemleri ve kaynımları iftara almıştım.
Aradan daha yarım saat geçmeden irem uyandı salya süpük nefes alamıyor. Sabaha kadar inledii durdu. Sabah uyandığımızda saat 12'ydi. Bir girdim mutfağa süzme mercimek, köfteli patlıcan sarması, barbunya, fırın makarna, etimek tatlısı havuçlu yoğurt salatası, közlenmiş biber ve salata yaptım ama nasıl yaptım bir ben bilirim birde Allah...
Hem uykusuzluk, hem baş ve bel ağrısı bir yandanda İremin huysuzluğu yinede Rabbim yardım ediyor.
Yemeği yedik namazımı kıldım wc ye bir girdim regl olmuşuz. Anlayacağınız 9 çarşamba bir araya geldi...
İrem pek iyi değil Aferin vardı evde ondan veriyorum. Bir yandanda ıhlamur portakal suyu limanata 1-2 güne düzelmezse dr. yolları görünecek bize... Bayramdan önce önlemimizi almak lazım...
İşte bizden böyle gerilere pek bakamadım inşallah herkesde keyifler yerindedir.

sewilcim gecmis olsun kuzuna
iyi gelir surup insallah,

benden de merhaba,
bu ara bendeki dawetler tawan yapti,cok şükür gucumuz yettigince yapiyoruz allah kabul etsin
birde kitabima sardim cok heyecanli yerlerindeyim (kitabimin adi Ucurtma Avcisi)
welhasil cok ugrayamıyorum

yarin ugramak dilegi ile
iyi geceleeeeeeeeer

günaydınlar.
ireme çokgeçmiş olsun.
gece hiç uyumadık kuzum çok huysuzdu dün drun verdiği kremi gözüne sürdüm o mu acı yaptı acaba.tek uyuduğum vakit sahur vakti oldu yani alayacağınız ben yine sahuru kaçırdım((
sabah da kafasını beşiğe vurmuş o bağırma ile uyandım.
geri yattı diye yatağına koydum hazırlandım çıktım meğer o da inmiş yatağından benim kapıdan çıktığımı görmüş.atmış kendini yerlere,babsı birsüre sakinleştirememiş..
hepimizin kadir gecesi mübarek olsun.Rabbim dualarımızı kabul etsin günahlarımızı affetsin.

herkese günaydın...
kadir geceniz mübarek olsun..rabbim tüm dularımızı kabul etsin inşallah...
dualrımızda birbirmizi unutmayalım...

iremciğimle betülümün zeynebi hastaymış..ikisine de çok geçmiş olsun diyorum...
allah şifa versin canlarım...

Günaydınlarrrrrr

Kadir Geceniz Mübarek olsun Rabbim tüm dualarınızı kabul eylesin
Benim Kuzum kadir gecesinde doğmuştu 2 sene önce ama 10 ileri geldiği için doğum gününe denk gelmiyor ee anasının kızı bende kadir gecesinde doğmuşum kızımda bana benzedi :)))

geçmişe şöle bir göz attım

yelizcim tatlı süper görünüyor sadece okudum ve bakmakla yetindim ama geriye dönük bakıp tarifini alıcam canım

sevilim irem geçmiş olsun peditus ve afernin yararı olur inş. acil şifalar

betülcüm zeynepe amleiyat demiş doktor sanırım hayırlısı olsun canım hakkınızda gelininzize geçmiş olsun acil şifalar

özümcüm çokom uğramış selam kızlar kuzular iyidir umarım

zehracım davetlerde hadi bakalım sıra sende canım

birde gülden hamileymiş sanırım hakkında hayırlısı olsun sağlıkla kucağına alır inş. okadar konuşuryoruz msn sölemedi bişey sanırım yeni hamiş benim şuanda okadar cesaretim yok tabiki bir kadreşi olmasını isterim ama henüz erken diye düşünüyorum

yezda bugünlerde yaramazlıkta sınır tanımmıyor 2 yaş sendromu benim kuzuyada uğradı galiba herşeye ağlıyıp istediğini yaptırmaya çalışıyor bağrıyor sinirleniyor offf inanılmaz

cumartesi sabahı dileği görünce demiş dileç bebk nerde karnına dokumuş nerden aklında kalıyor anlamadım cadının :))

bende dün evdeydim annemle dilek hastaneye gittiler geç dönünce gidemedim işe bende evdeyken almadğım kişileri yemeğe aldım annemleri geçenlerde hamişliğini yazdığım çok sevdiğim filiz ablamı ve amcamları

mercimek çorba
bezelye
tavuk sote
arpa şehiyeli pilav
salata
vişne komposto
turşu,semizotu salatası vee tatlı olarakta yalancı tavuk göğsü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…